Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 01, 2025 7:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość
Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Podoba mnie się ten cytat.
Zapamiętaj tych, którzy wnoszą w Twoje życie pokój, dobro i dodają Ci skrzydeł. Niech Ci niezwykli ludzie przypominają Ci każdego dnia dlaczego warto żyć - Autor nieznany.

Pt wrz 12, 2014 0:21
Nie bójmy się reagować w sytuacji gdy drugi człowiek cierpi i potrzebuje naszego wsparcia. Brak reakcji z naszej strony może doprowadzić do tragedii.

Załączniki:
Komentarz: http://www.przetrwaccierpienie.org.pl/www/
10373961_528388893953463_2563277893726009769_n.jpg
10373961_528388893953463_2563277893726009769_n.jpg [ 43.24 KiB | Przeglądane 2315 razy ]
Pt wrz 12, 2014 0:42

Widział ktoś już film "Ziemia Maryi " ??
A ty POSZUKUJACA nie waż się nas opuszczać :mrgreen: ja też obecnie rzadko kiedy jestem w stanie łaski,a na mszy w niedzielę to byłam ostatnio ze 3-4 miesiące temu.

Pt wrz 12, 2014 8:34

Dzień II

- za osoby, które stawiasz na mojej drodze, uwielbiam Cię Boże
- za moją duchową siostrę, uwielbiam Cię Boże
- za drogowskazy, do których mnie doprowadzasz, uwielbiam Cię Boże
- w przebaczeniu, uwielbiam Cię Boże

...

Olu, ja widziałam tylko zwiastun i mam w planach obejrzeć ten film, ale chyba będę zmuszona poczekać, aż będzie dostępny na dvd, ponieważ maleńkie miasteczko, w którym mieszkam, nie dysponuje niestety... kinem :)
Ciągle też staje coś na przeszkodzie, by jechać do jakiegoś większego miasta ot tak, na film, zawsze jest coś do załatwienia... Słyszałam jednak opinię kilku znajomych, którzy bez ujawniania szczegółów określili tą pozycję jako "obowiązkowo-obowiązkową" na liście filmów do zobaczenia, zatem czekam cierpliwie na możliwość. A Ty miałaś okazję obejrzeć ten film? Jakie są Twoje wrażenia?

Pt wrz 12, 2014 8:48

Dziękuję Wam wszystkim za dobre słowa i podtrzymanie na duchu.... Po prostu czasem mam takie dni (nie wiem, czy to skutek pogody, przemęczenia itp), że wszystko wydaje mi się beznadziejne i nie wiedzę w niczym sensu. Praca, ciąża, dom, jestem właściwie cały dzień sama, mąż wraca ok 20.00 -21.00, dziecko bywa marudne, buntuje się jak to dwulatek. Ja znow się staram nie ulegać, więc wtedy jest jeszcze większy krzyk, a potem sama już krzyczę na dziecko:( , obrażam się na nią z tej bezsilności:(. Wiem, że tak nie powinnam robić, że robię jej tym krzywdę, potem mam kaca moralnego, jak ona pójdzie spać to ja ryczę w poduszkę, nie śpię czasem po 2 , 3 noce:(. I stąd takie załamania... Nawet nie mogę wziąć nic na uspokojenie, bo przecież jestem w ciązy...czasem sobie myślę, że lepiej by było, gdybyśmy się nie decydowali na drugie dziecko...ale znów potem ogarniają mnie myśli, że jak mogę w ogole tak myśleć, ze takim myśleniem sciągne na dzieci jakieś nieszczęście, ze przecież to normalne, ze dziecko płacze, ze są nieporównywalnie gorsze tragedie, różne choroby itd, a ja mam jedno zdrowe dziecko i nie mogę sobie poradzić z emocjami. Potem jestem przekonana, ze Bóg ześle na moją rodzinę jakies naprawdę duż nieszczęscie, zebym doceniła co miałam, a z czego sie nie potrafiłam cieszyc. Wiem, ze to nie jest temat na to forum, ale musiałam się wygadac. Przepraszam.

Pt wrz 12, 2014 9:17
Nie masz za co przepraszać :) Zawsze możesz się nam wygadać :) Tylko wiesz co? wydaje mi się, że dopóki nie znajdziesz pomocy ze strony męża, dopóki nie zacznie ci on pomagać to właśnie tak będzie, jak się robi cały czas to samo, jak nie ma jakiegoś odpoczynku, jakieś oddechu od tego wszystkiego, znużenie i zmęczenie robi swoje.

Pt wrz 12, 2014 9:37

Poszukująca, mamy tak mają. Niedawno właśnie rozmawiałam o tym z inną mamusią ;)

Dzieci wyciągają z nas dużo energii, my nie mamy czasu na odpoczynek, miesiąc za miesiącem czujemy przemęczenie. I potem mamy doły, reagujemy nerwowo i potem tego żałujemy. Która matka tego nie zna? Do tego jeszcze Twoja ciąża. Dlatego staraj jak najbardziej delektować się miłymi chwilami z dziećmi. I na nich się skupiaj. Widok śpiącego słodkiego malucha na wieczór, jego przytulanie, śmieszne tekściki. Odczuwanie ruchów w brzuchu i wyobrażanie sobie tych ślicznych rączek i stópek.

