Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
sonniger
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Moje intencje na Maj. W ten najpiekniejszy miesiąc poświecony Najpiękniejszej Matce, są powtórzeniem poprzednich miesięcy, a więc:
-Zdrowie dla żony, syna, mamy -Zdanie matury i dostanie się na studia dla syna. -Dziękczynna za znalezienie nowej (dobrej) pracy -Dziękczynienie za sprawę dla mnie wiadomą -Za nienarodzone dzieci zagrożone aborcją - Za wszystkie MAMY, które są odbiciem tej Najpiękniejszej Mamy
P.S. "Przemówił" do nas puszeczka...Dzięki za ten post. Mówił ciągle "Kocham Cię Jezu" . Wierzę w to, że teraz już jest w Jego ramionach. Dzięki ci puszeczko, że z nami byłeś i nadal jesteś...
|
So kwi 25, 2015 19:49 |
|
|
|
 |
Rose_jo
|
Moje intencje: -Za uzdrowienie z raka w.Ryśka -Za zdrowie dla c.Basi,c.Krysi -Za poprawę relacji z Mamą Męża -Za wyjście z nałogów oraz uzdrowienie Mamy Męża -Za opiekę Matki Bożej nad Piotrem i Arkiem -Za udany powrót do pracy -Za całą moją rodzinę -Dziękczynna za pomyślny przebieg sprawy dotyczącej Ani
|
So kwi 25, 2015 22:06 |
|
 |
enka71
Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 19:14 Posty: 329 Lokalizacja: Mysłowice, Śląskie
|
Moje intencje: -o dary ducha Świętego dla syna -o zdrowie duszy i ciała Marty -o jedność i bliskość w naszym małżeństwie -o błogosławieństwo na nowej drodze życia dla Anny i Piotra -o zdrowie dla Ewy -z podziękowaniem za zdrowie Lenki i Pawła
|
N kwi 26, 2015 0:11 |
|
|
|
 |
Maurizio
|
ciao a tutti,confermo la mia presenza nel gruppo. le mie intenzioni per maggio: per Alice e sua mamma,perchè si avvicinino al Signore...in particolare,Alice perda l'interesse per la gnosi e l'occultismo. per Gennarina e in particolare,per il suo papà,perchè il Signore gli ridoni la salute. per tutti i miei nemici.. per Anna e Roberto,perchè incontrino Gesù... per il figlio di un'amica di una mia amica,che vive un momento difficile per il nostro papa Francesco,che il Signore lo sostenga nella guida alla sua Chiesa...e per tutti i sacerdoti. per tutti i cristiani perseguitati. per il nostro gruppo del Rosario.. per me,affinche il Signore mi faccia sentire la sua presenza nella mia vita. salutandovi,con Dio
|
N kwi 26, 2015 1:45 |
|
 |
Maurizio
|
Ciao a tutto il gruppo del Rosario....Magda,va tutto bene?? Sono più di 2 settimane che nn ti colleghi su Skype....
|
Pn kwi 27, 2015 17:33 |
|
|
|
 |
terezjusz
|
Arku moje intencje te same co w kwietniu plus intencja o zdrowie dla ciężko chorego na raka mózgu trzyletniego Huberta
|
Pn kwi 27, 2015 20:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
INTENCJE FORUMOWE: Od nas (Wspólne Intencje Forumowe): - o wieczne szczęście dla Andrzeja Puszeczki i jego orędownictwo nad naszą grupą różańcową, - we wszystkich intencjach Ojca Świętego, - w intencji kapłanów i wszystkich osób konsekrowanych o łaskę żywej wiary, - o nowe powołania kapłańskie, misyjne i zakonne, - za wszystkich ludzi samotnych, bezdomnych, bezrobotnych, uzależnionych, chorych i cierpiących, - o miłość, wytrwałość i jedność dla małżonków, - o dar potomstwa dla bezdzietnych małżeństw, - o dary Ducha Świętego dla dzieci i młodzieży, - o nawrócenie grzeszników zatwardziałych, - za naszą Ojczyznę, - o pokój na świecie, - za wszystkie dusze w czyśćcu cierpiące, - za całą naszą grupę różańcową, o łaskę żywej wiary. - za wszystkich którym obiecaliśmy pamięć w modlitwie i którzy nas o nią prosili. - o pracę i godziwe wynagrodzenia dla członków róży i ich rodzin - o nowego , dobrego pracodawcę dla Zenka, - o łaskę umocnienia dla wszystkich prześladowanych chrześcijan, by wytrwali w wierności Bogu, - intencja pokutna: zadośćuczynienie Panu Bogu za wszystkie zniewagi i świętokradztwa, jakich doznaje od Swoich dzieci. - w intencji wszystkich ludzi, którzy nie uznają kultu Maryjnego, by zaufali Matce Boga, która niczego nie pragnie dla siebie, a jedynie wszystko czyni zgodnie z wolą Ojca Niebieskiego; Matko umocnij w nas Twoje cnoty bo wszystko, co jest w nas, a nie naśladuje Ciebie, jest niegodnym Twojego Syna.
