Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 9:35

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Moi Kochani jeśli chodzi o spotkanie w Łagiewnikach to mówię o terminie września,nie wiem jeszcze kiedy dokładnie by to mogło nastąpić?to będzie na moim urlopie.W innym terminie,po za urlopem będzie mi bardzo ciężko się z Wami spotkać.Jestem w stanie specjalnie ze śląska przyjechać do Łagiewnik dla Was,dla wszystkich zainteresowanych z naszej grupy,owszem możemy to zrobić na 2 razy,ale już drugi termin spotkania będzie ciężki mi już tak zaplanować.Ale myślę że nie ma co się za bardzo tak tym przejmować. ;-)
Dlatego wszystkich którzy pragną spotkania w Łagiewnikach lub Częstochowie mogę na poczcie podać swój prywatny numer telefonu,to wtedy możemy się dokładnie umówić.Magdo z Tobą też na pewno się spotkam,może w innym terminie ale na pewno do takiego spotkania dojdzie,planuję jeszcze odwiedzić Warszawę,ale to pewnie będzie wycieczka 1 dniowa,a więc raczej nie będę planował spotkania z Wami w tym czasie.Musimy się Moi Kochani skupić na bieżących sprawach jakie nas otaczają,sami widzicie ile jest do zrobienia,ile modlitwy każdy z nas potrzebuje.A spotkanie???co Bóg da to będzie ;)
Pragnę Wszystkich zapewnić o mojej modlitwie i pamięci,mówię to do Ewy w szczególności.Modlę się za śp Małgosię. :( :( :( Pozdrawiam Was Wszystkich :!: :!: :!:

Wt sie 06, 2013 20:40

jak tu cicho o poranku . Januszu Vul , zamelduj jak szanowne zdróweczko . przypomina mi sie chińskie powiedzenie " zdrowy człowiek ma wiele marzeń , chory - tylko jedno " .

Cz sie 08, 2013 6:13

Maurizio ecco la nostra versione della Novena di Pompei. Per me piu facile fare la traduzione della nostra versione che invece cercare sui vostri siti. Poi vedi tu se ti serve.

Si prega per 27 giorni successivi. Meglio pregare tutti i misteri per una volta, ma se non possibile si puo dividere.

Nel nome del Padre del figlio e dello Sprito Santo....

Questo Rosario recito per il Tuo onore Regina del Santo Rosario.
Ti prego interceda per la mia intenzione.... (devi presentare a Madonna solo una concerta intenzione)

Credo in un solo Dio.... http://www.francescani.marche.it/ofs/Pr ... tolico.htm
Padre Nostro...
3 volte Ave Maria...

Gloria del Padre del Figlio e dello Spririto Santo....

MISTERI GUADIOSI

Alla fine di misteri gaudiosi preghi:
Ricordati misericordiosa Vergine del Rosario di Pompei che non si è mai sentito dire che qualcuno di tuoi adoratori, con il Rosario Tuo, chiedendo la Tua protezione sia stato da Te abbandonato. Allora non rifiuti la mia preghiera Madre del Verbo Eterno, ma per il tuo Santo Rosario e per il piacimento che provi per il Tuo santuario di Pompei, ascoltami con compassione. Amen.
3 volte: Regina del Santo Rosario prega per noi

Ti prego interceda per la mia intenzione.... (devi presentare a Madonna solo una concerta intenzione, sempre la stessa).

MISTERI DOLOROSI

Alla fine di misteri dolorosi preghi:
Ricordati misericordiosa Vergine del Rosario di Pompei che non si è mai sentito dire che qualcuno di tuoi adoratori, con il Rosario Tuo, chiedendo la Tua protezione sia stato da Te abbandonato. Allora non rifiuti la mia preghiera Madre del Verbo Eterno, ma per il tuo Santo Rosario e per il piacimento che provi per il Tuo santuario di Pompei, ascoltami con compassione. Amen.
3 volte: Regina del Santo Rosario prega per noi

Ti prego interceda per la mia intenzione.... (devi presentare a Madonna solo una concerta intenzione, sempre la stessa).

MISERI GLORIOSI

Alla fine di misteri gloriosi preghi:
Ricordati misericordiosa Vergine del Rosario di Pompei che non si è mai sentito dire che qualcuno di tuoi adoratori, con il Rosario Tuo, chiedendo la Tua protezione sia stato da Te abbandonato. Allora non rifiuti la mia preghiera Madre del Verbo Eterno, ma per il Tuo Santo Rosario e per il piacimento che provi per il Tuo santuario di Pompei, ascoltami con compassione. Amen.
3 volte: Regina del Santo Rosario prega per noi.

Poi per altri 27 giorni cambia una preghiera che devo tradurre, lo faccio questi giorni. Intanto puoi cominciare la prima parte (primi 27 giorni).

