Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
puszeczka
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Dziękuje humalog za życzenia..No zdrowia to mi teraz najbardziej potrzeba. A urodziny mam dopiero w lipcu.Trochę jeszcze daleko. I super że Vul się odezwał,bo coś ostatnio go nie było.Tak wszystko rozumie. Darku trochę ci zazdroszczę.Pozdrawiam wszystkich 
|
Cz gru 06, 2012 11:21 |
|
|
|
 |
Vul
|
To miłe, że zauważyłeś, puszeczka , moją nieobecność na forum. Jednak w modlitwach nie ustaję i śledzę wątek, intencje i przydział 
_________________ Wspólnota Domowego Kościoła Crux sacra sit mihi lux! Nunquam draco sit mihi dux! Vade retro Satana! Nunquam suade mihi vana! Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas!
|
Cz gru 06, 2012 11:45 |
|
 |
puszeczka
|
Tak bardzo się martwię o każdego z Was.Również Ciebie VUL....Super że jesteś.! Wiem że jesteś zajęty,dlatego tym bardziej jak się odzywasz,to jest fajnie.Ostatnio sobie myślałem,gdzie On się podział?ale sobie myślę,pewnie się kiedyś odezwie.Pisz częściej jeśli możesz.Pozdrawiam 
|
Cz gru 06, 2012 14:03 |
|
|
|
 |
terezjusz
|
Puszeczka również spóżnione ale szczere życzenia imeninowe,wielu łask i błogosławieństwa Bożego. Enka 71 witaj wśród nas. 
|
Cz gru 06, 2012 16:19 |
|
 |
puszeczka
|
Terezjusz i Tobie też dziękuje za życzenia. 
|
Cz gru 06, 2012 16:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
puszeczka ode mnie również wszystkiego dobrego 
|
Cz gru 06, 2012 17:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Super enka71, że dołączyłaś do naszej Grupy różańcowej. Cieszymy się i zapraszamy do wspólnej modlitwy.  Twoja tajemnica to: Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa. Aktualna zmiana tajemnic poniżej: Tajemnice różańcowe na grudzień:
I. TAJEMNICE RADOSNE: 1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - Krystian 2. Nawiedzenie świętej Elżbiety - Arek 3. Narodzenie Jezusa - Vul 4. Ofiarowanie Jezusa w świątyni - Ewelina 5. Odnalezienie Jezusa w świątyni - Justyna II. TAJEMNICE ŚWIATŁA: 1. Chrzest Jezusa w Jordanie - Rose_jo 2. Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - humalog 3. Głoszenie królestwa i wzywanie do nawrócenia - puszeczka 4. Przemienienie Pańskie na górze Tabor - Synoracza 5. Ustanowienie Eucharystii - magda68 III. TAJEMNICE BOLESNE: 1. Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - Iwona19 2. Biczowanie Jezusa - DjGuru 3. Cierniem ukoronowanie Jezusa - PomocDlaKarinki; czarekcezary 4. Dźwiganie krzyża na Kalwarię - Dariusz-555; Maurizio 5. Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - Alus; enka71 IV. TAJEMNICE CHWALEBNE: 1. Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - Agvis 2. Wniebowstąpienie Chrystusa - Terezjusz 3. Zesłanie Ducha Świętego - saraaa 4. Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny - Mariel 5. Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi - patryk84 INTENCJE PAPIESKIE: Intencja ogólna: Aby na całym świecie migranci byli przyjmowani, zwłaszcza przez wspólnoty chrześcijańskie, z wielkodusznością i autentyczną miłością. Intencja misyjna: Aby Chrystus objawił się całej ludzkości jako światło, które płynie z Betlejem i odbija się na obliczu Jego Kościoła. Link do omówienia papieskich intencji na grudzień: http://liturgia.wiara.pl/doc/1379326.Pa ... a-grudzien INTENCJE FORUMOWE: 1. O pogłębienie wiary dla czytelników serwisu http://liturgia.wiara.pl 2. Aby fałszywi prorocy się opamiętali (aby ludzie zrozumieli, że Syn Człowieczy przyjdzie w dniu, którego się nie spodziewamy). 3. Intencja dziękczynna: za przeżyty rok, za wszystkie łaski jakimi Dobry Bóg nas obdarzył oraz, że powstała nasza Róża Różańcowa. 4. Za osoby zaginione i ich rodziny. 5. Intencja humaloga: Chce podziękować Bogu i ludziom - rodzinie i całkiem obcym, którzy wyciągnęli do mnie pomocną dłoń i uratowali mi życie i proszę o moc wytrwania. 6. O zwycięstwo Chrystusa w Europie. 7. Za naszą Grupę różańcową, żebyśmy się mogli kiedyś spotkać na wspólnej Mszy św. 8. Intencja - modlitwa o wsparcie, umocnienie ludzi borykających się z różnymi nałogami, uzależnieniami, aby Pan dawał im siłę do walki o uwolnienie z niewoli. 9. Módlmy się aby nadchodzące święta Bożego Narodzenia umacniały wiarę i miłość w naszych rodzinach i w naszych sercach. 10. Za małżeństwa starające się o potomstwo. 11. Za Maurizio oraz jego koleżankę - o dary Ducha Świętego dla nich.
