Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
patryk84
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Dziś mamy 18 marca a to znaczy, że kończy się nasza zbiórka na Bractwo małych stópek. Udało nam się zebrać 110zł i taką kwotę własnie przelałem na konto fundacji.
Wielkie dzięki dla tych co się przyłączyli!
_________________ http://www.pompejanka.info
|
Pt mar 18, 2016 13:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gościnnie pozwalam sobie wkleić wiadomość, którą przesłała mi moja przyjaciółka od Jezuitów.Mam nadzieję że znajdą się chętni i dołączą do tej modlitwy. A że przesłanie jest dla chrześcijan, więc żywię nadzieję iż dołączą do nas nasi bracia w wierze - prawosławni i protestanci. Oczywiście tak jak każdy może, w nauce którą wyznaje i sumieniu. Cytuj: "Pozdrawiam serdecznie s. Marcela cr z Lourdes i przekazuję: Wyobraź sobie, co mogłoby się zdarzyć, gdyby każdy katolik na świecie modlił się na różańcu w tym samym dniu! Mamy przykład w październiku 1573, kiedy Europa została ocalona przed inwazją potężnej floty tureckiej przez odmawianie różańca przez wszystkich chrześcijan! Tak więc w Wielki Piątek, 25 marca 2016 modlimy się wszyscy na różańcu o pokój dla świata i powrót wartości moralnych naszych wspólnot. Jeśli to możliwe, proszę módlcie się na różańcu pomiędzy południem a godziną 15.00. Ponadto prosimy o przesłanie tego komunikatu do każdego katolika na liście adresowej. Jednoczmy się w modlitwie - jednej z najpotężniejszych istniejących modlitw - w tych intencjach, w jednym z najświętszych dni w naszym roku kościelnym. Niech Bóg błogosławi nas wszystkich."
|
N mar 20, 2016 21:12 |
|
 |
Andy72
|
Dzięki, rzadko się modlę dłużej, ale postaram się zmówić 50-kę
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
N mar 20, 2016 21:21 |
|
|
|
 |
Andy72
|
A może przez te 3 godziny postarać się zmówić z przerwami wszystkie tajemnice?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pn mar 21, 2016 4:01 |
|
 |
terezjusz
|
Maria-Magdalena dziękujemy za info o modlitwie, wprawdzie na stronie wcześniej jest już na ten temat wzmianka ale nie zaszkodzi przypomnieć Kochani nie wiem na ile to co teraz wklejam jest prawdą, ale jeśli tak to otoczmy tego kapłana naszą modlitwą Cytuj: Módlmy się za o. Toma Uzhunnalil, który został porwany w Jemenie przez ISIS. Chcą Go ukrzyżować w Wielki Piątek.
|
Wt mar 22, 2016 22:57 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
trwajmy przy Grobie Panskim . . . . . .
|
Pt mar 25, 2016 8:26 |
|
 |
Dariusz-555
|
najblizszy Wielki Piatek w jubileuszowym roku fatimskim . w sobote ruszam do Rzeczpospolitej . w lipcu planuje La Salette czyli pielgrzymka do Pani Saletynskiej . Zdrowych i spokojnych Swiat wszystkim . Alleluja i do przodu .
|
N mar 27, 2016 11:56 |
|
 |
terezjusz
|
Chrystus został ofiarowany jako nasza Pascha. Odprawiajmy nasze święto w Panu. /1 Kor 5, 7b-8a/ Życzę wszystkim radosnych Świąt Wielkiej Nocy - bo nasz Pan zmartwychwstał, prawdziwie powstał! Alleluja! Pokoju, miłości, radości i nadziei od Zmartwychwstałego!
Przypominam że koniec miesiąca się zbliża proszę Was o podawanie intencji i potwierdzenia na nowy miesiąc.
|
N mar 27, 2016 14:59 |
|
 |
asm
|
Ja jestem zmartwychwstaniem i życiem. Kto we mnie wierzy, choćby i umarł żyć będzie. J11, 25-26
Mocni w wierze, odważni w nadziei, i szczodrzy w miłości wnośmy w nasze życie pokój i radość płynącą z przekonania, że Chrystus - "Słońce, które nie zna zachodu" - jest naszym Zmartwychwstaniem i Życiem. Alleluja, Alleluja...
