Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
_Lilka
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Dziecię się narodziło... Niechaj Boża Dziecina rozweseli nasze serca i swą dobrocią sprawi, że otworzymy je na Boże dary, w szczególności na dar Miłości Miłosiernej. Niechaj Święta zbliżą nas jeszcze bardziej do Boga i do człowieka.
Kochani, radosnych, rodzinnych i błogosławionych Świąt Narodzenia Pańskiego. Niech Boże Dziecię obdarzy Ciebie i Twoich bliskich błogosławieństwem... Niech Światło Narodzonego Zbawiciela rozjaśnia wszelkie ciemności i oświetla Twoje drogi, prowadząc Cię niczym Gwiazda Betlejemska! Niech wraz z Jezusem narodzi się w nas wszystkich Pokój, Miłość, Nadzieja i Radość, niech te święta rozbrzmiewają radosną kolędą, bo oto Słowo stało się Ciałem i zamieszkało wśród nas! Pozdrawiam najserdeczniej w miłości nowo narodzonego Pana! https://www.youtube.com/watch?v=iUnFic3 ... c-aBNXpgXg
|
Pt gru 25, 2015 12:55 |
|
|
|
 |
_Lilka
|
...oczywiście Was i Wam  - wszystko z pośpiechu, ale taki dzień, że przy komputerze na chwilę i z doskoku tylko 
|
Pt gru 25, 2015 13:58 |
|
 |
magda68
|
Mariusz potwierdzam, moje intencje na styczeń.
Za moją rodzinę: szczególnie Łukasza, Amelkę, Magdę, Elżbietę, Zbigniewa, Bronisławę. O łaski i błogosławieństwo. Aby znikły wszystkie przeszkody dla ślubu kościelnego Łukasza i Magdy. O zdrowie dla Elżbiety, Bronisławy. Uzdrowienie z choroby nowotworowej dla Magdy, dziewczynki, której imię jest Bogu znane. Opiekę dla ich rodzin. O błogosławieństwo w mojej pracy, a jeśli jest taka wola Pana o nową, lepszą pracę. W intencjach Bogu znanych. O pomyślne rozwiązanie spraw mieszkaniowych. O nawrócenie niewierzących z mojej rodziny i znajomych, szczególnie Jacka, Mariusza, Edyty, Sławomira, Marka, Renato, Anny, Dariusza, Ireny. O nawrócenie do Chrystusa wszystkich muzułmanów, szczególnie tych, którzy przybyli lub mają przybyć do naszej ojczyzny. O laski dla wszystkich, którym winna jestem modlitwę, którzy mnie o nią prosili. Za zmarłych z mojej rodziny i spośród znajomych, śp Benedykta, śp. Armanda, śp. Renaty. Za dusze w czyśćcu cierpiące, za duszę tragicznie zmarłego, którego imię jest znane Panu. Dziękczynna: za wszystkie otrzymane łaski
|
N gru 27, 2015 11:29 |
|
|
|
 |
magda68
|
Maurizio napisał(a): ciao a tutti,confermo la mia presenza nel gruppo. le mie intenzioni per gennaio sono: per Alice,che abbandoni l'interesse per il reiki,e per la sua mamma;per Anna e Roberto,perchè tutti loro abbandonino l'interesse per l'occulto e si avvicinino al Signore. per l'anima di Cristian,perchè il Signore lo accolga nella sua pace,e per le anime di tutti i defunti. per Valentina,perchè il Signore Gesù la sostenga e possa trovare un nuovo lavoro. per il nostro Papa Francesco,che lo Spirito Santo lo guidi a lungo alla guida della Chiesa,per tutti i sacerdoti,in particolare coloro che sono in situazioni difficili. per tutti i miei nemici e per quelli della Chiesa,perchè il Signore Gesù faccia scendere lo Spirito su di loro. per me,perchè io possa sempre sentire il Signore vicino. per il nostro gruppo del Rosario,perchè possa stare sempre unito nel nome del Nostro Signore Gesù.... salutandovi,con Dio Potwierdzam moja obecność w grupie. Moje intencje na styczeń: Za Alicję, aby porzuciła wszelkie zainteresowanie reiki, za jej mamę. Za Annę i Roberta, aby wszyscy oni porzucili zainteresowanie okultyzmem i przybliżyli się do Pana. Za duszę Krystiana, aby Pan przyjął go w swym pokoju, oraz za dusze zmarłych. Za Valentynę, aby Pan Jezus wspierał ją, aby mogła znaleźć nową pracę. Za naszego papieża Franciszka, aby Duch Święty prowadził go w przewodzeniu Kościołem, za wszystkich kapłanów, szczególnie tych znajdujących się w trudnej sytuacji. Za wszystkich moich nieprzyjaciół, i za nieprzyjaciół Kościoła świętego, aby Pan zesłał na nich swojego Ducha Świętego. Za mnie abym zawsze mógł czuć bliskość Pana. Za naszą grupę różańcową, aby zawsze była zjednoczona w imię naszego Pana Jezusa. Pozdrawiam Was. Z Bogiem.
