Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 16:29

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Wracaj do zdrowia puszeczka :-D . Pozdrawiam wszystkich. Z Bogiem.

N lis 11, 2012 15:50
Tak tak.. zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka puszeczka :)

N lis 11, 2012 21:13
RÓŻANIEC

DLACZEGO JEST TRUDNY...?
Gdy na dwa dni przed swoją śmiercią, zapytano o. Pio, co miałby ważnego do przekazania ludziom, odpowiedział: „Chciałbym zaprosić wszystkich grzeszników z całego świata, aby kochali Matkę Bożą. Odmawiajcie zawsze różaniec. I odmawiajcie go tak często, jak tylko możecie. Szatan stara się zawsze zniszczyć tę modlitwę, ale mu to się nigdy nie uda. To jest modlitwa Tej, która króluje nad wszyskim i wszystkimi. To ona nauczyła nas modlić się na różańcu, tak ja Jezus nauczył nas mówić Ojcze nasz.”

W swoich wielu objawieniach na ziemi, jak w Lourdes i w Fatimie, Maryja Dziewica zawsze zalecała odmawianie Różańca Świętego.Pewnego razu, gdy papież bł. Pius IX osobiście oprowadzał grupę gości po watykańskich przestrzeniach, zapytano go o najcenniejszy skarb, jaki kryją okalające mury. Sądzono bowiem, że wskaże na któreś z licznych i cennych dzieł. On jednak sięgnął do kieszeni i wyciągnął z niej różaniec. Uniósł go wysoko i trzymając go tak, powiedział: „To najcenniejszy skarb Watykanu. Dajcie mi armię modlących się na różańcu, a podbiję świat”.

Matka Boża do Św. Dominika: „Czy ty wiesz, mój drogi Dominiku, jaka bronią posłużyła się Trójca Przenajświętsza, aby zreformować świat? Wiedz, że najbardziej skutecznym narzędziem walki był Psałterz Anielski ( tzn. Różaniec ), który jest fundamentem Nowego Przymierza. Jeżeli więc ty chcesz zdobyć dla Boga zatwardziałe serca, odmawiaj mój Psałterz.”

„Żadna modlitwa nie ma tylu zasług dla duszy i nie jest tak chwalebna dla Jezusa i Maryi, jak dobrze odmówiony Różaniec. Lecz także żadna modlitwa nie jest tak trudna do zmówienia, z powodu roztargnień. Do powiększenia tej trudności przyczynia się o wiele bardziej nasza wyobraźnia tak ruchliwa, że nie jest nawet przez moment spokojna, i złośliwość szatana tak nieustraszonego w podawaniu roztargnień i przeszkadzaniu nam w modlitwie."

„Czegóż nie czyni szatan przeciw nam, widząc nas gotowymi odmawiać Różaniec Święty.”

,,Powiększa nasze lenistwo i naszą naturalną niedbałość, wpierw zanim zaczniemy się modlić. Zwiększa naszą nudę, nasze roztargnienia, nasze zmęczenie podczas modlitwy. Jednym słowem napada na nas we wszelaki sposób, aby móc potem, kiedy po wielu wysiłkach i roztargnieniach skończymy go, śmiać się z nas, mówić nam – nie odmówiłeś ani jednego Zdrowaś, które by miało znaczenie. Tracisz swój czas na odmawianie tylu modlitw ustami bez uwagi. Odłóż, odłóż na jutro resztę twojego Różańca. W ten sposób diabeł w swojej przebiegłości zdoła często sprawić, że zostawia się cały różaniec lub jego część albo pod najpiękniejszymi pretekstami sprawia, że odkłada się jego odmawianie.”
„Nie słuchaj go, drogi współbracie od Różańca, i nie zniechęcaj się, choćby podczas całego Różańca twoja wyobraźnia była niczym innym, jak ciągłym przesuwaniem się najprzeróżniejszych myśli, które ty starałeś się oddalić najlepiej, jak tylko mogłeś.”

„Twój Różaniec jest tym lepszy, im bardziej zasługujący. Tym bardziej zasługujący, im bardziej pracowity.”

„Choćbyś miał walczyć z roztargnieniem przez cały Różaniec, walcz odważnie, z bronią w ręku, to znaczy kontynuując odmawianie, chociaż bez smaku i pociech zmysłowych. To straszna walka, lecz jak bardzo zbawienna dla duszy. Przeciwnie gdy złożysz broń, to jest zostawisz Różaniec, będziesz pokonany, a diabeł, nie zaniedba tego, by w Dzień Sądu wymówić ci twoją słabość i niewierność”

Gdyby był lepszy środek niż Różaniec dla ratowania świata, Maryja na pewno by nam o nim powiedziała ( oczywiście Eucharystia jako najwyższa ofiara jest największym zjednoczeniem się z Bogiem). Póki co prawie w każdym objawieniu Niepokalana mówi o Różańcu.

