Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
sonniger
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Wpisy Piotrka Cristerosa sa bardzo niepokojące. Proszę całą grupę o swoisty modlitewny szturm za niego. Ja ofiaruję minimum dodatkową dziesiątkę za Piotrka. Proszę niech każdy z nas ofiaruje coś w jego intencji....to w końcu nasz "różany" brat i nie możemy go tak zostawić.
Zamówię także za niego Mszę św. i dam Wam znać o terminie. Kto będzie mógł niech w tym dniu pójdzie na Mszę św i przyjmie Chrystusa w intencji Piotrka.
|
So cze 13, 2015 20:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziękuję Sonninger i całej grupie.
|
N cze 14, 2015 23:12 |
|
 |
sonniger
|
Drogie Różyczki W dniu 5 lipca 2015 o godz 7.00 w Klasztorze Misjonarzy Świętej Rodziny w Kazimierzu Biskupim zostanie odprawiona Msza św. "Przez wstawiennictwo Najświętszej Maryi i św Józefa o Błogosławieństwo Boże i zdrowie duszy i ciała w intencji Piotra"Ze względu na to, że jest to niedziela nie trzeba nikogo namawiać do uczestnictwa. Oczywiście nie trzeba jechać do Kazimierza, ale niech każdy w ten dzień ofiaruje Mszę św za Piotra, a dobrze by też było (kto może) by przyjął w jego intencji Ciało Chrystusa. Poinformujcie o tym osoby z którymi macie kontakt, a które nie udzielają się na forum. pozdrawiam 
|
Cz cze 18, 2015 20:14 |
|
|
|
 |
Juski
|
Czy mozna dolaczyc do odmawianego przez was różańca?
|
Cz cze 18, 2015 20:35 |
|
 |
_Lilka
|
Juski, pewnie, że można  Nasz animator chwilowo jest nieobecny, ale może Terezjusz, który przepisał przydział Tajemnic na ten miesiąc mógłby Cię dopisać do którejś Tajemnicy, jeśli nikt nie będzie miał nic przeciwko, żebyś nie musiał czekać na powrót Arka i mógł dołączyć do wspólnej modlitwy od razu. Sonniger, dzięki za info, będę 5-go pamiętać i łączyć się duchowo w intencji Piotra.
|
Cz cze 18, 2015 20:43 |
|
|
|
 |
terezjusz
|
Juski, witaj w naszej Róży. Dopiszę Cię do listy tak, jak zasugerowała Lilka, żebyś mógł o drazu podjąć modlitwę. Twoja Tajemnica na czerwiec to: Biczowanie Jezusa.
Przydział Tajemnic na miesiąc czerwiec:
I. TAJEMNICE RADOSNE:
1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - Rose_jo; macols006; elisabeth53 2. Nawiedzenie świętej Elżbiety - Piotr_Cristeros_Żarski ; p1piotr 3. Narodzenie Jezusa - PomocDlaKarinki; zanka05 4. Ofiarowanie Jezusa w świątyni - Dariusz-555; totyija 5. Odnalezienie Jezusa w świątyni - Alus; AleksanderK
II. TAJEMNICE ŚWIATŁA:
1. Chrzest Jezusa w Jordanie - Iwona19; equuleuss 2. Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - Terezjusz; _Lilka 3. Głoszenie Królestwa i wzywanie do nawrócenia - enka71; asm 4. Przemienienie Pańskie na górze Tabor - Mariel; poszukujaca81 5. Ustanowienie Eucharystii - patryk84; monikam1
III. TAJEMNICE BOLESNE:
1. Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - agvis; beti2503 2. Biczowanie Jezusa - Gulka; Arek; Juski 3. Cierniem ukoronowanie Jezusa - Vul; kooool 4. Dźwiganie przez Jezusa krzyża na Kalwarię - Dominik; irena46 5. Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - ewa7778; płaszcz
IV. TAJEMNICE CHWALEBNE:
1. Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - Krystian; Ola82 2. Wniebowstąpienie Chrystusa - sonniger; ojciectom 3. Zesłanie Ducha Świętego - Hopcia; Pace_e_Bene 4. Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny - Maurizio; wojtek1979; voyak1 5. Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi - magda68; Łezka_32; Antoni1965
