"Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Autor |
Wiadomość |
Tomek44
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Piotr_Cristeros_Żarski napisał(a): Zresztą dla mnie Papieżem jest nadal Benedykt XVI a nie Franciszek
No to jesteś schizmatykiem. Dla twoich biskupów papieżem jest Franciszek. Zdaje się, że dla Portalu wiara.pl: papieżem też jest Franciszek. BTW. Właśnie się dowiedziłem, że w Niemczech Świadkowie Jehowy ewangelizują uchodźców. W pobliżu ośrodków dla uchodźców bracia ustawiają stojaki z literaturą biblijną w trzech językach (arabskim, kurdyjskim, i jeszcze jakimś trzecim). Literatura ta jest przez nich czytana. Efekt? Już ponad 50 osób spośród uchodźców uczęszcza na chrześcijańskie zebrania.
|
Pt gru 04, 2015 7:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wtrace sie: to sie nazywa manipulacja. Te slowa byly powiedziane po wydarzeniach w Radomiu. Uwazam za obrzydliwe insynuacje, ze w Wigilie Bozego Narodzenia prymas mogl miec na mysli zamkniecie granic dla potrzebujacych. Swieta Rodzina kilka lat korzystala z gosciny w Egipcie.
|
Pt gru 04, 2015 7:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Piotr_Cristeros_Żarski napisał(a): Tak. A ten spragniony islamista odwdzięczy się zgwałceniem naszych kobiet, zniszczeniem naszych świątyń i kulką w łeb. Chyba nie masz zielonego pojęcia Alus co się dzieje w krajach gdzie ich przyjęli. Zresztą dla mnie Papieżem jest nadal Benedykt XVI a nie Franciszek
Prymas Tysiąclecia o Ojczyźnie. Teraz szczególnie aktualne.
"...Nie oglądajmy się na wszystkie strony. Nie chciejmy żywić całego świata, nie chciejmy ratować wszystkich. Chciejmy patrzeć w ziemię ojczystą, na której wspierając się, patrzymy ku niebu. Chciejmy pomagać naszym braciom, żywić polskie dzieci, służyć im i tutaj przede wszystkim wypełniać swoje zadanie – aby nie ulec pokusie „zbawiania świata” kosztem własnej ojczyzny. Przypomina mi się tak wspaniale przedstawiony w powieści Gołubiewa „Bolesław Chrobry” i Parnickiego „Srebrne orły” fragment. Oto cesarz Otto III kusi Bolesława Chrobrego, czyni go patrycjuszem rzymskim i chce go ściągnąć do Rzymu. Ale król nie dał się wyciągnąć z Polski, z ubogiego Gniezna, na forum rzymskie. Został w swoim kraju, bo był przekonany, że jego zadanie jest tutaj. Naprzód umocnić musi swoją ojczyznę, a gdy to zrobi, pomyśli o innych, o sąsiadach. Niestety, u nas dzieje się trochę inaczej – „zbawia” się cały świat, kosztem Polski. To jest zakłócenie ładu społecznego, które musi być co tchu naprawione, jeżeli nasza Ojczyzna ma przetrwać w pokoju, w zgodnym współżyciu i współpracy, jeżeli ma osiągać upragniony ład gospodarczy.
Nieszczęściem jest zajmowanie się całym światem kosztem własnej Ojczyzny..."
Fragment pochodzi z przemówienia do kapłanów, 24 grudnia 1976 r. Prymas mówił o komuniźmie usiłującym zawłaszczyć cały świat. Porównywanie nakazu Chrystusa do zdegenerowanej ideologii komunizmu Skoro dla Ciebie papieżem jest Bendedykt XVI, to jesteś schizmatykiem, nie szanującym woli Ducha Świętego. Nie szanujesz także woli Benedykta XVI.
|
Pt gru 04, 2015 9:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kochany Benedykt XVI. Papież nie jest absolutnym władcą Kościoła! - mówił Benedykt XVI w bazylice św. Jana na Lateranie z okazji objęcia katedry Biskupa Rzymu , 7 V 2005.
