Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
Vul
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
+++ DjGuru +++ Mauritio, będę się za Cibie modlił o pomoc w dźwiganiu Twojego krzyża. / Mauritio, ho rovesciato pregato per un aiuto nel portare la tua croce. (tł. Goolge translator).
_________________ Wspólnota Domowego Kościoła Crux sacra sit mihi lux! Nunquam draco sit mihi dux! Vade retro Satana! Nunquam suade mihi vana! Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas!
|
Śr sie 14, 2013 14:09 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
ok Dj-Guru , zaraz "uruchamiam" patrona dzisiejszego dnia , Ojca Maksymiliana Kolbe .
|
Śr sie 14, 2013 14:47 |
|
 |
enka71
Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 19:14 Posty: 329 Lokalizacja: Mysłowice, Śląskie
|
Pamiętam o Was w modlitwie!
|
Śr sie 14, 2013 14:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bo to co się dzieje teraz wokół mnie grozi załamaniem wiary. Jakiś dziwny huragan przetacza sie przez moje życie. Nie daje sobie rady z niczym. Z życiem prywatnym i zawodowym. Wszystkie te rzeczy doprowadziły mnie do ponownego sięgnięcia po alkohol. A dla mnie jako alkoholika jest to dramat niesamowity. Wszystko co osiągnąłem w trzeźwym życiu sie zawaliło w ciągu kilku dni. Druga rzecz to podejrzewam u siebie depresje i acedie duchową. Nic mnie nie cieszy. Żadna modlitwa nie daje radości a wręcz wściekłość na Jezusa że jak mógł do tego dopuścić. Że ja tak się modliłem tak prosiłem o pomoc a tu taka chora niespodzianka się stała.
|
Śr sie 14, 2013 15:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
DjGuru napisał(a): Bo to co się dzieje teraz wokół mnie grozi załamaniem wiary. Jakiś dziwny huragan przetacza sie przez moje życie. Nie daje sobie rady z niczym. Z życiem prywatnym i zawodowym. Wszystkie te rzeczy doprowadziły mnie do ponownego sięgnięcia po alkohol. A dla mnie jako alkoholika jest to dramat niesamowity. Wszystko co osiągnąłem w trzeźwym życiu sie zawaliło w ciągu kilku dni. Druga rzecz to podejrzewam u siebie depresje i acedie duchową. Nic mnie nie cieszy. Żadna modlitwa nie daje radości a wręcz wściekłość na Jezusa że jak mógł do tego dopuścić. Że ja tak się modliłem tak prosiłem o pomoc a tu taka chora niespodzianka się stała. Włączam się w modlitwę. A jeśli podejrzewasz depresję to ruszaj do lekarza, ratunku trzeba szukać na różnych frontach.
|
Śr sie 14, 2013 15:50 |
|
|
|
 |
terezjusz
|
Bozenko wszystkiego najlepszego blogoslawienstwa Bozego i opieki Niepokalanej.DjGuru obiecuje rowniez modlitwe.Korzystam goscinnie z pozyczonego laptopa i mam trudnosci z polskimi znakami,pozdrawiam serdecznie i zycze wielu lask z okazji jutrzejszego swieta.
