Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
sonniger
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Proszę wszystkich o gorąca modlitwę w nadchodzących dniach, za wszystkich maturzystów, a w szczególności za Dawida (mojego syna) 
|
N maja 03, 2015 19:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Będę pamiętał Zenku o was przy modlitwie.
Tajemnice różańcowe na maj: ~~ <>< ~~ <>< ~~ <>< ~~ I. TAJEMNICE RADOSNE:
1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - Terezjusz; _Lilka 2. Nawiedzenie świętej Elżbiety - enka71; asm 3. Narodzenie Jezusa - Mariel; poszukujaca81 4. Ofiarowanie Jezusa w świątyni - patryk84; monikam1 5. Odnalezienie Jezusa w świątyni - agvis; beti2503
II. TAJEMNICE ŚWIATŁA:
1. Chrzest Jezusa w Jordanie - Gulka; Arek 2. Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - Vul; kooool 3. Głoszenie Królestwa i wzywanie do nawrócenia - Dominik; irena46 4. Przemienienie Pańskie na górze Tabor - ewa7778; płaszcz 5. Ustanowienie Eucharystii - Krystian; Ola82
III. TAJEMNICE BOLESNE:
1. Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - sonniger; ojciectom 2. Biczowanie Jezusa - Hopcia; Pace_e_Bene 3. Cierniem ukoronowanie Jezusa - Maurizio; wojtek1979; voyak1 4. Dźwiganie przez Jezusa krzyża na Kalwarię - magda68; Łezka_32; Antoni1965 5. Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - Rose_jo; macols006; elisabeth53
IV. TAJEMNICE CHWALEBNE:
1. Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - Piotr_Cristeros_Żarski ; p1piotr 2. Wniebowstąpienie Chrystusa - PomocDlaKarinki; zanka05 3. Zesłanie Ducha Świętego - Dariusz-555; totyija 4. Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny - Alus; AleksanderK 5. Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi - Iwona19; equuleuss
INTENCJE PAPIESKIE: Intencja ogólna: Abyśmy, odrzucając kulturę obojętności, mogli zajmować się cierpieniami bliźniego, a szczególnie chorych i ubogich. Intencja ewangelizacyjna: Aby wstawiennictwo Maryi pomagało chrześcijanom żyjącym w zsekularyzowanych środowiskach z gotowością głosić Jezusa.
INTENCJE FORUMOWE: Od nas (Wspólne Intencje Forumowe): - o wieczne szczęście dla Andrzeja Puszeczki i jego orędownictwo nad naszą grupą różańcową, - we wszystkich intencjach Ojca Świętego, - w intencji kapłanów i wszystkich osób konsekrowanych o łaskę żywej wiary, - o nowe powołania kapłańskie, misyjne i zakonne, - za wszystkich ludzi samotnych, bezdomnych, bezrobotnych, uzależnionych, chorych i cierpiących, - o miłość, wytrwałość i jedność dla małżonków, - o dar potomstwa dla bezdzietnych małżeństw, - o dary Ducha Świętego dla dzieci i młodzieży, - o nawrócenie grzeszników zatwardziałych, - za naszą Ojczyznę, - o pokój na świecie, - za wszystkie dusze w czyśćcu cierpiące, - za całą naszą grupę różańcową, o łaskę żywej wiary. - za wszystkich którym obiecaliśmy pamięć w modlitwie i którzy nas o nią prosili. - o pracę i godziwe wynagrodzenia dla członków róży i ich rodzin - o nowego , dobrego pracodawcę dla Zenka, - o łaskę umocnienia dla wszystkich prześladowanych chrześcijan, by wytrwali w wierności Bogu, - intencja pokutna: zadośćuczynienie Panu Bogu za wszystkie zniewagi i świętokradztwa, jakich doznaje od Swoich dzieci. - w intencji wszystkich ludzi, którzy nie uznają kultu Maryjnego, by zaufali Matce Boga, która niczego nie pragnie dla siebie, a jedynie wszystko czyni zgodnie z wolą Ojca Niebieskiego; Matko umocnij w nas Twoje cnoty bo wszystko, co jest w nas, a nie naśladuje Ciebie, jest niegodnym Twojego Syna. - za poszkodowanych w kataklizmie w Nepalu oraz za ofiary prześladowań w Syrii.
