Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 8:17

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1944 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 130  Następna strona
 "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu 
Autor Wiadomość
Post Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Włosi mają swoją maksymę, a w Polsce od lat funkcjonuje podobna prawo jest po to aby je łamać lub umiejętnie omijać. Czego Polacy od lat systematycznie dokonują w różnych dziedzinach życia.
Manifestowana "desperacja" polityków nie dziwi, przecież Kurski wyraził precyzyjnie o co chodzi ciemny lud to kupi.
Mnie zadziwia autentyczna desperacja, zwątpienie, co poniektórych duchownych....zwątpili w mądrość narodu i prawdę, że wszystko jest w reku Boga?
Albo.....stosy czarownic przysłaniały problemy Kościoła, reformację, gender tez może dla wielu funkcjonować adekwatnie jako zasłona współczesnych problemów w Kościele.
KKK 2358 Pewna liczba mężczyzn i kobiet przejawia głeboko osadzone skłonności seksualna. Skłonność taka obiektywnie nieuporządkowana, dla większości z nich stanowi trudne doświadczenie. Powinno się traktować te osoby z szacunkiem, współczuciem i delikatnością. Powinno się unikać wobec nich oznak niesłusznej dyskryminacji.
Podobnie z szacunkiem, współczuciem winno się traktować osoby transseksualne......jak się wobec tej katechetycznej powinności mają systematyczne pielgrzymki z wykładami poniżającymi te osoby, z ohydnym przyrównywaniem do rury wydechowej, prowadzone przez katolickiego księdza?

N lut 08, 2015 9:46

krótko odnośnie konia trojańskiego wprowadzonego do Rzeczpospolitej kilka dni temu , otóż wychowawczyni w przedszkolu będzie miała dwie możliwości , albo wychowywać dzieci zgodnie z tym co "nowe" ( włącznie z nauką masturbacji ) , albo jak w bella Italia ominąć prawo czyli wiedząc jednak że trzeba będzie wkrótce zacząć odhaczać się jako osoba bezrobotna .

Alicjo ! desperacja i zwątpienie duchownych ? chyba nie wiesz co się dzieje na Jasnej Górze ! czas wreszcie pierwszy raz w życiu włączyć Apel Jasnogórski !

N lut 08, 2015 12:25
Dariusz-555 napisał(a):
krótko odnośnie konia trojańskiego wprowadzonego do Rzeczpospolitej kilka dni temu , otóż wychowawczyni w przedszkolu będzie miała dwie możliwości , albo wychowywać dzieci zgodnie z tym co "nowe" ( włącznie z nauką masturbacji ) , albo jak w bella Italia ominąć prawo czyli wiedząc jednak że trzeba będzie wkrótce zacząć odhaczać się jako osoba bezrobotna

Bzdurne bajanie totalnie oderwane od rzeczywistości..

Cytuj:
Alicjo ! desperacja i zwątpienie duchownych ? chyba nie wiesz co się dzieje na Jasnej Górze ! czas wreszcie pierwszy raz w życiu włączyć Apel Jasnogórski !

A co niby Apel Jasnogórski zmienia w postawach duchownych?

PS dobrze wiedziałam - nie wysłuchałeś o. Zięby, wszak Ty jesteś mądrzejszy od jakiegoś tam zakonnika.

N lut 08, 2015 12:44
Jezeli dla kogos jedynym zrodlem "wiedzy" jest TV Trwam, to trudno miec obiektywne spojrzenie na swiat.
O samodzielniym mysleniu nie wspominajac.
I po co nam Pan Bog dal rozum?

N lut 08, 2015 13:00

Kael pisze - że moje "jedyne źródło to TRWAM , trudno mieć obiektywne spojrzenie na świat "
ano , drogi Kaelku , wielokrotnie pisałem , oprócz ( jak to nazywasz ) tego jedynego źródła , oglądam KTV ( katotilc TV ) , Bibel-TV , tv-Noursat , tv-Padre-Pio , KTWN , TV z Fatimy ( chwilowo nazwe zapomniałem )i kilka innych bo . . . jak słusznie piszesz , po to Bóg dał rozum by angażować w katolickie media . zgadza się ?

ks. Zięby nie wysłuchałem bo raz do roku otwieram załączony link , musisz zatem poczekać do 01.01.16 bo limit w tym roku już wyczerpałem . smacznego niedzielnego obiadku .

