Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
patryk84
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
to ja - aż tak źle nie jest, muszę oddać go do blacharza, wstawić nową szybę w klapie i wyklepać to co jest pogięte.
A Jezus pozwalając na to, na pewno miał w tym dobry plan dla mnie.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
N lip 19, 2015 21:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czasem szatan przemawia przez takich ludzi i ich sobie obiera na swoich przekaźników zła, siania rozpaczy ect. I mimo, że są pobożni i nie wiadomo czego słuchają to on jest w nich i w ten sposób ma większą możliwość siania tego co złe. Patryk to dobrze  ufff  Wiesz czasem się słyszy takie historie gdzie człowiek rzuca Bogu, że się nie troszczy albo że dzieci nie mają co jeść, żąda jego pomocy i tadam - pomoc nadchodzi 
|
N lip 19, 2015 21:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dobrze Patryk że w aucie nie było nikogo. Niedaleko mojej miejscowości zginęła kobieta przygnieciona przez drzewo powalone przez wiatr. Tragedia podczas burzy. W Sławie zginęła kobieta Do tragedii doszło na jednej z dróg wyjazdowych z miasta – informuje st. kpt. Magdalena Bilińska, rzeczniczka lubskich strażaków. Wiatr podczas burzy przewrócił drzewo, które spadło na jadący samochód. – Niestety pasażerka samochodu zginęła – mówi st. kpt. Magdalena Bilińska, rzeczniczka lubuskich strażaków. http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.d ... /150719560
Ostatnio edytowano N lip 19, 2015 21:50 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N lip 19, 2015 21:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): ależ wiem Julio Hopciu że kto inny pisze za Ciebie . ja przez grzeczność podziękowałem za wpis pod Twoim logo . tak samo jak to , że wiem iż " nasza ulubiona Aluś " to hejterka na żołdzie " Platformy " . no , trochę zarobiła , a to ważne w dzisiejszych czasach . pan Bronek przegrał , hejterka już niepotrzebna . Wzywajcie księdza
|
N lip 19, 2015 21:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz zadam ci pytanie co rozumiesz czytając te słowa z Pisma Św. ?
Przypowieść o zaginionej owcy Schodzili się do Niego wszyscy celnicy i grzesznicy, aby go słuchać. Faryzeusze jednak i nauczyciele Pisma szemrali: "On przyjmuje grzeszników i jada z nimi". Opowiedział im wtedy tę przypowieść : "Któż z was, gdy ma sto owiec, a zgubi jedną z nch, nie zostawia dziewięćdziesięciu dziewięciu na pustyni i nie szuka tej zaginionej, aż ją znajdzie? A kiedy ją znajdzie, bierze ją z radości ana ramiona. Po powrocie do domu, zwołuje przyjaciół i sąsiadów i mówi im: "Cieszcie się ze mną, bo znalazłęm moją zaginiona owcę" . Mówię wam: Większa będzie radość w niebie z jednego grzesznika. który się nawraca, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu sprawiedliwych, którzy nie potrzebują nawrócenia.
Przypowieść o miłosiernym ojcu Powiedział też: Pewien człowiek miał dwóch synów. Młodszy z nich rzekł do ojca: "Ojcze, daj mi część majątku, która mi przypada. Wtedy on rozdzielił między nich majątek . Niedługo potem młodzy syn zabrał wszystko i wyjechał do dalekiego kraju. Tam roztrwonił swój majątek, żyjąc rozrzutnie. Kiedy wszystko wydał, nastał w tym kraku wielki głód i również i on zaczął cierpieć niedostatek. Poszedł więc i zatrudnił się u jednego z mieszkańców tego kraju, a on posłał go na swoje pola, żeby pasl świnie. Pragnął najeść się strąkami, którymi karmiły się świnie, ale i tego nikt mu nie dawał. Zastanowił sie nad sobą i stwierdził: Tylu najemników mojego ojca ma pod dostatkiem chleba, a ja ginę tu z głodu. Wstanę i pójdę do mojego ojca i powiem mu: Ojcze, zgrzeszyłem przeciwko niebu i względem ciebie. Już nie jestem godny nazywać się twoim synem. Uczyń mnie choćby jednym z twoich najemników. Wstał więc i poszzedł do swojego ojca. A kiedy jeszcze był daleko, zobaczył go ojciec i ulitował się. Pobiegł, rzucił mu sie na szyję i ucałował go. Syn mu powiedział: Ojcze zgrzesyłem wobec ciebie. Już nie jestem godny nazywaś się twoim synem. Wtedy ojciec powiedział do swoich sług: Szybko przynieście najlepszą szatę i ubierzcie go. Włóżcie mu pierścień na rękę i sandały na nogi. Przyprowadźcie tłuste cielę i zabijcie je. Będziemy jeść i bawić się, bo ten syn mój był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się. I zaczęli się bawić. Tymczasem jego starszy syn był na polu. Gdy wracał i był już blisko domu, usłyszał muzyke i tańce. Przywołał jednego ze sług i pytał, co sie wydarzyło. On mu powiedział : Twój brat wrócił i ojciec zabil tłuste cielę, bo odzyskał go zdrowego.. Wtedy rozgniewał się i nie chciał wejść. Wyszedł więc ojciec i zachęcał go do wejścia . Lecz on powiedział do ojca: Tyle lat ci służę i nigdy nie przekroczyłem twego polecenia, ale ty nigdy nie dałeś mi nawet koźlęcia, abym mógł sie zabawić z przyjaciółmi. A gdy wrócił ten twój syn, który roztrwonił twój majątek z nierządnicami, zabiłeś dla niego tłuste cielę. On mu odpowiedział: Dziecko, ty zawsze jesteś ze mną i wszystko, co moje, należy do ciebie. Przecież trzeba sie bawić i radować, bo ten twój brat był umarły, a ożył, zaginął, a odnalazł się.