Od płaszcz -W pewnej intencji; -Z prośbą o łaskę nawrócenia dla Pawła -W intencji misji; -Za Immunitów żeby znalazł się dla nich misjonarz; -Za Ukrainę; -W intencji Agnieszki z prośbą o uzdrowienie z reumatoidalnego zapalenia stawów; -W intencji Dominika z prośbą o łaskę uzdrowienia z raka; -W intencji Mateusza (z Prośbą o uzdrowienie) i jego prababci (z prośbą o zdrowie); -W intencji Natalki z prośbą o zdrowie i o to, aby była silna i poradziła sobie z trudnościami jakie spotykają ją w szkole; -Z podziękowaniem za wszystkie okazane łaski. Od asm -o zgodę, jedność szanowanie się nawzajem w naszej rodzinie, -o łaskę rodzicielstwa dla nas, -o wyjaśnienie trudnej sytuacji mojego taty i teściowej, -dziękczynna, za znalezienie pracy przez teścia, -o rozwiązanie sprawy Bogu wiadomej, -dziękczynna, za szczęśliwe rozwiązanie Małgosi, o zdrowie dla nich i opiekę Bożą dla Maleńkiej, -niech Bóg w pokoju kieruje naszym życiem i naszą pracą, -dziękczynna, za wszystkie mamy. Od Alus - o opiekę Maryi, aby Pan udzielił wszelkie potrzebne łaski członkom mojej rodziny, - o łaskę zdrowia dla Magdy, Julii, - o łaskę macierzyństwa dla Beaty, - o łaskę wiary dla Grzegorza i Nikodema, - o zbawienie wieczne dla wszystkich zmarłych, - o uchronienie chrześcijan od prześladowań religijnych. Od patryk84 -W intencji wszystkich więźniów. -W intencji chorych i cierpiących. -W intencji najuboższych i bezdomnych. -W intencji kobiet chcących popełnić aborcję. -W intencji wszystkich dzieci narodzonych i nie narodzonych. -W intencji pracy. Od voyak1 -o łaskę zdrowia dla Elżbiety ; -o spokój dla duszy Anny Od ewa7778 -w intencji Bogu wiadomej -za dusze w czyśćcu cierpiące aby dobry Bóg zabrał je do Nieba -o Łaskę wiary dla moich dzieci i męża -za małżeństwa sakramentalne aby dochowały wierności złożonej sobie i przed Bogiem przysiędze -o Bożą opiekę dla córki i dziecka ,o szczęśliwe rozwiązanie Od sonniger -Zdrowie dla żony, syna, mamy -Zdanie matury i dostanie się na studia dla syna. -Dziękczynna za znalezienie nowej (dobrej) pracy -Dziękczynienie za sprawę dla mnie wiadomą -Za nienarodzone dzieci zagrożone aborcją -Za wszystkie MAMY, które są odbiciem tej Najpiękniejszej Mamy Od Rose_jo -Za uzdrowienie z raka w.Ryśka -Za zdrowie dla c.Basi,c.Krysi -Za poprawę relacji z Mamą Męża -Za wyjście z nałogów oraz uzdrowienie Mamy Męża -Za opiekę Matki Bożej nad Piotrem i Arkiem -Za udany powrót do pracy -Za całą moją rodzinę -Dziękczynna za pomyślny przebieg sprawy dotyczącej Ani Od enka71 -o dary ducha Świętego dla syna -o zdrowie duszy i ciała Marty -o jedność i bliskość w naszym małżeństwie -o błogosławieństwo na nowej drodze życia dla Anny i Piotra -o zdrowie dla Ewy -z podziękowaniem za zdrowie Lenki i Pawła Od beti2503 - Podziękowanie Matce Najświętszej za wszelkie łaski, które wyprasza dla mnie i mojej rodziny; - o opiekę Niepokalanej dla mojego duchowego rodzeństwa, - o potrzebne łaski dla chrześniaków (moich i męża), - o Boże błogosławieństwo dla wszystkich ludzi, których Bóg postawił na mojej drodze życia. - o zdrowie i potrzebne łaski dla mojej babci, - o odpowiedzialne rodzicielstwo dla Karoliny i Piotra oraz opiekę Maryi nad ich dziećmi, - o światło Ducha Świętego w podejmowanych przeze mnie decyzjach. - w intencji moich sąsiadów, żeby Bóg uleczył ich serca z egoizmu, zawiści i złości; - o łaskę żywej wiary dla Krystiana. Od kooool -w intencjach Jezusa i Maryi, aby się Wola Boża wypełniała w nas. -za rodziny, aby Dobry Bóg był na pierwszym miejscu, -za nasz naród, by uratować go z nienawiści, wojen, kłamstwa i pychy. -za kapłanów, aby swoim życiem dawali przykład i usunęli zgorszenia ze swojego życia -o nawrócenie ludzi żyjących w grzechu śmiertelnym. Od _Lilka -za duszę mojego śp. Taty i dziadków: Konrada i Jadwigi oraz Józefa -za księży: Aleksandra Michała, Szczepana, Pawła, Tadeusza i Andrzeja oraz za s.Lucynę CMW i s.M.Beatę OCD -za Kingę, Gabrysię i Anię, o łaskę uzdrowienia duchowego -o wszelkie potrzebne łaski dla Beaty i całej Jej rodziny -o nawrócenie Katarzyny i jej dzieci -o wzrost wiary w mojej rodzinie -dziękczynną, za wszystkie otrzymane łaski z prośbą o dalszą opiekę a także błogosławieństwo dla mnie i Mariusza z okazji zaręczyn. Od terezjusz -za Anię, Elę i wszystkich którzy prosili mnie o modlitwę i którym modlitwę obiecałem - za o.Szczepana, siostrę Marię Beatę i wszystkie osoby konsekrowane zwłaszcza za te mi znane -za wszystkich wśród których żyję i pracuję -w pewnej Bogu wiadomej intencji -za moją siostrę duchową i jej rodzinę o opiekę i błogosławieństwo dla nich -o miłosierdzie Boże dla umierającej Alicji, oraz o siły dla jej dzieci i męża -o zdrowie dla ciężko chorego na raka mózgu trzyletniego Huberta Od Maurizio -
Magdo, mogłabyś przetłumaczyć intencje Maurizio?
