Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 17:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Kael. Nie musisz znikać.... najlepiej przyłącz się do naszej grupy. 10 min modlitwy różańcowej dziennie + comiesięczny "apel" kiedy Arek sprawdza obecność - to chyba dla Ciebie wykonalne nie? ;)

N wrz 07, 2014 16:22
Niestety na razie nie.

N wrz 07, 2014 16:23

Dobra, znaczy nie wykluczasz w przyszłości. To już coś

N wrz 07, 2014 16:24

Piotrze , nie zgadzam się z Twoimi naukami jazdy samochodem i uwagi za kierownicą . gdybym pamiętnego 27 kwietnia gapił się tylko do przodu ( a nie na boki i w lusterka ) , winowajca walnął by mnie w lewe przednie drzwi czyli po mnie . zauważyłem go pędzącego w lusterku i zdążyłem lekko odbić w prawo , przód i tył rozwalony , ja w środku , bez obrażeń . ten niebieski prostokącik w lewym dolnym rogu szyby to Pani Fatimska . a na lusterku bujał sobie spokojnie karmelitański Szkaplerz .
http://de.swoopshare.com/file/76e69f914 ... 1.jpg.html

N wrz 07, 2014 17:12
Dariusz karmelitański szkaplerz nosi się na szyi a nie na lusterku w samochodzie. Zresztą Magda ma rację ja już kończę ten temat. Bo doszedłem do wniosku że depresja jest taką chorobą że nikt z zewnątrz nie da rady choremu pomóc jeśli on sam tego nie będzie chciał. Możemy tu pisać dziesiątki stron na temat tej choroby i nie uda nam się dojść do porozumienia. Ile ludzi na świecie tyle zdań może być na jeden temat.

N wrz 07, 2014 17:34
magda68 napisał(a):
Chcę wam przypomnieć, ze to jest grupa różańcowa, a nie wątek o psychologicznym podłożu depresji. Podjęliśmy ten temat w grupie, ponieważ jeden z naszych braci ma ten problem. Jeśli więc chcecie go oddzielnie ciągnąć, szczególnie w oderwaniu od wymiaru religijnego (modlitwa, opieka kapłana) i skupić się wyłącznie na dywagacjach psychologicznych, to proponuję założyć nowy watek, a najlepiej.... zmienić forum na "świeckie" pogaduchy o psychologii.

Nikomu choremu na depresje nie pomoże wciskanie mu, że to nim nadmiernie interesuje się szatan, i zupełnie niepotrzebnie cierpi, bo wystarczyłoby tylko 2 okrążenia kościoła.
Św Teresa z Awilla napisała iż demonowi można służyć na dwa sposoby - negując jego istnienie i postrzegać w każdym sytuacji działanie demona.

N wrz 07, 2014 17:49

Piotrze , Ojciec Piotr z karmelitańskiego zakonu w Oborach , który mi zakładał na szyje ( w 2009 r. ) i poświęcił Szkaplerz Karmelitański , który wisiał na lusterku , zezwala wszystkim na noszenie na szyi metalowego substytutu . takowy mam na szyi .

Alicjo , Tobie nawet 20 okrążeń już nie pomoże .

N wrz 07, 2014 18:01
Dariusz-555 napisał(a):
Piotrze , Ojciec Piotr z karmelitańskiego zakonu w Oborach , który mi zakładał na szyje ( w 2009 r. ) i poświęcił Szkaplerz Karmelitański , który wisiał na lusterku , zezwala wszystkim na noszenie na szyi metalowego substytutu . takowy mam na szyi .

Alicjo , Tobie nawet 20 okrążeń już nie pomoże .

Bo moja wiara nie zasadza sie na lataniu wokół kościoła.
I nie sprowadzam do każdej okoliczności demona, fakt, że to bardzo wygodne wytłumaczenie.....to nie ja Panie, to wąż demon mnie zwiódł....., ale ja wolę odpowiadać sama za siebie.

N wrz 07, 2014 18:06

Ale różnie od wielkiej Tereski oberwało by się po głowie co niektórym z naszego forum. Bo jakby nie zauważyć, możecie mnie za to nie lubić albo skrytykować, ale nie boje się powiedzieć wprost. Że jakby nie patrzeć, ostatnio tutaj ciągle się mówi o szatanie. I za to by się oberwało. Bo powinniśmy bardziej mówić o Maryi i o Jezusie a nie o tym. Bo tym tka pięknie oddaje mu się przysługę. A szkoda że tak mało mówi się o Łaskach które się otrzymuje w każdym momencie. A co do choroby, to wiara bardzo pomaga I przylgnięcie do Jezusa, i to bardzo mocno. I mówię to sama od siebie, bo sama należę o osób chorych. Nie na depresję. Ale większośc dziewczynek z moją chorobą umiera po porodzie. Do tego doszły różne inne schorzenia. I mało tego prawdopodobnie nie będę mogła mieć dzieci. I jakby nie patrzeć, ciągle wyszydzenie przez rówieśników, bo zawsze się od nich różniła pod wzglęm charakteru no i wyglądu. Nie licząc bycie celem w którym rzucają kamieniami. Prócz ciągłą walkę, żeby dorównać innym i pokazać że jestem takim samym człowiekiem jak oni. A nie jest łatwo. To gdyby nie to, że nauczyłam się kochać Jezusa i dostrzegać go w tych chorobach, to już by mnie na tym świecie nie było. Bo żyjąc z nim i miłością do niego dzisiaj stałam się silną młodą Kobietą, która potrafi zwalczać przeszkody.Więc sorry ale nie ważne jaką się ma chorobę. Ale przyjęcie Jezusa i przylgnięcie do niego jest podstawą do przetrwania. W każdym razie pomaga. A pod względem duchowym zostawmy ocenę kapłanowi, który ma większy pogląd.

