Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
moja intencja , niech Duch Święty nie odstępuje od prezydenta Andrzeja Dudy , niech Ojciec Niebieski nieustannie umacnia swoje spojrzenie na Nim i naszej Ojczyźnie .
|
Śr maja 27, 2015 22:48 |
|
|
|
 |
Maurizio
|
ciao a tutti,confermo la mia presenza nel gruppo la mie intenzioni per giugno: per Alice e la mamma,in particolare,perchè Alice abbandoni l'occultismo,ed,entrambe,abbiano il dono della fede. per Gennarina e il suo papà,che ha molti problemi con la sua salute,per Ivana,Valentina e il suo papà,per Graziella,Marzia e Mariagrazia. per Maurizio,che il Signore lo protegga e nn abbia a ricadere nei suoi errori. per le intenzioni del Santo Padre,che possa lo Spirito Santo guidarlo nella sua missione pastorale,per tutti i sacerdoti. per tutti i cristiani nel mondo,in particolare,per coloro che sono oggetto di persecuzione. per tutti i malati,perchè sentano vicina la presenza del Signore Gesù. per il nostro gruppo del Rosario. per me,perchè il Signore mi mostri qual è il suo disegno per la mia vita. salutandovi,con Dio
|
Cz maja 28, 2015 8:04 |
|
 |
patryk84
|
Potwierdzam.
Intencje te same co w Maju.
Z Panem Bogiem!!!
_________________ http://www.pompejanka.info
|
Pt maja 29, 2015 8:32 |
|
|
|
 |
sonniger
|
Potwierdzam obecność
INTENCJE
-Zdrowie dla żony, syna, mamy -Dostanie się na studia dla syna. -Dziękczynna za znalezienie pracy -Dziękczynienie za sprawę dla mnie wiadomą -Za nienarodzone dzieci zagrożone aborcją -Za wszystkich ojców -Prośba o zdrowie dla znajomego księdza
|
So maja 30, 2015 22:50 |
|
 |
magda68
|
Maurizio napisał(a): ciao a tutti,confermo la mia presenza nel gruppo la mie intenzioni per giugno: per Alice e la mamma,in particolare,perchè Alice abbandoni l'occultismo,ed,entrambe,abbiano il dono della fede. per Gennarina e il suo papà,che ha molti problemi con la sua salute,per Ivana,Valentina e il suo papà,per Graziella,Marzia e Mariagrazia. per Maurizio,che il Signore lo protegga e nn abbia a ricadere nei suoi errori. per le intenzioni del Santo Padre,che possa lo Spirito Santo guidarlo nella sua missione pastorale,per tutti i sacerdoti. per tutti i cristiani nel mondo,in particolare,per coloro che sono oggetto di persecuzione. per tutti i malati,perchè sentano vicina la presenza del Signore Gesù. per il nostro gruppo del Rosario. per me,perchè il Signore mi mostri qual è il suo disegno per la mia vita. salutandovi,con Dio Ciao wszystkim. Potwierdzam moją obecność w grupie. Moje intencje na czerwiec: - Za Alicję i jej mamę, aby szczególnie Alicja porzuciła okultyzm, i aby obie otrzymały dar wiary, - Za Gennarinę i jej tatę, który ma wiele problemów zdrowotnych. za Ivanę, Walentynę, i jej tatę, za Graziellę, Marcję i Mariagrazię. - Za Maurizio, aby Pan go ochraniał, aby nie wracał on więcej do swych błędów. - Za intencje Ojca Świętego, aby Duch Święty prowadził go w jego misji pastoralnej, za wszystkich kapłanów, Za wszystkich chrześcijan świata, szczególnie za wszystkich chrześcijan prześladowanych. - Za wszystkich chorych, aby odczuwali bliską obecność Pana. - Za naszą grupę różańcową. - Za mnie, aby Pan wskazał mi, jakie są Jego plany wobec mnie. Pozdrawiam Was, Z Bogiem.