|
Wt kwi 28, 2015 15:05 |
|
 |
Ola82
|
Moje intencje na maj -w intencji Jacka,w sprawie Bogu wiadomej -o pomyślne zaliczenie studiów - o łaski w pracy
|
Wt kwi 28, 2015 17:23 |
|
 |
magda68
|
Maurizio napisał(a): ciao a tutti,confermo la mia presenza nel gruppo. le mie intenzioni per maggio: per Alice e sua mamma,perchè si avvicinino al Signore...in particolare,Alice perda l'interesse per la gnosi e l'occultismo. per Gennarina e in particolare,per il suo papà,perchè il Signore gli ridoni la salute. per tutti i miei nemici.. per Anna e Roberto,perchè incontrino Gesù... per il figlio di un'amica di una mia amica,che vive un momento difficile per il nostro papa Francesco,che il Signore lo sostenga nella guida alla sua Chiesa...e per tutti i sacerdoti. per tutti i cristiani perseguitati. per il nostro gruppo del Rosario.. per me,affinche il Signore mi faccia sentire la sua presenza nella mia vita. salutandovi,con Dio Ciao a tutti. Potwierdzam moją obecność w grupie. Moje intencje na maj: Za Alicję i jej mamę, qaby przybliżyły się do Pana, aby szczególnie Alicja straciła wszelkie zainteresowanie gnoza i okultyzmem. Za Gennarinę i szczególnie za jej tatę, aby Pan przywrócił mu zdrowie. Za wszystkich moich nieprzyjaciół. Za Annę i Roberta, aby spotkali Jezusa Za syna mojej znajomej, który przeżywa trudny okres. Za naszego papieża Franciszka, aby Pan go wspierał w przewodzeniu Kościołem oraz za wszystkich kapłanów. Za wszsytkich prześladowanych chrześcijan. Za naszą grupę różancową. Za mnie, aby Pan dawał mi odczuć swą obecność w moim życiu. Pozdrawiam was. Z Bogiem.
|
Wt kwi 28, 2015 19:43 |
|
 |
magda68
|
Arku moje intencje: -Za moją rodzinę, szczególnie Łukasza, Amelkę, Magdę, Zbigniewa, Elżbietę, Bronisławę. -O zdrowie dla Elżbiety, Bronisławy, Jadwigi, Sławomira. -O nawrócenie niewierzących z mojej rodziny z spośród znajomych, szczególnie Jacka, Beaty, Mariusza, Sławomira, Renato, Marka, Katarzyny. -O błogosławieństwo w mojej pracy, pokój między pracownikami w mojej pracy. -Za Edytę, Domenico, Monikę, Sylwię, Justynę, Małgosię, Karolinę, Eugenio. -W pewnej intencji Bogu znanej. - O pomyślny egzamin certyfikacyjny dla mnie i całego teamu. -Dziękczynna: Dziękuję Ci Trójco Przenajświętsza za wszystkie łaski dla mnie i moich bliskich i Tobie Niepokalana Matko za wstawiennictwo.
Z Panem Bogiem i Niepokalaną.
|
Wt kwi 28, 2015 19:46 |
|
 |
magda68
|
Maurizio. Sto benino grazie, spero stia bene anche tu. In questo periodo sono molto presa dal lavoro, vediamo come andra a finire. Ci siamo in 7 (tutto il team) che dobbiamo ripetere la certificazione, cmq non e` facile, dobbiamo studiare. E che dire, .... sia fatta la volonta del Signore.
|
Wt kwi 28, 2015 19:52 |
|
 |
Łezka_32
Dołączył(a): Śr gru 10, 2014 3:44 Posty: 32 Lokalizacja: Zakroczym, Mazowieckie
|
Arku, moje intencje na maj: o wyzwolenie z nałogu, błogosławieństwo dla najbliższych,
_________________ Jeśli Bóg z nami, któż przeciwko nam??
|
Cz kwi 30, 2015 12:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mamy potwierdzenie i błogosławieństwo Celnika.