|
N gru 27, 2015 11:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 z Bożym Błogosławieństwem w Nowy 2016 Rok ...
Szczęść Boże  ! Bardzo serdecznie pozdrawiam, prawie po świętach. Za chwilę wyjeżdżam z młodzieżą mojej parafii na Europejskie Spotkanie Młodych w Walencji. Stamtąd będę Wam wszystkim błogosławił, szczególnie w Waszych intencjach i omadlał Was Wszystkich bez wyjątku. Do zobaczenia w przyszłym roku, z Bogiem  ! Niech Was błogosławi Bóg Wszechmogący Ojciec i Syn i Duch Święty. AMEN  ! ks. Stanisław 
|
N gru 27, 2015 11:53 |
|
|
|
 |
Łezka_32
Dołączył(a): Śr gru 10, 2014 3:44 Posty: 32 Lokalizacja: Zakroczym, Mazowieckie
|
Szczęść Boże. Potiwierdzam swoją obecność w Grupie. Moje intencje pozostają bez zmian. Błogosławieństwa Bożego w Nowym Roku
_________________ Jeśli Bóg z nami, któż przeciwko nam??
|
N gru 27, 2015 18:58 |
|
 |
Dariusz-555
|
jest coraz wiecej mszy trydenckich po lacinie . wczoraj bylem na takowej w kosciele swietych Janow w Toruniu .
|
Pn gru 28, 2015 14:40 |
|
 |
terezjusz
|
Na żywo - spotkanie Taize w Walencji, gdzie jest właśnie nasz ks.Stanisław https://www.youtube.com/watch?v=f6eQaKJloC4 
|
Pn gru 28, 2015 19:56 |
|
 |
sonniger
|
Potwierdzam obecność!!! Moje intencje na Styczeń - dziękczynna za nieustająca opiekę Matki Najświętszej - o zdrowie dla mamy. - o zdrowie dla syna, żony i teściowej. - za zmarłych z rodziny (ojca, teścia, wujów etc...etc...) - za dusze w czyśćcu cierpiące - o cierpliwość - o powodzenie w pewnym przedsięwzięciu. - o dobry Nowy Rok, obfitujący w Błogosławieństwo Boże dla bliskich i tych dalszych Dosiego Roku wszystkim życzę. Obyśmy w pełnym składzie doczekali następnego 
|
Wt gru 29, 2015 21:43 |
|
 |
magda68
|
Dariusz-555 napisał(a): jest coraz wiecej mszy trydenckich po lacinie . wczoraj bylem na takowej w kosciele swietych Janow w Toruniu . I dobrze Jest ich jednak nadal za malo. W kazdej parafii powinny byc takie Msze sw. Nie kazdy ma jak dotrzec do innego kosciola w ktorym sa odprawiane.
