Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Potwierdzam, intencja ta sama co w lipcu - we wszystkich intencjach wiadomych Bogu.
|
Wt lip 28, 2015 7:43 |
|
|
|
 |
magda68
|
|
Wt lip 28, 2015 7:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Potwierdzam  Moje intencje na kolejny miesiąc  W pewnej intencji; W pewnej Intencji W intencji misji; Za Immunitów żeby znalazł się dla nich misjonarz; Za Ukrainę; W intencji Agnieszki z prośbą o uzdrowienie z reumatoidalnego zapalenia stawów; W intencji Dominika z prośbą o łaskę uzdrowienia z raka; W intencji Mateusza (z Prośbą o uzdrowienie) i jego prababci (z prośbą o zdrowie); W intencji Natalki z prośbą o zdrowie i o to, aby była silna i poradziła sobie z trudnościami jakie spotykają ją w szkole; Z podziękowaniem za wszystkie okazane łaski.
|
Wt lip 28, 2015 8:34 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
sonniger napisał(a): medieval_man napisał(a): sonniger napisał(a):
Dalej podtrzymuje moją opinię, że wątek z intencjami i ewentualnymi inicjatywami nie powinien być wątkiem dyskusyjnym. Zbyt wiele ważnych rzeczy umyka....no ale co ja mogę, skoro (w)Mo(r)deracja jest jak beton. To Moderacja pisze w wątku z intencjami czy członkowie grupy? I kto tu jest betonem? XI - Nie śmieć Czyli nie widzisz błędu po swojej stronie i na każdą uwagę odpowiadasz wymijająco?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt lip 28, 2015 8:52 |
|
 |
patryk84
|
Potwierdzam, intencje:
1. W intencji Bogu wiadomej. 2. W intencji całej mojej rodziny, zwłaszcza Agaty. 3. Dziękuję Ci Panie, że przychodzisz nawet do takich grzeszników jak my.
Z Panem Bogiem!
_________________ http://www.pompejanka.info
|
Wt lip 28, 2015 9:27 |
|
|
|
 |
beti2503
|
Witajcie Kochani!  Dawno mnie tu nie było, a tyle wątków się przewinęło! Już wszystkiego nie nadrobię ale.. jak to na mnie przystało dodam swoje „trzy grosze”  Różne trudne tematy ostatnio zostały poruszone, w gruncie rzeczy każdy z nas zmaga się z jakimś problemem: życie w czystości (zarówno przedmałżeńskiej, jak i małżeńskiej, czyli nie stosowanie antykoncepcji); pragnienie posiadania potomstwa, a jednak bezdzietność lub nawet bezpłodność, która brzmi jak wyrok; pragnienie posiadania męża / żony, a jednak samotność, pragnienie służby Bogu, a odmowa, czy niemożność wstąpienia lub też pozornie bezowocny „stan zawieszenia” we wszystkich tych powyższych kwestiach. Można by rzec: i jak tu być szczęśliwym?! Zastanówmy się przez chwilę.. A jeśli by tak spojrzeć na wszystko inaczej…? A jeśli pokusić się o to, by zadać Bogu inne pytanie, niż zazwyczaj? Zazwyczaj słyszy On od nas: „Dlaczego mi nie pozwalasz? Dlaczego nie mogę? Dlaczego mi nie dajesz tego, czego pragnę? Nie rozumiem Cię, Boże..” A Bóg patrzy na nas inaczej: Ja ci nie zabraniam – Ja ciebie chronię: przed pożądliwością ciała, przed ułudą miłości, przed kultem ciała kosztem ducha, przed zbytnim skupianiem się nad tym, co płytkie, przed zmysłowością, przed brakiem czułości i bliskości, przed wszystkim, na co jeszcze nie jesteś gotowy; nie dam ci tego, czego pragniesz bo masz pragnąć Mnie, Ja jestem celem i metą do zdobycia, Ja ciebie uszczęśliwiam, nie szukaj innych bożków, wszystko, co wydarza się w twoim życiu jest Moją wolą – tylko ty wciąż chcesz zrozumieć dlaczego, a na to potrzeba czasu; przestań gonić za swoimi marzeniami – zaufaj Mi, we Mnie znajdziesz ukojenie serca; módl się o wypełnienie Mojej woli w twoim życiu, a zobaczysz, że znajdziesz szczęście, na które czekasz od lat; nie porównuj się z innymi, otrzymałeś inne talenty – Ja, Bóg, powołuję cię do wielkich rzeczy, tylko Mi zaufaj! Spróbuj zrozumieć prawdziwe pragnienie swojego serca! Odkryj za czym ono tęskni od lat! Wypłyń na głębię! Zacznij kochać inaczej! Żonę kochaj we Mnie! Siebie kochaj we Mnie! Pielęgnuj to, co niewinne, dobre i piękne! Nie zadowalaj się przeciętnością! Wymagaj od siebie więcej! Wyrzeczenie hartuje ducha, zrywa pęta zniewoleniu, pozwala zatęsknić, pomnaża troskę i szacunek. Ja tobie nie zabraniam: ja ciebie ostrzegam, daję wskazówki, byś nie zbłądził z wąskiej ścieżki prowadzącej do Nieba. Ćwiczę cię w cnocie, umacniam w słabości. Postaw Mnie na pierwszym miejscu w swoim życiu, a wszystko okaże się łatwe. Moje jarzmo jest słodkie, a brzemię lekkie. Przestań się lękać! Ja jestem z tobą! We Mnie wszystko możesz! Czy wierzysz, że mogę to uczynić? Czy Mi na to pozwolisz?