Synu i Córko Maryi, pomóżmy Jej ratować świat odmawiając Różaniec. Ona oto nas prosi. To najlepsze narzędzie pokoju. Wiedz, że to modlitwa królewska. W żadnej innej nie wypowiada się tyle razy imienia najwyższego Króla- Jezus, i najwyższej Królowej - Maryja. Ponad połowa tej modlitwy to cytowanie Pisma Świętego i przede wszystkim ma ona charakter kontemplacyjny. Nie bądź obojętny, wobec tej Bożej promocji, która może uchronić świat, a która jest owocem Jego miłosierdzia.

Odmawiaj jedną dziesiątkę dziennie ( najlepiej pięćdziesiątkę ;-) ), a zobaczysz, że Maryja będzie Cię zmieniała, a przez Ciebie świat. Ale pamiętaj, owoce Różańca są długo niewidoczne, dlatego wydaje się on nudny. Szatan zrobi wszystko, byś tej modlitwy nie odmawiał, bo wie, że ona otworzy Twoje serce na największą miłość, jaką jest Bóg, i że przez Nią będziesz rządził światem , wypraszając dla niego łaskę pokoju przed obliczem Boga i Maryi.

źródło: nawrocenie.blogspot.com

Pn lis 12, 2012 12:49
Arek, wielu łask Bożych z okazji urodzin :)

Pn lis 12, 2012 17:27
Łoł!

No to STO LAT! Błogosławieństwa Bożego, opieki Maryji, zdrowia, miłosci i madrosci zyciowej :ok:

Pn lis 12, 2012 18:34

Wszystkiego najlepszego z okazji twoich urodzin Arku. A to dedykacja dla ciebie:
http://www.youtube.com/watch?v=udJZoT4l ... re=related

Pn lis 12, 2012 22:38

a ode mnie dla Ciebie drogi Arku " święty jest nasz Pan " , piosenka z mojego ulubionego europejskiego regionu .
http://de.swoopshare.com/file/277c42390 ... 5.mp3.html

Pn lis 12, 2012 22:45

Arek - spóźnione, ale szczere: Wielu Łask Bożych!

Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas!

Wt lis 13, 2012 11:55
Serdeczne wam dzięki za pamięć i życzenia :))
Bóg zapłać! :)

Wt lis 13, 2012 14:59

Arku również spóżnione ale szczere życzenia wielu łask Bożych i błogosławieństwa.

Wt lis 13, 2012 15:13

Dołączam się do życzeń. A niech Twoje urodziny trwają dwa dni:) Szczęścia w Bogu Ci życzę.

Wt lis 13, 2012 18:38

Wróciłem...Ja też dołanczam się do życzeń Arku..Jutro napisze więcej,bo jestem troche zmęczony dzisaj.I dziękuje wszystkim za pamięć i modlitwę...Pozdrawiam ;)

Pt lis 16, 2012 19:26
Hej puszeczka, właśnie sobie pomyślałam, że chyba w związku z Twoją nieobecnością, wątek grupy różańcowej legł trochę odłogiem. Cieszę się, że jesteś...W sumie długo Cię nie trzymali :)

Pt lis 16, 2012 19:30
Heh....ale sie złozyło :)

Bez obrazy puszeczka, ale tak mi sie jakos przypomniałes pół godziny temu....podczas konsumpcji puszki szprotek w oleju....takie sobie skojarzenie :)

A tu patrze! Jest wpis :D

Pozdrawiam i ciesze sie, ze juz wróciłeś. Zdrówka :ok:

P.S.
Tak juz chyba bedzie, że bedziesz mi się kojarzył z forumową Różą i....wszelkimi puszkami konserw :D No dopóki sie kiedyś nie spotkamy.....

Pt lis 16, 2012 19:39

Witaj MARIEL mi was tez brakowło...To już jak nałóg...Ale pozytywny...Musze wam sporo powiedzieć,ale to nie odrazu,bo jest tego sporo.Fajnie ze odezwała sie Magda...A ty humalog się nie przejmuj.Ja sie nie gniewam,pisz co ci przychodzi na mysl.Ja w szpitalu puszeczki nie miałem..Schudłem aż 2 kg..Mam tyle w głowie,ale muszę to poukładać wszystko,i na spokojnie opisać.Tylko pod jednym warunkiem,że będzie was to trochę interesowało...Wy tak pięknie piszecie,ja takiej wprawy jeszcze nie mam.Ale szykuje się żeby tez coś mądrego i sensownego napisac..Wszystkich Was podziwiam..!!! i bardzo,bardzo Szanuje...Bóg Zapłać..

Pt lis 16, 2012 21:27
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 588  Następna strona