|
Śr gru 30, 2015 8:34 |
|
 |
Rose_jo
|
Moje intencje na styczeń: -Za uzdrowienie z raka w.Edwarda -Za zdrowie dla c.Basi, c.Krysi, c.Ewy -Za wyjście z nałogów oraz uzdrowienie Mamy Męża -Za znalezienie pracy przez Mamę Męża -Za całą moją rodzinę -Za zbawienie dla duszy w.Ryśka oraz Anity -Za osoby, które prosiły mnie o modlitwę -W intencji Bogu wiadomej -Dziękczynna za otrzymaną łaskę
|
Śr gru 30, 2015 21:40 |
|
 |
terezjusz
|
Oto nasz styczniowy przydział Tajemnic,
TAJEMNICE RADOSNE:
1. Zwiastowanie NMP + modlitwy rozpoczynające Różaniec - equuleuss; płaszcz 2. Nawiedzenie świętej Elżbiety - Ola82 3. Narodzenie Jezusa - sonniger 4. Ofiarowanie Jezusa w świątyni - beti2503 5. Odnalezienie Jezusa w świątyni - Rose_jo
TAJEMNICE ŚWIATŁA:
1. Chrzest Jezusa w Jordanie - Dariusz-555 2. Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - Alus 3. Głoszenie Królestwa i wzywanie do nawrócenia - Hopcia 4. Przemienienie Pańskie na górze Tabor - Piotr_Cristeros_Żarski 5. Ustanowienie Eucharystii - Łezka_32
TAJEMNICE BOLESNE:
1. Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - magda68 2. Biczowanie Jezusa - Maurizio; voyak1 3. Cierniem ukoronowanie Jezusa - Vul; kooool 4. Dźwiganie przez Jezusa krzyża na Kalwarię - enka71 5. Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - patryk84
TAJEMNICE CHWALEBNE:
1. Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - Terezjusz; Lilka 2. Wniebowstąpienie Chrystusa - Juski 3. Zesłanie Ducha Świętego - agvis; asm 4. Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny - ewa7778 5. Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi + modlitwy kończące Różaniec - wojtek1979
INTENCJE OGÓLNE RÓŻY: - za opiekuna duchowego Róży, ks.Stanisława, o wszelkie potrzebne łaski na drodze kapłańskiej posługi, - o wieczne szczęście dla Andrzeja Puszeczki i jego orędownictwo nad naszą grupą różańcową, - za wszystkie osoby, które kiedyś należały do naszej Róży, ale z niej odeszły, - w intencji kapłanów i wszystkich osób konsekrowanych o łaskę żywej wiary, - o nowe święte powołania kapłańskie, misyjne i zakonne, - za wszystkich ludzi samotnych, bezdomnych, bezrobotnych, uzależnionych, chorych i cierpiących, - o miłość, wytrwałość i jedność dla małżonków, - o dar potomstwa dla bezdzietnych małżeństw, - o dary Ducha Świętego dla dzieci i młodzieży, - o nawrócenie grzeszników zatwardziałych, - za naszą Ojczyznę, - o pokój na świecie, - za wszystkie dusze w czyśćcu cierpiące, - za całą naszą grupę różańcową, o łaskę żywej wiary. - za wszystkich, którym obiecaliśmy pamięć w modlitwie i którzy nas o nią prosili. - o pracę i godziwe wynagrodzenia dla członków Róży i ich rodzin - o łaskę umocnienia dla wszystkich prześladowanych chrześcijan, by wytrwali w wierności Bogu, - intencja pokutna: zadośćuczynienie Panu Bogu za wszystkie zniewagi i świętokradztwa, jakich doznaje od Swoich dzieci. - intencja dziękczynna: za wszystkie otrzymane łaski. - w intencji wszystkich ludzi, którzy nie uznają kultu Maryjnego, by zaufali Matce Boga, która niczego nie pragnie dla siebie, a jedynie wszystko czyni zgodnie z wolą Ojca Niebieskiego; Matko umocnij w nas Twoje cnoty bo wszystko, co jest w nas, a nie naśladuje Ciebie, jest niegodnym Twojego Syna. - za poszkodowanych w kataklizmie w Nepalu oraz za ofiary prześladowań w Syrii. - w intencjach Ojca Świętego Franciszka, szczególnie tych październikowych: Intencja ogólna: Aby szczery dialog między ludźmi wyznającymi różne religie przyniósł owoce pokoju i sprawiedliwości. Intencja ewangelizacyjna: Aby poprzez dialog i miłość braterską, dzięki łasce Ducha Świętego, zostały przezwyciężone podziały wśród chrześcijan.
