Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
patryk84 napisał(a): Kochani, dostałem telefon, jutro jadę na rozmowę w sprawie świetnej pracy. Rozmowa jest jutro o 13:30 bardzo Was proszę o modlitwę. Praca byłaby w moim wyuczonym zawodzie w dobrej lokalizacji. Bardzo mi na tym zależy. Proszę Wszystkich o modlitwę! Jezu ufam Tobie! Szturmujemy niebo modlitwą 
|
| Cz lip 04, 2013 11:08 |
|
|
|
 |
|
Dariusz-555
|
Papież Benedykt XVI zalecił kilka lat temu by każdy katolik wybrał sobie konkretnego Świętego za patrona i nieustannie prosił Go o wsparcie przed Ojcem Niebieskim . Patryku , masz takowego ?
tak czy owak , Alleluja i do modlitwy za nową prace Patryka .
|
| Cz lip 04, 2013 11:24 |
|
 |
|
Maurizio
|
se davvero Patryk ha un nuovo lavoro,è una bellissima notizia,vuol dire che le nostre preghiere sono state ascoltate. preghiamo,per questo
|
| Cz lip 04, 2013 13:49 |
|
|
|
 |
|
magda68
|
Maurizio. Patryk domani alle 13.30 ha colloquio e per questo chiede il nostro sostegno con le preghiere. Dopo che ha mandato cv a diversi posti, ha ricevuto la chiamata seria e invito a colloquio peroprio domani. Ma il fatto che e' stato invitato e' gia molto, vuol dire che il suo curriculum e' stato notato da chi verifica. Speriamo bene, poi lui parla bene inglese, cosa indispensbile per chi adesso cerca lavoro, almeno in Pl. Saluti. Pozdrawiam. Patryk będę się modlić o twój sukces. Z Bogiem.
|
| Cz lip 04, 2013 14:12 |
|
 |
|
agvis
|
I jak, Patryk? Opowiadaj:)
|
| Cz lip 04, 2013 14:23 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
agvis napisał(a): I jak, Patryk? Opowiadaj:) Jutro się dowiemy 
|
| Cz lip 04, 2013 14:28 |
|
 |
|
patryk84
|
Tak Darku trzeba mieć tego swojego "ulubionego" świętego. Tylko jak się zdecydować gdy wszyscy są tak wspaniali??  Aczkolwiek dużo myślę o św. O Pio, często wysyłam swojego Anioła Stróża do Niego do Nieba aby porozmawiał ze świętym o moich problemach. Św. Faustyna z racji Bożego Miłosierdzia którego jestem wielkim miłośnikiem, no i św. Józef do którego modle się teraz. W końcu też był głową rodziny (i to jakiej!) i też musiał zapracować dla Nich na utrzymanie więc kto lepiej mnie zrozumie jak nie On.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
| Cz lip 04, 2013 14:35 |
|
 |
|
terezjusz
|
Patryk również przyłączam sie do modlitewnego szturmu z prośbą aby Ci się jutro powiodło.Powodzenia
|
| Cz lip 04, 2013 15:00 |
|
 |
|
puszeczka
|
|
| Cz lip 04, 2013 17:47 |
|
 |
|
terezjusz
|
Patryku trafiłem dziś na tę modlitwę z prośbą o znalezienie pracy.
Modlitwa do św. Kajetana o pomoc w znalezieniu pracy Święty Kajetanie, który za życia nigdy obojętnie nie przechodziłeś obok człowieka potrzebującego i zawsze z wielka gorliwością wspierałeś ubogich, chorych oraz wszystkich, których dotknęła jakakolwiek nędza, proszę Cię i ja o pomoc w moim utrapieniu. Racz wstawić się za mną u Boga i wyprosić mi łaskę znalezienia pracy. Ty, który tak wiele razy widziałeś z bliska ludzką biedę i ze wszystkich sił starałeś się pomagać ludziom nią dotkniętym, proś Pana Boga, aby zachował od biedy mnie i moją rodzinę. Pomóż mi zwrócić moje kroki we właściwym kierunku i znaleźć odpowiednie dla mnie zatrudnienie. Uproś mi łaskę spotkania na drodze moich poszukiwań dobrych i wrażliwych ludzi, którzy mi pomogą i wesprą moje ludzkie wysiłki.
