Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 24, 2025 20:18

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Ile świat byłby lepszy gdyby wszyscy mężowie postępowali wg przykazań Bożych, jak np. Ty Patryk i inni bracia z naszej grupy.
Ale czego się nie robi w imię prawa, niestety tego wymyślonego przez ludzi. Ciekawe czy lobby transplantacyjne tu miesza.
Patryk you speak English, to Ci link fajnym filmem podaję.
http://topdocumentaryfilms.com/science-fraud/

So sty 25, 2014 17:28

Arku moje intencje za Annę o wytrwłość w chorobie,o opiekę i błogosławieństwo Boze,Za moją chrześnicę i jej rodziców za wszystkich którzy prosili mnie o modlitwę i którym ją obiecałem :)

So sty 25, 2014 18:18
Moja intencja na luty: o specjalne łaski dla Karinki i jej rodziców.

So sty 25, 2014 19:01
Jeżeli można to ja też dołożę swoją intencję na luty. Za niewprowadzenie w Polsce ideologi gender.

So sty 25, 2014 19:05

Moje intencje na luty
1.W intencji Mary Wagner,o potrzebne łaski i uwolnienie z więzienia.
2.O zdrowie i łaski dla Marty.
3.W intencji Bogu wiadomej.

So sty 25, 2014 23:11

jeszcze jedna :)

4.Za duszę Aleksandry

So sty 25, 2014 23:36

Z okazji obchodzonego dzisiaj w Kosciele w Polsce XIV Dnia Islamu, pomódlmy sie o Łaskę nawrócenia dla muzułmanów i poznanie Prawdy jaka jest Jezus Chrystus.

N sty 26, 2014 12:15

sonniger napisał(a):
Z okazji obchodzonego dzisiaj w Kosciele w Polsce XIV Dnia Islamu, pomódlmy sie o Łaskę nawrócenia dla muzułmanów i poznanie Prawdy jaka jest Jezus Chrystus.

Całkowicie się z Tobą zgadzam Zenek. A teoretyzowanie o jednakowej ważności wszystkich religii jest sprzeczne z Ewangelią. Jeśliby tak było, to Jezus nie zakładałby Kościoła, bo i wtedy gdy chodził po ziemi jako Jezus z Nazaretu, było dużo różnych religii i ich odłamów. Twierdzenie o "jednakowej ważności wszystkich religii" jest kolejnym bluźnierstwem, bo czyni z Jezusa kłamcę. A jedynym kłamcą jest.... wiadomo kto.
Inna rzecz, że gdy patrzę na muzułmanów ( jest ich tu gdzie jestem całkiem sporo), to mi przychodzi taka myśli, że lepsi i bliżsi Boga są oni, niż wielu, którzy już bardziej świadomie Go odrzucają, choć urodzili się w kulturze chrześcijańskiej.
Dołączam ciekawe świadectwo byłego muzułmanina http://gloria.tv/?media=527000

N sty 26, 2014 13:16

błędny jest w Polsce pogląd o muzułmanach , islamie i że powinni się nawrócić bo są daleko od Boga bo to terroryści i w ogóle są "be" . nic bardziej błędnego . prawdziwi muzułmanie całkowicie odcinają się od terroryzmu i tych "muzułmanów" i "islamistów" , którzy żyją z dala od Boga .

N sty 26, 2014 14:54

Tych, których ja widuję, nie postrzegam jako niebezpiecznych terrorystów, nie są bardziej agresywni niż inni. Zgadzam się Darek z tym, że obraz muzułmanów jaki tworzą media, jest zniekształcony. Ja raczej widzę ich jako leniwych, nastawionych na socjal, choć pewnie większość z nich pracuje. Przy czym mają liczne rodziny, sporo dzieci, ich kobiety nie pracują, więc np. państwo włoskie musi im zapewnić warunki socjalne.
Nawrócenie ich należy rozumieć jako dojście do wiary w Chrystusa, jedynego Zbawiciela. To o czym pisał Zenek. Jan Paweł II spotykał się także z nimi, - np. Asyż - i szanował ich wiarę, ale dlaczego? Wielu naszemu papie zarzucało synkretyzm religijny. Lecz to jest bezpodstawny zarzut, jeśli się przeczyta jego encyklikę Redemptoris missio, gdzie papa Vojtyla pisał, dlaczego Asyż. Tam wyjaśnia, że powodem jest oddanie czci Duchowi świętemu, działającemu poprzez wyznawców innych religii i w samych religiach. A sam Duch święty doprowadza do wiary w Syna Bożego i o Nim świadczy. Dlatego mimo należnego szacunku wobec muzułmanów, nie możemy nie głosić im Ewangelii o Chrystusie i modlić się, aby Go poznali. W islamie Chrystus jest uważany jedynie za proroka (a więc kogoś stworzonego), a nie za Syna Bożego, równemu w Bóstwie Bogu Ojcu.