Od płaszcz -W pewnej intencji; -Z prośbą o łaskę nawrócenia dla Pawła -W intencji misji; -Za Immunitów żeby znalazł się dla nich misjonarz; -Za Ukrainę; -W intencji Agnieszki z prośbą o uzdrowienie z reumatoidalnego zapalenia stawów; -W intencji Dominika z prośbą o łaskę uzdrowienia z raka; -W intencji Mateusza (z Prośbą o uzdrowienie) i jego prababci (z prośbą o zdrowie); -W intencji Natalki z prośbą o zdrowie i o to, aby była silna i poradziła sobie z trudnościami jakie spotykają ją w szkole; -Z podziękowaniem za wszystkie okazane łaski. Od asm -o zgodę, jedność szanowanie się nawzajem w naszej rodzinie, -o łaskę rodzicielstwa dla nas, -o wyjaśnienie trudnej sytuacji mojego taty i teściowej, -dziękczynna, za znalezienie pracy przez teścia, -o rozwiązanie sprawy Bogu wiadomej, -dziękczynna, za szczęśliwe rozwiązanie Małgosi, o zdrowie dla nich i opiekę Bożą dla Maleńkiej, -niech Bóg w pokoju kieruje naszym życiem i naszą pracą, -dziękczynna, za wszystkie mamy. Od Alus - o opiekę Maryi, aby Pan udzielił wszelkie potrzebne łaski członkom mojej rodziny, - o łaskę zdrowia dla Magdy, Julii, - o łaskę macierzyństwa dla Beaty, - o łaskę wiary dla Grzegorza i Nikodema, - o zbawienie wieczne dla wszystkich zmarłych, - o uchronienie chrześcijan od prześladowań religijnych. Od patryk84 -W intencji wszystkich więźniów. -W intencji chorych i cierpiących. -W intencji najuboższych i bezdomnych. -W intencji kobiet chcących popełnić aborcję. -W intencji wszystkich dzieci narodzonych i nie narodzonych. -W intencji pracy. Od voyak1 -o łaskę zdrowia dla Elżbiety ; -o spokój dla duszy Anny Od ewa7778 -w intencji Bogu wiadomej -za dusze w czyśćcu cierpiące aby dobry Bóg zabrał je do Nieba -o Łaskę wiary dla moich dzieci i męża -za małżeństwa sakramentalne aby dochowały wierności złożonej sobie i przed Bogiem przysiędze -o Bożą opiekę dla córki i dziecka ,o szczęśliwe rozwiązanie Od sonniger -Zdrowie dla żony, syna, mamy -Zdanie matury i dostanie się na studia dla syna. -Dziękczynna za znalezienie nowej (dobrej) pracy -Dziękczynienie za sprawę dla mnie wiadomą -Za nienarodzone dzieci zagrożone aborcją -Za wszystkie MAMY, które są odbiciem tej Najpiękniejszej Mamy Od Rose_jo -Za uzdrowienie z raka w.Ryśka -Za zdrowie dla c.Basi,c.Krysi -Za poprawę relacji z Mamą Męża -Za wyjście z nałogów oraz uzdrowienie Mamy Męża -Za opiekę Matki Bożej nad Piotrem i Arkiem -Za udany powrót do pracy -Za całą moją rodzinę -Dziękczynna za pomyślny przebieg sprawy dotyczącej Ani Od enka71 -o dary ducha Świętego dla syna -o zdrowie duszy i ciała Marty -o jedność i bliskość w naszym małżeństwie -o błogosławieństwo na nowej drodze życia dla Anny i Piotra -o zdrowie dla Ewy -z podziękowaniem za zdrowie Lenki i Pawła Od beti2503 - Podziękowanie Matce Najświętszej za wszelkie łaski, które wyprasza dla mnie i mojej rodziny; - o opiekę Niepokalanej dla mojego duchowego rodzeństwa, - o potrzebne łaski dla chrześniaków (moich i męża), - o Boże błogosławieństwo dla wszystkich ludzi, których Bóg postawił na mojej drodze życia. - o zdrowie i potrzebne łaski dla mojej babci, - o odpowiedzialne rodzicielstwo dla Karoliny i Piotra oraz opiekę Maryi nad ich dziećmi, - o światło Ducha Świętego w podejmowanych przeze mnie decyzjach. - w intencji moich sąsiadów, żeby Bóg uleczył ich serca z egoizmu, zawiści i złości; - o łaskę żywej wiary dla Krystiana. Od kooool -w intencjach Jezusa i Maryi, aby