terezjusz
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Kochani, podaję Wam przydział tajemnic na sierpień. Wczoraj wysłałem intencje do księdza, są już pobłogosławione. Nasza Róża uszczupliła się o całkiem sporą liczbę Płatków, które nie potwierdziły swojej obecności w grupie, ale na szczęście mamy dalej komplet a nawet kilka osób ponad pełną Różę.
Następujące osoby: Dominik, irena46, p1piotr, Krystian, zanka05, ojciectom, Antoni1965, macols006, elisabeth53, Iwona19, Pace_e_Bene, totyija, monikam1 - nie potwierdziły, dlatego nie dopisałem ich do sierpniowego przydziału tajemnic. Jeśli któreś z Was przeczyta ten post i będzie chciało wrócić na listę Róży proszę o wiadomość.
Agvis, Gulka i kooool nie potwierdziliście w tym miesiącu, ale pamiętam że potwierdzaliście niedawno, dlatego zostawiłem Was na liście. W przyszłym miesiącu pamiętajcie proszę o potwierdzeniu.
I. TAJEMNICE RADOSNE:
1. Zwiastowanie NMP + modlitwy rozpoczynające Różaniec - wojtek1979 2. Nawiedzenie świętej Elżbiety - ewa7778; płaszcz 3. Narodzenie Jezusa - agvis; beti2503 4. Ofiarowanie Jezusa w świątyni - Gulka; Juski 5. Odnalezienie Jezusa w świątyni - Vul; kooool
II. TAJEMNICE ŚWIATŁA:
1. Chrzest Jezusa w Jordanie - Maurizio; voyak1 2. Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - magda68; Łezka_32 3. Głoszenie Królestwa i wzywanie do nawrócenia - Ola82 4. Przemienienie Pańskie na górze Tabor - sonniger 5. Ustanowienie Eucharystii - Hopcia
III. TAJEMNICE BOLESNE:
1. Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - Dariusz-555; 2. Biczowanie Jezusa - Alus 3. Cierniem ukoronowanie Jezusa - Rose_jo 4. Dźwiganie przez Jezusa krzyża na Kalwarię - Piotr_Cristeros_Żarski 5. Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - PomocDlaKarinki
IV. TAJEMNICE CHWALEBNE:
1. Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - Mariel; poszukujaca81 2. Wniebowstąpienie Chrystusa - patryk84, to Ja 3. Zesłanie Ducha Świętego - equuleuss 4. Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny - Terezjusz; Lilka 5. Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi + modlitwy kończące Różaniec - enka71; asm
INTENCJE OGÓLNE RÓŻY: - za opiekuna duchowego Róży, ks.Stanisława, o wszelkie potrzebne łaski na drodze kapłańskiej posługi, - o wieczne szczęście dla Andrzeja Puszeczki i jego orędownictwo nad naszą grupą różańcową, - w intencji kapłanów i wszystkich osób konsekrowanych o łaskę żywej wiary, - o nowe święte powołania kapłańskie, misyjne i zakonne, - za wszystkich ludzi samotnych, bezdomnych, bezrobotnych, uzależnionych, chorych i cierpiących, - o miłość, wytrwałość i jedność dla małżonków, - o dar potomstwa dla bezdzietnych małżeństw, - o dary Ducha Świętego dla dzieci i młodzieży, - o nawrócenie grzeszników zatwardziałych, - za naszą Ojczyznę, - o pokój na świecie, - za wszystkie dusze w czyśćcu cierpiące, - za całą naszą grupę różańcową, o łaskę żywej wiary. - za wszystkich, którym obiecaliśmy pamięć w modlitwie i którzy nas o nią prosili. - o pracę i godziwe wynagrodzenia dla członków Róży i ich rodzin - o łaskę umocnienia dla wszystkich prześladowanych chrześcijan, by wytrwali w wierności Bogu, - intencja pokutna: zadośćuczynienie Panu Bogu za wszystkie zniewagi i świętokradztwa, jakich doznaje od Swoich dzieci. - intencja dziękczynna: za wszystkie otrzymane łaski. - w intencji wszystkich ludzi, którzy nie uznają kultu Maryjnego, by zaufali Matce Boga, która niczego nie pragnie dla siebie, a jedynie wszystko czyni zgodnie z wolą Ojca Niebieskiego; Matko umocnij w nas Twoje cnoty bo wszystko, co jest w nas, a nie naśladuje Ciebie, jest niegodnym Twojego Syna. - za poszkodowanych w kataklizmie w Nepalu oraz za ofiary prześladowań w Syrii. - w intencjach Ojca Świętego Franciszka, szczególnie tych sierpniowych: ogólna: Aby wszyscy ludzie pracujący na polu wolontariatu wielkodusznie angażowali się w służbę potrzebującym. ewangelizacyjna: Abyśmy, wychodząc poza siebie, potrafili stawać się bliscy tym, którzy są na peryferiach więzi międzyludzkich i społecznych. i za Ojca Św. o wszelkie potrzebne łaski dla Niego, o światło i prowadzenie Ducha Świętego oraz opiekę Matki Bożej.
