Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Mamy błogosławieństwo Celnika.
Tajemnice różańcowe na wrzesień: ~~ <>< ~~ <>< ~~ <>< ~~
I. TAJEMNICE RADOSNE:
1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - Terezjusz 2. Nawiedzenie świętej Elżbiety - enka71; asm 3. Narodzenie Jezusa - Mariel; poszukujaca81 4. Ofiarowanie Jezusa w świątyni - patryk84 5. Odnalezienie Jezusa w świątyni - Agvis
II. TAJEMNICE ŚWIATŁA:
1. Chrzest Jezusa w Jordanie - Arek 2. Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - Vul 3. Głoszenie królestwa i wzywanie do nawrócenia - Ewelina 4. Przemienienie Pańskie na górze Tabor - ewa7778 5. Ustanowienie Eucharystii - Krystian
III. TAJEMNICE BOLESNE:
1. Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - humalog 2. Biczowanie Jezusa - puszeczka 3. Cierniem ukoronowanie Jezusa - Maurizio 4. Dźwiganie przez Jezusa krzyża na Kalwarię - magda68 5. Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - Rose_jo
IV. TAJEMNICE CHWALEBNE:
1. Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - DjGuru 2. Wniebowstąpienie Chrystusa - PomocDlaKarinki 3. Zesłanie Ducha Świętego - Dariusz-555 4. Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny - Alus 5. Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi - Iwona19
INTENCJE PAPIESKIE: Intencja ogólna: Aby ludzie naszych czasów, często pogrążeni w zgiełku, odkryli na nowo wartość ciszy i potrafili słuchać głosu Boga i braci. Intencja misyjna: Aby chrześcijanie, którzy cierpią prześladowania w licznych regionach świata, mogli być dzięki swojemu świadectwu prorokami miłości Chrystusa.
INTENCJE FORUMOWE: Od humaloga: 1. Za wszystkie dzieciaki, które rozpoczynają nowy rok szkolny i za nauczycieli aby ich wspólna praca dała dobre owoce. 2. Za naszych żołnierzy służących na misjach, aby cali i zdrowi wszyscy wrócili do domu. Od ewa7778: 3. O moc Bożą i pomoc Matki Najświętszej aby związki sakramentalne były silne pokusom i zasadzkom złego ducha; o ich nierozerwalność o miłość i wzajemny szacunek w rodzinach. Od Alus: 4. Aby Pan dał Arturowi i Beacie szczęście poczęcia i urodzenia zdrowego dziecka. Od Dariusz-555 5. Za nawrócenie Michała i Krystyny oraz Stanisława. Od asm: 6. O zdrowie psychiczne i fizyczne dla Moniki. 7. O siły i zdrowie dla moich rodziców. 8. O Bożą opiekę dla wszystkich nienarodzonych dzieci i spokój dla przyszłych mam. Od patryk84: 9. W intencji wszystkich księży a szczególnie w intencji tych którzy służą mamonie a nie Bogu. 10. W intencji całej naszej Róży Różańcowej oraz naszych bliskich. Od enka71: 11. Za małżeństwa bezdzietne, zwłaszcza Asię i Michała oraz Annę i Giowani aby zostali obdarowani upragnionym darem rodzicielstwa. 12. Za Ewę i Iwonę o uzdrowienie z raka oraz wiarę, nadzieję i miłość w ich rodzinach. Od terezjusz: 13. Za Izabele o zadomowienie się w kraju i znalezienie pracy. Od Maurizio: 14. O nawrócenie Alicji, jej mamy i taty, gdyż także oni żyją w grzechu, aby się nawrócili. 15. Za Darię i Antonia, Annę i Roberta, aby także oni znaleźli drogę do Boga. 16. Za Maurizio, aby doświadczony w ciągu ostatnich trudnych miesięcy, nie popełniał więcej tych samych błędów. 17. Za wszystkich kapłanów, aby dawali autentyczne świadectwo w ich kapłańskiej służbie. 18. Za tę dziewczynę (którą rodzice zmuszali do aborcji, a o której pisał Terezjusz, Ola), za jej dziecko, aby czuli bliskość Pana w ich życiu, o nawrócenie rodziców dziewczyny. 19. Za Ojca Świętego, aby Duch Święty prowadził go w przewodzeniu Kościołem. 20. Za mnie, aby Pan pomagał mi w doświadczaniu mego dość ciężkiego krzyża. Od Rose_jo: 21. Za zbawienie duszy Teścia Mariana. 22. Za szczęśliwe rozwiązanie dla Martyny. 23. Za dar potomstwa dla mnie i Męża. Od magda68: 24. Za kapłanów i wszystkie osoby konsekrowane oraz nowe powołania kapłańskie i zakonne, i za kapłanów łamiących celibat. 25. O pomyślne rozwiązanie spraw mieszkaniowych w mojej rodzinie. 26. O łaski i błogosławieństwo Boże dla moich bliskich. 27. O zdrowie dla mamy, teściowej i wujka. 28. O rozwiązanie problemów finansowych naszego Maurizio. Ode mnie i Eweliny: 29. Za szczęśliwe rozwiązanie i zdrowie dla Eweliny i naszej córeczki. Od Celnika: 30. O pokój w Syrii.
|
So sie 31, 2013 16:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Patryku masz piękną tajemnicę... Pamiętam w modlitwie o tobie i twej rodzinie. I o wszystkich... Zapraszam do wspólnej modlitwy..
|
So sie 31, 2013 16:27 |
|
 |
patryk84
|
Wiesz Arku, nie wiem czy inni tak mają, ale zawsze w każdym miesiącu tajemnica którą otrzymuje idealnie pasuje do mojej sytuacji życiowej w danej chwili. Zawsze mogę z Niej bardzo dużo czerpać. Duch Święty działa nawet tam gdzie byśmy się tego nie spodziewali 
_________________ http://www.pompejanka.info
|
So sie 31, 2013 18:59 |
|
|
|
 |
Vul
|
Jetem tego pewien, Patryk  P.s.  Maurozio ma utrudniony kontakt netem. Łączy się tylko z komórki i nie może wejść na forum. Prosił abym mu przekazał jego tajemnicę i poinformował, że jest i się modli. 
