Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 8:23

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Prośba znaleziona w sieci

"Do dalszego przekazu...

Wyobraź sobie, co mogłoby się zdarzyć, gdyby każdy katolik na świecie modlił się na różańcu w tym samym dniu! Mamy przykład - w październiku 1573, kiedy Europa została ocalona przed inwazją potężnej floty tureckiej, przez odmawianie różańca przez wszystkich chrześcijan!
Tak więc, w Wielki Piątek, 25 marca 2016, módlmy się wszyscy na różańcu o pokój dla świata i powrót do wartości moralnych naszych wspólnot. Jeśli to możliwe, proszę - módlcie się na różańcu pomiędzy południem a godziną 15:00.
Ponadto prosimy o przesłanie e-mailem tego komunikatu do każdego katolika na liście adresowej i poproś ich, aby przekazali go dalej do każdego katolika na swoich listach. Jednoczmy się w modlitwie - jednej z najpotężniejszych istniejących modlitw - w tych intencjach, w jednym z najświętszych dni w naszym roku kościelnym.
Niech Bóg błogosławi nas wszystkich!
"Moja przeszłość, Panie, dla miłosierdzia Twojego.
Moja teraźniejszość, dla Twojej miłości.
Moja przyszłość, dla Twojej opatrzności. "
Św. Ojciec Pio
Gdy nosisz różaniec, szatana boli głowa.
Kiedy używasz go, on upada. Kiedy widzi on jak się modlisz, mdleje.
Módlmy się na różańcu w każdym czasie, a on będzie omdlewał.
Czy wiedziałeś, że gdy chcesz przekazać tę wiadomość
to szatan będzie próbował cię zniechęcić?
Do przodu w każdym razie, by pomóc przyspieszyć tryumf Matki Bożej!
Wyślij to do rozmodlonych przyjaciół i zobacz, jak Duch Święty działa!
Jest wiele do zyskania i absolutnie nic do stracenia!
--
Z pamięcią w modlitwie i prosząca o nią s.Adela
Szczęść Boże"

Patryk :bukiet: wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, opieki i błogosławieństwa Bożego, niech Niepokalana czuwa nad Tobą i Twoją rodziną. :)

Ks.Stanisławie dziękujemy za błogosławieństwo, modlitwę i trafne umartwienie na Wielki Post :-D

Pn mar 07, 2016 20:28
"Maryja jest najdoskonalszym arcydziełem Najwyższego”- pisał św. Ludwik Maria Grignion de Montfort w swoim “Traktacie o doskonałym nabożeństwie do Najświętszej Maryi Panny”, uznawanym dziś za klasykę literatury maryjnej. Czytamy w nim dalej, że „(…) nie jest możliwe poznać wysokości Jej zasług, które się wznoszą aż do tronu Boga, ani zmierzyć ogromu Jej miłości, szerszej od całej ziemi, ani pojąć wielkości Jej władzy, którą Ona posiada nawet nad Bogiem samym. Nie sposób wreszcie zbadać bezdennej głębokości Jej pokory, Jej cnót i wszelkich łask. O niepojęta wysokości! O, niewypowiedziany ogromie! O, niezmierna wielkości! O, głębio bezdenna!". http://www.vicona.pl/arcydzielo-stworzenia

Wt mar 08, 2016 3:39
"Synu, bywa, że ogień płonie, ale płomień wznosi się ku górze wraz z dymem. Tak właśnie często płonie w ludziach pragnienie niebios, a przecież nie są wolni od pożądań ciała. Kiedy więc zwracają się z utęsknieniem do Boga, czynią to niezupełnie dla chwały Bożej. Takie bywa często i twoje pragnienie, którym natrętnie chcesz mi pochlebić. Bo to, co ma w sobie choć trochę interesowności, nie może być czyste ani doskonałe".
Tomasz à Kempis - "O naśladowaniu Chrystusa".