[color=#4000BF]Niech Bóg, który jest cały Miłością, będzie twoim niezmiennym mieszkaniem, twoją celką i twoim klasztorem wśród świata.
bł. Elżbieta od Trójcy Świętej [/color]

N wrz 07, 2014 18:10

Alus napisał(a):
Oj przyjacielu braciszku bliźniaku, choremu człowiekowi, któremu zapewne momentami każda modlitwa przychodzi z trudem radzisz aby nauczył sie modlitwy po łacinie.
Na marginesie - skoro łacina ma tak nadzwyczajną moc, to czemu Jezus podyktował św Faustynie modlitwy w języku polskim?...mógł jej też przekazać aby nauczyła sie łaciny.

Ponieważ św Faustyna była prosta kobietą ledwo co potrafiącą pisać i czytać. Do pastuszków w Fatimie Maryja tez przemawiała w ich języku :)
Natomiast o sile łaciny świadczy to, ze przez wiele wieków był językiem Kościoła jednoczącym katolików, a jedność to coś czego szatan nienawidzi. O tym mówią sami egzorcyści, którzy doskonale wiedzą jak ten język działa na szatana
Nawet SWII nie zlikwidował łaciny ....zrobili to pseudo-reformatorzy posoborowi, którzy kłamliwie interpretowali dokumenty soboru i te kłamstwa nadal się szerzą wśród ludu :)

W jednym masz racje.....człowiek dręczony nie będzie w stanie nauczyć się nawet tak krótkiej modlitwy po łacinie. Dlatego będę się modlił za Cristerosa każdego dnia, aby Dobry Bóg raczył go uleczyć z choroby lub uwolnić od dręczenia ( w zależności co to jest)

P.S.
Pozdrawiam siostrzyczke-bliźniaczkę :)

N wrz 07, 2014 18:23

Jeszcze jedno....

Nie wypowiadam się co do powodów paskudnego samopoczucia Crusterosa.....Nie jestem ani lekarzem, ani egzorcystą, ani tez nigdy (Deo gratias!) nie cierpiałem na depresję.

Więc z całego serca polecam wizytę u specjalistów, bez dobrej diagnozy nie będzie uleczenia.

N wrz 07, 2014 18:26

lekarz przepisze tabletki , które będą jak leczenie syfa pudrem . chwilowo pomogą , i dalej to samo . konieczna zmiana stylu życia , każdy dobry lekarz to powie , wyjście z kryzysu zależy od poszkodowanego . Alicjo , co najmniej trzy razy pisałem w ostatnich dniach że szatan doprowadza do depresji , a nie do wszystkiego co złe . "nie sprowadzam do każdej okoliczności demona " - to twoje słowa . pociesz się że ja też mam podobny pogląd , zatem witam w klubie . wmówiłaś sobie że ja wszystko sprowadzam do demona , sorry-gregory , nie trafiłaś z diagnozą .

N wrz 07, 2014 18:36
"szatan doprowadza do depresji" ...i zobacz, w katolickim tygodniku pozwalają sobie na cytowanie różnych przyczyn depresji i ani słowa o demonie....a to co dopiero przechery
http://www.niedziela.pl/artykul/55812/n ... roba-duszy
Ty linków nie czytasz....nawet Niedzieli?

Cytuj:
Więc z całego serca polecam wizytę u specjalistów, bez dobrej diagnozy nie będzie uleczenia.

Zaufanie Bogu + modlitwa + dobra diagnoza + dobrane leki.....i czas...

N wrz 07, 2014 18:55

wyjątkowo włączyłem linka , raz do roku mi się to zdarza . kiepski artykuł .
tak czy owak o podjęciu kroków zadecyduje Piotr , my jako grupa temat wyczerpaliśmy . do Niego należy decyzja . piłka po Jego stronie .

N wrz 07, 2014 19:17

i jeszcze coś do Alicji . napisałem kilka dni temu wyraźnie "dwa kółka wokół kościółka . . . i dalej na plac sportowy" . sprowadziłaś to do " latania wokół kościoła" .
a do 100 lecia Fatimy - 978 dni , 20 godzin , 38 minut i 46 sekund . zgadza się Piotrze ?

N wrz 07, 2014 19:39
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441 ... 588  Następna strona