Tajemnice różańcowe na maj: ~~ <>< ~~ <>< ~~ <>< ~~ I. TAJEMNICE RADOSNE:
1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - Terezjusz; _Lilka 2. Nawiedzenie świętej Elżbiety - enka71; asm 3. Narodzenie Jezusa - Mariel; poszukujaca81 4. Ofiarowanie Jezusa w świątyni - patryk84; monikam1 5. Odnalezienie Jezusa w świątyni - agvis; beti2503
II. TAJEMNICE ŚWIATŁA:
1. Chrzest Jezusa w Jordanie - Gulka; 2. Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - Vul; kooool 3. Głoszenie Królestwa i wzywanie do nawrócenia - Dominik; irena46 4. Przemienienie Pańskie na górze Tabor - ewa7778; płaszcz 5. Ustanowienie Eucharystii - Krystian; Ola82
III. TAJEMNICE BOLESNE:
1. Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - sonniger; ojciectom 2. Biczowanie Jezusa - Hopcia; Pace_e_Bene 3. Cierniem ukoronowanie Jezusa - Maurizio; wojtek1979; voyak1 4. Dźwiganie przez Jezusa krzyża na Kalwarię - magda68; Łezka_32; Antoni1965 5. Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - Rose_jo; macols006; elisabeth53
IV. TAJEMNICE CHWALEBNE:
1. Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - Piotr_Cristeros_Żarski ; p1piotr 2. Wniebowstąpienie Chrystusa - PomocDlaKarinki; zanka05 3. Zesłanie Ducha Świętego - Dariusz-555; totyija 4. Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny - Alus; AleksanderK 5. Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi - Iwona19; equuleuss
INTENCJE PAPIESKIE: Intencja ogólna: Abyśmy, odrzucając kulturę obojętności, mogli zajmować się cierpieniami bliźniego, a szczególnie chorych i ubogich. Intencja ewangelizacyjna: Aby wstawiennictwo Maryi pomagało chrześcijanom żyjącym w zsekularyzowanych środowiskach z gotowością głosić Jezusa.
INTENCJE FORUMOWE: Od nas (Wspólne Intencje Forumowe): - o wieczne szczęście dla Andrzeja Puszeczki i jego orędownictwo nad naszą grupą różańcową, - we wszystkich intencjach Ojca Świętego, - w intencji kapłanów i wszystkich osób konsekrowanych o łaskę żywej wiary, - o nowe powołania kapłańskie, misyjne i zakonne, - za wszystkich ludzi samotnych, bezdomnych, bezrobotnych, uzależnionych, chorych i cierpiących, - o miłość, wytrwałość i jedność dla małżonków, - o dar potomstwa dla bezdzietnych małżeństw, - o dary Ducha Świętego dla dzieci i młodzieży, - o nawrócenie grzeszników zatwardziałych, - za naszą Ojczyznę, - o pokój na świecie, - za wszystkie dusze w czyśćcu cierpiące, - za całą naszą grupę różańcową, o łaskę żywej wiary. - za wszystkich którym obiecaliśmy pamięć w modlitwie i którzy nas o nią prosili. - o pracę i godziwe wynagrodzenia dla członków róży i ich rodzin - o nowego , dobrego pracodawcę dla Zenka, - o łaskę umocnienia dla wszystkich prześladowanych chrześcijan, by wytrwali w wierności Bogu, - intencja pokutna: zadośćuczynienie Panu Bogu za wszystkie zniewagi i świętokradztwa, jakich doznaje od Swoich dzieci. - w intencji wszystkich ludzi, którzy nie uznają kultu Maryjnego, by zaufali Matce Boga, która niczego nie pragnie dla siebie, a jedynie wszystko czyni zgodnie z wolą Ojca Niebieskiego; Matko umocnij w nas Twoje cnoty bo wszystko, co jest w nas, a nie naśladuje Ciebie, jest niegodnym Twojego Syna. - za poszkodowanych w kataklizmie w Nepalu oraz za ofiary prześladowań w Syrii.