|
Śr sie 14, 2013 19:09 |
|
 |
puszeczka
|
Drogi Bracie DjGuru i ja uruchamiam swojego patrona Andrzeja do modlitwy.Pamiętaj zawsze że nie jesteś sam.  !Fajnie też że masz taką odwagę o takich rzeczach mówić.Na pewno zrobimy wszystko co w naszej mocy żeby Ci pomóc.W końcu po to tu jesteśmy!!! A mnie od poniedziałku strasznie bolą zęby,niby wszystko ok,a gdzieś w środku gromadzi się ropa,byłem już u dentysty,i mam antybiotyk,ale jeśli nie pomoże to będę je rwał.Okropieństwo mówię Wam!!!ten ból,pewnie to znacie.!Dbam o nie cały czas,a mimo to gdzieś coś się tam dzieje w środku.No szkoda,jeśli pójdą do rwania to trudno  .Nie boję się dentysty i nigdy się nie bałem,a jednak wkradło się w moje gardełko jakiś szkodnik.  Pozdrawiam 
|
Śr sie 14, 2013 19:51 |
|
 |
Dariusz-555
|
Dj-Guru , to co Ty teraz przerabiasz ja miałem kilka lat temu . wszelkie możliwe kryzysy , i kilka butelek wódki w tygodniu . rozpocząłem krucjate modlitewną . im więcej modlitw - tym większy kryzys . bywało że w ciągu dnia uskuteczniałem modlitwy w sześciu kościołach . kryzys szalał coraz bardziej . Dj-Guru , Bóg wtrąca do piekła , Bóg wyciąga z piekła . Jemu trzeba dać czas bo to On rozporządza czasem i przestrzenią . szatan Ci teraz podpowiada " a widzisz , tyle modlitw uskuteczniłeś a ten twój Bóg ci nie pomaga , no gdzie on jest ? " . Łaską jest wielką być chłostanym przez Ręke Ojca Niebieskiego . nie słuchaj głosu węża starodawnego , który mówi " po co sie modlić jak i tak Niebo ciebie nie wysłuchuje " . w tym momencie konieczny jest Psalm 67 . i to kilka razy w tygodniu . do skutku .
Andrzeju , odnośnie zęba - niech próbują leczyć kanałowo , jeśli nie da rady , rwanie . istnieje nowa choroba o nazwie "ukryte zapalenie" , często temu towarzyszy cysta w głębi dziąsła . ja coś takiego ostatnio miałem . zdrowy i niebolący ząb trza było wyrwać by wyjąć szkodliwą cyste , która niebawem narobiłaby nieźle bigosu .
i pilnować mi przeglądów co jakiś czas u dentysty , cała Grupa Różańcowa .
|
Śr sie 14, 2013 21:03 |
|
 |
enka71
|
Byliśmy dzisiaj w Kościele na Mszy. Mój mąż zamówił za nas  , modliłam się również za Was DJ-Guru i Maurizio. Nie jesteście sami. Dj-Guru tyle modlitw Ci tu polecono, że pewnie ręce Ci opadają. Tak sobie myślę, że kiedy jest tak naprawdę źle to moja modlitwa nie potrafi przyjąć formy żadnych słów, jest po prostu wyłącznie obecnością, zwyczajnym trwaniem przy Chrystusie. Z depresją oczywiście szybko do lekarza a rozmowę z ks.egzorcystą też bym poleciła. Często nie potrafię zrozumieć Boga, wtedy myślę, że na całe szczęście bo przecież gdybym Go potrafiła zrozumieć to by znaczyło, ze nie jest Bogiem skoro mój umysł Go obejmuje tzn.sama Go sobie wymyśliłam ? A skoro jest Bogiem to UFAM, że nad tym wszystkim panuje i ma w tym jakiś plan, dobry plan choć zazwyczaj paradoksalnie niepojęty! A kim że ja jestem , żeby Mu mówić jak być powinno ?!
|
Śr sie 14, 2013 22:06 |
|
 |
enka71
|
Kochani poproszono Nas o modlitwę w jeszcze jednej intencji. Iwonka matka trzech córek po raz kolejny walczy z rakiem. dla niej prosimy o zdrowie a dla męża i dzieci o siłę i wiarę.