N sty 26, 2014 15:21
Oto nasze intencje. Myślę, że dziś wieczorem lub najdalej jutro z rana prześlę zmianę tajemnic do Celnika.
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli :))

INTENCJE FORUMOWE:
Od Dariusz-555
1. o przedłużenie umowy o prace od 17 lutego
Od _Lilka
2. Za moich siostrzeńców, aby mimo wrogości jaką w nich wlewają rodzice zechcieli poznać swoje korzenie i rodzinę ze strony matki oraz za moją siostrę, aby zrozumiała, jaką krzywdę wyrządza sobie i dzieciom.
3. Za Marię N. o łaskę zdrowia oraz silną wiarę w obliczu choroby a także w nadchodzących ciężkich chwilach związanych z chorobą syna.
4. Za S. Lucynę CMW o wszelkie potrzebne Łaski.
5. Za Madzię B., Oskarka R., Nikolasa Cz. i Daniela P.
6. Za Leonka i jego rodzinę, o opiekę i wstawiennictwo Maryi w obliczu choroby maluszka.
7. Za Rozlakę i jej Mamę, przebywające w Domu Samotniej Matki.
8. Za duszę Anny, zamordowanej niedawno przez psychicznie chorego syna, oraz za tego chłopca, który nie wiedział co czyni.
9. Za duszę mojego ś.p. Taty, który zmarł w sierpniu tego roku.
Od enka71
10. o zdrowie duszy i ciała Marty
11. o dary Ducha Świętego dla młodzieży
12. o zdrowie dla Ewy i Pawła a dla ich rodzin o siłę i wzajemną miłość
13. o jedność i miłość małżonków przeżywających żałobę po stracie dziecka; - o pokój na Ukrainie.
Od ewa7778
14. za małżeństwa sakramentalne aby wytrwały w złożonej sobie i przed Bogiem przysiedzę małżeńskiej
o łaskę nawrócenie mojego męża i dzieci
15. za dusze w czyśćcu cierpiące aby dobry Bóg darował im grzechy i zabrał je do Nieba
Od beti2503
16. Podziękowanie Matce Najświętszej za wszelkie łaski, którymi obdarza moją rodzinę oraz prośba o dalszą opiekę nad nami;
17. O łaskę nawrócenia dla mojej rodziny, znajomych, dla każdego z nas;
18. O łaskę zdrowia dla Stanisława, Moniki, Andrzeja, Bożeny, Mariusza, Aleksandra i Agnieszki;
19. O umocnienie wiary i wytrwałość w zmaganiu się z trudami życia codziennego dla Kasi i Jarka;
20. O wytrwałość w walce z pokusami, dla wszystkich, którzy chcą zerwać z nałogiem.
21. O rozeznanie właściwej drogi życiowej dla mnie i męża;
22. O pokój na świecie;
23. O wieczny odpoczynek dla moich bliskich zmarłych;
Od agvis
24. Za nawrócenie mojego rodzeństwa.
25. O zdrowie dla Miłosza.
26. O siły dla Natalii i jej rodziny.
27. Za Oktawię, żeby już żadna poważna choroba jej nie dotknęła.
Od poszukujaca81
28. o powrót do zdrowia mojego chrzestnego Andrzeja i o siły fizyczne i duchowe dla jego bliskich,
29. za duże mojej ś.p. babci Marii i babci Teresy oraz dziadka Tadeusza
30. o siły fizyczne i wszelkie łaski dla mojego dziadka Henryka
31. o zgodę i jedność w moim małżeństwie i rodzinie
32. o wiarę i siłę dla moich rodziców
33. o nawrócenie mojego męża
34. w intencji głodujących dzieci Trzeciego Świata - o poprawę ich sytuacji...
Od asm
35. O zdrowie dla Moniki.
36. O wiarę i zdrowie dla dziadków z okazji urodzin.
37. O łaskę rodzicielstwa dla nas.
38. O szanowanie się nawzajem naszych bliskich.
Od sonniger
39. O zdrowie dla mamy Magdaleny
40. O pokój na Ukrainie
Od patryk84
41. Za moją rodzinę.
42. Za moją pracę.
43. Za ludzi nie wierzących w Boże Miłosierdzie.
Od magda68
44. O jedność Kościoła, łaski światło Ducha Świętego dla jego pasterzy oraz nowe powołania kapłańskie i zakonne.
45. O godne sprawowanie Eucharystii we wszystkich kościołach.
46. O łaskę uzdrowienia fizycznego i duchowego dla Elżbiety, Bronisławy, Armando, Benedykta, Marka, Danilo, Renato, Rafała, Doroty, Sławomira, Ireny. Dariusza, Jacka, Mariusza, Beaty.
47. O łaskę nawrócenia dla niewierzących z mojej rodziny i spośród znajomych.
Łaski dla Łukasza, Zbigniewa, Amelki, Magdy, wszystkich moich bliskich.
48. O stałą umowę o pracę dla mojego syna oraz pomyślne rozwiązanie problemów mieszkaniowych.
49. Dziękuje Bogu i Najświętszej Dziewicy za otrzymane łaski.
Od Maurizio
50. Za Alicję i jej mamę, aby Duch Święty oświecił je, aby podjęły drogę nawrócenia. Szczególnie za Alicje, aby porzuciła praktykę reiki, jogi oraz zainteresowanie innymi formami związanymi z okultyzmem.
51. Za Annę, Roberta, Antonia, Darię, aby poznali miłość naszego Pana Jezusa Chrystusa.
52. Za Maurizio, aby nie popełnił więcej swych błędów.
53. W intencjach papieża Franciszka. Oraz, aby wzrastał on w swym powołaniu przewodzeniu Kościołem.
54. O nawrócenie wszystkich grzeszników.
55. Za nasza grupę różańcową, szczególnie tych z nas, którzy doświadczają trudnej sytuacji i przeżywają różne trudności, aby Pan ich wspomagał.
Od puszeczka
56. -o nawrócenie Marii i przemianę jej życia
57. -o zdrowie dla Franciszka,Zdzisława,Grzegorza,Mariusza,Józefa,Tomasza oraz o zdrowie dla Mariel.
58. -o nawrócenie szwagrów Bogdana,Jurka
59. -o zdanie egzaminów dla Asi, Iwony
60. -dziękczynna za wszelkie już otrzymane łaski
61. - o pokój na Ukrainie
62. -za wszystkich kapłanów,i za wszystkie osoby życia konsekrowanego
63. -o powołania kapłańskie misyjne i zakonne
64. -o wytrwanie w powołaniu w pewnej intencji
65. -o jedność chrześcijan
66. -za wszystkich uzależnionych,bezdomnych,bezrobotnych,osamotnionych.
Od terezjusz
67. za Annę o wytrwałość w chorobie,o opiekę i błogosławieństwo Boże, Za moją chrześnicę i jej rodziców, za wszystkich którzy prosili mnie o modlitwę i którym ją obiecałem.
Od Mariel
68. o specjalne łaski dla Karinki i jej rodziców.
Od Waper
69. Za niewprowadzenie w Polsce ideologi gender.
Od Ola82
70. W intencji Mary Wagner,o potrzebne łaski i uwolnienie z więzienia.
71. O zdrowie i łaski dla Marty.
72. W intencji Bogu wiadomej.
73. Za duszę Aleksandry

