Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 2:22

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Nie wiem, czy mamy nadal podtrzymywać zwyczaj życzeń urodzinowych, czy nie. Andrzej (Puszeczka) pewnie by podtrzymywał, ja też...
Dlatego, Darek wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :bukiet: . Wielu łask Bożych Ci życzę. Chyba nie pomyliłam dat...

Pn sty 05, 2015 12:00

dzięki za życzenia . tak to dzisiaj . wieczorem ruszam z powrotem na Bawarie . miłego dnia wszystkim .

Pn sty 05, 2015 12:48
Módlmy się za kapłanów całego świata. Bo dzisiaj w tak trudnych czasach w jakich nam przyszło żyć to księża są najbardziej narażeni na ataki demona.

Zapraszam na swoją stronę na Facebooku Modlitwa za kapłanów
https://www.facebook.com/ZaKaplanow

Załączniki:
blog_cd_4301109_6128274_tr_koloratka_rozaniec_jup.jpeg
blog_cd_4301109_6128274_tr_koloratka_rozaniec_jup.jpeg [ 107.26 KiB | Przeglądane 4770 razy ]
Pn sty 05, 2015 16:18
Świętość wydaje się celem trudnym, osiągalnym tylko dla ludzi zupełnie wyjątkowych albo dla tych, którzy odrywają się całkowicie od życia i kultury danej epoki. W rzeczywistości świętość jest darem i zadaniem zakorzenionym w chrzcie i bierzmowaniu, powierzonym wszystkim członkom Kościoła w każdej epoce. Jest darem i zadaniem dla świeckich tak samo jak dla zakonników i kapłanów, w sferze prywatnej, tak jak w działalności publicznej, w życiu zarówno jednostek, jak rodzin i wspólnot. Orędzie na XIII Światowe Dni Młodzieży, 30.11.1997 r. Św.Jan Paweł II

Załączniki:
JAN PAWEL II  KOLOR.jpg
JAN PAWEL II KOLOR.jpg [ 11.68 KiB | Przeglądane 4758 razy ]
Pn sty 05, 2015 17:49

Wszystkiego najlepszego Darku w dniu Twoich urodzin!
Patryk, miłą miałeś niespodziankę od księdza Kancelarczyka :) śliczna fotka na pamiątkę :)

Pn sty 05, 2015 22:58
Darku spóźnione wszystkiego najlepszego, wielu łask Bożych :bukiet:

sonniger pomodlone ;)

Wszyscy wesołego święta Objawienia Pańskiego :D

Wt sty 06, 2015 12:38
Wesołego święta trzech króli dla was :))

Wt sty 06, 2015 13:03
SZCZĘŚCIA I MIŁOŚCI DLA KAŻDEGO!

Wt sty 06, 2015 13:29

Arek, płaszcz dzięki :D. Dla mnie był to piękny dzień :).
W ogóle, słuchając dzisiejszego Słowa Bożego, wędrując z Mędrcami, rozmyślałam nad wiarą ludźmi.
Patrząc na Mędrców, uradowali się na widok samego Jezusa, takiego małego dzieciątka, niewinnego. Tego którego pragnęli zobaczyć na własne oczy. A przecież mieli wszystko, bo nic im nie brakowało, chcieli go zobaczyć, tego o którym pisały pisma, mówili prorocy.Osobiście, na żywo zobaczyć. I o to kiedy go spotkali, ich serca napełniła radość wielka, ucieszyli się, oddają mu Hołd, uznając wyższość nad wszystkim tej dzieciny w ramionach swojej Mamusi. Radość, którą daje spotkanie z prawdziwym, żywym Jezusem. Może warto idąc za nimi warto zastanowić się na własną wiarą ale tak porządnie zastanowić.Pewnie wielu ludzi powie, ale nie mam czasu, mam wiele innych rzeczy na głowie.Przecież chodzę do kościoła, uczestniczę w eucharystii modlę się, wierze, padnie też i taka odpowiedź. Ale co dalej jak wyjdziesz z tego kościoła, czy faktycznie w twoim sercu w twoim życiu jest Jezus na pierwszym miejscu. Czy faktycznie tak jak mędrcy uznajesz jego wyższość nad Sobą, nad wszystkim co posiadasz co masz. Czy troszczysz się o to, żeby go coraz głębiej i lepiej poznawać. A może w odwrotną stronę, w twoim życiu jest obecny, ale główne miejsce zajmują twoje własne problemy, troska o kasę o prace, o wszystko przyziemne, ciągłe pytanie co dalej, ciągle planowanie dnia jutrzejszego, nakręcanie się, co prowadzi do ciągłej frustracji niepewność. I ciągle, Ja, Ja i Ja.Albo wszystko muszę Sam, bo ja nie ja to kto. To może zrób w tym miejscu Stop!. Chociaż przez trzy minuty, weź Słowo Boże i przeczytaj chodźby jeszcze raz dzisiejsza Ewangelie, i w tej cichości, może właśnie dostrzeżesz, że ktoś tak po cichu nie wpychając się czeka, aż oddasz mu swoje życie, takie jakie jest, ze wszystkim, żeby mógł je przemienić, goszcząc w nim na stałe, dzieląc je z Tobą. Żeby dać Tobie wolność, która jest tylko w nim i swój pokój Boży pokój, który polega na tym,że nie tylko masz wszystko pod stopami, ale mimo Burz nawet tych najsilniejszych mimo mroku,odnosisz małe zwycięstwa. Jaką drogę wybierzesz,czy tak jak Herod przestraszysz się i stwierdzisz, że mógł by on zepsuć całkowicie twoje plany życie, czy jak Mędrcy oddasz mu pokłon a zarazem swoje życie, pozwalając mu działać tak jak on chce.Wybór nalezy do Ciebie, drogi bracie,siostro w Chrystusie Panie :)

[color=#4000BF]Niech Bóg, który jest cały Miłością, będzie twoim niezmiennym mieszkaniem, twoją celką i twoim klasztorem wśród świata.
bł. Elżbieta od Trójcy Świętej [/color]

Wt sty 06, 2015 18:25

Darku, wszystkiego najlepszego!

Wt sty 06, 2015 19:52

dzięki bardzo wszystkim za życzenia . Viva Nasza Grupa Różańcowa !

Cz sty 08, 2015 10:29
Pilna sprawa. Postanowiłem o zmianie nazwy naszej grupy. Zamiast "Grupa różańcowa" powinno być...?
Jakieś propozycje macie??

Cz sty 08, 2015 12:30
Arek napisał(a):
Pilna sprawa. Postanowiłem o zmianie nazwy naszej grupy. Zamiast "Grupa różańcowa" powinno być...?
Jakieś propozycje macie??

Jak Paciorki Różańca przesuwają się chwile....

Cz sty 08, 2015 15:54

A skąd takie postanowienie? Ta nazwa jest zła?

Cz sty 08, 2015 16:13
patryk84 napisał(a):
A skąd takie postanowienie? Ta nazwa jest zła?

Każdy z nas ma przypisaną jakąś tam tajemnicę a czy człowiek powinien mieć tajemnice??

Cz sty 08, 2015 18:10
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497 ... 588  Następna strona