się Wola Boża wypełniała w nas. -za rodziny, aby Dobry Bóg był na pierwszym miejscu, -za nasz naród, by uratować go z nienawiści, wojen, kłamstwa i pychy. -za kapłanów, aby swoim życiem dawali przykład i usunęli zgorszenia ze swojego życia -o nawrócenie ludzi żyjących w grzechu śmiertelnym. Od _Lilka -za duszę mojego śp. Taty i dziadków: Konrada i Jadwigi oraz Józefa -za księży: Aleksandra Michała, Szczepana, Pawła, Tadeusza i Andrzeja oraz za s.Lucynę CMW i s.M.Beatę OCD -za Kingę, Gabrysię i Anię, o łaskę uzdrowienia duchowego -o wszelkie potrzebne łaski dla Beaty i całej Jej rodziny -o nawrócenie Katarzyny i jej dzieci -o wzrost wiary w mojej rodzinie -dziękczynną, za wszystkie otrzymane łaski z prośbą o dalszą opiekę a także błogosławieństwo dla mnie i Mariusza z okazji zaręczyn. Od terezjusz -za Anię, Elę i wszystkich którzy prosili mnie o modlitwę i którym modlitwę obiecałem - za o.Szczepana, siostrę Marię Beatę i wszystkie osoby konsekrowane zwłaszcza za te mi znane -za wszystkich wśród których żyję i pracuję -w pewnej Bogu wiadomej intencji -za moją siostrę duchową i jej rodzinę o opiekę i błogosławieństwo dla nich -o miłosierdzie Boże dla umierającej Alicji, oraz o siły dla jej dzieci i męża -o zdrowie dla ciężko chorego na raka mózgu trzyletniego Huberta Od Ola82 -w intencji Jacka,w sprawie Bogu wiadomej -o pomyślne zaliczenie studiów - o łaski w pracy Od Maurizio -Za Alicję i jej mamę, qaby przybliżyły się do Pana, aby szczególnie Alicja straciła wszelkie zainteresowanie gnoza i okultyzmem. -Za Gennarinę i szczególnie za jej tatę, aby Pan przywrócił mu zdrowie. -Za wszystkich moich nieprzyjaciół. -Za Annę i Roberta, aby spotkali Jezusa -Za syna mojej znajomej, który przeżywa trudny okres. -Za naszego papieża Franciszka, aby Pan go wspierał w przewodzeniu Kościołem oraz za wszystkich kapłanów. -Za wszystkich prześladowanych chrześcijan. -Za naszą grupę różańcową. -Za mnie, aby Pan dawał mi odczuć swą obecność w moim życiu. Od magda68 -Za moją rodzinę, szczególnie Łukasza, Amelkę, Magdę, Zbigniewa, Elżbietę, Bronisławę. -O zdrowie dla Elżbiety, Bronisławy, Jadwigi, Sławomira. -O nawrócenie niewierzących z mojej rodziny z spośród znajomych, szczególnie Jacka, Beaty, Mariusza, Sławomira, Renato, Marka, Katarzyny. -O błogosławieństwo w mojej pracy, pokój między pracownikami w mojej pracy. -Za Edytę, Domenico, Monikę, Sylwię, Justynę, Małgosię, Karolinę, Eugenio. -W pewnej intencji Bogu znanej. - O pomyślny egzamin certyfikacyjny dla mnie i całego teamu. -Dziękczynna: Dziękuję Ci Trójco Przenajświętsza za wszystkie łaski dla mnie i moich bliskich i Tobie Niepokalana Matko za wstawiennictwo. Od Łezka_32 -o wyzwolenie z nałogu, -błogosławieństwo dla najbliższych. Od wojtek1979 -za sasiadow by Bóg im po blogoslawil -za zdrowie faustynki -aby zdala prawo jazdy moja kuzynka gosia i o zdrowie dla jej syna maxia i o swiety spokoj na mojj ulicy podczas grodzenia sasiadow.
|
N maja 03, 2015 22:10 |
|
 |
magda68
|
Dziś WIELKIE ŁASKI ! za odczytanie tekstu supliki do Matki Bożej z Pompejów Znasz cudowną nowennę pompejańską zwaną nie do oparcia? 8 maja WIELKIE święto w Sanktuarium w Pompejach i odczytanie supliki do Królowej Różańca z Pompejów. Koniecznie się przyłącz bo możesz uzyskać WIELKIE ŁASKI ! Powiedz o tym innym! Program uroczystości i transmisja na żywo: Suplika:
W Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego. Amen.