Od płaszcz -W pewnej intencji; -Z prośbą o łaskę nawrócenia dla Pawła -W intencji misji; -Za Immunitów żeby znalazł się dla nich misjonarz; -Za Ukrainę; -W intencji Agnieszki z prośbą o uzdrowienie z reumatoidalnego zapalenia stawów; -W intencji Dominika z prośbą o łaskę uzdrowienia z raka; -W intencji Mateusza (z Prośbą o uzdrowienie) i jego prababci (z prośbą o zdrowie); -W intencji Natalki z prośbą o zdrowie i o to, aby była silna i poradziła sobie z trudnościami jakie spotykają ją w szkole; -Z podziękowaniem za wszystkie okazane łaski. Od asm -o zgodę, jedność szanowanie się nawzajem w naszej rodzinie, -o łaskę rodzicielstwa dla nas, -o wyjaśnienie trudnej sytuacji mojego taty i teściowej, -dziękczynna, za znalezienie pracy przez teścia, -o rozwiązanie sprawy Bogu wiadomej, -dziękczynna, za szczęśliwe rozwiązanie Małgosi, o zdrowie dla nich i opiekę Bożą dla Maleńkiej, -niech Bóg w pokoju kieruje naszym życiem i naszą pracą, -dziękczynna, za wszystkie mamy. Od Alus - o opiekę Maryi, aby Pan udzielił wszelkie potrzebne łaski członkom mojej rodziny, - o łaskę zdrowia dla Magdy, Julii, - o łaskę macierzyństwa dla Beaty, - o łaskę wiary dla Grzegorza i Nikodema, - o zbawienie wieczne dla wszystkich zmarłych, - o uchronienie chrześcijan od prześladowań religijnych. Od patryk84 -W intencji wszystkich więźniów. -W intencji chorych i cierpiących. -W intencji najuboższych i bezdomnych. -W intencji kobiet chcących popełnić aborcję. -W intencji wszystkich dzieci narodzonych i nie narodzonych. -W intencji pracy. Od voyak1 -o łaskę zdrowia dla Elżbiety ; -o spokój dla duszy Anny Od ewa7778 -w intencji Bogu wiadomej -za dusze w czyśćcu cierpiące aby dobry Bóg zabrał je do Nieba -o Łaskę wiary dla moich dzieci i męża -za małżeństwa sakramentalne aby dochowały wierności złożonej sobie i przed Bogiem przysiędze -o Bożą opiekę dla córki i dziecka ,o szczęśliwe rozwiązanie Od sonniger -Zdrowie dla żony, syna, mamy -Zdanie matury i dostanie się na studia dla syna. -Dziękczynna za znalezienie nowej (dobrej) pracy -Dziękczynienie za sprawę dla mnie wiadomą -Za nienarodzone dzieci zagrożone aborcją -Za wszystkie MAMY, które są odbiciem tej Najpiękniejszej Mamy Od Rose_jo -Za uzdrowienie z raka w.Ryśka -Za zdrowie dla c.Basi,c.Krysi -Za poprawę relacji z Mamą Męża -Za wyjście z nałogów oraz uzdrowienie Mamy Męża -Za opiekę Matki Bożej nad Piotrem i Arkiem -Za udany powrót do pracy -Za całą moją rodzinę -Dziękczynna za pomyślny przebieg sprawy dotyczącej Ani Od enka71 -o dary ducha Świętego dla syna -o zdrowie duszy i ciała Marty -o jedność i bliskość w naszym małżeństwie -o błogosławieństwo na nowej drodze życia dla Anny i Piotra -o zdrowie dla Ewy -z podziękowaniem za zdrowie Lenki i Pawła Od beti2503 - Podziękowanie Matce Najświętszej za wszelkie łaski, które wyprasza dla mnie i mojej rodziny; - o opiekę Niepokalanej dla mojego duchowego rodzeństwa, - o potrzebne łaski dla chrześniaków (moich i męża), - o Boże błogosławieństwo dla wszystkich ludzi, których Bóg postawił na mojej drodze życia. - o zdrowie i potrzebne łaski dla mojej babci, - o odpowiedzialne rodzicielstwo dla Karoliny i Piotra oraz opiekę Maryi nad ich dziećmi, - o światło Ducha Świętego w podejmowanych przeze mnie decyzjach. - w intencji moich sąsiadów, żeby Bóg uleczył ich serca z egoizmu, zawiści i złości; - o łaskę żywej wiary dla Krystiana. Od kooool -w intencjach Jezusa i Maryi, aby się Wola Boża wypełniała w nas. -za rodziny, aby Dobry Bóg był na pierwszym miejscu, -za nasz naród, by uratować go z nienawiści, wojen, kłamstwa i pychy. -za kapłanów, aby swoim życiem dawali przykład i usunęli zgorszenia ze swojego życia -o nawrócenie ludzi żyjących w grzechu śmiertelnym. Od _Lilka -za duszę mojego śp. Taty i dziadków: Konrada i Jadwigi oraz Józefa -za księży: Aleksandra Michała, Szczepana, Pawła, Tadeusza i Andrzeja oraz za s.Lucynę CMW i s.M.Beatę OCD -za Kingę, Gabrysię i Anię, o łaskę uzdrowienia duchowego -o wszelkie potrzebne łaski dla Beaty i całej Jej rodziny -o nawrócenie Katarzyny i jej dzieci -o wzrost wiary w mojej rodzinie -dziękczynną, za wszystkie otrzymane łaski