Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 15:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
kto oglądał film "Cristiada" ? mówi się że tego filmu boi się połowa ludzkości . niedawno w toruńskim "cinema-city" po dwóch ( wyprzedanych ) seansach nie zezwolono na następne . film traktuje o cierpieniu katolików , które jednak prowadzi do zwycięstwa Chrześcijaństwa .

Cz cze 27, 2013 6:02

Andrzej dzięki serdeczne za życzenia. Fakt coraz bliżej do setki ;) :) Oglądałam Chrystiadę, jest online, internet i wg niektórych - cb radio to jedyne wolne media.....

Cz cze 27, 2013 7:09

Kochani, poszedłem dziś do pracy na drugą zmianę, jakby nigdy nic przebrałem się, wszedłem na hale, chłopaki mówią, że będzie zebranie. Na zebraniu dowiedzieliśmy się, że zamówienia spadły i szef zwalnia połowę pracowników. W tym również mnie., kazali podpisać wymówienie i iść do domu. Od dziś jestem na bezrobotnym. Co ja mam zrobić... kredyty do spłacenia, małe dzieci na utrzymaniu, żona nie pracuje. Módlcie się za mnie.

Pt cze 28, 2013 16:01

co masz robić ? ano przypomnij mój post na priv . w najbliższych tygodniach kolejne PÓŁ MILIONA Polaków opuści Ojczyzne za chlebem . POLSKA ( 966 - 2013 ) R. I. P. - spoczywaj w pokoju Polsko -

Pt cze 28, 2013 16:19

Wyjechanie z Polski nie jest dobrym rozwiązaniem. Miałbym zostawić rodzinę?

Pt cze 28, 2013 16:25
patryk84 napisał(a):
Kochani, poszedłem dziś do pracy na drugą zmianę, jakby nigdy nic przebrałem się, wszedłem na hale, chłopaki mówią, że będzie zebranie. Na zebraniu dowiedzieliśmy się, że zamówienia spadły i szef zwalnia połowę pracowników. W tym również mnie., kazali podpisać wymówienie i iść do domu. Od dziś jestem na bezrobotnym. Co ja mam zrobić... kredyty do spłacenia, małe dzieci na utrzymaniu, żona nie pracuje. Módlcie się za mnie.

Współczuję - dołączę do codziennych intencji modlitewnych.

Pt cze 28, 2013 16:29

a więc Patryku według Ciebie pobyt w Polsce ( głód , bieda , nędza i w nieskończoność nie spłacone kredyty ) jest jedynym rozwiązaniem . szanuje Twój wybór . modlitwom musi towarzyszyć jednak konkretne działanie . Polacy całymi rodzinami opuszczają Polske , która już nie istnieje . miłego pobytu na "kuroniówce" . a co dalej ? . . . .
dziś moja ( toruńska ) parafia uskutecznia całonocne modlitwy za polskie rodziny i za naszą polską Ojczyzne .
a jutro niezawodny ksiądz Józef ( egzorcysta ) odprawi msze uzdrawiająco-egzorcyzmowaną w Sanktuarium Bożego Miłosierdzia . Alleluja księże Józefie i do przodu .

Pt cze 28, 2013 18:11

Drogi Patryku bardzo Ci współczujemy twojej bardzo trudnej sytuacji.Ale musisz nam uwierzyć że zrobimy wszystko żeby Ci jakoś pomóc.Oczywiście będziemy się modlić za Ciebie.I proponuję dać jeszcze intencję na lipiec właśnie za Ciebie.Abyś znalazł pracę i żeby Ci się jakoś to wszystko ułożyło.Nie zostawimy Cię samego.
Obiecuję.!(obiecujemy).!!!

Pt cze 28, 2013 18:12

Patryk +++
Można wyjechać całą rodziną... My to rozważamy. I tak większość z liceum moich córek planuje wyjazd po studiach. To już lepiej teraz z rodziną... przykre to...

Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas!

Pt cze 28, 2013 19:03

Patryku

Współczuję ci...sam wiem co znaczy utracic pracę. Traciłem ja kilka razy.....ale zawsze sie udawało po niezbyt długim czasie znaleźć kolejną.
Pierwsza rada to nie wpadaj w panikę.
Druga rada to ufaj Bogu i módl sie (my bedziemy sie od teraz modlic wraz z Tobą, masz to pewne na 100 %)
Trzecia rada to bądź aktywny w poszukiwaniu nowej pracy, łap wszystko co sie da (chociazby tylko na chwilę), idź na tzw. "bezczelniaka".
Czwarta rada .....usmiechnij się! Ja wiem, że to trudne, ale bądź dobrej myśli. Jestes młody i wszystko przed Tobą. Świat sie nie skończył.