„Władza nauczania w Kościele wiąże się z powinnością służby na rzecz posłuszeństwa wierze. Papież nie jest absolutnym władcą, którego myśl i wola stanowią prawo. Przeciwnie: posługa Papieża jest gwarancją posłuszeństwa Chrystusowi i Jego słowu. Papież nie ma głosić własnych idei, ale winien nieustannie zespalać samego siebie i Kościół więzią posłuszeństwa Słowu Bożemu, wobec wszelkich prób przystosowywania czy rozwodnienia i wszelkich przejawów oportunizmu” – mówił Benedykt XVI w bazylice św. Jana na Lateranie z okazji objęcia katedry Biskupa Rzymu , 7 V 2005.
|
Pt gru 04, 2015 12:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kochany emeryt Benedykt XVI posłuszny Chrystusowi świadom swej niedyspozycji złożył urząd papieża.
|
Pt gru 04, 2015 13:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak sobie to tłumacz Alus i żyj w nieświadomości że Benedykt XVI odszedł dobrowolnie. A tak na marginesie to za rok czy dwa może dojść do całkowitego absurdu. Może się zdarzyć że będziemy mieli trzech żyjących Papieży. Papież Franciszek już dla włoskiej gazety zapowiedział że prawdopodobnie też pójdzie na emeryturę.
|
Pt gru 04, 2015 13:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ks.Piotr Natanek ma rację że dzisiejszy Kościół Św. jest niszczony od wewnątrz przez tych ludzi którzy przysięgali Go bronić. Duch antychrysta potężnie dzisiaj działa w strukturach kościelnych. Już 29.06.1963 r. kardynałowie dokonali intronizacji szatana w Watykanie w połączeniu z USA a ofiarą była Agnieszka córka lekarza masona. Masoni czekali na wybór papieża o imieniu Paweł . Przeczytać o tym można w książce Martin Malachi "Dom smagany wiatrem " Polecam. Napisał ją egzorcysta , który był w Watykanie sekretarzem.
|
Pt gru 04, 2015 13:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Piotr_Cristeros_Żarski napisał(a): Tak sobie to tłumacz Alus i żyj w nieświadomości że Benedykt XVI odszedł dobrowolnie. A tak na marginesie to za rok czy dwa może dojść do całkowitego absurdu. Może się zdarzyć że będziemy mieli trzech żyjących Papieży. Papież Franciszek już dla włoskiej gazety zapowiedział że prawdopodobnie też pójdzie na emeryturę. Mam rozumieć, ze posiadasz wiedzę niedostępną innym śmiertelnikom pod czyim przymusem Benedykt XVI wybrał emeryturę. Piotr_Cristeros_Żarski napisał(a): Zresztą ks.Piotr Natanek ma rację że dzisiejszy Kościół Św. jest niszczony od wewnątrz przez tych ludzi którzy przysięgali Go bronić. Duch antychrysta potężnie dzisiaj działa w strukturach kościelnych. Już 29.06.1963 r. kardynałowie dokonali intronizacji szatana w Watykanie w połączeniu z USA a ofiarą była Agnieszka córka lekarza masona. Masoni czekali na wybór papieża o imieniu Paweł . Przeczytać o tym można w książce Martin Malachi "Dom smagany wiatrem " Polecam. Napisał ją egzorcysta , który był w Watykanie sekretarzem. Do podobnych bzdur nawet nie ma sensu sie odnosić.
|
Pt gru 04, 2015 13:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus do tego też nie warto się odnosić ? Matka Boża z La Salette mówiła o czasach ostatecznych: ”Rzym utraci wiarę i stanie się siedzibą antychrysta … cały wszechświat zostanie uderzony przerażeniem, i wielu pozwoli się zwieść.” Kościół będzie zaćmiony …
Melanie (wizjonerka) stwierdziła, że Matka Boża powiedziała, że Kościół będzie „zaćmiony” w podwójnym tego słowa znaczeniu: 1) „że nikt nie będzie wiedział, kto jest prawdziwym Papieżem„; 2) „na określony czas, Najświętsza Ofiara przestanie być (ważnie) sprawowana w kościołach.”
