Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 15:36

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
ciao a tutti,queste sono le intenzioni per Novembre:
per Alice e la sua mamma,affinche incontrino Gesù Cristo,loro Salvatore.Alice,in particolare,che abbandoni ogni interesse per il reiki e altre pratiche occulte
per le intenzioni del Santo Padre,che lo Spirito Santo lo guidi sempre nella guida della Chiesa
perché venga indetta una crociata,una risposta forte al dilagare delle discipline reiki,yoga e ogni forma di occultismo e relativismo
perché trionfi l'iniziativa Uno di noi,a sostegno della vita e contro ogni politica abortista
per tutti i sacerdoti,che siano dei veri testimoni di Cristo

N paź 20, 2013 21:02

Moje intencje :
1. w intencji zmarłego Taty
2 w intencji dzieci; o dobry wybór drogi zyciowej,małżonka, o dobrą pracę

Pn paź 21, 2013 7:56
@Dariusz-555: odpowiedz jest tu:
viewtopic.php?p=773899#p773899

@patryk84, dziekuje za zaproszenie, ale z pewnych powodow jest to dla mnie, przynajmniej na razie, niemozliwe.

Pn paź 21, 2013 8:17

Maurizio per farti capire di che cosa si tratta ti ho fatto la traduzione - spero piu o meno corretta - del progetto della legge presentata a Parlamento Europeo.

Progetto del Raporto A7 - 0306/2013 della salute sessuale e diritti di riproduzione" e' stato scritto da Vicky Claeys, capo della rete europea di IPPF (ogranizzazzione per lobbing proaborto), e presentato da Edit Estrela - la comunista portogese - membro della Commissione Europea x le donne.
il Rapporto condanna tutte le leggi che prottegono la vita umana, accusando la Polonia, Irlanda e Malta di avere tale leggi., (che protteggono la vita umana).
Il Rapporto chiede sopporto finanziario per le organizzazzioni che offrono l'aborto e garantire tutto aiuto a tutte le donne single e le lesbiche che vogliono avere un figlio usando anche i strumenti cattivi (proibiti dalla etica cristiana tipo in vitro - (in vitro e un metodo dove muoiono molti embrioni) quindi tutti metodi sono buoni e nulla vietato), negando qua il diritto di un bambino di avere tutti e 2 i gienitori (dove padre?)
Chiama tutte le nazioni di negare il diritto (cosidetto diritto della coscienza per un medico ginecologo che puo negare aborto se non va d'accordo con la sua religione etica, coscienza). Il Rapporto vuole sforzare tutti i medici, minanciando di condanna penale - per fare l'aborto. In poche parole un medico non potra piu dire "no".
Sta sforzando l'dea che l'aborto e' un dirotto umano per tutti :o :boje: e per metterlo in prattica chiede la rottura di un d'accordo con il Vaticano. (Anche la Polonia ha firmato un documento cosi - condordato - cioe' le regole di coesistenza della chiesa polacca, coesistenza con i governi, modo di finanziare la chiesa ecc). Il Rapporto chiede le nezioni di fare la rottura di concordati con la Santa Sede.
Chiede anche che le procedure di cosidetto "cambimanto del sesso di nascita" non devono piu essere collegate con operazioni, interventi chirurgici, cosi che la donna, che vuole essere l'uomo e che ha ricevuto la carta d'identita dove nella rubrica del sesso e scritto "maschio" puo essere chiamata da tutti "un uomo" e rimanere incinta e far nasciere un figlio. Inoltre il Rapporto chiede le leggi che vietano la critica del aborto. Aborto secondo il Rapporto deve essere accettato nella vita sociale.

Puoi ci sono anche altre cose ma le piu negative sono quelle.

Vedi che la gente che vuole sforzare la legge cosi direi che e' un vero e proprio strumento del demonio. Questi non sono semplicemente i peccatori comuni - se lo posso chiamare cosi - ma sono posseduti dal demonio. Possessione succede quando una persona si offre come strumento del male. Vedi questa legge e' come fare sotto - sopra tutto il cerato di Dio. L'dea cosi poteva inventarte solo il diavolo.
Tutto contro "uno di noi"
Tu pełny tekst artykułu o projekcie ustawy "z piekła rodem" :( , bo inne określenie mi nie przychodzi do głowy. http://www.fronda.pl/a/blitzkrieg-przec ... 31404.html

Pn paź 21, 2013 12:01

Moje intencje na listopad:
1. Za wieczny odpoczynek dla moich bliskich zmarłych.
2. W intencji Agnieszki i Stanisława.
3. Podziękowanie Matce Najświętszej za zdrowie i wszelkie łaski, którymi obdarza moją rodzinę oraz prośba o dalszą opiekę nad nami.
4. O rozeznanie właściwej drogi życiowej dla mnie i męża.
5. O pokój na świecie.