|
N maja 31, 2015 11:32 |
|
|
|
 |
magda68
|
Arku potwierdzam. Moje intencje: -Za moją rodzinę, szczególnie Łukasza, Amelkę, Magdę, Zbigniewa, Elżbietę, Bronisławę. -O zdrowie dla Elżbiety, Bronisławy, Jadwigi, Sławomira. -O nawrócenie niewierzących z mojej rodziny z spośród znajomych, szczególnie Jacka, Beaty, Mariusza, Sławomira, Renato, Marka, Katarzyny. -O błogosławieństwo w mojej pracy, pokój między pracownikami, o dobry podział obowiązków, co pozwoli mi na dłuższą codzienną modlitwę. Abym w miejscu pracy umiała żyć Twoim pokojem Panie, abym dzieliła się nim ze wszystkimi. - O pokój duszy dla św. Benedykta i śp. Armanda, zmarłych z mojej rodziny i spośród znajomych -W pewnych dwóch intencjach Bogu znanych. -Dziękczynna: Dziękuję Ci Trójco Przenajświętsza za wszystkie łaski dla mnie i moich bliskich i Tobie Niepokalana Matko za wstawiennictwo. Dziękuję za pomyślnie zdany egzamin.
|
N maja 31, 2015 11:42 |
|
 |
ewa7778
|
POTWIERDZAM intencje takie jak w ubiegłym miesiacu
|
Pn cze 01, 2015 12:24 |
|
 |
terezjusz
|
Czy nie wiecie co z Arkiem? Nie opublikował zmiany Tajemnic ani intencji, nie odpisał na wiadomość na wierze i na fb. Martwi mnie to, bo wcześniej napisał: "Jestem wciąż w grupie lecz zawieszam czasowo moje uczestnictwo w modlitwie różańcowej". A z Celnikiem kontakt ma w sumie tylko Arek więc z organizacją grupy na nowy miesiąc i kolejne?
W związku z tym pozwoliłem sobie napisać do mojego znajomego kapłana z prośbą o błogosławieństwo dla naszych intencji w tej wyjątkowej sytuacji gdy Arek nie pisze, a Celnik nie udziela się na forum, przepisałem też przydział Tajemnic na czerwiec, mam nadzieję, że udało mi się to zrobić według schematu zmiany praktykowanej przez Arka.
Arku, mam nadzieję, że nie będziesz miał mi tego za złe, jeśli masz jakieś problemy z prowadzeniem grupy chętnie Ci w tym pomogę.
Przydział Tajemnic na miesiąc czerwiec:
I. TAJEMNICE RADOSNE:
1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - Rose_jo; macols006; elisabeth53 2. Nawiedzenie świętej Elżbiety - Piotr_Cristeros_Żarski ; p1piotr 3. Narodzenie Jezusa - PomocDlaKarinki; zanka05 4. Ofiarowanie Jezusa w świątyni - Dariusz-555; totyija 5. Odnalezienie Jezusa w świątyni - Alus; AleksanderK
II. TAJEMNICE ŚWIATŁA:
1. Chrzest Jezusa w Jordanie - Iwona19; equuleuss 2. Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - Terezjusz; _Lilka 3. Głoszenie Królestwa i wzywanie do nawrócenia - enka71; asm 4. Przemienienie Pańskie na górze Tabor - Mariel; poszukujaca81 5. Ustanowienie Eucharystii - patryk84; monikam1
III. TAJEMNICE BOLESNE:
1. Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - agvis; beti2503 2. Biczowanie Jezusa - Gulka; Arek 3. Cierniem ukoronowanie Jezusa - Vul; kooool 4. Dźwiganie przez Jezusa krzyża na Kalwarię - Dominik; irena46 5. Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - ewa7778; płaszcz
IV. TAJEMNICE CHWALEBNE:
1. Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - Krystian; Ola82 2. Wniebowstąpienie Chrystusa - sonniger; ojciectom 3. Zesłanie Ducha Świętego - Hopcia; Pace_e_Bene 4. Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny - Maurizio; wojtek1979; voyak1 5. Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi - magda68; Łezka_32; Antoni1965
