Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
puszeczka
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
|
Cz paź 31, 2013 21:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziękuję za przydział tajemnicy. Proszę mi tylko powiedzieć czy jest jakaś konkretna pora odmawiania?
|
Cz paź 31, 2013 23:59 |
|
 |
enka71
Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 19:14 Posty: 329 Lokalizacja: Mysłowice, Śląskie
|
21.30 ale można o każdej dogodnej porze !
|
Pt lis 01, 2013 0:26 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
miłego dnia Wszystkich Świętych wszystkim .
|
Pt lis 01, 2013 6:31 |
|
 |
magda68
|
Grazie Darek  . Kiedyś to będzie i nasze święto. W Niebie są tylko święci i mam nadzieję, że Pan mnie kiedyś tam przyjmie, a póki co, jestem/śmy nadal pielgrzymami. Miłego świętowania wszystkim. Buona Festa di Ognissanti Maurizio.
|
Pt lis 01, 2013 9:03 |
|
|
|
 |
Maurizio
|
ciao a tutti,Buona Festa di Ognissanti a tutti,che la pace e la gioia di Nostro Signore Gesù Cristo sia con voi tutti
|
Pt lis 01, 2013 12:53 |
|
 |
Maurizio
|
ciao,volevo chiedervi,ma anche a voi arriva un messaggio con una richiesta d'aiuto?? io,è gia il quarto che ricevo,da circa un mese.ecco il teTytuł wiadomości: prosba Od: dps Wysłano: 26 paź 2013 18:42 Do: Maurizio
Cytuj wiadomość Zgłoś wiadomość Usuń wiadomość
Zwracam się z uprzejmą i gorąca prośbą o pomoc do ludzi dobrego serca którzy mogli by mi pomóc Jestem wdowa pobieram tylko rentę rodzinna w wysokości 1060 zł Pieniędzy nie wystarcza na życie.sytuacja rodzinna jest trudna odkąd zmarł mi mąż ,wychowuje sama syna, który jeszcze się uczy ,,ja mam 56 lata choruje na
serce choroba wieńcowa i silna depresje sporo co miesiąc wydaje na leki brakuje mi na żywność i środki czystości najbardziej na opłaty mam zadłużenia za energie i wodę dostaje. upomnienia
o wyłączeniu energi i wody nie mam za co kupic opału na zime ,otrzymałam ostatnio powiadomienie od komornika o zajeciu i zablokowaniu konta osobistego na które wpływa renta za nie spłacony do konca kredyt , nie mamy pomocy z ops. ponieważ przekraczamy dochód a z caritasu otrzymałam jednorazowo 100 zł. dlatego zwracam się do was ludzi którym nie jest obojętny los mojej rodziny . Bardzo proszę o pomoc. wiele już w życiu przeszłam a zwłaszcza w ostatnich latach w w ciągu 1,5 roku straciłam najbliższych męża ,ojca i matkę a syn parę lat temu przeżył bardzo
rozległy uraz głowy pękniecie podst. czaszki i obrzęg mózgu 9 dni w śpiączce wyszedł z tego Bóg dał ze żyje i jest sprawny jeszcze raz proszę o pomoc i odpowiedz MOJA PROSBA JEST UMIESZCZONA NA TYM FORUM
vorrei un vostro parere.un saluto a tutti.con Dio
|
Pt lis 01, 2013 19:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
magda68 napisał(a): Grazie Darek  . Kiedyś to będzie i nasze święto. W Niebie są tylko święci i mam nadzieję, że Pan mnie kiedyś tam przyjmie, a póki co, jestem/śmy nadal pielgrzymami. Miłego świętowania wszystkim. Buona Festa di Ognissanti Maurizio. Każdy z nas jeśli odda Jezusowi wszytko na pewno nie pożałuje. Każdy z nas powinien dążyć do swojej świętości. Święci tacy jak św.O.Pio i inni to byli herosi świętości według mnie ale my zwykli ludzie też mamy przygotowaną przez Boga naszą osobistą świętość dostosowaną do naszego zadania jakie mamy spełnić tu na ziemi jako pielgrzymi. Pozdrawiam wszystkich i tajemnice przyjąłem
|
Pt lis 01, 2013 22:06 |
|
 |
Miroslawa
Dołączył(a): Wt paź 01, 2013 22:11 Posty: 33 Lokalizacja: Lębork, Pomorskie
|
EWA7778:witam Ciebie serdecznie ,przeczytałam o Twoich rosterkach i myślach,decyzjii,którą podjęłaś- ja myślę,że sztuką jest żyć razem/mąż-żona/takie problemy trzeba przemyśleć z różnych stron,Twój mąż może chce dać Tobie do przemyślenia jakieś Twoje zachowania,postępowania?ale naprawdę dużo zależy od Ciebie,życzę Tobie dużo spokoju,miłości i słów pełnych pokoju,szkoda,że nie mogę napisać więcej bo to jest forum dla wszystkich,ale wierzę,że doskonale sobie poradzisz z sytuacją i nie myśl o rozstaniu,wyjazdach i odpoczynkach"od siebie"to tylko pogłębi nieporozumienie,zainteresuj się swoim mężem jak mężczyzną bo małżeństwo nie polega na sprzątaniu,gotowaniu i prasowaniu to inny scenariusz,pozdrawiam i z Bogiem,będe się o Ciebie modlić
|
So lis 02, 2013 17:55 |
|
 |
Dariusz-555
|
piękny był nocny program Radia Jasna Góra , m in o duszach czyśćcowych , muzyka gregoriańska i sporo o świętej Teresie . a do kanonizacji JP2 174 dni , 23 godziny , 41 minut i 46 sekund .