Proszę Cię także, abyś pomógł mi dostrzec głębszy sens tego doświadczenia, jakie obecnie przeżywam, abym przez ten krzyż, który teraz niosę – krzyż niepokoju, niepewności i lęku o przyszłość – stał(-a) się człowiekiem bardziej wrażliwym na potrzeby bliźnich i bardziej miłosiernym wobec ubogich i potrzebujących. Obym umiał(-a) dzielić się tym, co posiadam, i zawsze właściwie korzystał(-a) z dóbr materialnych, nie przeceniając nigdy ich wartości w swoim życiu.
Módl się za mną, abym doznał(-a) łaski, o którą tak usilnie proszę i abym razem z Tobą mógł(mogła) z wdzięcznością wielbić miłosierdzie i dzielić się z ludźmi swoją radością z otrzymanego daru ku chwale Boga. Amen. Modlitwa pochodzi z książki: Gabriela Pindur, „Wszystkie nasze dzienne sprawy. Modlitewnik dla rodzin”, Wydawnictwo Księgarnia Św. Jacka, 2009, str. 104-106. Książka zawiera informację: Za pozwoleniem Władzy Duchownej, Nr VI-2113/09, Katowice, dnia 6 kwietnia 2009r., +Gerard Bernacki, Wikariusz Generalny, ks. Grzegorz Olszowski, Kanclerz Kurii, ks. dr Jerzy Paliński, Cenzor.
|
| Cz lip 04, 2013 18:39 |
|
 |
|
terezjusz
|
 Puszeczko spóżnione przez moje gapiostwo ale szczere,wszystkiego najlepszego,opieki Matki Bożej i błogosławieństwa Bożego na kolejne lata 
|
| Cz lip 04, 2013 18:43 |
|
 |
|
puszeczka
|
Terezjusz wszystko ok.Dzięki.Darku ""Dziękuję""Tobie też.A i ""Dziękuję""wszystkim tym.którzy angażują się w pomoc Patrykowi.On tu teraz jest najważniejszy.  !wszystko inne może poczekać.  !Tak przepiękna modlitwa Terezjusz.  !
|
| Cz lip 04, 2013 18:49 |
|
 |
|
patryk84
|
No i już jestem po rozmowie. Trochę dziwnej rozmowie gdyż trwała tylko kilka minut i tak właściwie bez żadnych konkretów, to stanowisko pracy już nie aktualne ale może ma jakieś inne... no nie wiem. Byłem też w agencji pracy, jest jakaś praca na produkcji 11zł brutto na godzinę, ech. Mam w poniedziałek jechać na zakład rozmawiać z kierownikiem. Tak też zrobię, jakby co na tą rate zarobie.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
| Pt lip 05, 2013 14:42 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
Partyku , to co dzisiaj przerabiałeś to się fachowo nazywa "Polska w budowie" . na tej produkcji ( o której piszesz ) też troche mało płacą , lepsze jednak to , niż nic . dzisiaj sie dowiedziałem że Jan Paweł II , pod koniec roku będzie ogłoszony świętym . Święty Janie Pawle Wielki , dopomóż Patrykowi .
wiem że ludzie z Polski spylają całymi rodzinami za granice . to sie już w pale nie mieści co sie w Rzeczpospolitej dzieje . czasami w złości mówię "Maryjo , Królowo Polski , kiepsko królujesz naszą Ojczyzną" . później złość mija , i kontynuuje modlitwy . Patryku , trzymaj się . Alleluja i do przodu .
|
| Pt lip 05, 2013 16:50 |
|
 |
|
Iwona19
|
Witam. Teraz mam trochę więcej czasu, więc obiecuję, że będę pisać. Dziś na Stadion Narodowy się wybieram. Będzie uwielbienie Jezusa w mocy Ducha Świętego, rekolekcje "Jezus na stadionie". Do około dwudziestej drugiej będą. Jakieś 56 lub 57 tys osób będzie. Zapewniam was o mojej osobistej modlitwie za was.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
| So lip 06, 2013 6:29 |
|
|
|