z prośbą o dalszą opiekę a także błogosławieństwo dla mnie i Mariusza z okazji zaręczyn. Od terezjusz -za Anię, Elę i wszystkich którzy prosili mnie o modlitwę i którym modlitwę obiecałem - za o.Szczepana, siostrę Marię Beatę i wszystkie osoby konsekrowane zwłaszcza za te mi znane -za wszystkich wśród których żyję i pracuję -w pewnej Bogu wiadomej intencji -za moją siostrę duchową i jej rodzinę o opiekę i błogosławieństwo dla nich -o miłosierdzie Boże dla umierającej Alicji, oraz o siły dla jej dzieci i męża -o zdrowie dla ciężko chorego na raka mózgu trzyletniego Huberta Od Ola82 -w intencji Jacka,w sprawie Bogu wiadomej -o pomyślne zaliczenie studiów - o łaski w pracy Od Maurizio -Za Alicję i jej mamę, qaby przybliżyły się do Pana, aby szczególnie Alicja straciła wszelkie zainteresowanie gnoza i okultyzmem. -Za Gennarinę i szczególnie za jej tatę, aby Pan przywrócił mu zdrowie. -Za wszystkich moich nieprzyjaciół. -Za Annę i Roberta, aby spotkali Jezusa -Za syna mojej znajomej, który przeżywa trudny okres. -Za naszego papieża Franciszka, aby Pan go wspierał w przewodzeniu Kościołem oraz za wszystkich kapłanów. -Za wszystkich prześladowanych chrześcijan. -Za naszą grupę różańcową. -Za mnie, aby Pan dawał mi odczuć swą obecność w moim życiu. Od magda68 -Za moją rodzinę, szczególnie Łukasza, Amelkę, Magdę, Zbigniewa, Elżbietę, Bronisławę. -O zdrowie dla Elżbiety, Bronisławy, Jadwigi, Sławomira. -O nawrócenie niewierzących z mojej rodziny z spośród znajomych, szczególnie Jacka, Beaty, Mariusza, Sławomira, Renato, Marka, Katarzyny. -O błogosławieństwo w mojej pracy, pokój między pracownikami w mojej pracy. -Za Edytę, Domenico, Monikę, Sylwię, Justynę, Małgosię, Karolinę, Eugenio. -W pewnej intencji Bogu znanej. - O pomyślny egzamin certyfikacyjny dla mnie i całego teamu. -Dziękczynna: Dziękuję Ci Trójco Przenajświętsza za wszystkie łaski dla mnie i moich bliskich i Tobie Niepokalana Matko za wstawiennictwo. Od Łezka_32 -o wyzwolenie z nałogu, -błogosławieństwo dla najbliższych.
|
Cz kwi 30, 2015 22:36 |
|
 |
patryk84
|
Powiem tylko, że ten nowy sposób przydzielania Tajemnic jest świetny. Nie miałem możliwości sprawdzić jaką Tajemnice będę miał na ten miesiąc ale i tak wiedziałem którą mam i mogłem się pomodlić. Super.
Pozdrawiam Was serdecznie!!!
_________________ http://www.pompejanka.info
|
Pt maja 01, 2015 21:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tajemnice różańcowe na maj: ~~ <>< ~~ <>< ~~ <>< ~~ I. TAJEMNICE RADOSNE:
1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - Terezjusz; _Lilka 2. Nawiedzenie świętej Elżbiety - enka71; asm 3. Narodzenie Jezusa - Mariel; poszukujaca81 4. Ofiarowanie Jezusa w świątyni - patryk84; monikam1 5. Odnalezienie Jezusa w świątyni - agvis; beti2503
II. TAJEMNICE ŚWIATŁA:
1. Chrzest Jezusa w Jordanie - Gulka; Arek 2. Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - Vul; kooool 3. Głoszenie Królestwa i wzywanie do nawrócenia - Dominik; irena46 4. Przemienienie Pańskie na górze Tabor - ewa7778; płaszcz 5. Ustanowienie Eucharystii - Krystian; Ola82
III. TAJEMNICE BOLESNE:
1. Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - sonniger; ojciectom 2. Biczowanie Jezusa - Hopcia; Pace_e_Bene 3. Cierniem ukoronowanie Jezusa - Maurizio; wojtek1979; voyak1 4. Dźwiganie przez Jezusa krzyża na Kalwarię - magda68; Łezka_32; Antoni1965 5. Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - Rose_jo; macols006; elisabeth53
IV. TAJEMNICE CHWALEBNE:
1. Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - Piotr_Cristeros_Żarski ; p1piotr 2. Wniebowstąpienie Chrystusa - PomocDlaKarinki; zanka05 3. Zesłanie Ducha Świętego - Dariusz-555; totyija 4. Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny - Alus; AleksanderK 5. Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi - Iwona19; equuleuss
INTENCJE PAPIESKIE: Intencja ogólna: Abyśmy, odrzucając kulturę obojętności, mogli zajmować się cierpieniami bliźniego, a szczególnie chorych i ubogich. Intencja ewangelizacyjna: Aby wstawiennictwo Maryi pomagało chrześcijanom żyjącym w zsekularyzowanych środowiskach z gotowością głosić Jezusa.