N lut 08, 2015 13:24
Dariusz-555 napisał(a):
Kael pisze - że moje "jedyne źródło to TRWAM , trudno mieć obiektywne spojrzenie na świat "
ano , drogi Kaelku , wielokrotnie pisałem , oprócz ( jak to nazywasz ) tego jedynego źródła , oglądam KTV ( katotilc TV ) , Bibel-TV , tv-Noursat , tv-Padre-Pio , KTWN , TV z Fatimy ( chwilowo nazwe zapomniałem )i kilka innych bo . . . jak słusznie piszesz , po to Bóg dał rozum by angażować w katolickie media . zgadza się ?

ks. Zięby nie wysłuchałem bo raz do roku otwieram załączony link , musisz zatem poczekać do 01.01.16 bo limit w tym roku już wyczerpałem . smacznego niedzielnego obiadku .

Nic nie muszę, bo z góry wiedziałam, że nie przeczytasz....nie zdradzisz przecież jedynie słusznej linii RM :D
Oglądasz fuul i szukasz wszędzie kudłatego i jego dzieł.

N lut 08, 2015 13:30

Magdo, Alus, chyba się pogubiłam, co do tej książki. Byłam przekonana, że widziałam kiedyś taki tytuł w księgarni wśród książek wydanych przez Gabriele Amortha ale teraz szukając w internecie nie znalazłam. Może pomyliłam z "Wyznaniami Egzorcysty"? A co do "Szatan istnieje naprawdę" to chyba są 2 książki o takim tytule. Jedna z nich jest autorstwa o. Benignusa a druga jest zbiorem treści z różnych źródeł. Ty Alicjo mówisz chyba o tej drugiej pozycji bo napisałaś, że nie wiadomo kto jest autorem. Imprimatur (o. Werner Parel, Monachium 1973) obejmuje tylko część tej książki (trzy z pięciu części).

Darku, co do Apelu Jasnogórskiego - nową jakością jest modlitwa za rodzinę i poczęte dzieci, prowadzona za każdym razem przez inną parę małżeńską. :)

N lut 08, 2015 13:43

znowu pomyłka Alicjo , w mediach , z których korzystam nie ma nic o kudłatym , mały wyjątek , co czwartek wieczorem w Radiu Jasna Góra jest program "przez uszy do duszy" i tam jest co nieco o walce z kudłatym . tylko co nieco .

Bwawo Beti ! masz u mnie DUŻE bawarskie piwo . no , oni jeszcze tam dodają że dziękujemy Ci Boże że stworzyłeś na mężczyznami i kobietami .

VIVA BETI ! ! !

N lut 08, 2015 13:48
beti2503 napisał(a):
Magdo, Alus, chyba się pogubiłam, co do tej książki. Byłam przekonana, że widziałam kiedyś taki tytuł w księgarni wśród książek wydanych przez Gabriele Amortha ale teraz szukając w internecie nie znalazłam. Może pomyliłam z "Wyznaniami Egzorcysty"? A co do "Szatan istnieje naprawdę" to chyba są 2 książki o takim tytule. Jedna z nich jest autorstwa o. Benignusa a druga jest zbiorem treści z różnych źródeł. Ty Alicjo mówisz chyba o tej drugiej pozycji bo napisałaś, że nie wiadomo kto jest autorem. Imprimatur (o. Werner Parel, Monachium 1973) obejmuje tylko część tej książki (trzy z pięciu części).

Darku, co do Apelu Jasnogórskiego - nową jakością jest modlitwa za rodzinę i poczęte dzieci, prowadzona za każdym razem przez inną parę małżeńską. :)

O. Benignus, franciszkanin egzorcysta, napisał "Szatan istniej naprawdę, spotkałem go.
Zielonoświątkowcy wydają książkę "Szatan istnieje naprawdę' autorstwa Bonifacius Gunther CCD ( nigdzie nie można znaleźć żadnej informacji o autorze).