Czcigodna Dziewico Zwycięska, Pani nieba i ziemi, na imię Której cieszą się niebiosa i drży piekło, o chwalebna Królowo Różańca Świętego my oddane Twoje dzieci, zgromadzeni w twoim Sanktuarium w Pompejach w tym uroczystym dniu (tj. 8 maja i w pierwszą niedzielę października), wylewamy uczucia naszego serca i z ufnością synowską przedstawiamy Ci nasze troski. Z tronu łaskawości, gdzie zasiadasz Królowo, zwróć o Maryjo, Twoje litościwe spojrzenie na nas, na nasze rodziny, na cały świat. Niech wzbudzą w Tobie współczucie zmartwienia i cierpienia, które zaprawiają goryczą nasze życie. Zobacz, o Matko, ile czyha na nas niebezpieczeństw duszy i ciała, jak wiele uciska nas nieszczęść i udręk. O Matko, wybłągaj dla nas miłosierdzie u Twego Syna Bożego i pozyskaj Twoją łaskawością serca grzeszników. To są nasi bracia i Twoje dzieci, za które Jezus Chrystus zapłacił swoją Krwią, a którzy zasmucają najczulsze Twoje serce. Okaż się wszystkim, że jesteś Królową pokoju i przebaczenia.
Zdrowaś Maryjo!
To prawda, że my pierwsi, chociaż jesteśmy Twoimi dziećmi, nie przestajemy przyczyniać się naszymi grzechami do krzyżowania Jezusa i wciąż na nowo przebijamy Twoje serce. Wyznajemy, że zasłużyliśmy na najcieższe kary, lecz wspomnij, że na Golgocie wzięłaś razem z Krwią Przenajświętszą testament umierającego Odkupiciela, który ogłosił Cię Matką, naszą Matką grzeszników.
A więc Ty, jako nasza Matka, jesteś naszą Orędowniczką, naszą nadzieją. a my, jęcząc, wyciągamy do Ciebie błagalnie nasze ręce i wołamy do Ciebie: Miłosierna! O dobra Matko, zlituj się nad nami, nad naszymi duszami, nad naszymi rodzinami, nad naszymi krewnymi, przyjaciółmi, nad naszymi bliskimi zmarłymi, a nade wszystko nad naszymi nieprzyjaciółmi i nad tylu ludźmi, którzy chociaż noszą imię chrześcijan, to jednak wciąż obrażają łaskawe Serce Twojego Syna. prosimy Cię dzisiaj o miłosierdzie dla zdeprawowanych narodów, o miłosierdzie dla całej europy, dla całego świata, aby pełen skruchy powrócił do Twojego Serca.
Miłosierdzie dla wszystkich, o Matko Miłosierdzia!
Zdrowaś Maryjo!
O Maryjo racz nas przychylnie wysłuchać! Jezus Chrystus złożył w Twoje ręce wszystkei skarby swoich łask i swego miłosierdzia.
Ty zasiadasz po prawicy swego Syna, Dziewico królewska i ukoronowana, jaśniejąca nieśmiertelną chwałą ponad wszystkie chóry Aniołów. Ty rozpościerasz swoje panowanie tak daleko, jak daleko siegają niebiosa, i Tobie są poddane ziemia i wszystkie stworzenia. Tobie została udzielona wszechmoc przez łaskę nad Sercem twojego Syna i dlatego możesz nas wspomagać. Jeśli Ty nie chciałabyś nas wspomagać, ponieważ jesteśmy synami niewdzięcznymi i niegodnymi Twojej pomocy, nie wiedzielibyśmy do kogo mamy się zwrócić. Twoje matczyne serce nie dopuści do tego, żebyśmy, Twoje dzieci zostali zgubieni.
Dziecię, które widzimy na Twoich kolanach i mistyczna korona różańca, którą dostrzegamy w Twojej ręce, napełniają nas ufnością, że będziemy wysłuchani. Pokładamy całkowicie zaufanie w Tobie, oddajemy się, jak słabe dzieci, w ramiona najczulszej spośród Matek i dzisiaj właśnie oczekujemy od Ciebie upragnionych łask.
Zdrowaś Maryjo!
Prośmy Maryję o Jej błogosławieństwo.
Prosimy Cię teraz, o Królowo, o ostatnią łaskę, której nam nie możesz odmówić w tym tak uroczystym dniu (tylko 8 maja i w pierwszą niedzielę października).
Udziel nam wszystkim Twojej niezmiennej miłości i w sposób specjalny Twojego macierzyńskiego błogosławieństwa.