|
Śr sie 14, 2013 22:14 |
|
 |
magda68
|
Dziś klikam już w swoim domku  pod odbytej podróży z bella Italia. DjGuru nie chcę Ci udzielać tanich porad, bo wiem, że w tej materii są one raczej nieprzydatne. Powiem tylko tyle. Na ile mi czas pozwoli codziennie będę odmawiać koronkę do Miłosierdzia Bożego za Ciebie. Andrzej, zęby masz jedne na całe życie. Wyrwanie zęba to ostateczność, a jeśli dentysta się upiera na wyrwanie, to zmień dentystę. Aloes wspomaga leczenie zapalenia jamy ustnej. Najlepszy jest świeży aloes, ale jeśli go nie masz, to możesz skorzystać z soku aloesowego. Pewnie a aptece kupisz. Maurizio prosi o modlitwę, bo przeżywa jakiś trudny moment. Wiem mniej więcej o co chodzi. Wg mnie mniej ważna jest kwestia, aby jego sprawy prywatne ułożyły się po jego myśli. Ważniejsze, aby nie oddali się przez nie od Boga. Darek. Od kilku lat noszę się z zamiarem przystąpienia do Rycerstwa Niepokalanej, którą jak wiemy założył św. Maksymilian Kolbe. Jednym z powodów jest to, że Święty uruchomił krucjatę modlitewną o nawrócenie masonów. O ile dobrze pamiętam to w 1917 r. (dziwny "zbieg okoliczności" dat: Fatima, wystąpienie w Rzymie masonów, a 400 lat wcześniej 1517 wystąpienie M. Lutra), widział demonstrację masonów w Rzymie. Wiedział, że nie należy ich potępiać, ale przez modlitwę i wstawiennictwo Niepokalanej, doprowadzić do Chrystusa. Wczoraj byłam na Jasnej Górze. I Niebieskiej Mamie poleciłam naszą Różę. Schodząc potem mijałam pielgrzymki, w tym lubelską i łowicką. W łowickiej szła Iwona, którą przy okazji mogłam pozdrowić, jeśli znałabym ją. I tak sobie pomyślałam, że dobrze byłoby wymienić między nami - drogą mailową - nasze fotki, aby przynajmniej móc się rozpoznać na wypadek nieplanowanego spotkania. Ale myślę, że z czasem i to nastąpi. Miłego świętowania wszystkim życzę. Z Bogiem. 
|
Cz sie 15, 2013 8:09 |
|
 |
magda68
|
Przepraszam za błąd: oczywiście powinno być "Rycerstwo Niepokalanej, które" a nie "którą". Gdy pisałam to słowo miałam "w głowie" włoską wersję nazwy czyli "Milizia Immacolata" - r. żeński. Polakom dwu/wielojęzycznym zdarzają się takie "dziwności" językowe  . Jednak to nie usprawiedliwia. Trzeba starać się pisać poprawnie.
|
Cz sie 15, 2013 9:51 |
|
 |
sonniger
|
Dołączam się do wszystkich polecanych modlitw.....cały czas jestem i czytam, chociaz mało pisze.
P.S. DJGuru trzymaj sie brachu...więcej masz na PW.
|
Cz sie 15, 2013 14:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzięki wszystkim za modlitwę i dobre słowo to naprawdę pomaga. Wiem że przede mną wiele pracy i to mnie przeraża. Ja zawsze od dziecka czyli od kiedy pamiętam byłem niecierpliwy. Wszystko chciałem od razu. I dlatego ta cecha charakteru jest dla mnie teraz przekleństwem. Chciałbym się zmienić tak na pstryknięcie a wiem że tak się nie da i to że przede mną tyle pracy mnie przeraża. Wiem że muszę przewartościować całe swoje życie, całe myślenie i tego przeraźliwie się lękam.
|
Pt sie 16, 2013 11:38 |
|
 |
Dariusz-555
|
posłuchaj Dj-Guru co Opatrzność ustami JP2 ma Tobie do powiedzenia . http://de.swoopshare.com/file/7d2fdc739 ... 3.mp3.htmla do kanonizacji naszego Rodaka - 253 dni , 22 godziny , 10 minut i 54 sekundy .
|
Pt sie 16, 2013 12:49 |
|
|
|