A kiedy stracisz panowanie przy niesfornym dwulatku i potem masz wyrzuty... Moim zdaniem najlepiej podejść potem do dziecka, przytulić i przeprosić za wybuch, wytłumaczyć, dlaczego do tego doszło. Może i dwulatek nie do końca zrozumie, ale Tobie dużo to da. I nauczysz go przepraszać. Jeszcze ze 3 lata i będziesz miała duuuuuużo luźniej!

Ola, nie moja sprawa, ale jeżeli opuszczasz tyle Mszy Świętych.... coś jest nie tak. Najwyraźniej jej nie rozumiesz, nie czujesz i dużo tracisz :(

Pt wrz 12, 2014 10:01
Agvis podobny stan przemęczenia jest gdy człowiek tylko pracuje, nigdzie nie wychodzi i nie ma żadnych odskoczni ;)

Pt wrz 12, 2014 10:04

Z tym, że może się spokojnie wyspać :) Ale ma za dużo czasu na myślenie o swojej kondycji, co też nie jest dobre.

Pt wrz 12, 2014 10:10
poszukujaca81 napisał(a):
Dziękuję Wam wszystkim za dobre słowa i podtrzymanie na duchu.... Po prostu czasem mam takie dni (nie wiem, czy to skutek pogody, przemęczenia itp), że wszystko wydaje mi się beznadziejne i nie wiedzę w niczym sensu. Praca, ciąża, dom, jestem właściwie cały dzień sama, mąż wraca ok 20.00 -21.00, dziecko bywa marudne, buntuje się jak to dwulatek. Ja znow się staram nie ulegać, więc wtedy jest jeszcze większy krzyk, a potem sama już krzyczę na dziecko:( , obrażam się na nią z tej bezsilności:(. Wiem, że tak nie powinnam robić, że robię jej tym krzywdę, potem mam kaca moralnego, jak ona pójdzie spać to ja ryczę w poduszkę, nie śpię czasem po 2 , 3 noce:(. I stąd takie załamania... Nawet nie mogę wziąć nic na uspokojenie, bo przecież jestem w ciązy...czasem sobie myślę, że lepiej by było, gdybyśmy się nie decydowali na drugie dziecko...ale znów potem ogarniają mnie myśli, że jak mogę w ogole tak myśleć, ze takim myśleniem sciągne na dzieci jakieś nieszczęście, ze przecież to normalne, ze dziecko płacze, ze są nieporównywalnie gorsze tragedie, różne choroby itd, a ja mam jedno zdrowe dziecko i nie mogę sobie poradzić z emocjami. Potem jestem przekonana, ze Bóg ześle na moją rodzinę jakies naprawdę duż nieszczęscie, zebym doceniła co miałam, a z czego sie nie potrafiłam cieszyc. Wiem, ze to nie jest temat na to forum, ale musiałam się wygadac. Przepraszam.

W ciąży możesz spokojnie pić rumianek, melisę, oba zioła działają uspokajająco.

Pt wrz 12, 2014 10:26
agvis napisał(a):
Z tym, że może się spokojnie wyspać :) Ale ma za dużo czasu na myślenie o swojej kondycji, co też nie jest dobre.

Wyspać? a co to słowo znaczy? Bo ja naprawdę nie wiem. Nie mam czasu ani na sen ani na myślenie ani na nic także to też nie jest dobre ;) a poza tym nie mam szansy jak Wy mamy na wychowanie wspaniałego, mądrego człowieka, nie jakiegoś bachorkowatego ;)

Pt wrz 12, 2014 11:00

Czyli, jednym słowem, zapracowany z Ciebie człowiek:) Może kiedyś przyjdzie Ci takiego wychowywać. A co to znaczy wyspać.... hmmmm.... chyba zamknąć oczy na 10 godzin i nic z tego czasu nie pamiętać, a potem wstać wypoczętym i bez bólu głowy. Jakoś tak to pamiętam hihihi

Pt wrz 12, 2014 12:32

AVE MARIJA
Na dobranoc Litania do imienia Maryji
Kyrie elejson, Chryste elejson, Kyrie elejson.
Chryste usłysz nas, Chryste wysłuchaj nas.
Ojcze z nieba Boże - zmiłuj się nad nami.
Synu Odkupicielu świata Boże - zmiłuj się nad nami.
Duchu Święty Boże - zmiłuj się nad nami.
Święta Trójco, Jedyny Boże - zmiłuj się nad nami.