Czcigodny Fulton J. Sheen wypowiedział proroctwo, które potwierdza kilka szczegółów na temat fałszywego proroka, że będzie on pochodził z wewnątrz Kościoła, będzie jednym ze jego biskupów:
„Fałszywy prorok wprowadzi religię bez krzyża. Religia bez Przyszłego Królestwa. Religia, która zniszczy religie. Kościół będzie falsyfikatem/kościołem fałszywym. Kościół Chrystusa (Kościół katolicki) będzie jednym. A Fałszywy Prorok stworzy ten drugi. Fałszywy kościół będzie ziemski, ekumeniczny i globalny. Będzie to luźna federacja kościołów. A religie będą tworzyć pewnego rodzaju globalne stowarzyszenie, światowy parlament kościołów. Zostanie on opróżniony z wszystkich boskich treści i będzie mistycznym ciałem Antychrysta. Mistyczne ciało dzisiejszej ziemi będzie miało swojego Judasza Iskariotę i to on będzie tym fałszywym prorokiem. Szatan zwerbuje go spośród naszych biskupów.„
Istnieje słynne proroctwo przypisywane św Franciszkowi, mówi on: W czasie tego ucisku człowiek, nie (autentycznie) kanonicznie wybrany, zostanie wyniesiony do Pontyfikatu, który w swojej przebiegłości usiłuje wciągnąć wielu w błąd … Będzie taka różnorodność opinii i schizmy wśród ludzi … że w tych dniach Jezus Chrystus wyśle im nie prawdziwego pasterza, ale niszczyciela.
|
Pt gru 04, 2015 14:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bł. Katarzyna Emmerich prorokowała: Miałam inną wizję wielkiego ucisku. Wydaje mi się, że zażądano koncesji od duchowieństwa, która nie mogła być przyznana (być może zmuszając ich by udzielać Komunii św rozwiedzionym/w kolejnych związkach małżeńskich i błogosławieństwa związków homoseksualnych) … To tak, jakby ludzie dzielili się na dwa obozy … Widziałam również związek pomiędzy DWOMA PAPIEŻAMI … Widziałem, jak zgubne (szkodliwe) byłyby konsekwencje tego fałszywego kościoła … Widziałam, jak Kościół Piotra został podważony przez plan utworzony przez tajną sektę … Budowali duży, pojedynczy , ekstrawagancki kościół, który miał objąć wszystkie wyznania na równych prawach: ewangelików, katolików i wszystkie wyznania, prawdziwą bezbożą komunię z jednym pasterzem i jedną owczarnią … Widziałam fatalne konsekwencje tego fałszywego kościoła: widziałam jego wzrost; Widziałam heretyków wszelkiego rodzaju … Kiedy (prawdziwy) Kościół był w większości zniszczony, kiedy pozostał tylko sanktuarium i ołtarz, widziałam niszczycieli wchodzących z Bestią (Antychrystem) do Kościoła … Widzę Ojca Świętego w wielkim bólu. Mieszka w innym pałacu niż kiedyś … Widziałam dziwny kościół budowany przeciwko wszelkiej regule … nowy heterodoxyczny (niezgodny z przyjętymi normami i ortodoksyjnymi przekonaniami – przyp. tłum.) Kościół Rzymu … Wszystko zostało zrobione zgodnie z ludzkim rozumem. Widziałem wszelkiego rodzaju ludzi, rzeczy, doktryny i opinie. Było tam coś z dumny, arogancji i brutalności i wyglądało na to, że osiągnęli sukces ….(Prawdziwy) Kościół został całkowicie odizolowany i jakby całkowicie opuszczony. Wydaje się, że każdy ucieka. Wszędzie widzę wielkie cierpienie, nienawiść, zdrady, urazy, pomieszanie i zupełną ślepotę. O mieście! O mieście! Co tobie grozi? Nadchodzi burza, należy być czujnym!
|
Pt gru 04, 2015 14:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Piotr_Cristeros_Żarski napisał(a): Alus do tego też nie warto się odnosić ? Matka Boża z La Salette mówiła o czasach ostatecznych: ”Rzym utraci wiarę i stanie się siedzibą antychrysta … cały wszechświat zostanie uderzony przerażeniem, i wielu pozwoli się zwieść.” Kościół będzie zaćmiony …
Melanie (wizjonerka) stwierdziła, że Matka Boża powiedziała, że Kościół będzie „zaćmiony” w podwójnym tego słowa znaczeniu: 1) „że nikt nie będzie wiedział, kto jest prawdziwym Papieżem„; 2) „na określony czas, Najświętsza Ofiara przestanie być (ważnie) sprawowana w kościołach.”