|
Cz gru 06, 2012 17:28 |
|
 |
puszeczka
|
Areczku i Tobie również bardzo dziękuje. A jest wśród nas może Mikołaj??jemu też życzymy wszystkiego najlepszego.Bo jest jego Święto.! A z racji tego że jest Pierwszy Czwartek miesiąca to dokładamy modlitwę i pamięć za wszystkich Kapłanów. Moi kochani jeszcze raz wszystkim dziękuję za Waszą pamięć i życzenia.Jakie to niezwykłe jak szybko się razem łączymy.Powiem po wojskowemu.Jesteśmy taką grupą szybkiego reagowania.Jak coś się dzieje,to zaraz to widać.My akurat reagujemy modlitwą i pamięcią.Czuwamy,każdy z nas o ile może,to przegląda te forum. Jest Porucznik i są szeregowi.Każdy zna swoje miejsce,ale jeśli jest taka potrzeba,to umiemy się przegrupować,i zaatakować.Nasza broń to nasza modlitwa.I jest ona bardzo skuteczna jak do tej pory. Każdy z nas pewnie się już o tym przekonał.Ja doznałem tej pomocy na 100%.Tak szczerze powiedziawszy,myślałem że z moim zdrowiem będzie o wiele gorzej.Ale nie jest jeszcze najgorzej. Mogę pracować,a to już wielki sukces.Owszem czeka mnie jeszcze długa rehabilitacja,ale jest ok. To wszystko dzięki Waszej modlitwie,naszej modlitwie.Każdy z Was dołożył tą cząstkę modlitwy. Czy to jest niezwykłe,?!tak to dla mnie osobiście jest wielka rzecz,wielka radość w moim sercu. Różnimy się,i będziemy się różnić,bo tacy jesteśmy,każdy z nas jest wyjątkowy,każdy z nas myśli inaczej,i ok, i niech tak zostanie.Ważne że mimo naszych odmienności zdań, łączy nas Modlitwa.W końcu dlatego tu jesteśmy.! Pozdrawiam... 
|
Cz gru 06, 2012 17:56 |
|
 |
terezjusz
|
Dzisiaj to chyba wszyscy jesteśmy Mikołajami 
|
Cz gru 06, 2012 20:36 |
|
 |
puszeczka
|
W jakiś sposób TAK..I to cały rok.. 
|
Cz gru 06, 2012 21:24 |
|
 |
Dariusz-555
|
Puszeczka , ze zdrowiem to jest tak . lekarz i rehabilitacja owszem . jest druga strona medalu . jak już pisałem interesuję mnie wspomnienia i wypowiedzi watykańskiego egzorcysty Gabriela Amortha . szatan skutecznie potrafi blokować działanie lekarstw . egzorcyzmowana msza o uzdrowienie - jak najbardziej . w ostatnią sobote samobójstwo popełniła 39 letnia amerykanka o imieniu Gretchen ( nazwiska nie pamiętam ) . od 23 roku życia miała wielki popęd seksualny i 50 masturbacji dziennie to było jeszcze za mało . tradycyjna medycyna nie pomagała . toż to typowy przykład ataku szatana na normalną i porządną kobiete . 1 grudnia nie wytrzymała tego piekła i zakończyła koszmary kończąc swoje życie . ksiądz Amorth z pewnością by zapytał " a gdzie był egzorcyzm ? " w Toruniu , 29 grudnia takowa uzdrawiająca msza będzie miała miejsce . w innych miastach pewnie też . zauważ jakie tłumy są na polskich mszach Ojca Jamesa Manjackala . z tym że on leczy Duchem Świętym . zapodawałem na tym forum mp3 z jego mszami i nawet ściągalność była dobra. w mojej diecezji Biskup wyznaczył na egzorcyste księdza Józefa ( mniejsza o nazwisko ) . pustego kościoła nie uwidzisz . ludzie chcą być zdrowi . i mają racje . pozdr . w sobote między 12.00 a 13.00 wszyscy wirtualnie jesteśmy razem na modlitwach do Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny . godzina łaski dla świata .