INTENCJE FORUMOWE: Od nas (Wspólne Intencje Forumowe): - o wieczne szczęście dla Andrzeja Puszeczki i jego orędownictwo nad naszą grupą różańcową, - we wszystkich intencjach Ojca Świętego, - w intencji kapłanów i wszystkich osób konsekrowanych o łaskę żywej wiary, - o nowe powołania kapłańskie, misyjne i zakonne, - za wszystkich ludzi samotnych, bezdomnych, bezrobotnych, uzależnionych, chorych i cierpiących, - o miłość, wytrwałość i jedność dla małżonków, - o dar potomstwa dla bezdzietnych małżeństw, - o dary Ducha Świętego dla dzieci i młodzieży, - o nawrócenie grzeszników zatwardziałych, - za naszą Ojczyznę, - o pokój na świecie, - za wszystkie dusze w czyśćcu cierpiące, - za całą naszą grupę różańcową, o łaskę żywej wiary. - za wszystkich którym obiecaliśmy pamięć w modlitwie i którzy nas o nią prosili. - o pracę i godziwe wynagrodzenia dla członków róży i ich rodzin - o nowego , dobrego pracodawcę dla Zenka, - o łaskę umocnienia dla wszystkich prześladowanych chrześcijan, by wytrwali w wierności Bogu, - intencja pokutna: zadośćuczynienie Panu Bogu za wszystkie zniewagi i świętokradztwa, jakich doznaje od Swoich dzieci. - w intencji wszystkich ludzi, którzy nie uznają kultu Maryjnego, by zaufali Matce Boga, która niczego nie pragnie dla siebie, a jedynie wszystko czyni zgodnie z wolą Ojca Niebieskiego; Matko umocnij w nas Twoje cnoty bo wszystko, co jest w nas, a nie naśladuje Ciebie, jest niegodnym Twojego Syna. - za poszkodowanych w kataklizmie w Nepalu oraz za ofiary prześladowań w Syrii.
Od płaszcz -W pewnej intencji; -Z prośbą o łaskę nawrócenia dla Pawła -W intencji misji; -Za Immunitów żeby znalazł się dla nich misjonarz; -Za Ukrainę; -W intencji Agnieszki z prośbą o uzdrowienie z reumatoidalnego zapalenia stawów; -W intencji Dominika z prośbą o łaskę uzdrowienia z raka; -W intencji Mateusza (z Prośbą o uzdrowienie) i jego prababci (z prośbą o zdrowie); -W intencji Natalki z prośbą o zdrowie i o to, aby była silna i poradziła sobie z trudnościami jakie spotykają ją w szkole; -Z podziękowaniem za wszystkie okazane łaski. Od asm -o zgodę, jedność szanowanie się nawzajem w naszej rodzinie, -o łaskę rodzicielstwa dla nas, -o wyjaśnienie trudnej sytuacji mojego taty i teściowej, -dziękczynna, za znalezienie pracy przez teścia, -o rozwiązanie sprawy Bogu wiadomej, -dziękczynna, za szczęśliwe rozwiązanie Małgosi, o zdrowie dla nich i opiekę Bożą dla Maleńkiej, -niech Bóg w pokoju kieruje naszym życiem i naszą pracą, -dziękczynna, za wszystkie mamy. Od Alus - o opiekę Maryi, aby Pan udzielił wszelkie potrzebne łaski członkom mojej rodziny, - o łaskę zdrowia dla Magdy, Julii, - o łaskę macierzyństwa dla Beaty, - o łaskę wiary dla Grzegorza i Nikodema, - o zbawienie wieczne dla wszystkich zmarłych, - o uchronienie chrześcijan od prześladowań religijnych. Od patryk84 -W intencji wszystkich więźniów. -W intencji chorych i cierpiących. -W intencji najuboższych i bezdomnych. -W intencji kobiet chcących popełnić aborcję. -W intencji wszystkich dzieci narodzonych i nie narodzonych. -W intencji pracy. Od voyak1 -o łaskę zdrowia dla Elżbiety ; -o spokój dla duszy Anny Od ewa7778 -w intencji Bogu wiadomej -za dusze w czyśćcu cierpiące aby dobry Bóg zabrał je do Nieba -o Łaskę wiary dla moich dzieci i męża -za małżeństwa sakramentalne aby dochowały wierności złożonej sobie i przed Bogiem przysiędze -o Bożą opiekę dla córki i dziecka ,o szczęśliwe rozwiązanie Od sonniger -Zdrowie dla żony, syna, mamy -Zdanie matury i dostanie się na studia dla syna. -Dziękczynna za znalezienie nowej (dobrej) pracy -Dziękczynienie za sprawę dla mnie wiadomą -Za nienarodzone dzieci zagrożone aborcją -Za wszystkie MAMY, które są odbiciem tej Najpiękniejszej Mamy Od Rose_jo -Za uzdrowienie z raka w.Ryśka -Za zdrowie dla c.Basi,c.Krysi -Za poprawę relacji z Mamą Męża -Za wyjście z nałogów oraz uzdrowienie Mamy Męża -Za opiekę Matki Bożej nad Piotrem i Arkiem -Za udany powrót do pracy -Za całą moją rodzinę -Dziękczynna za pomyślny przebieg sprawy dotyczącej Ani Od enka71 -o dary ducha Świętego dla syna -o zdrowie duszy i ciała Marty -o jedność i bliskość w naszym małżeństwie -o błogosławieństwo na nowej drodze życia dla Anny i Piotra -o zdrowie dla Ewy -z podziękowaniem za zdrowie Lenki i Pawła Od beti2503 - Podziękowanie Matce Najświętszej za wszelkie łaski, które wyprasza dla mnie i mojej rodziny; - o opiekę Niepokalanej dla mojego duchowego rodzeństwa, - o potrzebne łaski dla chrześniaków (moich i męża), - o Boże błogosławieństwo dla wszystkich ludzi, których Bóg postawił na mojej drodze życia. - o zdrowie i potrzebne łaski dla mojej babci, - o odpowiedzialne rodzicielstwo dla Karoliny i Piotra oraz opiekę Maryi nad ich dziećmi, - o światło Ducha Świętego w podejmowanych przeze mnie decyzjach. - w intencji moich sąsiadów, żeby Bóg uleczył ich serca z egoizmu, zawiści i złości; - o łaskę żywej wiary dla Krystiana. Od kooool -w intencjach Jezusa i Maryi, aby się Wola Boża wypełniała w nas. -za rodziny, aby Dobry Bóg był na pierwszym miejscu, -za nasz naród, by uratować go z nienawiści, wojen, kłamstwa i pychy. -za kapłanów, aby swoim życiem dawali przykład i usunęli zgorszenia ze swojego życia -o nawrócenie ludzi żyjących w grzechu śmiertelnym. Od _Lilka -za duszę mojego śp. Taty i dziadków: Konrada i Jadwigi oraz Józefa -za księży: Aleksandra Michała, Szczepana, Pawła, Tadeusza i Andrzeja oraz za s.Lucynę CMW i s.M.Beatę OCD -za Kingę, Gabrysię i Anię, o łaskę uzdrowienia duchowego -o wszelkie potrzebne łaski dla Beaty i całej Jej rodziny -o nawrócenie Katarzyny i jej dzieci -o wzrost wiary w mojej rodzinie -dziękczynną, za wszystkie otrzymane łaski z prośbą o dalszą opiekę a także błogosławieństwo dla mnie i Mariusza z okazji zaręczyn. Od terezjusz -za Anię, Elę i wszystkich którzy prosili mnie o modlitwę i którym modlitwę obiecałem - za o.Szczepana, siostrę Marię Beatę i wszystkie osoby konsekrowane zwłaszcza za te mi znane -za wszystkich wśród których żyję i pracuję -w pewnej Bogu wiadomej intencji -za moją siostrę duchową i jej rodzinę o opiekę i błogosławieństwo dla nich -o miłosierdzie Boże dla umierającej Alicji, oraz o siły dla jej dzieci i męża -o zdrowie dla ciężko chorego na raka mózgu trzyletniego Huberta Od Ola82 -w intencji Jacka,w sprawie Bogu wiadomej -o pomyślne zaliczenie studiów - o łaski w pracy Od Maurizio -Za Alicję i jej mamę, qaby przybliżyły się do Pana, aby szczególnie Alicja straciła wszelkie zainteresowanie gnoza i okultyzmem. -Za Gennarinę i szczególnie za jej tatę, aby Pan przywrócił mu zdrowie. -Za wszystkich moich nieprzyjaciół. -Za Annę i Roberta, aby spotkali Jezusa -Za syna mojej znajomej, który przeżywa trudny okres. -Za naszego papieża Franciszka, aby Pan go wspierał w przewodzeniu Kościołem oraz za wszystkich kapłanów. -Za wszystkich prześladowanych chrześcijan. -Za naszą grupę różańcową. -Za mnie, aby Pan dawał mi odczuć swą obecność w moim życiu. Od magda68 -Za moją rodzinę, szczególnie Łukasza, Amelkę, Magdę, Zbigniewa, Elżbietę, Bronisławę. -O zdrowie dla Elżbiety, Bronisławy, Jadwigi, Sławomira. -O nawrócenie niewierzących z mojej rodziny z spośród znajomych, szczególnie Jacka, Beaty, Mariusza, Sławomira, Renato, Marka, Katarzyny. -O błogosławieństwo w mojej pracy, pokój między pracownikami w mojej pracy. -Za Edytę, Domenico, Monikę, Sylwię, Justynę, Małgosię, Karolinę, Eugenio. -W pewnej intencji Bogu znanej. - O pomyślny egzamin certyfikacyjny dla mnie i całego teamu. -Dziękczynna: Dziękuję Ci Trójco Przenajświętsza za wszystkie łaski dla mnie i moich bliskich i Tobie Niepokalana Matko za wstawiennictwo. Od Łezka_32 -o wyzwolenie z nałogu, -błogosławieństwo dla najbliższych.
PS. Postaram się wytrwać w naszej modlitwie.
|
So maja 02, 2015 17:53 |
|
|
|