Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 8:20

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
No teraz wszystko jasne..Bo już myślałem ze my sami tu są. :-( a tu miła niespodzianka.Brakuje jeszcze Magdy tylko... :)

Pt lis 09, 2012 18:23

dzięki za modlitwe . od poniedziałku moja droga do pracy skróci się z 22 do 8 kilometrów . dzisiaj na różańcu będe ze wszystkimi na "tv-trwam" o 20.20 . wszyscy są ? it's everybody her ? alle sind da ? no to Alleluja i do przodu .

Pt lis 09, 2012 19:32
Questa: za to nieporozumienie przepraszam, to chyba z pośpiechu tak wyszło.
Masz tajemnicę razem z DjGuru jakby co.
Namawiam jednak gorąco Ciebie do modlitwy różańcowej i na razie jesteś z nami ;) OK?
Aktualna zmiana tajemnic poniżej:

Tajemnice różańcowe na listopad:

I. TAJEMNICE RADOSNE:

1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - humalog
2. Nawiedzenie świętej Elżbiety - puszeczka
3. Narodzenie Jezusa - Synoracza
4. Ofiarowanie Jezusa w świątyni - magda68
5. Odnalezienie Jezusa w świątyni - Rose_jo

II. TAJEMNICE ŚWIATŁA:

1. Chrzest Jezusa w Jordanie - DjGuru; Questa
2. Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - PomocDlaKarinki
3. Głoszenie królestwa i wzywanie do nawrócenia - Dariusz-555
4. Przemienienie Pańskie na górze Tabor - Alus
5. Ustanowienie Eucharystii - Iwona19

III. TAJEMNICE BOLESNE:

1. Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - Terezjusz
2. Biczowanie Jezusa - saraaa
3. Cierniem ukoronowanie Jezusa - Mariel
4. Dźwiganie krzyża na Kalwarię - patryk84
5. Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - Agvis

IV. TAJEMNICE CHWALEBNE:

1. Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - Arek
2. Wniebowstąpienie Chrystusa - Vul
3. Zesłanie Ducha Świętego - Ewelina
4. Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny - Justyna
5. Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi - Krystian

INTENCJE PAPIESKIE:

Intencja ogólna:
Aby biskupi, kapłani i wszyscy słudzy Ewangelii dawali odważne świadectwo wierności ukrzyżowanemu i zmartwychwstałemu Panu.

Intencja misyjna:
Aby Kościół pielgrzymujący na ziemi był promiennym światłem narodów.

Link do omówienia papieskich intencji na listopad: http://liturgia.wiara.pl/doc/1347077.Pa ... a-listopad

INTENCJE FORUMOWE:

1. Za portal wiara.pl i za forum, żeby były to pod każdym względem dzieła Boże.
2. Polecanie Bogu naszych zmarłych i wszystkich dusz w czyśćcu cierpiących.
3. Módlmy się w intencji celów Roku Wiary.
4. W intencji szczęśliwego rozwiązania matek.
5. Za kleryków
6. Za duszę, nieznanego Vulowi, zmarłego Marka, którego Pan Bóg postawił ostatniej soboty na jego drodze w godzinie jego śmierci, i za jego rodzinę.
7. Za bezrobotnych, poszukujących pracy, aby odnaleźli ją w kraju i nie byli zmuszani wyjeżdżać na tułaczkę za pracą.
8. Za dusze konających, zwłaszcza za konających z dala od swoich bliskich...
9. Za uzdrowienie ojca humaloga
10. Intencja Intronizacji Chrystusa na Króla Polski.

So lis 10, 2012 11:12

Puszeczka, a kto Ciebie po nicku miałby za mężczyznę? ;)

So lis 10, 2012 15:40
agvis napisał(a):
Puszeczka, a kto Ciebie po nicku miałby za mężczyznę? ;)

No włąsnie.....ja długo myslałem, ze puszeczka to kobieta :)

Ciekawa ksywka, pisałes, ze z czasów woja. Mozesz zdradzic jej pochodzenie? Oczywiscie nie musisz......to tylko taka ciekawość :)

Widzisz, mój nick czasem jest przekręcany na "humanolog", a nie ma on nic wspólnego z człowieczeństwem (no tak pasuje to do mojego portretu psychologicznego :D ).
To nazwa lekarstwa, które zażywam :)

So lis 10, 2012 15:53
...I wybrałeś taki nick, żeby nie zapomnieć, że je masz zażyć?
Ile razy się zalogujesz, patrzysz, kurcze - humalog, zapomniałem wziąć :D

So lis 10, 2012 16:03
Rozpracowałas mnie :(

Ale to wszystko z tego, ze mam tez taka chorbe na "k".....co to sie no ten, no...zapomniałem co chciałem powiedziec...