Nie odejdziemy od Ciebie, dopóki nas nie pobłogosławisz. Błogosław o Maryjo w tej chwili Ojca św. Do dawnych blasków Twojej Korony, do zwycięstwa Twojego Różańca, ze względu na które zostałaś nazwana Królową Zwycięską, dołącz jeszcze i to o Matko: daj zwycięstwo religii i pokój wspólnocie ludzkiej. Błogosław naszych biskupów, kapłanów a szczególnie tych wszystkich, którzy gorliwie zabiegają o sławę Twojego sanktuarium. Błogosław wreszcie wszystkich złączonych z Twoją świątynią w Pompejach i tych, którzy zabiegają i troszczą się o nabożeństwo Różańca świętego.
O błogosławiony Różańcu Maryi, słodki łańcuszku, który nasz wiążesz z Bogiem w związku miłosci, który jednoczysz nas z aniołami. Wieżo zbawienia przeciwko napaściom piekła! Najpewniejszy porcie dla rozbitków, nie opuścimy Cię już nigdy. Ty będziesz nam umocnieniem w godzinie konania, tobie poślemy ostatni pocałunek życia, które będzie gasnąć.
Ostatnim słowem naszych warg będzie Twoje słodkie imię, o Królowo Różańca świętego z Pompejów, o Matko nasza droga, o Ucieczko grzeszników, o Pani pocieszycielko strapionych.
Bądź wszędzie błogosławiona dzisiaj i na zawsze na ziemi i w niebie. Amen.
Witaj, Królowo, Matko miłosierdzia, Życie, słodyczy i nadziejo nasza, witaj. Do Ciebie wołamy wygnańcy, synowie Ewy. Do Ciebie wzdychamy, jęcząc i płacząc na tym łez padole. Przeto, Orędowniczko nasza, one miłosierne oczy Twoje na nas zwróć. A Jezusa, błogosławiony owoc żywota Twojego, po tym wygnaniu nam okaż. O, łaskawa, O, litościwa O, słodka Panno Maryjo.
|
Pt maja 08, 2015 20:53 |
|
|
|
 |
beti2503
|
Dziękuję Ci Magdo  Nawet nie wiesz jak bardzo była mi dziś potrzebna ta wiadomość  Bóg zapłać 
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
Pt maja 08, 2015 21:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Proszę o modlitwę za mojego Biskupa Stefana Regmunta Ks. biskup Stefan Regmunt z powodów zdrowotnych złożył rezygnację z urzędu biskupa diecezjalnego. Została ona przyjęta przez papieża Franciszka. Bp Regmunt będzie kierował Diecezją Zielonogórsko-Gorzowską do czasu wyłonienia jego następcy. http://fakty.interia.pl/religia/news-bi ... Id,1734796
|
N maja 17, 2015 10:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jestem wciąż w grupie lecz zawieszam czasowo moje uczestnictwo w modlitwie różańcowej.
Tajemnice różańcowe na maj: ~~ <>< ~~ <>< ~~ <>< ~~
I. TAJEMNICE RADOSNE:
1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - Terezjusz; _Lilka 2. Nawiedzenie świętej Elżbiety - enka71; asm 3. Narodzenie Jezusa - Mariel; poszukujaca81 4. Ofiarowanie Jezusa w świątyni - patryk84; monikam1 5. Odnalezienie Jezusa w świątyni - agvis; beti2503
II. TAJEMNICE ŚWIATŁA: 1. Chrzest Jezusa w Jordanie - Gulka 2. Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - Vul; kooool 3. Głoszenie Królestwa i wzywanie do nawrócenia - Dominik; irena46 4. Przemienienie Pańskie na górze Tabor - ewa7778; płaszcz 5. Ustanowienie Eucharystii - Krystian; Ola82
III. TAJEMNICE BOLESNE:
1. Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - sonniger; ojciectom 2. Biczowanie Jezusa - Hopcia; Pace_e_Bene 3. Cierniem ukoronowanie Jezusa - Maurizio; wojtek1979; voyak1 4. Dźwiganie przez Jezusa krzyża na Kalwarię - magda68; Łezka_32; Antoni1965 5. Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - Rose_jo; macols006; elisabeth53
IV. TAJEMNICE CHWALEBNE:
1. Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - Piotr_Cristeros_Żarski ; p1piotr 2. Wniebowstąpienie Chrystusa - PomocDlaKarinki; zanka05 3. Zesłanie Ducha Świętego - Dariusz-555; totyija 4. Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny - Alus; AleksanderK 5. Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi - Iwona19; equuleuss
INTENCJE PAPIESKIE: Intencja ogólna: Abyśmy, odrzucając kulturę obojętności, mogli zajmować się cierpieniami bliźniego, a szczególnie chorych i ubogich. Intencja ewangelizacyjna: Aby wstawiennictwo Maryi pomagało chrześcijanom żyjącym w zsekularyzowanych środowiskach z gotowością głosić Jezusa.