Darek jak Ci się zechce, poczytaj o lubelskim cudzie łez Matki. Moja mama je widziała. http://www.voxdomini.com.pl/vox_art/lublin.htm
Pozdrawiam wszystkich. Z Bogiem.

Cz sie 08, 2013 18:57

dzięki Magdo za link . lubie artykuły Vox Domini .
pojutrze około południa będe w lasku grąblińskim koło Lichenia tam gdzie Matka Boża odcisnęła na kamieniu swoje stopy . ostatnio tak przebudowali że aby zbliżyć się do kamienia trzeba się pochylić lub wejść na klęczkach . złoże u Stóp Maryi naszą Grupe Różańcową z naszymi troskami .
Alleluja i do przodu .

Cz sie 08, 2013 19:14

Kochani zaraz wyruszam w podróż do teściów. Przede mną 450km jazdy nocnej. Proszę o Modlitwę.

Ale się właśnie burza rozszalała!

Pt sie 09, 2013 19:24

Ok.Patryku to spokojnej i bezpiecznej podróży życzymy.Dojedz szczęśliwie.Pozdrawiam

Pt sie 09, 2013 20:24

moze to zabrzmi glupio ale modlitwy nigdy za duzo
mogłabym prosic o krotka modlitwe w dniu moich urodzin
a ktore troche przezyłam
ale wiem jedno z Bogiem duzo jestem silniejsza i lepiej mi sie zyje
pozdrawiam milej soboty i niedzieli

So sie 10, 2013 10:04

Ewo jak najbardziej służymy pomocą. :bukiet: 100 lat :bukiet: i niech Pan Ci Błogosławi na dalsze lata życia.Dużo zdrowia oczywiście. ;)

So sie 10, 2013 11:03

Ewo dużo miłości i życzliwych ludzi dookoła! Patryku jedź spokojnie choć jak wiemy spotkania z teściami bywają stresujące ;-) ! Powodzenia

So sie 10, 2013 15:46

Ja również przyłącze się do życzeń. Może powiem tak, Ewo niech Bóg prowadzi Cię drogą nie najłatwiejszą ale najpiękniejszą.

A ja już u teściów. Jechało się fatalnie, cały czas w deszczu. Nie ma nic gorszego niż jechać w nocy w deszczu. Światła oślepiają, nic nie widać i jeszcze masakrycznie chciało mi się spać. Ale dałem radę, również dzięki Waszej pomocy. Dziękuję.

So sie 10, 2013 18:07

Ewo wiele lask Bozych,blogoslawienstwa i opieki Niepokalanej z okazji urodzin

So sie 10, 2013 21:38

Moi Kochani bardzo podoba mi się dzisiejsza Ewangelia.(Mt 24,42a 14)
Czuwajcie i bądźcie gotowi,bo w chwili której się nie domyślacie Syn Człowieczy przyjdzie.
Widzę że grupa na urlopie,no może nie wszyscy,dlatego wszystkim wypoczywającym życzę udanego urlopu.Ja już nie mogę się doczekać,ale zostało jeszcze 3 tyg.
Proszę też o modlitwę za wszystkich pielgrzymów zmierzających na Jasną Górę.Życzę wszystkim spokojnej i udanej niedzieli.Z Bogiem :!: :!: :!:

N sie 11, 2013 6:19

Patryku, przynajmniej w drodze powrotnej powinieneś mieć lżej - burz na razie chyba nie zapowiadają nigdzie.

Ewo, sto lat! Pomodlę się dziś za Ciebie na mszy:)

N sie 11, 2013 7:13

Ewo wszystkiego najlepszego, wielu łask Bożych okazji urodzin.
Puszeczka, pamiętam w modlitwach o pielgrzymach. Sama wiele razy pielgrzymowałam. Nie tylko ważne jest wsparcie w ich trudach, ale przede wszystkim owoce ich pielgrzymki. Aby każdy z nich umiał wykorzystać je dla uświęcenia siebie, swoich rodzin, bliskich, parafii. Na lubelskiej np. jest rozpowszechniana od wielu lat adopcja dziecka poczętego. Wielu ją podejmuje właśnie na pielgrzymce, a to tylko jeden z przykładów.

Proszę was o modlitwę za mojego wujka. Podawałam modlitwę za niego jako intencję naszej grupy, ale dzisiaj jest bardzo krytyczny dla niego moment. Po wczorajszej alkoholowym "przyjęciu" zabrało go dzisiaj pogotowie. Jest to trudny przypadek, bo nie tylko jest zniewolony przez alkohol, ale i nie podejmuje wysiłku nawrócenia, wyzwolenia się od tej strasznej choroby, powrotu do wiary i praktyk religijnych. Proszę polecajcie go Bożemu Miłosierdziu.
Miłej niedzieli wszystkim życzę. Z Bogiem.

N sie 11, 2013 8:45

Ok Magdo modlimy się za twojego wujka.!!!

N sie 11, 2013 15:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 588  Następna strona