Wt mar 08, 2016 13:33

dzisiaj poczulem spojrzenie Maryi na moje miejsce pracy gdzie ostatnio kiepskie relacje miedzy pracownikami utrudniajace koncentrowanie sie na obowiazkach . Maryjo ! utrwalaj na nas swoje spojrzenie . trzymaj Maryjo ten kurs ! jedyny kurs to Chrystus ! Alleluja i do przodu .

Wt mar 08, 2016 21:23

bardziej uskutecznilem modlitwy o firme , w ktorej pracuje . dalem swiadectwo uzdrowienia przez Maryje relacji miedzy pracownikami . " co-poniektorym " to nie na reke . zgadza sie ?

Wt mar 08, 2016 22:25
„Błogosławieni czystego serca, albowiem oni Boga oglądać będą!” (Mt 5,8)

Ruch Czystych Serc (RCS) – szkoła miłości i klinika czystych serc
Tylko Jezus mówi całą prawdę o seksie i miłości. On powołał nas do istnienia, abyśmy tu na ziemi dojrzewali do miłości, bo pełnia szczęścia to kochać i być kochanym miłością niezniszczalną.
W Bożych planach tylko w małżeństwie seks może wyrażać bezinteresowny i wzajemny dar z całego duchowo-cielesnego bogactwa męża i żony, w Jezusie Chrystusie na zawsze.
Chcemy tylko prawdziwej miłości, niezależnie od tego, do jakiego stanu powołuje nas Pan, dlatego zawierzamy się Temu, który nas stworzył – Jedynemu Ekspertowi – Jezusowi Chrystusowi, prosząc, aby to On uczył nas, jak kochać, i by leczył zranione serca.
Zachowanie czystości przedmałżeńskiej i wolność od wszelkich nałogów, a przede wszystkim pielęgnowanie relacji z Jezusem, poprzez m.in. codzienną modlitwę i życie sakramentalne (częstą Eucharystię i regularną spowiedź św.), oraz podjęcie konkretnej pracy nad sobą – to sprawdzona drogą do prawdziwej – bo czystej – miłości.
Takie oddanie się Jezusowi stało się dla wielu z nas początkiem drogi wyjścia z nieuporządkowania w sferze seksualnej, a także z uzależnień od nikotyny, alkoholu czy narkotyków. Jezus czeka 24 h na dobę w sakramencie pojednania, by przebaczyć wszystkie grzechy i przywrócić czystość serca tym, którzy ufają w Jego nieskończone miłosierdzie. Nie ma przypadków beznadziejnych, ponieważ On uzdrawia z największych ran, podnosi z największych upadków i rozwiązuje najtrudniejsze sytuacje.
Dla Jezusa nie ma sytuacji bez wyjścia! On może uleczyć nawet najbardziej poranione serce!
„Tylko czyste serce może w pełni dokonać wielkiego dzieła miłości, jakim jest małżeństwo”.
Jan Paweł II http://www.rcs.org.pl/pl.html

Wt mar 08, 2016 23:44
Wszystkim mężczyznom spóźnione wszystkiego najlepszego, obyście byli silni :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet:

Pt mar 11, 2016 15:18

Dziękujemy :)

Ja korzystając z okazji przypominam, że do 18 marca trwa zbiórka na małe stópki!

Pt mar 11, 2016 21:00
Oddaj się całkowicie Maryi a zobaczysz jak przybliżysz się do Chrystusa. Jak twoje życie nabierze takiego rozpędu że zadziwisz cały świat . To co Chrystus chce nam dać to najszybciej wyjedna Matka Boża a św. Michał Archanioł to rozniesie. Jej tak powiedziane Bogu doprowadza szatana do niesamowitej wściekłości. A dlatego tak te słowa Maryi podczas Zwiastowania doprowadzają demona do białej gorączki bo on powiedział Bogu nie. Moja Pani i Królowo.Poprowadź mnie mamusiu najwspanialszą drogą jaka istnieje do Swego Syna Jezusa Chrystusa
Mojego Pana i Zbawiciela