INTENCJE FORUMOWE: Od nas (Wspólne Intencje Forumowe): - o wieczne szczęście dla Andrzeja Puszeczki i jego orędownictwo nad naszą grupą różańcową, - we wszystkich intencjach Ojca Świętego, - w intencji kapłanów i wszystkich osób konsekrowanych o łaskę żywej wiary, - o nowe powołania kapłańskie, misyjne i zakonne, - za wszystkich ludzi samotnych, bezdomnych, bezrobotnych, uzależnionych, chorych i cierpiących, - o miłość, wytrwałość i jedność dla małżonków, - o dar potomstwa dla bezdzietnych małżeństw, - o dary Ducha Świętego dla dzieci i młodzieży, - o nawrócenie grzeszników zatwardziałych, - za naszą Ojczyznę, - o pokój na świecie, - za wszystkie dusze w czyśćcu cierpiące, - za całą naszą grupę różańcową, o łaskę żywej wiary. - za wszystkich którym obiecaliśmy pamięć w modlitwie i którzy nas o nią prosili. - o pracę i godziwe wynagrodzenia dla członków róży i ich rodzin - o nowego , dobrego pracodawcę dla Zenka, - o łaskę umocnienia dla wszystkich prześladowanych chrześcijan, by wytrwali w wierności Bogu, - intencja pokutna: zadośćuczynienie Panu Bogu za wszystkie zniewagi i świętokradztwa, jakich doznaje od Swoich dzieci. - w intencji wszystkich ludzi, którzy nie uznają kultu Maryjnego, by zaufali Matce Boga, która niczego nie pragnie dla siebie, a jedynie wszystko czyni zgodnie z wolą Ojca Niebieskiego; Matko umocnij w nas Twoje cnoty bo wszystko, co jest w nas, a nie naśladuje Ciebie, jest niegodnym Twojego Syna. - za poszkodowanych w kataklizmie w Nepalu oraz za ofiary prześladowań w Syrii.
Od płaszcz -W pewnej intencji; -Z prośbą o łaskę nawrócenia dla Pawła -W intencji misji; -Za Immunitów żeby znalazł się dla nich misjonarz; -Za Ukrainę; -W intencji Agnieszki z prośbą o uzdrowienie z reumatoidalnego zapalenia stawów; -W intencji Dominika z prośbą o łaskę uzdrowienia z raka; -W intencji Mateusza (z Prośbą o uzdrowienie) i jego prababci (z prośbą o zdrowie); -W intencji Natalki z prośbą o zdrowie i o to, aby była silna i poradziła sobie z trudnościami jakie spotykają ją w szkole; -Z podziękowaniem za wszystkie okazane łaski. Od asm -o zgodę, jedność szanowanie się nawzajem w naszej rodzinie, -o łaskę rodzicielstwa dla nas, -o wyjaśnienie trudnej sytuacji mojego taty i teściowej, -dziękczynna, za znalezienie pracy przez teścia, -o rozwiązanie sprawy Bogu wiadomej, -dziękczynna, za szczęśliwe rozwiązanie Małgosi, o zdrowie dla nich i opiekę Bożą dla Maleńkiej, -niech Bóg w pokoju kieruje naszym życiem i naszą pracą, -dziękczynna, za wszystkie mamy. Od Alus - o opiekę Maryi, aby Pan udzielił wszelkie potrzebne łaski członkom mojej rodziny, - o łaskę zdrowia dla Magdy, Julii, - o łaskę macierzyństwa dla Beaty, - o łaskę wiary dla Grzegorza i Nikodema, - o zbawienie wieczne dla wszystkich zmarłych, - o uchronienie chrześcijan od prześladowań religijnych. Od patryk84 -W intencji wszystkich więźniów. -W intencji chorych i cierpiących. -W intencji najuboższych i bezdomnych. -W intencji kobiet chcących popełnić aborcję. -W intencji wszystkich dzieci narodzonych i nie narodzonych. -W intencji pracy. Od voyak1 -o łaskę zdrowia dla Elżbiety ; -o spokój dla duszy Anny Od ewa7778 -w intencji Bogu wiadomej -za dusze w czyśćcu cierpiące aby dobry Bóg zabrał je do Nieba -o Łaskę wiary dla moich dzieci i męża -za małżeństwa sakramentalne aby dochowały wierności złożonej