INTENCJE PRYWATNE:
asm - o zdrowie dla moich rodziców, siostry i siostrzenic, - o zgodę, jedność, szanowanie się nawzajem w naszej rodzinie, - o wyjaśnienie trudnej sytuacji materialnej rodziców, - o rozwiązanie sprawy Bogu wiadomej, - o łaskę rodzicielstwa dla nas, - o wsparcie dla Małgosi i Sebastiana, i rozwiązanie ich rodzinnych problemów, - o wsparcie dla Klaudii i jej rodziny, o wyjaśnienie trudnej sprawy, - dziękczynna z okazji urodzin Taty i członków rodziny, - dziękczynna za cały mijający rok i łaskę błogosławieństwa na przyszły rok, - niech Bóg w pokoju kieruje naszym życiem i naszą pracą.
enka71 o miłość i jedność w rodzinie o zdrowie duszy i ciała Marty aby w naszych sercach narodził się prawdziwie Bóg żywy
sonniger - dziękczynna za nieustająca opiekę Matki Najświętszej - o zdrowie dla mamy. - o zdrowie dla syna, żony i teściowej. - za zmarłych z rodziny (ojca, teścia, wujów etc...etc...) - za dusze w czyśćcu cierpiące - o cierpliwość - o powodzenie w pewnym przedsięwzięciu. - o dobry Nowy Rok, obfitujący w Błogosławieństwo Boże dla bliskich i tych dalszych.
Juski - w intencji mojej teściowej i potrzebnych jej łask - o pokoj i dobre relacje w rodzinie - o potrzebne łaski dla Janka - w intencjach Bogu wiadomych - chciałam podziękować Bogu za prowadzenie mnie przez życie i za was
Patryk84 - O potrzebne łaski na kolejny rok dla mojej rodziny.
Rose_jo -Za uzdrowienie z raka w.Edwarda -Za zdrowie dla c.Basi, c.Krysi, c.Ewy -Za wyjście z nałogów oraz uzdrowienie Mamy Męża -Za znalezienie pracy przez Mamę Męża -Za całą moją rodzinę -Za zbawienie dla duszy w.Ryśka oraz Anity -Za osoby, które prosiły mnie o modlitwę -W intencji Bogu wiadomej -Dziękczynna za otrzymaną łaskę
magda86 Za moją rodzinę: szczególnie Łukasza, Amelkę, Magdę, Elżbietę, Zbigniewa, Bronisławę. O łaski i błogosławieństwo. Aby znikły wszystkie przeszkody dla ślubu kościelnego Łukasza i Magdy. O zdrowie dla Elżbiety, Bronisławy. Uzdrowienie z choroby nowotworowej dla Magdy, dziewczynki, której imię jest Bogu znane. Opiekę dla ich rodzin. O błogosławieństwo w mojej pracy, a jeśli jest taka wola Pana o nową, lepszą pracę. W intencjach Bogu znanych. O pomyślne rozwiązanie spraw mieszkaniowych. O nawrócenie niewierzących z mojej rodziny i znajomych, szczególnie Jacka, Mariusza, Edyty, Sławomira, Marka, Renato, Anny, Dariusza, Ireny. O nawrócenie do Chrystusa wszystkich muzułmanów, szczególnie tych, którzy przybyli lub mają przybyć do naszej ojczyzny. O laski dla wszystkich, którym winna jestem modlitwę, którzy mnie o nią prosili. Za zmarłych z mojej rodziny i spośród znajomych, śp Benedykta, śp. Armanda, śp. Renaty. Za dusze w czyśćcu cierpiące, za duszę tragicznie zmarłego, którego imię jest znane Panu. Dziękczynna: za wszystkie otrzymane łaski
Maurizio Za Alicję, aby porzuciła wszelkie zainteresowanie reiki, za jej mamę. Za Annę i Roberta, aby wszyscy oni porzucili zainteresowanie okultyzmem i przybliżyli się do Pana. Za duszę Krystiana, aby Pan przyjął go w swym pokoju, oraz za dusze zmarłych. Za Valentynę, aby Pan Jezus wspierał ją, aby mogła znaleźć nową pracę. Za naszego papieża Franciszka, aby Duch Święty prowadził go w przewodzeniu Kościołem, za wszystkich kapłanów, szczególnie tych znajdujących się w trudnej sytuacji. Za wszystkich moich nieprzyjaciół, i za nieprzyjaciół Kościoła świętego, aby Pan zesłał na nich swojego Ducha Świętego. Za mnie abym zawsze mógł czuć bliskość Pana. Za naszą grupę różańcową, aby zawsze była zjednoczona w imię naszego Pana Jezusa. Pozdrawiam Was. Z Bogiem.
beti2503 - dziękczynna za wszystkie otrzymane łaski, - w intencjach Bogu wiadomych.