|
Cz gru 06, 2012 22:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
TAJEMNICE ŚWIATŁA 1. Tajemnica pierwsza: CHRZEST JEZUSA W JORDANIE Zbawiciel porzuca ukryte życie w Nazarecie, idzie do św. Jana Chrzciciela i podchodzi wśród tłumu, aby przyjąć chrzest, bo tak ma się wypełnić „wszystko, co sprawiedliwe” w Starym i Nowym Testamencie. Jan Chrzciciel rozpoznaje w Jezusie z Nazaretu Mesjasza, bo zobaczył nad Jego głową gołębicę – symbol Ducha Świętego, gdy Jezus wychodził z wody. Równocześnie z otwartego Nieba dał się słyszeć głos: „Tyś jest mój Syn umiłowany, w Tobie mam upodobanie”. Kiedy Zbawiciel odchodzi z tego świata, zostawia nam nakaz głoszenia swojej nauki i udzielania chrztu świętego. Przez chrzest święty stajemy się uczestnikami życia samej Trójcy Świętej. Dzieje się to na początku naszej drogi do pełnego zbawienia. „Religia jest drogą do serca człowieka” – napisał nawrócony z buddyzmu dominikanin. Po co iść do serca? Co tam znajdziemy? Pustkę? To zdanie jest piękne, ale trzeba dodać: „Wracamy do serca, aby tam odnaleźć Trójcę Świętą”. Do tej najgłębszej tajemnicy możemy iść krokami wiary, nadziei i miłości poprzez chrzest Jezusa, Jego mękę, śmierć na krzyżu, zmartwychwstanie i zesłanie Ducha Świętego. Nigdy nie potrafimy dostatecznie podziękować za to, że przez chrzest otrzymujemy łaskę uświęcającą: udział w życiu samego niestworzonego Boga. 2. Tajemnica druga: OBJAWIENIE JEZUSA W KANIE GALILEJSKIEJ „Królestwo niebieskie podobne jest do króla, który wyprawił ucztę weselną swojemu synowi”. Po japońsku uczta nazywa się „utage”. Inne słówko „utagai” brzmi bardzo podobnie, lecz znaczy „powątpiewanie”. Można się łatwo pomylić. Pewnego razu na zakończenie Mszy św. modliłem się, abyśmy weszli na wieczną ucztę, ale zamiast „utage” użyłem słowa „utagai”. Student teologii wpadł do zakrystii: „Ojcze, my nie chcemy wejść do wiecznego wątpienia”. Pan Jezus objawia siebie na uczcie w Kanie galilejskiej, jako tego Syna, któremu Ojciec Niebieski wyprawił gody weselne. Zbawiciel cudownie przemienia wodę naszej szarej codzienności w wino miłości o wybornym smaku. Wystarczy zaprosić Go do naszego życia i spełniać Jego polecenia, a wtedy codziennie będziemy pić wino miłości boskiego Oblubieńca. Bo tak jak każda dusza jest stworzona przez Boga, Jedynego Oblubieńca, tak przeznaczeniem każdej duszy jest wejście do owej wyłącznej relacji oblubieńczej przez prawdziwą miłość z całej swojej istoty i ze wszystkich swoich sił. 3. Tajemnica trzecia: GŁOSZENIE KRÓLESTWA BOŻEGO I WZYWANIE DO NAWRÓCENIA W Osobie Jezusa przyszło do nas już nieodwołalnie Królestwo Boże. W każdej przypowieści Zbawiciel je głosi. Jest ono malutkie jak ziarno gorczycy wsiane w glebę, ale wyrasta w wielkie drzewo. To ziarno rośnie własną mocą, aż do czasu żniw pomieszane z kąkolem, naszymi grzechami i słabościami. Zbawiciel ogłaszając nadejście Królestwa, wzywa do bezwarunkowego nawrócenia: „Jeśli się nie nawrócicie, zginiecie”. Takim mocnym wołaniem o nawrócenie było wielkie trzęsienie ziemi 11 marca 2011 roku. Ruchy tektoniczne pod dnem Oceanu Spokojnego spowodowały tsunami. Fala oceaniczna o wysokości około 40 metrów zalała wybrzeża Tohoku, północno-wschodniej