sobie i przed Bogiem przysiędze -o Bożą opiekę dla córki i dziecka ,o szczęśliwe rozwiązanie Od sonniger -Zdrowie dla żony, syna, mamy -Zdanie matury i dostanie się na studia dla syna. -Dziękczynna za znalezienie nowej (dobrej) pracy -Dziękczynienie za sprawę dla mnie wiadomą -Za nienarodzone dzieci zagrożone aborcją -Za wszystkie MAMY, które są odbiciem tej Najpiękniejszej Mamy Od Rose_jo -Za uzdrowienie z raka w.Ryśka -Za zdrowie dla c.Basi,c.Krysi -Za poprawę relacji z Mamą Męża -Za wyjście z nałogów oraz uzdrowienie Mamy Męża -Za opiekę Matki Bożej nad Piotrem i Arkiem -Za udany powrót do pracy -Za całą moją rodzinę -Dziękczynna za pomyślny przebieg sprawy dotyczącej Ani Od enka71 -o dary ducha Świętego dla syna -o zdrowie duszy i ciała Marty -o jedność i bliskość w naszym małżeństwie -o błogosławieństwo na nowej drodze życia dla Anny i Piotra -o zdrowie dla Ewy -z podziękowaniem za zdrowie Lenki i Pawła Od beti2503 - Podziękowanie Matce Najświętszej za wszelkie łaski, które wyprasza dla mnie i mojej rodziny; - o opiekę Niepokalanej dla mojego duchowego rodzeństwa, - o potrzebne łaski dla chrześniaków (moich i męża), - o Boże błogosławieństwo dla wszystkich ludzi, których Bóg postawił na mojej drodze życia. - o zdrowie i potrzebne łaski dla mojej babci, - o odpowiedzialne rodzicielstwo dla Karoliny i Piotra oraz opiekę Maryi nad ich dziećmi, - o światło Ducha Świętego w podejmowanych przeze mnie decyzjach. - w intencji moich sąsiadów, żeby Bóg uleczył ich serca z egoizmu, zawiści i złości; - o łaskę żywej wiary dla Krystiana. Od kooool -w intencjach Jezusa i Maryi, aby się Wola Boża wypełniała w nas. -za rodziny, aby Dobry Bóg był na pierwszym miejscu, -za nasz naród, by uratować go z nienawiści, wojen, kłamstwa i pychy. -za kapłanów, aby swoim życiem dawali przykład i usunęli zgorszenia ze swojego życia -o nawrócenie ludzi żyjących w grzechu śmiertelnym. Od _Lilka -za duszę mojego śp. Taty i dziadków: Konrada i Jadwigi oraz Józefa -za księży: Aleksandra Michała, Szczepana, Pawła, Tadeusza i Andrzeja oraz za s.Lucynę CMW i s.M.Beatę OCD -za Kingę, Gabrysię i Anię, o łaskę uzdrowienia duchowego -o wszelkie potrzebne łaski dla Beaty i całej Jej rodziny -o nawrócenie Katarzyny i jej dzieci -o wzrost wiary w mojej rodzinie -dziękczynną, za wszystkie otrzymane łaski z prośbą o dalszą opiekę a także błogosławieństwo dla mnie i Mariusza z okazji zaręczyn. Od terezjusz -za Anię, Elę i wszystkich którzy prosili mnie o modlitwę i którym modlitwę obiecałem - za o.Szczepana, siostrę Marię Beatę i wszystkie osoby konsekrowane zwłaszcza za te mi znane -za wszystkich wśród których żyję i pracuję -w pewnej Bogu wiadomej intencji -za moją siostrę duchową i jej rodzinę o opiekę i błogosławieństwo dla nich -o miłosierdzie Boże dla umierającej Alicji, oraz o siły dla jej dzieci i męża -o zdrowie dla ciężko chorego na raka mózgu trzyletniego Huberta Od Ola82 -w intencji Jacka,w sprawie Bogu wiadomej -o pomyślne zaliczenie studiów - o łaski w pracy Od Maurizio -Za Alicję i jej mamę, qaby przybliżyły się do Pana, aby szczególnie Alicja straciła wszelkie zainteresowanie gnoza i okultyzmem. -Za Gennarinę i szczególnie za jej tatę, aby Pan przywrócił mu zdrowie. -Za wszystkich moich nieprzyjaciół. -Za Annę i Roberta, aby spotkali Jezusa -Za syna mojej znajomej, który przeżywa trudny