INTENCJE PRYWATNE:
asm - za moją siostrę Sabinę o jej szybki powrót do zdrowia, - za mojego tatę i teścia o ich szybki powrót do zdrowia, - o zgodę, jedność szanowanie się nawzajem w naszej rodzinie, - o łaskę rodzicielstwa dla nas, - o wyjaśnienie trudnej sytuacji materialnej rodziców i teściów, - o rozwiązanie sprawy Bogu wiadomej, - dziękczynna za chrześnicę Liliannę z okazji urodzin, - dziękczynna za nas z okazji 7 rocznicy ślubu, - niech Bóg w pokoju kieruje naszym życiem i naszą pracą.
enka71 -w intencji Arka- który założył tę grupę, o błogosławieństwo i potrzebne łaski dla Niego i całej rodziny - o zdrowie duszy i ciała dla Marty -o zdrowie dla Ewy -o dar męstwa i mądrości dla mojego męża -o łaskę wiary dla dzieci
sonniger 1. Za małego Stasia i jego rodziców o zdrowie 2. Za Elżbietę by wyrwała się z sieci sekty 3. O zdrowie dla mamy, żony i syna 4. Podziękowanie za wszelkie otrzymane łaski 5. Za księdza Jarka w intencji sobie wiadomej
Juski 1. Dziękczynna za Pawła i Jana 2. Dziękczynna za Maleństwo i z prośbą by pojawiło się zdrowe 3. Z prośbą o łaskę rodzicielstwa dla Moniki i Szymona 4. O wypełnianie się woli Bożej w moim życiu 5. I o szczęśliwe wyjazdy i powroty wakacyjne
płaszcz W pewnej intencji; W pewnej Intencji W intencji misji; Za Immunitów żeby znalazł się dla nich misjonarz; Za Ukrainę; W intencji Agnieszki z prośbą o uzdrowienie z reumatoidalnego zapalenia stawów; W intencji Dominika z prośbą o łaskę uzdrowienia z raka; W intencji Mateusza (z Prośbą o uzdrowienie) i jego prababci (z prośbą o zdrowie); W intencji Natalki z prośbą o zdrowie i o to, aby była silna i poradziła sobie z trudnościami jakie spotykają ją w szkole; Z podziękowaniem za wszystkie okazane łaski.
Patryk84 1. W intencji Bogu wiadomej. 2. W intencji całej mojej rodziny, zwłaszcza Agaty. 3. Dziękuję Ci Panie, że przychodzisz nawet do takich grzeszników jak my.
Rose_jo -Za uzdrowienie z raka w.Ryśka,w.Edwarda -Za zdrowie dla c.Basi,c.Krysi -Za wyjście z nałogów oraz uzdrowienie Mamy Męża -Za znalezienie pracy przez Mamę Męża -Za udany powrót do pracy -Za całą moją rodzinę -W intencji Bogu wiadomej
magda86 - Za moją rodzinę, szczególnie Łukasza, Amelkę, Magdę, Zbigniewa, Elżbietę, Bronisławę. -O zdrowie dla Elżbiety, Bronisławy, Jadwigi, Sławomira. Pokój w mojej rodzinie. -O nawrócenie niewierzących z mojej rodziny z spośród znajomych, szczególnie Jacka, Beaty, Mariusza, Sławomira, Renato, Marka, Katarzyny. -O błogosławieństwo w mojej pracy, pokój między pracownikami, o dobry podział obowiązków, co pozwoli mi na dłuższą codzienną modlitwę. Abym w miejscu pracy umiała żyć Twoim pokojem Panie, abym dzieliła się nim ze wszystkimi. - O pokój duszy dla św. Benedykta i śp. Armanda, zmarłych z mojej rodziny i spośród znajomych -W pewnych dwóch intencjach Bogu znanych. - O uzdrowienie Magdy z choroby nowotworowej. O siłę dla niej, jej męża, dzieci, całej rodziny, oraz aby to doświadczenie przybliżyło ja do Pana Jezusa przez wstawiennictwo Maryi. - O łaski dla naszego opiekuna ks. Stanisława. -Dziękczynna: Dziękuję Ci Trójco Przenajświętsza za wszystkie łaski dla mnie i moich bliskich i Tobie Niepokalana Matko za wstawiennictwo.
