Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Oczywiście, że miejsce się znajdzie  Cieszę się, że chcesz się z nami modlić. Jak byś chciała to podaj swoje intencje na listopad. Pozdrawiam gorąco. Arek.
|
Wt paź 22, 2013 23:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziękuję ślicznie i bardzo  Rozumiem, że od listopada mnie włączycie do konkretniej grupy?:) Hmmmm....Intencje na listopad? O łaskę zdrowia oraz wyleczenia z guza nerek dla Pana Jana. Za wszystkich pogubionych, zagubionych, poplątanych w życiu, w relacjach z Bogiem.
|
Wt paź 22, 2013 23:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
poszukujaca81 napisał(a): Witam Was wszystkich, Chciałam napisać kilka słów wyjaśnienia, Jeszcze raz chciałam zaznaczyć, że moim celem nie było obrażenie tutaj nikogo. Jeśli ktoś się poczuł urażony to przepraszam. Owszem, jestem czasem zła na Pana Boga, za to, że może czasem toczy się tak, jak nie miało być. Coś się ze mną dzieje źle, mam huśtawki nastrojów, czasem wydaje mi się, że już moje życie sięgnęło dna, czasem znów, że nie jest tak źle. Raczej nie mogę uczestniczyć z Wami w modlitwach, bo po prostu są dni, kiedy czuję się tak żle psychicznie, że nie jestem w stanie odmówć nawet tej dziesiątki różańca i przyznam się, ze w ostatnim miesiącu zdrzylo się, ze ze 3 lub 4 razy po prostu się z Wami nie modliłam, bo albo byłam w cięzkim dołku, albo po prostu przestalam widzieć sens tej modlitwy. Potem , na drugi dzień przeważnie wracałam do różańca, ale nie mogę zagwarantować jak to będzie w przyszłości. Nie chcę obiecywac, że będe się na pewno modlić, gdy wiem, ze mogą przyjśc takie dni, kiedy po prostu tego nie bedę w stanie zrobic. Przypuszczam, że są to jakieś początki depresji, ogólnie nie mogę sobie poradzić z emocjami, czasem jest tak, że byle co doprowadza mnie do wielkiego zdenerwowania, potem krzycze, wale garami, po czym mam znów wyrzuty sumienia i ryczę przez pół dnia. Skupiam się ciągle na analizowaniu wszelkich zachowań męza, co miał na myśli mowiac to czy tamto, co miał na mysli, gdy odpowiedział mi tak, czy inaczej. Ciężko mi z tym, ciezko mojemu męzowi ze mną a mi z nim. Czasem wydaje mi sie, ze lepiej byłoby nie wychodzic za mąż tylko sobie zyc np w wolnym zwiazku - wtedy moglabym skonczyc znajomosc i po jakimś czasie np zwiazac sie z kims innym. No ale jest też dziecko, ktore nie jest niczemu winne i chciałabym, zeby miało oboje rodziców, ale jednoczesnie, zeby ci rodzice nie robili z domu pola bitwy. Wiec to na razie tyle z mojego wyjasnienia. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i zycze miłego dnia! Ja myślę, że nie powinnaś rezygnować poszukująca. Nie ma żadnego problemu w tym, że czasem opuściłaś modlitwę w ten czy inny dzień. Trzeba próbować pomimo wszystko. Razem mamy większą siłę. Będziesz w parze z kimś w grupy. OK? Spróbuj. Zgoda?
|
Wt paź 22, 2013 23:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
to Ja  napisał(a): Dziękuję ślicznie i bardzo  Rozumiem, że od listopada mnie włączycie do konkretniej grupy?:) Hmmmm....Intencje na listopad? O łaskę zdrowia oraz wyleczenia z guza nerek dla Pana Jana. Za wszystkich pogubionych, zagubionych, poplątanych w życiu, w relacjach z Bogiem. Tak, będziesz miała tajemnicę do odmawiania już w listopadzie. Twe intencje dołączę. Życzę ci owocnej i wytrwałej modlitwy na Różańcu. 