okres. -Za naszego papieża Franciszka, aby Pan go wspierał w przewodzeniu Kościołem oraz za wszystkich kapłanów. -Za wszystkich prześladowanych chrześcijan. -Za naszą grupę różańcową. -Za mnie, aby Pan dawał mi odczuć swą obecność w moim życiu. Od magda68 -Za moją rodzinę, szczególnie Łukasza, Amelkę, Magdę, Zbigniewa, Elżbietę, Bronisławę. -O zdrowie dla Elżbiety, Bronisławy, Jadwigi, Sławomira. -O nawrócenie niewierzących z mojej rodziny z spośród znajomych, szczególnie Jacka, Beaty, Mariusza, Sławomira, Renato, Marka, Katarzyny. -O błogosławieństwo w mojej pracy, pokój między pracownikami w mojej pracy. -Za Edytę, Domenico, Monikę, Sylwię, Justynę, Małgosię, Karolinę, Eugenio. -W pewnej intencji Bogu znanej. - O pomyślny egzamin certyfikacyjny dla mnie i całego teamu. -Dziękczynna: Dziękuję Ci Trójco Przenajświętsza za wszystkie łaski dla mnie i moich bliskich i Tobie Niepokalana Matko za wstawiennictwo. Od Łezka_32 -o wyzwolenie z nałogu, -błogosławieństwo dla najbliższych. Od wojtek1979 -za sasiadow by Bóg im po blogoslawil -za zdrowie faustynki -aby zdala prawo jazdy moja kuzynka gosia i o zdrowie dla jej syna maxia i o swiety spokoj na mojj ulicy podczas grodzenia sasiadow.
|
Pn maja 18, 2015 20:28 |
|
 |
patryk84
|
Kochani, jutro przede mną kolejny daleki wyjazd, w niedziele powrót. Bardzo proszę o modlitwę.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
Wt maja 19, 2015 13:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bardzo Was wszystkich proszę o modlitwę w intencji łaski uzdrowienia Pana Jana. Dziękuję 
|
Wt maja 19, 2015 21:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pomodlone 
|
Cz maja 21, 2015 17:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Płaszcz dziękuję 
|
Cz maja 21, 2015 21:33 |
|
 |
sonniger
|
Dzięki za modlitwę za mojego maturzystę. Już po maturach....teraz tylko czekać na wyniki pisemnych (ustne dobrze zaliczone) 
|
Cz maja 21, 2015 21:50 |
|
 |
asm
|
Arku potwierdzam swoją obecność w grupie  Moje intencje na czerwiec: -o udaną operację dla mojej siostry Sabiny i szybki powrót do zdrowia, -o zgodę, jedność szanowanie się nawzajem w naszej rodzinie, -o łaskę rodzicielstwa dla nas, -o wyjaśnienie trudnej sytuacji mojego taty i teściowej, żeby znaleźli pracę, -dziękczynna, za znalezienie pracy przez teścia, -o rozwiązanie sprawy Bogu wiadomej, -dziękczynna za wszystkie dzieci wokół nas, -niech Bóg w pokoju kieruje naszym życiem i naszą pracą. Pozdrawiam serdecznie 
|
Pt maja 22, 2015 6:55 |
|
 |
voyak1
|
Moje intencje na czerwiec: Za prześladowanych, szczególnie w krajach arabskich, chrześcijan Dla Kamila - o prawidłowego rozeznanie powołania w życiu Pozdrawiam
|
Wt maja 26, 2015 17:25 |
|
 |
Rosa_a
|
Moje intencje: -Za uzdrowienie z raka w.Ryśka -Za zdrowie dla c.Basi,c.Krysi -Za poprawę relacji z Mamą Męża -Za wyjście z nałogów oraz uzdrowienie Mamy Męża -Za udany powrót do pracy -Za całą moją rodzinę -Dziękczynna za pomyślny przebieg sprawy dotyczącej Ani
|
Wt maja 26, 2015 21:54 |
|
 |
enka71
Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 19:14 Posty: 329 Lokalizacja: Mysłowice, Śląskie
|
moje intencje na czerwiec: o uzdrowienie duszy i ciała Marty o cud zdrowia dla Ewy za Marka o Dary Ducha Świętego dla męża i dzieci dziękując za liczne błogosławieństwa i łaski
|
Wt maja 26, 2015 22:30 |
|
|
|