INTENCJE FORUMOWE: Od nas (Wspólne Intencje Forumowe): - o wieczne szczęście dla Andrzeja Puszeczki i jego orędownictwo nad naszą grupą różańcową, - we wszystkich intencjach Ojca Świętego, - w intencji kapłanów i wszystkich osób konsekrowanych o łaskę żywej wiary, - o nowe powołania kapłańskie, misyjne i zakonne, - za wszystkich ludzi samotnych, bezdomnych, bezrobotnych, uzależnionych, chorych i cierpiących, - o miłość, wytrwałość i jedność dla małżonków, - o dar potomstwa dla bezdzietnych małżeństw, - o dary Ducha Świętego dla dzieci i młodzieży, - o nawrócenie grzeszników zatwardziałych, - za naszą Ojczyznę, - o pokój na świecie, - za wszystkie dusze w czyśćcu cierpiące, - za całą naszą grupę różańcową, o łaskę żywej wiary. - za wszystkich którym obiecaliśmy pamięć w modlitwie i którzy nas o nią prosili. - o pracę i godziwe wynagrodzenia dla członków róży i ich rodzin - o nowego , dobrego pracodawcę dla Zenka, - o łaskę umocnienia dla wszystkich prześladowanych chrześcijan, by wytrwali w wierności Bogu, - intencja pokutna: zadośćuczynienie Panu Bogu za wszystkie zniewagi i świętokradztwa, jakich doznaje od Swoich dzieci. - w intencji wszystkich ludzi, którzy nie uznają kultu Maryjnego, by zaufali Matce Boga, która niczego nie pragnie dla siebie, a jedynie wszystko czyni zgodnie z wolą Ojca Niebieskiego; Matko umocnij w nas Twoje cnoty bo wszystko, co jest w nas, a nie naśladuje Ciebie, jest niegodnym Twojego Syna. - za poszkodowanych w kataklizmie w Nepalu oraz za ofiary prześladowań w Syrii.
INTENCJE PRYWATNE: ewa7778: intencje takie jak w ubiegłym miesiacu magda68: -Za moją rodzinę, szczególnie Łukasza, Amelkę, Magdę, Zbigniewa, Elżbietę, Bronisławę. -O zdrowie dla Elżbiety, Bronisławy, Jadwigi, Sławomira. -O nawrócenie niewierzących z mojej rodziny z spośród znajomych, szczególnie Jacka, Beaty, Mariusza, Sławomira, Renato, Marka, Katarzyny. -O błogosławieństwo w mojej pracy, pokój między pracownikami, o dobry podział obowiązków, co pozwoli mi na dłuższą codzienną modlitwę. Abym w miejscu pracy umiała żyć Twoim pokojem Panie, abym dzieliła się nim ze wszystkimi. - O pokój duszy dla św. Benedykta i śp. Armanda, zmarłych z mojej rodziny i spośród znajomych -W pewnych dwóch intencjach Bogu znanych. -Dziękczynna: Dziękuję Ci Trójco Przenajświętsza za wszystkie łaski dla mnie i moich bliskich i Tobie Niepokalana Matko za wstawiennictwo. Dziękuję za pomyślnie zdany egzamin. Maurizzio: - Za Alicję i jej mamę, aby szczególnie Alicja porzuciła okultyzm, i aby obie otrzymały dar wiary, - Za Gennarinę i jej tatę, który ma wiele problemów zdrowotnych. za Ivanę, Walentynę, i jej tatę, za Graziellę, Marcję i Mariagrazię. - Za Maurizio, aby Pan go ochraniał, aby nie wracał on więcej do swych błędów. - Za intencje Ojca Świętego, aby Duch Święty prowadził go w jego misji pastoralnej, za wszystkich kapłanów, Za wszystkich chrześcijan świata, szczególnie za wszystkich chrześcijan prześladowanych. - Za wszystkich chorych, aby odczuwali bliską obecność Pana. - Za naszą grupę różańcową. - Za mnie, aby Pan wskazał mi, jakie są Jego plany wobec mnie. Sonniger: -Zdrowie dla żony, syna, mamy -Dostanie się na studia dla syna. -Dziękczynna za znalezienie pracy -Dziękczynienie za sprawę dla mnie wiadomą -Za nienarodzone dzieci zagrożone aborcją -Za wszystkich ojców -Prośba o zdrowie dla znajomego księdza Patryk: Intencje te same co w Maju. Dariusz-555: niech Duch Święty nie odstępuje od prezydenta Andrzeja Dudy , niech Ojciec Niebieski nieustannie