Japonii. W ciągu kilkunastu minut zginęło około 30 tysięcy ludzi. „Jeśli się nie nawrócicie, wszyscy podobnie zginiecie”. Na domiar złego trzęsienie ziemi przerwało przewody elektryczne i nastąpił wybuch w elektrowni atomowej Fukushima. Minęło już półtora roku od tego wybuchu, a Japończycy nie mogą się uporać z jego skutkami. Zawiodła wiara w naukę i technikę. Wiedzą już, że uratować ich może tylko Boża interwencja. Idźmy do Zbawiciela, który czyni cuda, wypędza złe duchy, uzdrawia choroby duszy i ciała, objawia Boże Miłosierdzie tym, którzy się nawracają. Dziękujmy za czas łaski. Przez pośrednictwo Matki Miłosierdzia prośmy o łaskę prawdziwego nawrócenia, póki jeszcze nie jest za późno. 4. Tajemnica czwarta: PRZEMIENIENIE JEZUSA NA GÓRZE TABOR Zbawiciel prowadzi ze sobą na górę bardzo wysoką trzech uczniów, Piotra, Jakuba i Jana. „Gdy się modlił, oblicze Jego zajaśniało jak słońce, a Jego szata stała się promieniująco biała”. Ukazali się Mojżesz i Eliasz, którzy rozmawiali o Jego odejściu, męce i śmierci w Jerozolimie. Obłok Bożej obecności spowił Apostołów. Z obłoku dał się słyszeć głos: „To jest mój Syn umiłowany, Jego słuchajcie”. W Ewangeliach mamy trzykrotnie zapisane słowa Jezusa, które miały przygotować uczniów na zgorszenie Jego bolesnej i haniebnej śmierci na krzyżu. Za każdym razem dodawał, że po tym poniżeniu Syn Człowieczy zmartwychwstanie. Wcielenie Jezusa, Jego okrutna męka i śmierć krzyżowa wiodły wprost do czegoś przekraczającego ludzkie pojęcie: do chwalebnego zmartwychwstania. Poza chrześcijaństwem nie ma zmartwychwstania. Hinduizm, a także buddyzm, głoszą wiarę w reinkarnację. Mówi ona, że dopóki człowiek nie osiągnie oświecenia (satori), jest skazany na wędrówkę od wcielenia do wcielenia. Chrześcijanin wierzy, że jego dusza może ożywiać tylko jego ciało, zaś zmartwychwstanie jest darem Jezusa. Każde nasze cierpienie, każde poniżenie dla Ewangelii zamieni się kiedyś w niepojętą dla nas chwałę zmartwychwstania. Ale trzeba nam wchodzić w modlitwę Jezusa, tak byśmy byli w Niego ciągle przemieniani. 5. Tajemnica piąta: USTANOWIENIE EUCHARYSTII Życie każdego z nas kryje w sobie tajemnicę. Tajemnica życia Zbawiciela zaczęła się w Domu Chleba (Beth-lehem) i właściwie kończy się tajemnicą Żywego Chleba w Wieczerniku. Późniejsze zaś wydarzenia: męka, śmierć i zmartwychwstanie stanowią tajemnicę paschalną, która zbawia świat. Podczas Ostatniej Wieczerzy Jezus zamknął tę tajemnicę w Eucharystii – po to, aby poprzez wieki do końca świata wszystkie pokolenia ludzkości miały do niej łatwy przystęp. Tutaj jest źródło i szczyt życia człowieka. Rzecz przedziwna, że w Japonii Boże Narodzenie nazywa się „Kurisumasu”. Jest to zjaponizowane angielskie „Christmas”, czyli Msza Chrystusowa. Obchody „Kurisumasu” trwają w Japonii przez cały grudzień. Wyprzedaż handlowa, spotkania, jasełka w przedszkolach. Japonia sprawia wrażenie, jakby w całości była już chrześcijańska. Ale to jest tylko zewnętrzne naśladownictwo. Niewielka garstka japońskich wiernych obchodzi prawdziwe Boże Narodzenie przez przyjęcie Eucharystii, Chleba Żywego, który narodził się w Domu Chleba (Beth-lehem) i został złożony w żłobie, jako pokarm „na życie świata”.