_________________ Wspólnota Domowego Kościoła Crux sacra sit mihi lux! Nunquam draco sit mihi dux! Vade retro Satana! Nunquam suade mihi vana! Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas!
|
So sie 31, 2013 23:22 |
|
 |
sonniger
|
Dzieki Arku  No i podziekowania dla celnika za opieke 
|
N wrz 01, 2013 13:27 |
|
|
|
 |
Maurizio
|
ciao,grazie Janusz per avermi scritto su fb.adesso sono riuscito a connettermi con una chiavetta,perchè mi hanno disattivato l'adsl,causa una fattura non pagata.ho molto bisogno delle vostre preghiere,è un momento difficile per me,è una croce pesante. salutandovi,con Dio
|
N wrz 01, 2013 13:48 |
|
 |
agvis
|
Patryku, gratulacje!!! Rozumiem Wasze obawy, naprawdę rozumiem, ale to może dziecko, które będzie dla Was kiedyś największą pociechą. Wspaniale.
Wróciłam z wakacji, Bóg pomógł cudownie nam je spędzić. Zmieniamy z mężem pracę i proszę o modlitwę, by Bóg nam błogosławił i dał mądrość do dobrego działania.
Czy ma ktoś nr tel Puszeczki? Jeśli tak, bardzo proszę na priva.
Cieszę się, że znów z Wami jestem:)
|
N wrz 01, 2013 19:41 |
|
 |
Dariusz-555
|
na prośbe Papy Franciszka podejmijmy w najbliższą sobote post za pokój w Syrii .
|
Pn wrz 02, 2013 10:13 |
|
 |
magda68
|
Maurizio napisał(a): ciao,grazie Janusz per avermi scritto su fb.adesso sono riuscito a connettermi con una chiavetta,perchè mi hanno disattivato l'adsl,causa una fattura non pagata.ho molto bisogno delle vostre preghiere,è un momento difficile per me,è una croce pesante. salutandovi,con Dio Dziękuję Januszu za napisanie mi na FB. Łączę się dzięki internetowi na kartę, ponieważ przez niezapłacony rachunek odłączyli mi ADSL. Bardzo potrzebuję waszych modlitw, przeżywam bardzo trudny dla mnie okres. To ciężki krzyż. Pozdrawiam was. Z Bogiem.
|
Pn wrz 02, 2013 10:33 |
|
 |
Dariusz-555
|
w przyszłą niedziele ( święto Matki Bożej Bolesnej ) 15 września o 17.00 na Jasnej Górze modlitwy na nawrócenie zatwardziałych grzeszników idących na zatracenie . przyłączmy się całą Grupą Różańcową .
|
Pn wrz 02, 2013 11:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Witam. Mam taką prośbę pomódlcie się za moja siostrę aby mogła zajść w ciążę bo ma z tym problemy. Ciężko to przeżywa.
|
Wt wrz 03, 2013 10:18 |
|
 |
Dariusz-555
|
są dwie metody na powyższe - modlitwa , i naprotechnologia . obie zgodne z nauką chrześcijańską . wszystkiego dobrego dla siostry i pozdrowienia .
|
Wt wrz 03, 2013 10:30 |
|
 |
magda68
|
Boże Miłosierdzia, Usłysz krzyki rozpaczy mieszkańców Syrii. Pociesz tych, którzy cierpią z powodu doznanej przemocy. Pociesz tych, którzy opłakują swoich zmarłych. Daj siłę sąsiednim krajom, aby chętnie przyjęły uchodźców z Syrii. Przemień serca tych, którzy chwycili za broń; I chroń tych, którzy poświęcają się dla pokoju. Boże nadziei, zachęcaj przywódców, aby wybrali pokój, a nie przemoc i aby szukali pojednania ze swoimi wrogami. Rozpal w Kościele Powszechnym współczucie dla narodu syryjskiego; I daj nam nadzieję na przyszłe budowanie pokoju dla wszystkich, które będzie oparte na sprawiedliwości. Prosimy o to przez Jezusa Chrystusa, Księcia Pokoju i Światłość Świata. Amen. http://liturgia.wiara.pl/doc/1691757.Ty ... t-modlitwyA tu o męce naszego Pana: http://www.duchprawdy.com/ukryte_meki_p ... emnicy.htm Pozdrawiam wszystkich.
|
Śr wrz 04, 2013 6:54 |
|
 |
Vul
|
DjGuru, magda68: +++
Moja przyjaciółka Monika chciałaby dołączyć do Róży. Jest taka możliwość, Arku?
Przyjmij, Boże nasze intencje. Amen.
_________________ Wspólnota Domowego Kościoła Crux sacra sit mihi lux! Nunquam draco sit mihi dux! Vade retro Satana! Nunquam suade mihi vana! Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas!
|
Śr wrz 04, 2013 8:15 |
|
 |
monikam1
|
To ja jestem tą osobą, o której pisał Vul. Chciałabym dołączyć do Żywego Różańca. Czy jest to możliwe? Mogłabym?
_________________ "Wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia"
|
Śr wrz 04, 2013 15:29 |
|
|
|