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
Wt lip 28, 2015 12:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Quo vadis? ...czyli o życiowym powołaniu z ks. Piotrem Pawlukiewiczem Spotkanie z najbardziej znanym duszpasterzem akademickim w Polsce, który w jedynie sobie właściwym stylu mówi o życiu. Życiowo, zabawnie, a kiedy trzeba - prosto z mostu. Po konferencji była niepowtarzalna okazja by porozmawiać. Sam na sam z Jezusem Chrystusem o swoich życiowych planach. https://www.youtube.com/watch?v=sXXR7USA3Tk
|
Wt lip 28, 2015 13:35 |
|
 |
Dariusz-555
|
zapewne nikt nie oglądał . na TRWAM przed chwilą skończyło się - " Chrystus w Biblii , i w kodzie Leonardo da Vinci " .
|
Wt lip 28, 2015 14:50 |
|
 |
enka71
Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 19:14 Posty: 329 Lokalizacja: Mysłowice, Śląskie
|
Patryku proszę przyślij mi też na priv dane do przelewu na BMS. Ten termin do września jest bardzo fajny-można będzie dorzucać do koszyka 
|
Wt lip 28, 2015 16:42 |
|
 |
Rose_jo
|
Potwierdzam obecność. Moje intencje: -Za uzdrowienie z raka w.Ryśka,w.Edwarda -Za zdrowie dla c.Basi,c.Krysi -Za wyjście z nałogów oraz uzdrowienie Mamy Męża -Za znalezienie pracy przez Mamę Męża -Za udany powrót do pracy -Za całą moją rodzinę -W intencji Bogu wiadomej
|
Wt lip 28, 2015 18:08 |
|
 |
magda68
|
Mariusz moje intencje:
Za moją rodzinę, szczególnie Łukasza, Amelkę, Magdę, Zbigniewa, Elżbietę, Bronisławę. -O zdrowie dla Elżbiety, Bronisławy, Jadwigi, Sławomira. Pokój w mojej rodzinie. -O nawrócenie niewierzących z mojej rodziny z spośród znajomych, szczególnie Jacka, Beaty, Mariusza, Sławomira, Renato, Marka, Katarzyny. -O błogosławieństwo w mojej pracy, pokój między pracownikami, o dobry podział obowiązków, co pozwoli mi na dłuższą codzienną modlitwę. Abym w miejscu pracy umiała żyć Twoim pokojem Panie, abym dzieliła się nim ze wszystkimi. - O pokój duszy dla św. Benedykta i śp. Armanda, zmarłych z mojej rodziny i spośród znajomych -W pewnych dwóch intencjach Bogu znanych. - O uzdrowienie Magdy z choroby nowotworowej. O siłę dla niej, jej męża, dzieci, całej rodziny, oraz aby to doświadczenie przybliżyło ja do Pana Jezusa przez wstawiennictwo Maryi. - O łaski dla naszego opiekuna ks. Stanisława. -Dziękczynna: Dziękuję Ci Trójco Przenajświętsza za wszystkie łaski dla mnie i moich bliskich i Tobie Niepokalana Matko za wstawiennictwo.