|
Pt gru 07, 2012 12:58 |
|
 |
puszeczka
|
Darku to co piszesz,to bardzo ciekawe jest.Jakoś tak nie mam czasu,żeby się wgłębiać w pewne rzeczy,ale dobrze że jesteś i czasami coś takiego napiszesz.Jeśli masz czasami jakieś ważne informacje to pisz.Ja na pewno skorzystam,i inni też.Ja się pewnie kiedyś jak będę miał czas,to sobie to wszystko przeanalizuje,i spisze na spokojnie.Warto o takich rzeczach wiedzieć coś więcej.Wiem że pewnie jest na ten temat sporo książek i filmów.Tylko pytanie jest zawsze to samo które wybrać?Jeśli możesz coś polecić to by było super.Co warto obejrzeć lub przeczytać. 
|
Pt gru 07, 2012 16:43 |
|
 |
patryk84
|
A propos jutrzejszej Godziny Łask naszej Mamusi. Rok temu dowiedziałem się, że jest taka godzina i pierwszy raz modliłem się w tej godzinie. Taką główną intencją było abym nie grzeszył grzechami ciężkimi, najlepiej abym już nigdy nie obraził Boga żadnym grzechem ciężkim. Dosłownie parę dni po 8 grudnia natknąłem się na pewną nowennę, dokładnie Nowennę Trzech Zdrowaś Maryjo. Jest to nowenna odmawiana rano i wieczorem i prosimy w niej aby Maryja ochroniła nas tego dnia/tej nocy od grzechu śmiertelnego. Od tego czasu minął już rok i nie popełniłem ani jednego grzechu ciężkiego (a wcześniej niestety zdarzały się za często). Ktoś powie, przypadek, ktoś inny, że to jakaś autosugestia itp. ale ja wiem jedno - modlitwa ma WIELKĄ moc i jeśli z ufnością i miłością będziemy się modlić to nie ma rzeczy niemożliwych. Gdybyście chcieli to tutaj kilka informacji na temat Nowenny Trzech Zdrowaś Maryjo: http://www.pokochajmilosc.pl/?p=49 Namawiam Was bardzo do odmawiania tej Nowenny, to zaledwie minuta modlitwy rano i wieczorem.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
Pt gru 07, 2012 20:25 |
|
 |
Dariusz-555
|
Puszeczka , ksiądz Gabriel Amorth już od prawie 20 lat mógłby być na emeryturze ( ma prawie 90 lat ) . sam Papież prosi go by nadal funkcjonował na stanowisku egzorcysty . komu najbardziej zależy na Twojej chorobie ? szatanowi . raz w miesiącu odmów modlitwe o uwolnienie . tą , którą odmawiają księża egzorcyści mianowani w danych diecezjach przez biskupa , znajdziesz w modlitewniku " Armia najdroższej Krwi Jezusa Chrystusa " ...." Boże niebios , Boże Ziemi , Boże Aniołów , Boże Archaniołów , Boże Proroków , Boże Patriarchów , Boże , który masz moc dać życie " . . . to krótki fragment ze środka . to oficjalnie zatwierdzony tekst . w mieszkaniu oczywiście zero ozdób typu pająki , czarownice , węże czy smoki . temat rzeka - zapodałem Ci bardzo krótko na ten temat . kilka lat temu jechałem z kimś samochodem i przejeżdżaliśmy obok Sanktuarium Batki Bożej Bolesnej w Oborach . zaproponowałem wstąpienie . ta osoba w czasie jazdy wyjątkowo mocno oponowała będąc wcześniej dobrym katolikiem . dzisiaj jest przeciwieństwem . postaraj się chociaż o jedno dvd z ks Amorthem . pamiętam jek przyjechałem do pracy do Niemiec w połowie czerwca tego roku . jeden z pracowników źle sie do mnie odnosił . uskuteczniłem pełną modlitwe o uwolnienie jego od złego ducha i efekt był oczekiwany . 29.12.12 ksiądz Józef , w Sanktuarium Bożego Miłosierdzia o 09.30 rozpocznie egzorcyzmowaną i uzdrawiającą msze , po czym poświęci przyniesioną przez wiernych sól i wodę , i Alleluja i do przodu . o ile pamiętam woda się dzieli na swiętą , święconą , błogosławioną i egzorcyzmowaną . chyba za dużo Ci namotałem . jeszcze raz w skrócie , modlitwa o uwolnienie i chociaż jedno dvd z Gabrielem Amorthem . jego motto życiowe to " czy ja sie boje szatana ? nie , to on sie mnie musi bać " . pozdr .
|
Pt gru 07, 2012 22:34 |
|
|
|