Maryjo, której Imię od wieków przez Boga jest wybrane, módl się na nami
Maryjo, której Imię przybliżają starotestamentalne symbole i figury
Maryjo, której Imię znaczy: Bóg z rodzaju mego,
Maryjo, której Imię wskazuje na królewską i macierzyńską godność
Maryjo, której Imię stało się źródłem wielorakich łask dla ludzkości
Maryjo, której Imię objawia światu wszechmoc i dobroć Bożą,
Maryjo, której Imię zwiastuje grzesznikom Boże miłosierdzie,
Maryjo, której Imię wielbi niebo, ziemia i całe stworzenie,
Maryjo, której Imię przewyższa imiona patriarchów i proroków,
Maryjo, której Imię jest świętsze od imion wszystkich Świętych,
Maryjo, której Imię rodzice Joachim i Anna zawsze szanowali,
Maryjo, której Imię Archanioł Gabriel z miłością pozdrowił,
Maryjo, której Imię Święty Józef z pokorą wymawiał,
Maryjo, której Imię wzbudziło radość w sercu krewnej Elżbiety,
Maryjo, której Imię sam Jezus czcił i wysławiał,
Maryjo, której Imię błogosławią ludzie dobrej woli,
Maryjo, której Imię adorują w niebie aniołowie i święci,
Maryjo, której Imię poraża złe moce i duchy piekielne,
Maryjo, której Imię jest drogowskazem na ścieżkach zbawienia,
Maryjo, której Imię umacnia wiarę wątpiących,
Maryjo, której Imię przywraca nadzieję zrozpaczonym,
Maryjo, której Imię uczy pięknej miłości i ofiarnej służby.

Dla Imienia Maryi, przepuść nam Panie.
Dla Imienia Maryi, wysłuchaj nas Panie.
Dla Imienia Maryi, zmiłuj się nad nami Panie.

Dla Imienia Maryi, w chwilach pokus i załamań, ratuj nas Panie
Dla Imienia Maryi, w chwilach niepowodzeń i porażek,
Dla Imienia Maryi, w czasach cierpień i udręk,
Dla Imienia Maryi, w stanach duchowych lenistwa i bezczynności,
Dla Imienia Maryi, w okresach prób i doświadczeń,
Dla Imienia Maryi, w każdym momencie życia naszego,
Dla Imienia Maryi, w godzinie śmierci naszej,
Dla Imienia Maryi, od nieposłuszeństwa natchnieniom i woli Bożej, zachowaj nas Panie
Dla Imienia Maryi, od marnotrawienia łaski Bożej,
Dla Imienia Maryi, od lekceważenia łaski Bożej,
Dla Imienia Maryi, od fałszywego pojmowania wolności,
Dla Imienia Maryi, od wad, nałogów i złych skłonności,
Dla Imienia Maryi, od pożądliwości ciała, oczu i pychy żywota,
Dla Imienia Maryi, od wszelkiego zła i przeciwności losu.

V. Módl się za nami Maryjo, Matko Jezusa Chrystusa.
R. Abyśmy przez chwalę Twojego Imienia oddawali cześć samemu Bogu.
Módlmy się: Wszechmogący Boże, Panie nieba i ziemi, który wzywasz każdego człowieka po imieniu do realizacji wyznaczonego mu przez Ciebie powołania życiowego, spraw prosimy, aby Imię Maryi nie tylko było powszechnie czczone i szanowane na całej ziemi, ale także byśmy w tym Imieniu znajdowali zawsze siłę i oparcie oraz skuteczną pomoc w naszej doczesnej pielgrzymce do niebieskiej ojczyzny. Przez Chrystusa Pana naszego. Amen.

https://www.facebook.com/szalencyniepok ... =1&theater

Pt wrz 12, 2014 20:38

Dzień III

- w śpiewie ptaków o świcie, uwielbiam Cię Boże
- w pięknie kwiatów, uwielbiam Cię Boże
- za łzy, które oczyszczają, uwielbiam Cię Boże
- w nadziei, uwielbiam Cię Boże
- w podarowanym uśmiechu, uwielbiam Cię Boże
- za pokarm na mym stole, uwielbiam Cię Boże

So wrz 13, 2014 7:56

agvis napisał(a):
Beti, wiem, że dużo na tym świecie mniejszych lub większych opętań, przekleństw, itd, ale wydaje mi się, że zbyt duże skupianie się nad tym może mieć tylko negatywne skutki. Kiedy zaczynasz się bać, udowadniasz Szatanowi i sobie, że brak Ci pełnej ufności w moc Jezusa.

Tak, masz rację, że nie można żyć tym wydarzeniem i stale je roztrząsać. Ale też podzielam zdanie Alus. Jestem daleka od bagatelizowania takich wydarzeń. Szatan ma swoją moc i chętnie z niej korzysta. My musimy mieć świadomość walki ze złem i prosić Boga o pomoc. Wiem, że wszystko, co dzieje się na świecie jest z Jego woli. Nawet ze zła, które się dzieje Bóg potrafi wyprowadzić dobro. Wiem, że jeśli Bóg zechce zabrać zdrowie czy życie mnie czy mojemu dziecku to będzie to jedynie z Jego woli, nie z mocy szatana. Bóg jest Stwórcą świata i do Niego należy wszelka władza w niebie i na ziemi. Dziękuję wszystkim za modlitwę !!

Za wpisy Lilki, uwielbiam Cię Boże !! !! !! :D

So wrz 13, 2014 8:12
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448 ... 588  Następna strona