|
Wt paź 22, 2013 23:50 |
|
 |
poszukujaca81
|
Zgoda. Dziękuję Wam za wszystkie dobre słowa i za to, że jeszcze chcecie bym tu była 
|
Śr paź 23, 2013 5:57 |
|
|
|
 |
puszeczka
|
No jasne że chcemy żebyś była z nami poszukująca""Na Bank""Fajnie bardzo się cieszymy z tego powodu.  !!!! Bóg działa i ja to wiem.  !Są tego dowody!!!""Dziękujemy""za Twoją niezwykłą postawę.  !i pamiętaj jak coś to pisz do Nas.Masz zawsze u nas wsparcie 24 godziny na dobę.  ! Wszyscy słyszą????poszukująca zostaje z nami.  !!!Jeszcze raz to powiem!!!!zostaje z nami!!!! Czy to nie piękne!!!!nie zwykłe  Pozdrawiam 
|
Śr paź 23, 2013 7:44 |
|
 |
enka71
Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 19:14 Posty: 329 Lokalizacja: Mysłowice, Śląskie
|
Hej poszukująca! to fantastyczna wiadomość, jeżeli w miesiącu 3-4 razy nie pomodliłaś się z nami! to znaczy, że co najmniej 26 razy modlisz się!!! A ile modliłabyś się bez nas??? Problemy w komunikacji małżeńskiej no cóż- kto przez to nie przechodzi! Musicie szukać miejsc i ludzi którzy podzielą się z Wami swoim doświadczeniem. Znam sporo takich małżeństw które po trudnych często mocno patologicznych latach odbili się od dna i teraz ciągną do góry inne małżeństwa. Możecie szukać dobrych terapeutów (najlepiej związanych z poradniami katolickimi), rekolekcji o komunikacji małżeńskiej (na masz pojęcia jakie zakręcone małżeństwa przyjeżdżają  ), są też ogniska Sychar... Bo co wystarczy by najlepsze małżeństwo się rozleciało -było do niczego???? Wystarczy nic nie robić. Pozdrawiam serdecznie. Modlę się za Ciebie często 
|
Śr paź 23, 2013 8:03 |
|
 |
ewa7778
|
z tymi chrzescjanskimi psychologami bardzo bym uważala ja własnie takiego wybrałam mielismy z mezem problem rezultat mało nie rozwaliła mojego małzenstwa robiła wszystko aby nas poroznic abysmy do siebie mieli pretensje mąz odszedl od wiary pogłebiła jego przekonania Bóg nie istniał w naszej terapi ironizowała moja pielgrzymke gdy mówiłam o tym co ksiądz mi powiedzial na jakas konkretny problem to denerwowala sie itd powiedziałam dosc tej terapi poszlismy do swieckiego psychologa i zupelnie inaczej scala szuka co nas łaczy mowi ze nalezy byc dumnym z przezytych prawie 30 lat razem jest serdeczna
|
Śr paź 23, 2013 9:34 |
|
 |
beti2503
|
"to Ja  " witamy w grupie poszukująca, dobrze, że wciąż jesteś...  ja również pamiętam o Tobie w modlitwie. mam nadzieję, że Bóg pomoże Ci w pokonaniu trudności i z mężem odnajdziecie w sobie tę miłość, która powiodła Was przed ołtarz  pozdrawiam Cię gorąco. bardzo się cieszę, że jesteś..
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
Śr paź 23, 2013 10:47 |
|
 |
enka71
Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 19:14 Posty: 329 Lokalizacja: Mysłowice, Śląskie
|
moje intencje: 1.za gimnazjalistów aby Duch Święty otwierał im oczy na prawdziwe wartości 2.za maturzystów o pogodę ducha i dobre rozeznanie powołania 3.za rodziców którzy w ostatnim czasie stracili swoje nowo narodzone dzieci 4.o jedność małżonków
|
Śr paź 23, 2013 13:05 |
|
 |
Dariusz-555
|
12 października pisałem - "jak nie za tydzień , to za 20 lat Poszukująca wróci do Maryjnego Serca . " - Poszukująca wybrała te najszybszą opcje . czy dobrze , czy źle - katolik zawsze trwa na stanowisku .
a ja dziękuje Opatrzności za przedłużenie umowy o prace . nasze modlitwy pomogły .
|
Śr paź 23, 2013 14:03 |
|
 |
Miroslawa
Dołączył(a): Wt paź 01, 2013 22:11 Posty: 33 Lokalizacja: Lębork, Pomorskie
|
Witam Was wszystkich serdecznie,piszę dzisiaj ponieważ jestem szczęśliwa i dziękuje Bogu za szczególne łaski,które mi dał w Swojej dobroci,mieszkam i pracuje w Firenze,w Listopadzie 2012 roku z moich analiz wynikało,że jestem pełna polipów,guzów ececec.i wtedy przez przypadek poznałam Ele.To właśnie ona opowiadała,że każdy powinien wierzyć w Ducha Swiętego,otworzyć serce Jezusowi,pojednać się,wybaczyć,takimi prostymi słowami dała mi tak wiele,chociaż zawsze i od zawsze się modlę nigdy nie zagłębiałam się w głębszą wiedze,myślę,że takich osób jest wiele,zaczęłam od długiej spowiedzi,uczciwie wybaczyłam i zostało mi wybaczone,byłam 2 tony lżejsza i szczęśliwsza i moje modlitwy miały inny sens.Prze ostatnim badaniu inwazyjnym czułam spokój,ciepło i wielkie bezpieczeństwo,a przy tym zapach fiołków i było mi tak dobrze pomimo dużego wzrostu ciś,186/130 stało się coś pięknego czego nie rozumiałam,po polipach ececec zostały puste miejsca do zaleczenia antybiotykiem.I WAM JESTEM WDZIĘCZNA ZA MODLITWY ZA MNIE I MOJĄ RODZINĘ .BÓG Z WAMI
|
Śr paź 23, 2013 16:01 |
|
 |
puszeczka
|
Mirosławo.  !""Dziękujemy""za twoje niezwykłe świadectwo.  !Jest to kolejny dowód jak Bóg działa. Możemy się tylko cieszyć i dziękować JEMU.Fajnie że jesteś z nami.  !Alleluja!!!
|
Śr paź 23, 2013 17:13 |
|
 |
magda68
|
Arku potwierdzam obecność w grupie. Witam Cię To Ja  Nasza grupa się rozrasta. Kilka dni temu minął rok odkąd jestem z wami. Mirko dziękuję, że napisałaś. Wspomniana Ela to taka "aktywistka" - w dobrym znaczeniu - Ducha Świętego na full time. Znam ją osobiście i tak się wzajemnie "nakręcamy" duchowo. Pozdrawiam wszystkich. Z Bogiem.
|
Śr paź 23, 2013 18:22 |
|
 |
terezjusz
|
Potwierdzam swoją obecność.''to Ja '' witaj wsród nas,Poszukująca wspaniale że dalej z nami jesteś. Moje intencje za wszystkich zmarłych z rodziny,przyjaciół,znajomych Za zmarłych kapłanów,braci i siostry zakonne Za wszystkie dusze w czyścu cierpiące zwłaszcza za te o których nikt nie pamięta
|
Śr paź 23, 2013 19:19 |
|
|
|