umacnia swoje spojrzenie na Nim i naszej Ojczyźnie . asm: -o udaną operację dla mojej siostry Sabiny i szybki powrót do zdrowia, -o zgodę, jedność szanowanie się nawzajem w naszej rodzinie, -o łaskę rodzicielstwa dla nas, -o wyjaśnienie trudnej sytuacji mojego taty i teściowej, żeby znaleźli pracę, -dziękczynna, za znalezienie pracy przez teścia, -o rozwiązanie sprawy Bogu wiadomej, -dziękczynna za wszystkie dzieci wokół nas, -niech Bóg w pokoju kieruje naszym życiem i naszą pracą. voyak1: Za prześladowanych, szczególnie w krajach arabskich, chrześcijan Dla Kamila - o prawidłowego rozeznanie powołania w życiu Rosa_a: -Za uzdrowienie z raka w.Ryśka -Za zdrowie dla c.Basi,c.Krysi -Za poprawę relacji z Mamą Męża -Za wyjście z nałogów oraz uzdrowienie Mamy Męża -Za udany powrót do pracy -Za całą moją rodzinę -Dziękczynna za pomyślny przebieg sprawy dotyczącej Ani enka71: o uzdrowienie duszy i ciała Marty o cud zdrowia dla Ewy za Marka o Dary Ducha Świętego dla męża i dzieci dziękując za liczne błogosławieństwa i łaski ola82: -o pomyślne zdanie wszystkich egzaminów i zaliczenie sesji -w intencji Bogu wiadomej -w intencji Jacka,w sprawie Bogu znanej i rozwiązanie tej sytuacji. _Lilka: w intencjach Bogu wiadomych
|
Pn cze 01, 2015 20:08 |
|
 |
magda68
|
Mariusz dziękuję ze swej strony, że się zainteresowałeś. W sumie miałam jeszcze poczekać i w razie nieobecności Arka zaproponować, aby ktoś pomógł. Dobrze, że jest kapłan, to wielkie duchowe wsparcie. A jeszcze jakby coś nam czasem napisał, to już byłoby całkiem super  Ktoś wie co z Alą (Alus)?, nie pisze.
|
Pn cze 01, 2015 20:30 |
|
 |
terezjusz
|
Napisałem do tego księdza jedynie w drodze wyjątku, Magdo, ale zgadzam się, że większe zaangażowanie Celnika lub jakiegoś kapłana w naszej grupie bardzo by nam wszystkim się przydało 
|
Pn cze 01, 2015 20:36 |
|
 |
sonniger
|
Mariusz...Bóg zapłać  Napisz cie ktoś do admina lub moderatora działu, że ...księdza nam trza 
|
Pn cze 01, 2015 20:56 |
|
 |
beti2503
|
Dzięki Terezjuszu za przydział. Co do kapłana to zgadzam się z Wami w pełni - za mało mamy opieki w tej grupie różańcowej, w zasadzie to w ogóle nie mamy przewodnika duchowego, niestety. Pisałam do Celnika na pw ale niestety nawet mi nie odpisał. Nie bardzo rozumiem taką postawę - można przecież napisać chociażby, że ma się napięty grafik, mało czasu itp. A takie milczenie wygląda lekceważąco.
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
Pn cze 01, 2015 21:00 |
|
 |
Rose_jo
|
Dziękuję Terezjuszu za Twoje zaangażowanie.
|
Pn cze 01, 2015 21:21 |
|
 |
enka71
Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 19:14 Posty: 329 Lokalizacja: Mysłowice, Śląskie
|
Terezjuszu! jesteś wspaniały! Dziękuję. Właśnie przeczytałam kiedyś tą wiadomość od Arka i zmartwiłam się ...i nic więcej nie zrobiłam  Myślę, że modlitwę całej grupy za Arka w tym miesiącu ( a może dłużej) mamy obowiązkową i każdy z nas na pewno czuje to samo.
|
Pn cze 01, 2015 22:17 |
|
 |
Łezka_32
Dołączył(a): Śr gru 10, 2014 3:44 Posty: 32 Lokalizacja: Zakroczym, Mazowieckie
|
Moi Drodzy, potwierdzam moją obecność i pamięć modlitewną. Mam problemy z modlitwą, jest mi bardzo ciężko i wiem, że zabrzmi to niezbyt teologicznie, ale nie widzę efektów modlitwy. Kudłaty strasznie miesza!!! pozdrawiam Was
_________________ Jeśli Bóg z nami, któż przeciwko nam??
|
Wt cze 02, 2015 6:25 |
|
|
|