|
N lis 03, 2013 12:18 |
|
 |
Dariusz-555
|
tak tu cicho o zmierzchu . . . . co nieco o mojej tajemnicy czyli ustanowienie Eucharystii .
"trudna jest ta mowa" , powtarzali ze smutkiem uczniowie Jezusa . kiedy mówił im o Eucharystii i Krzyżu . przyzwyczajeni byli do innych obrazów , innych słów . widzieli jak uzdrawiał i był uwielbiany przez tłumy . nie potrafili powiązać tych dwóch rzeczywistości . potrzebne było światło Ducha Bożego aby zrozumieli . i nam potrzebne to światło byśmy pojęli wielki dar Eucharystii . tu się wszystko jednoczy . tu jest początek i koniec . tu jest Bóg . trzeba żyć tajemnicą tej Obecności " .
|
N lis 03, 2013 18:54 |
|
 |
ewa7778
|
dziekuję wszystkim za wparcie modlitewne to bardzo duzo dla mnie znaczy wiem że nie jestem sama ze ktos jeszcze w mojej intencji puka do Nieba NAPRAWDE WIELKIE BÓG ZAPŁAC ja dziekuje Bogu za to ze jestem z Wami ze jest tak wspaniała grupa jutro idziemy do psychologa mąz nie chce separacji powiedział ze chce sie zmienic a problem ktory mamy go przerósl mam pytanie do Arka czy sadzisz że moge usprawiedliwic meza ze tak sie zachowuje? oczywiscie w tej sytuacji ktorej jestesmy i znowu wielka szkoda ze nie moge o swoim problemie mowic tak normalnie otwarcie moze naprawde pomyslmy o forum dla nas ja wiem ze separacja moze odsunac otworzyc furtke dla nastepnego zła sama nie wiem co robic
|
Pn lis 04, 2013 9:49 |
|
 |
magda68
|
"ja wiem ze separacja moze odsunac otworzyc furtke dla nastepnego zła sama nie wiem co robic".
Ewo zależy co rozumiemy pod pojęciem "separacja". Z pewnością to nie oznacza "odejście od męża". Separacja rozumiama jako odejście jest zła. Nie możesz opuścić twojego męża bez względu na to jak się zachowuje, bez względu na to czy on sam chce lub nie che tej separacji. Bycie z mężem mimo trudności jest realizacją twojego powołania małżeńskiego. Natomiast potrzebujesz wyciszenia, jak to kiedyś ksiądz podczas homilii powiedział "pójścia na pustynię", aby "na niej" modląc się i czytając Słowo Boże (Biblię)spojrzeć bardziej obiektywnie na siebie, na twoje oczekiwania, zachowanie twojego męża i całą tą sytuację. Wyciszenie się to jest wg mnie rezygnacja - nawet chwilowa - z własnej opinii, oczekiwań, wizji jak ktoś ma postępwać. To jest takie "wyzbycie się siebie", aby otworzyć się na prawdę. Może i w sobie znajdziesz coś, co należy zmienić, co może do tej pory sprawdzało się, ale teraz przestaje. Nawet psycholog będzie w obojgu małżonkach szukał przyczyn kryzysu. Wasze małżeństwo wchodzi w nowy etap, może bardziej dojrzały, z tą prawdziwą Miłością przez wielkie "M"....
Pozdrawiam wszystkich. Z Bogiem.
|
Pn lis 04, 2013 10:34 |
|
 |
beti2503
|
Ewo, jeśli Twój mąż chce się zmienić i podjąć próbę naprawy Waszych relacji małżeńskich to moim zdaniem nie ma mowy o separacji! Jeśli jest chęć naprawy stosunków, to musicie spróbować! W tej sytuacji najlepiej byłoby być blisko siebie.
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
Pn lis 04, 2013 11:36 |
|
 |
beti2503
|
nasza Magda jak zawsze bardzo mądrze napisała  dziękuję Ci za tę "pustynię" zgadzam się całkowicie 
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
Pn lis 04, 2013 11:39 |
|
|
|