Potwierdzam swoją obecność w Róży. Pozdrawiam wszystkich:)

Pn paź 21, 2013 12:48

Arku, potwierdzam moją obecność.
Intencje na listopad:
1. Za Monikę, o powrót do zdrowia.
2. Za Romka, o zdrowie, Opiekę Bożą i wytrwałość.
3. Za nasze mamy: Krystynę i Dorotę, o zdrowie, spokój, siły i Bożą Opiekę.
4. Za Dusze w czyśćcu cierpiące.

Pozdrowionka dla wszystkich :)

Pn paź 21, 2013 15:35

ciao.volevo anche pregare perché si cessi la pratica del cambiamento di sesso,che è una cosa altrettanto abominevole
salutandovi,con Dio

Pn paź 21, 2013 16:28

potwierdzam
moje intencje
za dusze w czyścu cierpiące aby mogły oglądac Boga
o nawrócenie moich dzieci i męża
za małżeństwa sakramentalne aby miały moc wytrwania w przysiedze małzenskiej

Pn paź 21, 2013 21:25

Potwierdzam obecność.
1. W intencji zdrowia dla Ingi i jej poczetych dzieci.
2. W intencji naprawienia relacji z Mamą Męża.
3. W intencji daru potomstwa dla małżeństw starających się.
4. W intencji dziękczynnej za nawrócenie Męża.

Dwie petycje podpisane.
Pozdrawiam!

Wt paź 22, 2013 9:21

Witam Was wszystkich,
Chciałam napisać kilka słów wyjaśnienia, Jeszcze raz chciałam zaznaczyć, że moim celem nie było obrażenie tutaj nikogo. Jeśli ktoś się poczuł urażony to przepraszam. Owszem, jestem czasem zła na Pana Boga, za to, że może czasem toczy się tak, jak nie miało być. Coś się ze mną dzieje źle, mam huśtawki nastrojów, czasem wydaje mi się, że już moje życie sięgnęło dna, czasem znów, że nie jest tak źle. Raczej nie mogę uczestniczyć z Wami w modlitwach, bo po prostu są dni, kiedy czuję się tak żle psychicznie, że nie jestem w stanie odmówć nawet tej dziesiątki różańca i przyznam się, ze w ostatnim miesiącu zdrzylo się, ze ze 3 lub 4 razy po prostu się z Wami nie modliłam, bo albo byłam w cięzkim dołku, albo po prostu przestalam widzieć sens tej modlitwy. Potem , na drugi dzień przeważnie wracałam do różańca, ale nie mogę zagwarantować jak to będzie w przyszłości. Nie chcę obiecywac, że będe się na pewno modlić, gdy wiem, ze mogą przyjśc takie dni, kiedy po prostu tego nie bedę w stanie zrobic. Przypuszczam, że są to jakieś początki depresji, ogólnie nie mogę sobie poradzić z emocjami, czasem jest tak, że byle co doprowadza mnie do wielkiego zdenerwowania, potem krzycze, wale garami, po czym mam znów wyrzuty sumienia i ryczę przez pół dnia. Skupiam się ciągle na analizowaniu wszelkich zachowań męza, co miał na myśli mowiac to czy tamto, co miał na mysli, gdy odpowiedział mi tak, czy inaczej. Ciężko mi z tym, ciezko mojemu męzowi ze mną a mi z nim. Czasem wydaje mi sie, ze lepiej byłoby nie wychodzic za mąż tylko sobie zyc np w wolnym zwiazku - wtedy moglabym skonczyc znajomosc i po jakimś czasie np zwiazac sie z kims innym. No ale jest też dziecko, ktore nie jest niczemu winne i chciałabym, zeby miało oboje rodziców, ale jednoczesnie, zeby ci rodzice nie robili z domu pola bitwy. Wiec to na razie tyle z mojego wyjasnienia. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i zycze miłego dnia!