Maurizio - Za Alicję, aby porzuciła okultystyczną pseudonaukę i za jej mamę, aby obie spotkały Pana. - Za Gennarinę i Valentinę i za ich ojców, aby ci odzyskali zdrowie. - Za Norę, szczególnie za jej mamę, aby Pan był zawsze blisko nich i je pocieszał. - Za wszystkich braci XIII wspólnoty neokatechumenalnej, także za tych, którzy oddalili się, - Aby Europa porzuciła ideologię gender i odnalazła swoje chrześcijańskie korzenie - Za naszego papieża Franciszka, aby w swej misji pastoralnej był kierowany przez Ducha Świętego. oraz za wszystkich kapłanów i misjonarzy. - Za nasza grupę różańcową, aby trwałą zawsze w jedności w Jezusie Chrystusie, w modlitwie. - Za mnie, aby Pan mnie wspierał i ochraniał.
beti2503 - podziękowanie za księdza Stanisława, opiekuna duchowego naszej Róży, - podziękowanie Matce Bożej za dar szkaplerza świętego, - podziękowanie za pomyślne ukończenie studiów, - podziękowanie za wszystkie dzieła ewangelizacji, do których Bóg mnie powołuje, - podziękowanie za wszystkich ludzi, którzy prowadzą mnie do Boga, - podziękowanie Matce Najświętszej za wszelkie łaski, które wyprasza dla mnie i mojej rodziny; - o opiekę Niepokalanej dla mojego duchowego rodzeństwa, - o potrzebne łaski dla Adriana, Arka, Anety, Grażyny, Rafała, Magdy, Pawła, - o potrzebne łaski dla synka i chrześniaków (moich i męża), - o zdrowie i potrzebne łaski dla mojej babci, rodziców i rodzeństwa, - o odpowiedzialne rodzicielstwo dla Karoliny i Piotra oraz opiekę Maryi nad ich dziećmi, - o łaskę żywej wiary dla Krystiana, Agnieszki, Kamila, Moniki, - o jedność małżeństwa dla Magdy i Karola oraz Kasi i Jarka, - w intencji moich sąsiadów, by Bóg uleczył ich serca z zawiści, kłamstwa i nienawiści, - o zdrowie i potrzebne łaski dla mojej siostry, której Bóg pobłogosławił, - o światło Ducha Świętego w podejmowanych przeze mnie decyzjach, - o Boże błogosławieństwo dla wszystkich ludzi, których Bóg postawił na mojej drodze życia, - za wszystkich ludzi, którym obiecałam swoją modlitwę, - w intencji Bogu wiadomej
Piotr_Cristeros_Żarski 1-Za mnie aby dobry Bóg dodał mi sił bo zaczynam brać się ostro za naprawianie swojego życia. 2-O nawrócenie grzeszników 3-Za moją kadrę w pracy.
Dariusz-555 za prezydenta Andrzeja Dudę , który 6 sierpnia złoży przysięgę służenia Najjaśniejszej Rzeczpospolitej.
poszukująca81 -za moje dzieci, o zdrowie dla nich i wszelkie potrzebne łaski -za nawrocenie moje i moich najblizszych, szczegolnie męża - za dusze ś.p. babci Teresy i ukochanej ś.p. babci Marysi -o wytrwalosc w pracy nad sobą, szczegolnie o dar opanowania emocji, oraz o dar roztropnosci -w sprawach Bogu wiadomych
Alus - we wszystkich sprawach wiadomych Bogu.
ewa7778 -w intencji Bogu wiadomej - o Boże prowadzenie mojej rodziny -za dusze w czyscu cierpiące aby Bóg zabrał je do nieba - za małżeństwa sakramentalne aby były wierne złożonej sobie i przed Bogiem przysiędze
Lilka - za duszę mojego ś.p. Taty w drugą rocznicę śmierci; - za moją mamę, szczególnie o zdrowie i wszelkie potrzebne łaski; - za moją siostrę, szwagra i siostrzeńców, w intencji pojednania z Bogiem i rodziną; - za Anię, o wszelkie potrzebne łaski potrzebne do rozeznania życiowego powołania a także do pokonania trawiących ją duchowych kryzysów; - za Izę i Norberta o łaskę rodzicielstwa - za Agnieszkę, o opiekę dla niej i dzieciątka, które nosi pod sercem, w zagrożonej ciąży
Terezjusz - za moją ś.p. Mamę w dziesiątą rocznicę śmierci - za Izę o wszelkie potrzebne łaski i błogosławieństwo z okazji rocznicy urodzin - za wszystkich, którym obiecałem modlitwę; - za Kasię, Wojtka, Kimi, o Boże błogosławieństwo i wszelkie potrzebne łaski; - za Elę G. i jej rodzinę oraz za Anię; - za Izę i Norberta o łaskę, o którą proszą; - za wszystkich, wśród których mieszkam i pracuję
voyak1 - za śp. wujka Marka, śp. dziadków: Romana i Franciszka
Ola82 - o zdanie egzaminów - o zdrowie - w intencji Aleksandry i Jacka, w sprawie Bogu wiadomej - o dobrą pracę - o zdrowie dla Lenki i Laury
|