Piotr_Cristeros_Żarski 1-Za mnie aby dobry Bóg dodał mi sił bo zaczynam brać się ostro za naprawianie swojego życia. 2-O nawrócenie grzeszników 3-Za moją kadrę w pracy.
Alus - we wszystkich sprawach wiadomych Bogu.
ewa7778 -w intencji Bogu wiadomej - o Boże prowadzenie mojej rodziny -za dusze w czyscu cierpiące aby Bóg zabrał je do nieba - za małżeństwa sakramentalne aby były wierne złożonej sobie i przed Bogiem przysiędze
Lilka - za duszę śp. Taty i Dziadków z obu stron - za moją mamę, szczególnie o zdrowie i wszelkie potrzebne łaski; - za moją siostrę, szwagra i siostrzeńców, w intencji pojednania z Bogiem i rodziną; - za Anię, o wszelkie potrzebne łaski potrzebne do rozeznania życiowego powołania a także do pokonania trawiących ją duchowych kryzysów; - za Izę i Norberta o łaskę rodzicielstwa - za Agnieszkę, o opiekę dla niej i dzieciątka, które nosi pod sercem, w zagrożonej ciąży - za Izę i jej synka Stefanka, o łaskę zdrowia dla malucha
Terezjusz - za wszystkich, którym obiecałem modlitwę; - za Elę G. i jej rodzinę oraz za Anię; - za Izę i Norberta o łaskę, o którą proszą; - za wszystkich, wśród których mieszkam i pracuję - za dusze wszystkich tych, których znałem, a których nie ma już wśród nas
voyak1 - Za Urszule z prośbą o powrót do zdrowia; - za pokój na świecie
Ola82 - w intencji Jacka, w sprawie Bogu wiadomej - o znalezienie pewnej zagubionej rzeczy - o pomyślne ułożenie się wszystkich spraw
płaszcz Za moją rodzinę z prośbą o nawrócenie; W intencji misji; Za Immunitów żeby znalazł się dla nich misjonarz; Za pokój na świcie w szczególności za Ukrainę , Syrię i Europę. W intencji Agnieszki z prośbą o uzdrowienie z reumatoidalnego zapalenia stawów; W intencji Dominika z prośbą o łaskę uzdrowienia z raka; W intencji Mateusza (z Prośbą o uzdrowienie) i jego prababci (z prośbą o zdrowie); W intencji Natalki z prośbą o zdrowie i o to, aby była silna i poradziła sobie z trudnościami jakie spotykają ją w szkole. Z podziękowaniem za wszystkie okazane łaski
Piotr_Cristeros_Żarski 1.Za Papieża Franciszka 2.Za biskupów całego świata. 3. O pokój na świecie. 4. Za Polskę. 5. Za konających
Łezka_32 o zdrowie dla żony dobrego męża dla Pauliny życie wieczne dla zmarłych wyzwolenie z nałogu błogosławieństwo dla tych, którym obiecałem modlitwę
|
Cz gru 31, 2015 12:51 |
|
 |
Dariusz-555
|
mowili o Nim ze sie predzej wykolei niz zwolni . Rest in Peace Lemmy ( 25.12.1945 - 28.12.2015 ) . gdy kupilem ostatnio Jego najnowsza plyte , zastanawialem sie czy ostatni utwor tamze spodoba sie Najwyzszemu . " sympatia dla diabla " nie przysporzylo Mu dodatnich punktow u Gory .
Najlepszego w Nowym Roku wszystkim , jutro juz powiemy - w przyszlym roku FATIMA !
|
Cz gru 31, 2015 13:54 |
|
 |
sonniger
|
Dzięki za przydział i...Jeszcze raz wszystkim DOSIEGO ROKU! 
|
Cz gru 31, 2015 14:30 |
|
 |
Maurizio
|
volevo augurare a tutti i membri del gruppo un buon 2016,nella pace e nell'amore di Nostro Signore Gesù...
|
Pt sty 01, 2016 21:56 |
|
|
|