Przypowieść o zagubionej drachmie Albo gdy jakaś kobieta, mając dziesięć drachm, zgubi jedną drachmę, czy nie zapala lampy, nie zamiata domu i nie szuka starannie aż ją znajdzie ? A kiedy ją znajdzie, zwołuje przyjaciólki i sąsiadki i mówi: Cieszcie sie ze mną, bo znalazłam drachmę, która zgubiłam. Mówię wam: Taka sama jest radość wśród aniołów Bożych z jednego grzesznika, który się nawraca.
|
N lip 19, 2015 22:18 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
bardzo dobrze wykonane " kopiuj-wklej " .
|
Pn lip 20, 2015 7:54 |
|
 |
Dariusz-555
|
Polacy nie mogą się doczekać końca tak zwanej " teoretycznej Polski " a Ty Alicjo karmiłaś nas wiadomościami o tym jak to rząd PO mocno pragnie dobrobytu obywateli . jeśli ktoś mi wmawia że jest dobrze ( a każdy widzi jak jest ) to niestety wzrasta u mnie co nieco toksyczność . jasno się wyraziłem ?
|
Pn lip 20, 2015 8:36 |
|
 |
_Lilka
|
Hopcia napisał(a): eźmy kolejną postać Maria Magdalena, uznawana za grzesznice kiedy została przyprowadzona do Jezusa ten na piasku prawdopodobnie pisał jej grzechy.> Wiadomo jak się skończyło. Hopciu, Jezus raczej pisał na piasku grzechy tych, którzy chcieli ukamienować Marię Magdalenę, a nie jej grzechy. Tym ich zawstydził i nie mieli odwagi rzucić kamieniem, bo On im pokazał, że sami nie są bez winy, sami nie są kryształowi. Taką interpretację słyszałam i czytałam, i taka jest bardziej wiarygodna, bo jakby pisał jej grzechy, tylko dałby im kolejne argumenty za ukamienowaniem. Dariusz-555 napisał(a): ależ wiem Julio Hopciu że kto inny pisze za Ciebie . Pod natchnieniem Ducha Świętego napisane jest tylko Pismo Święte. Duch Święty wspomaga nas łaską, np darem mądrości, darem rady, ale ryzykowne jest stwierdzenie, że to On przez nas (czy też za nas) mówi/pisze, bo wtedy każdy wszystko co powie/napisze może uznać za "prawdę objawioną".
|
Pn lip 20, 2015 8:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Skoro ja hejterka na żołdzie PO, to ty niekwestionowany hejter na żołdzie demona, bo cała twoja działalność na forum obraca się wokół szatana i z jego poręki pomawiasz i obrażasz wszystkich.
No i na usługach Niemiec bo przecież robi im reklamę jak to tam nie jest , można leżeć a kasa sama wpada do kieszeni. Nie to co w Polsce gdzie kazali mu pracować.
|
Pn lip 20, 2015 11:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem czy mój wpis został wczoraj zauważony ale jak coś to dziękuję  Zuza jest już z nami  Wszystko obyło się bez komplikacji 
|
Pn lip 20, 2015 11:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): bardzo dobrze wykonane " kopiuj-wklej " . Nic więcej sie po tobie nie spodziewałem. Ale cóż. Jesteś jaki jesteś. Witaj Alus. Pozdrawiam 
|
Pn lip 20, 2015 11:56 |
|
 |
_Lilka
|
to Ja  napisał(a): Nie wiem czy mój wpis został wczoraj zauważony ale jak coś to dziękuję  Zuza jest już z nami  Wszystko obyło się bez komplikacji  Widziałam i pamiętałam w modlitwie. Chwała Panu, że wszystko poszło dobrze 
|
Pn lip 20, 2015 12:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziękuję Lilko  Chwała Panu  Już dostałam parę zdjęć dzieciątka, takie świeżutkie zaraz po urodzeniu i umyciu , coś wzruszającego - taka fajna, słodka, czerwona kruszyna 
|
Pn lip 20, 2015 14:25 |
|
 |
_Lilka
|
Jeśli możesz, podziel się z nami zdjęciem tej kruszynki, Edytko, też chętnie poznamy tą Małą Piękność  Chyba, że Rodzice mieliby coś przeciwko udostępnieniu fotki, zrozumiem, jeśli tak.
|
Pn lip 20, 2015 14:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak tylko będę miała takie w miarę zdjęcia to chętnie pokaże Zuzię 
|
Pn lip 20, 2015 15:23 |
|
|