|
Cz cze 18, 2015 21:10 |
|
 |
beti2503
|
Dzięki Zenku, będę pamiętać o Mszy. Witaj Juski 
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
Cz cze 18, 2015 21:35 |
|
 |
Gulka
|
Andrzej, niedługo są Twoje urodziny....zawsze pamiętam o Tobie...i brak mi Ciebie...brak uśmiechu, słów,tego, że byłeś...zawsze dobry, serdeczny, pomocny i taki szczery, że aż nie na miarę tego świata...Dziękuję, że czuję Twoją obecność. https://www.youtube.com/watch?v=fS---ZM3oNY
|
Pt cze 19, 2015 10:50 |
|
 |
Gulka
|
I thank You for leaving the unspoken unsaid the unfinished unfinished for not proving the unprovable
I than You for being certain of the uncertain for believing in the possible impossible for not knowing what next in religion class while You shoked on a tear as hard as a cherry stone for being as You a word You told me so much about God
|
Pt cze 19, 2015 12:03 |
|
 |
Juski
|
Dziękuję wam bardzo  Jest mi bardzo miło Zatem zacznę od dziś. Mam na imię Justyna
|
Pt cze 19, 2015 19:37 |
|
 |
sonniger
|
Witaj w Róży Justyno 
|
Pt cze 19, 2015 19:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sonniger dołączę do modlitwy Justyno witaj 
|
So cze 20, 2015 18:32 |
|
 |
beti2503
|
Kochani, 1 lipca o 7.00 będzie odprawiona Msza Święta w intencji Puszeczki. Andrzej obchodził w tym dniu swoje urodziny - pamiętajmy o nim w swojej modlitwie Tego dnia wypadł też termin obrony mojej pracy - powierzam się Waszej modlitwie. Wiem, że Andrzej będzie o mnie pamiętał  Pozdrawiam Was ciepło!
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
N cze 21, 2015 15:09 |
|
 |
terezjusz
|
Kochani zbliża się nowy miesiąc a wciąż nie mamy żadnych wieści co dzieje się z Arkiem. Mogę zająć się zmianą tajemnic na lipiec, ale zastanawia mnie co dalej z Różą pod nieobecność Arka, a konkretnie z osobami które nie udzielają się na forum - chodzi mi o potwierdzenia i ewentualne intencje.
Co do intencji mogę ponownie poprosić znajomego kapłana o błogosławieństwo. Parę tygodni temu pisałem do Celnika pytając czy ma kontakt z Arkiem ale wiadomość w ogóle nie została odebrana. Nie wiem czy Arek kontaktował się z Nim poprzez forum, czy w inny sposób, ale trochę dziwne, że sam nie zainteresował się choćby brakiem intencji a przy tym przy próbach skontaktowania się z Nim. Jak myślicie, czy pora szukać kapłana na zastępstwo?
Do tych osób z Róży które nie udzielają się można spróbować napisać na pw, choć nie wiem czy wszystkie są na forum, i spróbować zebrać potwierdzenia. A propos obecności, długo milczy Alus, czy ktoś coś wie? Bo nie tylko w róży ale i na całym forum zamilkła.
|
N cze 21, 2015 20:11 |
|
 |
beti2503
|
Terezjuszu, nie ma na co dłużej czekać - trzeba działać - zebrać tyle potwierdzeń ile się da, a resztę wyjaśni Arek kiedy wróci. Co do Celnika - jestem pewna, że widział moje wiadomości bo pewnego razu był zalogowany na forum kiedy weszłam - jednak wiadomości nadal wiszą jako nieprzeczytane. Myślę, że jego milczenie jest wystarczającą odpowiedzią. Od miesiąca dołączyłam duchowo intencję do naszych wspólnych forumowych: o dobrego opiekuna duchowego dla naszej Róży. Polecajmy Bogu opiekę nad nami, niech postawi na naszej drodze właściwego kapłana, który swoim zaangażowaniem dopomoże nam trwać blisko Jezusa.
|
Wt cze 23, 2015 10:18 |
|
|
|