Czcigodny Fulton J. Sheen wypowiedział proroctwo, które potwierdza kilka szczegółów na temat fałszywego proroka, że będzie on pochodził z wewnątrz Kościoła, będzie jednym ze jego biskupów:
„Fałszywy prorok wprowadzi religię bez krzyża. Religia bez Przyszłego Królestwa. Religia, która zniszczy religie. Kościół będzie falsyfikatem/kościołem fałszywym. Kościół Chrystusa (Kościół katolicki) będzie jednym. A Fałszywy Prorok stworzy ten drugi. Fałszywy kościół będzie ziemski, ekumeniczny i globalny. Będzie to luźna federacja kościołów. A religie będą tworzyć pewnego rodzaju globalne stowarzyszenie, światowy parlament kościołów. Zostanie on opróżniony z wszystkich boskich treści i będzie mistycznym ciałem Antychrysta. Mistyczne ciało dzisiejszej ziemi będzie miało swojego Judasza Iskariotę i to on będzie tym fałszywym prorokiem. Szatan zwerbuje go spośród naszych biskupów.„
Istnieje słynne proroctwo przypisywane św Franciszkowi, mówi on: W czasie tego ucisku człowiek, nie (autentycznie) kanonicznie wybrany, zostanie wyniesiony do Pontyfikatu, który w swojej przebiegłości usiłuje wciągnąć wielu w błąd … Będzie taka różnorodność opinii i schizmy wśród ludzi … że w tych dniach Jezus Chrystus wyśle im nie prawdziwego pasterza, ale niszczyciela. O dniu owym nie wie nikt, jedynie Ojciec w niebie - żadnym z uznanych objawień maryjnych czy objawień Jezusa, nawet w przybliżeniu nie zostały sprecyzowane żadne daty. Ks M. Malach był postacią dość kontrowersyjną, przekonywujący, że "Kościół jest instytucją ustanowioną przez Konstantyna". Nie analizuję fantazji takiego rodzaju duchownych
|
Pt gru 04, 2015 14:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
A kto pisze o konkretnym dniu ? Chyba każdy przeciętny katolik chrześcijanin potrafi rozróżniać znaki czasów ?
|
Pt gru 04, 2015 16:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Te wszystkie ostrzeżenia przed fałszywym papieżem pojawiły się Alus na oficjalnej stronie medjugorskiej. Dziecko Królowej Pokoju. Co Alus już przestałaś ślepo wierzyć w te objawienia ?
|
Pt gru 04, 2015 17:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Piotr_Cristeros_Żarski napisał(a): Te wszystkie ostrzeżenia przed fałszywym papieżem pojawiły się Alus na oficjalnej stronie medjugorskiej. Dziecko Królowej Pokoju. Co Alus już przestałaś ślepo wierzyć w te objawienia ? Oficjalna polska strona medjugorie powstała w lipcu 2011r z inicjatywy parafii ś Jakuba w Medjugorie http://www.centrummedjugorje.plStrona Dziecko Królowej Pokoju, to prywatna strona z zawartością misz-masz....Medjugorje, suspendowany ks Natanek, poglądy millenarystyczne, różnego rodzaju oskarżenia pod adresem Kościoła, papieży. Omijam podobne strony i z serca Tobie radzę omijać.
|
Pt gru 04, 2015 17:52 |
|
 |
patryk84
|
Zamiast słuchać bezkrytycznie ks Natanka czy objawień z Medjugorie które jak wiemy nadal nie są uznane przez Kościół polecam pomodlić się za Papieża Franciszka który to jest niezmiennie głową Kościoła czy to się komuś podoba czy nie. Piotrek troszeczkę się chyba zagalopowałeś. Pamiętaj, że gdzie nie ma posłuszeństwa tam i nie ma Boga. Nie musisz kochać Papieża czy zgadzać się z Nim w każdej kwestii (chyba, że kwestia dotyczy wiary). Papież Franciszek wyraził swoje zdanie na temat emigrantów. Jak zwykle przepełnione miłością i troską o ludzi. Dziwi Cię to? Myślałeś, że powie że trzeba Ich rozstrzelać? Wtedy byś Go uznał za swojego Papieża? No zastanów się. Osobiście zgadzam się ze zdaniem Papieża, że trzeba pomagać biednym bo o to właśnie w tym chodziło. Nie znaczy to jednak, że jestem za przyjmowaniem terrorystów do polski.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
So gru 05, 2015 12:32 |
|
|
|