N lut 08, 2015 13:51
Dariusz-555 napisał(a):

Pierwsze slysze o linku, ktory ma limit...

Zebys sie nie zdziwil: Bibel TV jest super, ale nie jest katolicka. Jest ekumeniczna. A KTWN jest ultrakatolicka, czyli (prawie) przedsoborowa. Zgaduje, ze tych subtelnosci nie wychwyciles?

A poza tym potwierdziles moje przypuszczenia. Ogladasz tylko "swoich". Tam sa glownie komentarze a nie informacje i fakty. Masz przetworzona papke (co z tego, ze katolicka) ale nawet nie zauwazasz, ze dostajesz rozwiazania takie, jakie autorom programow pasuja.

N lut 08, 2015 14:00

Moja mama słucha RM i przynajmniej modli się więcej z prowadzącymi/uczestnikami. W ten sposób jest i pogodniejsza i ma lepsze nastawienie do ludzi, i ogólnie jest spokojniejsza :) .

To oczywiste, że Bóg stworzył dwie płcie, mężczyznę i kobietę, inne "pośrednie" stany, to anomalie, które trzeba leczyć, oczywiście z szacunkiem dla cierpiących na nie. Płci nie da się zmienić, to potwierdza i nasz Equuleuss. Płeć to także sprawa duszy, dusza dla mężczyzny z jej predyspozycjami i dusza dla kobiety (wg św. Benedykty od krzyża) oraz w sferze fizycznej - DNA męskie i kobiece. Trzeba współczuć i otoczyć opieka duszpasterską ludzi dotkniętych tego typu cierpieniem (deformacje tożsamości płciowej, seksualnej), ale to nie znaczy, że należy ich utrzymywać w kłamstwie, i godzić się z narzucaną opinią, o istnieniu "trzeciej" czy n - tej płci.

N lut 08, 2015 14:10

Dariusz-555 napisał(a):
Bwawo Beti ! masz u mnie DUŻE bawarskie piwo

Dziękuję Darku ale wolę zaproszenie na "gorącą polską herbatkę" :) Nie spożywam żadnego alkoholu - takie małe umartwienie dla Pana Boga, podjęte za tych, którzy piją za dużo. A mam za kogo się modlić..

N lut 08, 2015 14:28

Miejmy nadzieję Beti, że Darkowi szybko przejdzie zauroczenie Germanią i wybierze "gorącą polską herbatkę" w miejsce bawarskiego piwa.

A może Darek etap zauroczenia masz już za sobą?
Mi zauroczenie bella Italia przeszło jakoś po roku, kiedy to zorientowałam się, że podatki wszędzie płacić trzeba, rachunki także, wszędzie są biedni i nigdzie nikt gratis niczego nie da.

N lut 08, 2015 14:37
@magda68, z calym szacunkiem, ale pewnych anomalii genetycznych leczyc sie nie da i natura nie jest taka prosta z tym DNA. Obojnactwo zdarza sie wcale nie tak rzadko, kombinacje XXY, czy sam X tez. Tego sie nie da leczyc.

N lut 08, 2015 15:06

do Kaela , zatem zapodaj jakieś ( Twoim zdaniem ) dobre katolickie medium . może jednak podpasuje mi jakieś "Twoje" medium . piszesz że tv-bilel jest super ale nie katolickie . a regularne Msze Święte z Katedry w Koeln ? a pieśni z Taize ? a regularne programy z pieśniami chwalącymi Pana - to nie katolickie ?
Beti , a zatem stawiam herbatke , np. na drugiej pielgrzymce do Bożego Miłosierdzia , czyli w sierpniu tego roku . tę pielgrzymke wpisałem sobie na grafik mojego letniego urlopu .
Magda , zauroczenie ? jeśli Rzeczpospolita zauroczy mnie dobrymi zarobkami , to wracam natychmiast . ach , jeszcze potrzebne jest inne zauroczenie , mianowicie obniżenie cen w polskich sklepach do poziomu niemieckiego .
Beti , a więc piwo wypijam za Ciebie , prosit !

N lut 08, 2015 15:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1944 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 130  Następna strona