Jak chcesz pogadać to jestem do dyspozycji....znam ten ból i uwierz mi da sie wyjśc na prostą :)

Pt cze 28, 2013 21:46

... i jeszcze jedno, bo juz nie zmilcze.

Dariusz55
Cytuj:
co masz robić ? ano przypomnij mój post na priv . w najbliższych tygodniach kolejne PÓŁ MILIONA Polaków opuści Ojczyzne za chlebem . POLSKA ( 966 - 2013 ) R. I. P. - spoczywaj w pokoju Polsko -
(...)
a więc Patryku według Ciebie pobyt w Polsce ( głód , bieda , nędza i w nieskończoność nie spłacone kredyty ) jest jedynym rozwiązaniem . szanuje Twój wybór . modlitwom musi towarzyszyć jednak konkretne działanie . Polacy całymi rodzinami opuszczają Polske , która już nie istnieje . miłego pobytu na "kuroniówce" . a co dalej ? . . . .
dziś moja ( toruńska ) parafia uskutecznia całonocne modlitwy za polskie rodziny i za naszą polską Ojczyzne .
a jutro niezawodny ksiądz Józef ( egzorcysta ) odprawi msze uzdrawiająco-egzorcyzmowaną w Sanktuarium Bożego Miłosierdzia . Alleluja księże Józefie i do przodu .

Jeżeli to maja być Twoje rady i próby pocieszenia Patryka to....MILCZ!! DO JASNEJ CHOLERY MILCZ!
Szlag może człowieka trafic, gdy w złej sytuacji jaka wystąpiła czyta takie idiotyczne teksty.
Weź ty Darku wklejaj sobie te swoje fotki, weź ty se pisz co chcesz....ale teraz MILCZ, albo sam sie wyegzorcyzmuj....i o rozum sie pomódl.

Pt cze 28, 2013 21:51

Dzięki Wam wszystkim za dobre słowo i modlitwę. Lepiej się czuję wiedząc, że ktoś tam pomodli się w tej sprawie. Przyjaciół poznaje się w biedzie. Dzięki. Tak, ufać Bogu. Jak mówi Jezus w Dzienniczku, kto więcej zaufa ten więcej dostanie. Staram się ufać. Wiadomo, człowiek od razu myśli o kredycie, o dzieciach... Ale JEZU UFAM TOBIE.

Pt cze 28, 2013 22:02

O kurczę, nie chcę żeby z mojego powodu powstały jakieś spięcia.
Darek napisał o wyjeździe. Pewnie jest to jakaś alternatywa. Ale nie dla mnie. Ja musiałbym wyjechać z całą rodziną a nie jest to takie proste jeśli nie ma się kogoś tam kto by pomógł. Poza tym pozostaje najważniejsza kwestia. Może jestem głupi ale nie chcę emigrować. W końcu tu jest moja Ojczyzna. W niech chcę godnie pracować i żyć. Jej chcę dać cząstkę siebie aby ten kraj był lepszy dla moich dzieci Oczywiście za granicą życie może i jest łatwiejsze, ale czy to znaczy że mamy wszyscy opuszczać naszą matkę bo tam jest lepiej? Moim zdaniem smutne jest to, że tyle ludzi opuszcza nasz kraj. Do czego to doprowadzi?
Aczkolwiek dziękuję Ci Przyjacielu za Twoje słowo, wiem że jest ono serdeczne.

Pt cze 28, 2013 22:11

Patryku

Nie chodzi o propozycje wyjazdu, bo to jest jakas alternatywa. Chodzi o cała otoczke i te brednie o smierci Polski. To chore teorie chorych umysłów....i wkurza mnie, ze tutaj na Rózy sie takie brednie wypisuje. To nie miejsce na to. Na tym forum sa inne miejsca dosyc już zabagnione...po co jeszcze bagno robić z tego watku?

Pt cze 28, 2013 22:37

dziękuje sonniger za serie obelg pod moim adresem . wróciłeś do swojego tradycyjnego , ulubionego stylu .
niech Ci Opatrzność to wybaczy .

Pt cze 28, 2013 23:08
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 588  Następna strona