|
Wt lip 28, 2015 19:21 |
|
 |
magda68
|
Maurizio napisał(a): ciao a tutti,confermo la mia presenza nel gruppo. le mie intenzioni per agosto sono: per Alice,affinche abbandoni ogni interesse per quelle scienze occulte,e per la sua mamma,perchè entrambe si incontrino con il Signore. per Gennarina,Valentina e per i loro papà,perchè riottengano la salute. per Nora,in particolare per sua mamma,che il Signore stia loro vicino e le consoli.. per tutti i fratelli della XIII comunità neocatecumenale,anche per quelli che si sono allontanati perché l'Europa abbandoni l'ideologia gender e ritrovi le sue radici cristiane. per il nostro Papa Francesco,che sia guidato dallo Spirito Santo nella sua missione pastorale,e per tutti i sacerdoti e missionari.. per il nostro gruppo del Rosario,che rimanga sempre unito in Gesù Cristo,nella preghiera. per me stesso,perchè il Signore mi custodisca e mi protegga salutandovi,con Dio Ciao wszystkim. Potwierdzam moją obecność w grupie. Moje intencje na sierpień: - Za Alicję, aby porzuciła okultystyczną pseudonaukę i za jej mamę, aby obie spotkały Pana. - Za Gennarinę i Valentinę i za ich ojców, aby ci odzyskali zdrowie. - Za Norę, szczególnie za jej mamę, aby Pan był zawsze blisko nich i je pocieszał. - Za wszystkich braci XIII wspólnoty neokatechumenalnej, także za tych, którzy oddalili się, - Aby Europa porzuciła ideologię gender i odnalazła swoje chrześcijańskie korzenie - Za naszego papieża Franciszka, aby w swej misji pastoralnej był kierowany przez Ducha Świętego. oraz za wszystkich kapłanów i misjonarzy. - Za nasza grupę różańcową, aby trwałą zawsze w jedności w Jezusie Chrystusie, w modlitwie. - Za mnie, aby Pan mnie wspierał i ochraniał. Pozdrawiam Was. Z Bogiem.
|
Wt lip 28, 2015 19:34 |
|
 |
beti2503
|
Terezjuszu przesyłam swoje intencje na sierpień: - podziękowanie za księdza Stanisława, opiekuna duchowego naszej Róży, - podziękowanie Matce Bożej za dar szkaplerza świętego, - podziękowanie za pomyślne ukończenie studiów, - podziękowanie za wszystkie dzieła ewangelizacji, do których Bóg mnie powołuje, - podziękowanie za wszystkich ludzi, którzy prowadzą mnie do Boga, - podziękowanie Matce Najświętszej za wszelkie łaski, które wyprasza dla mnie i mojej rodziny; - o opiekę Niepokalanej dla mojego duchowego rodzeństwa, - o potrzebne łaski dla Adriana, Arka, Anety, Grażyny, Rafała, Magdy, Pawła, - o potrzebne łaski dla synka i chrześniaków (moich i męża), - o zdrowie i potrzebne łaski dla mojej babci, rodziców i rodzeństwa, - o odpowiedzialne rodzicielstwo dla Karoliny i Piotra oraz opiekę Maryi nad ich dziećmi, - o łaskę żywej wiary dla Krystiana, Agnieszki, Kamila, Moniki, - o jedność małżeństwa dla Magdy i Karola oraz Kasi i Jarka, - w intencji moich sąsiadów, by Bóg uleczył ich serca z zawiści, kłamstwa i nienawiści, - o zdrowie i potrzebne łaski dla mojej siostry, której Bóg pobłogosławił, - o światło Ducha Świętego w podejmowanych przeze mnie decyzjach, - o Boże błogosławieństwo dla wszystkich ludzi, których Bóg postawił na mojej drodze życia, - za wszystkich ludzi, którym obiecałam swoją modlitwę, - w intencji Bogu wiadomej; Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie 
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
Śr lip 29, 2015 9:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moje intencje. 1-Za mnie aby dobry Bóg dodał mi sił bo zaczynam brać się ostro za naprawianie swojego życia. 2-O nawrócenie grzeszników 3-Za moją kadrę w pracy.
|
Śr lip 29, 2015 20:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Proszę Was o modlitwę za mnie. Bo ostro biorę się za naprawę swojego życia. Ostatnie dni mi pokazały w którym jestem miejscu. Czyli na dnie. A żeby odbić się od dna to potrzebuję waszego modlitewnego wsparcia. Będzie ciężko ale muszę coś zrobić ze sobą bo inaczej zwariuję i znajdę się u czubków w kaftanie bezpieczeństwa.
|
Śr lip 29, 2015 21:08 |
|
|
|