Wt paź 22, 2013 13:43

Poszukująca. Przecież zawsze możesz z kimś dzielić Tajemnicę Różańca. Wtedy jedną Tajemnicę Arek przydzieli Tobie i komuś jeszcze, kto ją odmówi w ciągu dnia, jeślibyś ty tego nie zrobiła. Wczoraj czytałam takie świadectwo młodej kobiety, która przeszłą swoją walkę duchową http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/swiade ... rstwo.html, jeśli chcesz to do niego zajrzyj. I chcę powiedzieć, ze każdy z nas prowadzi taką walkę, nikt nie jest automatycznie od niej wolny i doskonały, co nie znaczy, że się poddajemy. Właśnie poddanie się jest najgorsze z możliwych rozwiązań. Wszyscy potrzebujemy Bożego miłosierdzia i łaski. Już nie chcę tu moralizować. Generalnie dobrze, że się odezwałaś. Pozdrawiam.

Wt paź 22, 2013 14:35

poszukująca81""Dziękujemy""za Twoje słowo.!!!Ze mówisz o tym tak otwarcie.!Jest nam na pewno łatwiej teraz zrozumieć Twoją sytuację.A możemy my(ja)potraktowaliśmy Cię od razu tak surowo.Dużo padło tutaj mocnych słów.Ale to tylko dlatego że nie znali my Twojej sytuacji.Mimo wszystko będziemy Cię wspierać,i modlić się za Ciebie.Zawsze pamiętaj ze możesz na nas liczyć.!!!Nigdy nie odmówimy Ci pomocy!!!!!!
Czy jeśli ktoś nas poprosi o chleb,damy mu kamień?Trwaj przy Bogu mimo wszystko!!!!Jesteśmy z Tobą!!!!!
Pozdrawiam :!: :!: :!:

Wt paź 22, 2013 17:30

Maurizio napisał(a):
ciao a tutti,queste sono le intenzioni per Novembre:
per Alice e la sua mamma,affinche incontrino Gesù Cristo,loro Salvatore.Alice,in particolare,che abbandoni ogni interesse per il reiki e altre pratiche occulte
per le intenzioni del Santo Padre,che lo Spirito Santo lo guidi sempre nella guida della Chiesa
perché venga indetta una crociata,una risposta forte al dilagare delle discipline reiki,yoga e ogni forma di occultismo e relativismo
perché trionfi l'iniziativa Uno di noi,a sostegno della vita e contro ogni politica abortista
per tutti i sacerdoti,che siano dei veri testimoni di Cristo

- Za Alicję i jej mamę, aby spotkały Jezusa Chrystusa swego Zbawiciela, szczególnie Alicję, aby porzuciła wszelkie zainteresowanie praktykami okultystycznymi, w tym reiki.
- W intencjach Ojca Świętego, oraz aby Duch Święty prowadził go w przewodzeniu Kościołem. Aby została ogłoszona krucjata, mocna odpowiedź na szerzącą się praktykę reiki, jogę i każdą inną formę okultyzmu i relatywizmu.
- Za powodzenie inicjatywy "jeden z nas", ochraniającej życie i sprzeciwiającej się każdej polityce proaborcyjnej.
- Za wszystkich kapłanów, aby byli prawdziwymi świadkami Chrystusa.
- Aby zaprzestano praktyki "zmiany płci" związanej z ideologią gender. (intencja dopisana przez Maurizio w dalszym poście)

Wt paź 22, 2013 19:24

ciao.volevo aggiungere alle mie intenzioni di novembre,la preghiera per tutto il nostro gruppo,specialmente per quelli che sono in difficoltà.
per Maurizio,che si metta sulla retta via.
per Daria,Antonio,Roberto e Anna,perchè possano convertirsi e incontrare il Signore.
un saluto a tutti,con Dio

Wt paź 22, 2013 22:18
Witam po dłuuuuuuugggiiiieeeeejjjjj nieobecności. Czy przyjmiecie mnie do swojego grona?
Układam swoje życie na nowo, mam nadzieję, że dzięki przyłączeniu się do grupy różańcowej będę się mobilizować do odmawiania różańca. Czy znajdzie się dla mnie jakieś jeszcze miejsce?

Wt paź 22, 2013 23:22
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 588  Następna strona