So mar 12, 2016 21:41
W roku 1871 wybuchł w Chicago ogromny pożar, który zniszczył znaczną część miasta. Jeden z mieszkańców, pan Spafford postanowił na czas odbudowy wysłać swoją żonę i cztery córki do Europy. Jednak statek, którym płynęły zdołał przepłynąć zaledwie połowę oceanu. Pewnej chłodnej listopadowej nocy ich statek zderzył się z innym statkiem i rozpadł się na dwie części.W straszliwym popłochu pani Spafford zdążyła tylko zauważyć, jak potężna fala zmyła jej cztery córki w otchłań oceanu, po chwili zaś uderzona walącym się masztem sama straciła przytomność. Szczęśliwie jednak zdołano ją uratować i innym statkiem dopłynęła do Walii. Stamtąd wysłała telegram do męża, zawierający tylko trzy słowa: „Uratowano tylko mnie".
Po otrzymaniu tej wiadomości pan Spafford wyruszył zaraz na spotkanie z żoną. W drodze poprosił kapitana statku, aby poinformował go, gdy zbliżą się do miejsca katastrofy. Pewnej nocy około drugiej godziny steward zapukał do drzwi jego kabiny i powiedział: „Kapitan informuje Pana, że za 10 minut dopłyniemy do tego miejsca". Pan Spafford targany uczuciami ubrał się i wyszedł na pokład. Chociaż nie potrafił rozumieć, dlaczego jego rodzina została tak ciężko doświadczona, to jednak nie buntował się przeciwko Stwórcy, lecz zaufał Temu, który oddał za niego swoje życie i pokornie poddał się Jego Boskiej woli. Kiedy statek przepływał nad morską mogiłą jego córek, to na odwrotnej stronie telegramu, który miał w ręku, napisał słowa, które stały się treścią pieśni mówiącej o głębokim wewnętrznym pokoju człowieka, który pomimo burz i ciężkich przeżyć zaufał Bogu.
Gdy pokój niebiański
Gdy pokój niebiański Bóg w duszę mi tchnie,
Choć burzy zagraża mi szał,
To jednak we wierze pieśń chwały Mu ślę:
„Błogo mi, w Panu mam wieczny dział!”
Gdy trwogą śmiertelną przejmuje mnie wróg
I grozi mi wciąż jego strzał,
To wiem, że złośnika Zbawiciel już zmógł,
Że zupełne zwycięstwo mi dał.
Ciężary mych grzechów Pan rzucił już w dal,
Gdy za mnie przekleństwem się stał, O, chwal Go,
ma duszo, na wieki Go chwal,
Bo w żywocie zgotował ci dział.
Już żyję w Chrystusie, On gwiazdą jest mą,
W ciemności nie będę się bał;
Ni męki, ni burze zaszkodzić mi śmią,
W Nim pokoju wiecznego mam dział.
autor: Horatio G. Spafford

So mar 12, 2016 22:26

wlasnie na TRWAM skonczyl sie koncert STABAT MATER , o 17.00 spiewy pasyjne a w miedzyczasie w Radiu Jasna Gora o 16.15 Nabozenstwo z kazaniem pasyjnym .

smacznego niedzielnego obiadku wszystkim .

N mar 13, 2016 14:36
Zapraszam na forum żywego różańca nowenny pompejańskiej. http://zywyrozaniec.pl/join?code=YMEx2KeGO64s1kATYLEH

Wt mar 15, 2016 21:20

:) Kochani proszę o modlitwę za mojego męża, o rozważne podjęcie decyzji w sprawie pracy.
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Cz mar 17, 2016 7:59

za tydzien Triduum Paschalne . w Wielki Piatek Chrystus szczegolnie przysluchuje sie naszym modlitwom i oczekiwaniom . Chce bysmy żądali wiele , bo jego radoscia jest dawac WIELE . szczegoly - Dzienniczek Siostry Faustyny .

Piotrze , czy jest jeszcze jakies intenetowe kolko rozancowe , do ktorego jeszcze nie zdazyles sie zapisac ?

Cz mar 17, 2016 12:19
Dariusz to jest forum nowenny pompejańskiej a tu jest ich strona http://pompejanska.rosemaria.pl/

Cz mar 17, 2016 13:09
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562 ... 588  Następna strona