N sty 26, 2014 15:28

Jan Paweł Wielki - trochę na wesoło . a czym rozbawił ? posłuchajcie .
http://de.swoopshare.com/file/d306f7a70 ... D.mp3.html

N sty 26, 2014 16:07

http://de.swoopshare.com/file/267bb88b2 ... e.jpg.html
wczoraj podczas mszy o uzdrowienie i uwolnienie od szatana , Ojciec Józef , "kudłatemu" jak zawsze nie dał żadnych szans . do kanonizacji JP2 - 90 dni , 18 godzin , 55 minut i 49 sekund .

N sty 26, 2014 17:04

Moi Kochani ostatnio rzadko tu jestem.!!!Ale widzę ze grupa czuwa nad wszystkim.!!!.!!!.!!!
Ja ostatnio zabiegany,zapracowany,jak zwykle czasu mało na wszystko.Ale obiecuje że powrócę niebawem do Was.!!!Chciałem ""Podziękować""grupie za modlitwę.!!!Mojemu osobistemu Aniołowi również!!!Czuwa jak zwykle.!!!Z Bogiem :!: :!: :!: :!: :!: :!:

N sty 26, 2014 20:46
Co sądzicie o tej inicjatywie ?
http://www.xlm.pl/adopcje-wiezniow
W związku z tym dodam jeszcze jedną intencje na luty jeżeli nie jest za późno - za skazanych w zakładach karnych o nawrócenie.
A to fragment Ewangelii który skojarzył mi się z powyższą stroną.

Mk 2, 13-17
Jezus wyszedł znowu nad jezioro. Cały lud przychodził do Niego, a On go nauczał. A przechodząc, ujrzał Lewiego, syna Alfeusza, siedzącego w komorze celnej, i rzekł do niego: «Pójdź za Mną». On wstał i poszedł za Nim.Gdy Jezus siedział w jego domu przy stole, wielu celników i grzeszników siedziało razem z Jezusem i Jego uczniami. Było bowiem wielu, którzy szli za Nim. Niektórzy uczeni w Piśmie spośród faryzeuszów widząc, że je z grzesznikami i celnikami, mówili do Jego uczniów: «Czemu On je i pije z celnikami i grzesznikami?»
Jezus usłyszał to i rzekł do nich: «Nie potrzebują lekarza zdrowi, lecz ci, którzy się źle mają. Nie przyszedłem powołać sprawiedliwych, ale grzeszników».

Pn sty 27, 2014 1:08
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275 ... 588  Następna strona