So lis 10, 2012 16:11

Ale się zrobił temat...Miałem jeszcze jedno przezwisko...Ciasteczko...ale to w szkole.Lubie jeść nie ukrywam.Wagi piórkowej też nie mam.Ale jeszcze się jakoś czymię.Choć muszę uważać z wagą.
Zawsze w szkole mnie widzieli na przerwach jak jem Ciasteczko.I tak mnie nazwali.Wojsku było podobnie..Zawsze miałem konserw rybnych i mielonek pod dostatkiem.. :) oj to były fajne czasy.Miło je wspominam..Mógłbym jeszcze wiele napisać,ale to akurat nie miejsce na takie prywatne rzeczy..Napiście coś o sobie,jesli oczywiście chcecie??no i jesli to nie jest żadna tajemnica..Wojsko mi się bardzo podobało.Ale akurat Bóg miał inne plany w stosunku do mnie.
Pozdrawiam wszystkich

So lis 10, 2012 18:45

Puszeczka , dziś na Różańcu w "tv-trwam" jestem z Tobą i modle się za Twoje zdróweczko . prawdopodobnie od jutra na nowym mieszkaniu nie będe miał możliwości na tv-trwam. do kościoła za to 100 metrów . wczoraj oglądałem mieszkanie i okolice . nieco droższy czynsz , ale za to samochód troche odpocznie - krótsza droga do miejsca pracy . trzymaj się ! nie jesteś sam .

So lis 10, 2012 19:08

Dzięki....Może długo nie będę ? porobią badania i do domu..Darek oby ci się wszystko udało.Fajnie ze o tym piszesz..Czasami tez odczuwam taką potrzebę żeby z kimś pogadać. No akurat tutaj może nie takie miejsce na zwierzenia.Mi przynajmniej to nie przeszkadza.Ale czasami ma się ochote to wszystko wszystkim powiedzieć,wykrzyczeć, w sensie oczywiscie pozytywnym.Ale też potrafię słuchać co inni mają do powiedzenia.I staram się każdego z Was szanować i rozumieć, mimo naszych odmiennych poglądów,i zdań.
Fajnie by było się spotkać gdzieś razem...Wszyscy!!!cała grupa rożancowa!!!
To by było coś! :) zaplanujmy kiedys takie spotkanie...Co wy na to???????? :?

So lis 10, 2012 19:35
No to powodzenia chłopaki :) Co do ewentualnego spotkania, raczej trudno będzie dwadzieścia osób z całej Polski zapewne (i spoza granic kraju) skrzyknąć na jeden termin. Wiem z opowiadań, że np. takie forumowe spotkania przeważnie nie wypalają...Ale nie mówię nie :)

So lis 10, 2012 19:54

Mariel...20 osób to jeszcze nic.Jezdże na spotkania raz w roku gdzie jest nas ok.300...Mamy jeden termin i staramy się wszyscy być...No ale rozumie każdego.Może tak będzie nam łatwiej.To nie musi byc teraz,moze być za rok.Albo jesli będzie jakas większa rocznica kościelna,to wtedy..ok...ok... ;)

So lis 10, 2012 21:50
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie.

(Słowo Boże: Łk 3,16; 21-22)

Jan, poprzednik Chrystusa, wie kim jest i zna swoją misję. Mimo, że jest wielbiony przez tłum, nie rezygnuje w najmniejszym stopniu z misji, jaką ma wyznaczoną w planie Boga. To on rozpoznaje Mesjasza, który wraz z grzesznikami przychodzi nad Jordan. Podobnie jak prosty, wierzący lud, Jezus pozwala się ochrzcić. Niebiosa otwarły się i w świetlistych znakach Trójjedyny Bóg objawia całe bogactwo swojej tajemnicy: Ojciec mówi o swoim Synu pełnym miłości głosem, a Duch przemawia jako ogień i jako gołębica pokoju.Teraz Chrystus może rozpocząć głoszenie Królestwa Bożego.

Ojcze, Ty nam objawiłeś swoją miłość ku Twojemu Boskiemu Synowi, który z Maryi przyjął ciało. Z pomocą Twojego Ducha doprowadź wszystkich ochrzczonych w imię Jezusa do pełnej jedności, "aby świat uwierzył". Błogosław katechumenów, nowo ochrzczonych, ich rodziców, rodziców chrzestnych, i spraw, aby płomyki wiary stały się żywym ogniem. Amen.

N lis 11, 2012 3:17

spotkanie grupy różańcowej ? czemu nie . między Bożym Narodzeniem a Nowym Rokiem będe w Polsce . proponuje Licheń . co Ty na to Puszeczka i pozostali ? a jeśli nie wypali to na Wielkanoc . Licheń leży mniej więcej w centrum Polski . właśnie jestem po mszy i pożegnałem się z proboszczem Baumannem przyrzekając mu że gdy będe miał czas to przyjade na msze , którą on celebruje .

do stulecia objawień fatimskich - 1648 dni , 6 godzin , 51 minut i 16 sekund .

N lis 11, 2012 10:28

Może prędzej Wielkanoc....Dogadamy się na pewno.....Ja uciekam...Do usłyszenia po moim szpitalu...
Pozdrawiam wszystkich z Bogiem....

N lis 11, 2012 11:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 588  Następna strona