Potwierdzam moją obecność na kwiecień: - za mojego męża Marka, o rozwiązanie problemów z pracą, spokojne i rozważne podejmowanie decyzji, - o łaskę rodzicielstwa dla nas, - za Karolinkę, o siłę i wiarę w walce z rakiem, - za mamę Adama o siłę i wiarę w walce z depresją i schizofrenią, - o zdrowie dla moich rodziców, siostry i siostrzenic, teściów, - o zgodę, jedność, szanowanie się nawzajem w naszej rodzinie, - o wyjaśnienie trudnej sytuacji materialnej rodziców, - o rozwiązanie sprawy Bogu wiadomej, - o wsparcie dla Małgosi i Sebastiana, i rozwiązanie ich rodzinnych problemów, - niech Bóg w pokoju kieruje naszym życiem i naszą pracą. Pozdrowienia dla obecnych i nieobecnych, Wesołych Świąt 
|
N mar 27, 2016 17:49 |
|
 |
Maurizio
|
buongiorno a tutti,e buon lunedì dell'Angelo. confermo la mia presenza nel gruppo. le mie intenzioni per aprile sono: per Alice e la sua mamma,perchè il Signore le incontri e doni loro il Suo Amore. per la conversione di Anna e Roberto,perchè Gesù dia loro grazia e amore. per il papà di Umberto,che il Signore Gesù lo accompagni nella sua malattia e gli dia pace e serenità. per ii nostro Papa Francesco,che lo Spirito Santo lo guidi sempre nella sua missione pastorale,per tutti i sacerdoti e i missionari. per tutti i cristiani perseguitati a causa della loro fede,per tutte le vittime del terrorismo e di ogni fondamentalismo. per il nostro gruppo del Rosario,affinchè lo Spirito Santo ci faccia sentire tutti fratelli... per me,perchè il Signore mi sia sempre vicino,soprattutto nelle prove... salutandovi,con Dio
|
Pn mar 28, 2016 10:15 |
|
 |
Maurizio
|
ciao a tutti,scusate se non mi sono fatto vivo prima,spero abbiate passato bene,vi faccio gli auguri di Pasqua,anche se in ritardo
|
Pn mar 28, 2016 10:18 |
|
 |
magda68
|
Mariusz potwierdzam. Moje intencje.
Za moją rodzinę: szczególnie Łukasza, Amelkę, Magdę, Elżbietę, Zbigniewa, Bronisławę. O łaski i błogosławieństwo. Aby znikły wszystkie przeszkody dla ślubu kościelnego Łukasza i Magdy. O uzdrowienie z choroby nowotworowej Magdy. Siły dla nas wszystkich w tej trudnej sytuacji. O zdrowie dla Elżbiety, Bronisławy. Uzdrowienie z choroby nowotworowej dla Magdy, dziewczynki, której imię jest Bogu znane. Opiekę dla ich rodzin. O błogosławieństwo w mojej pracy, a jeśli jest taka wola Pana o nową, lepszą pracę. W intencjach Bogu znanych. O nawrócenie niewierzących z mojej rodziny i znajomych, szczególnie Jacka, Mariusza, Edyty, Sławomira, Marka, Renato, Anny, Dariusza, Ireny. O nawrócenie do Chrystusa wszystkich muzułmanów i wyznawców innych niechrześcijańskich religii. O laski dla wszystkich, którym winna jestem modlitwę, którzy mnie o nią prosili. O łaski dla Karoliny i innej Karoliny B. w ich błogosławionym stanie, za ich nienarodzone dzieci. Maryjo polecam Ci ich wszystkich. Za zmarłych z mojej rodziny i spośród znajomych, śp Benedykta, śp. Armanda, śp. Renaty. Za dusze w czyśćcu cierpiące, za duszę tragicznie zmarłego, którego imię jest znane Panu. Dziękczynna Bogu i Matce Najświętszej: za wszystkie otrzymane łaski.
Wszelkiego dobra i pokoju dla Was od Zmartwychwstałego Pana.
|
Pn mar 28, 2016 11:38 |
|
 |
magda68
|
Maurizio napisał(a): buongiorno a tutti,e buon lunedì dell'Angelo. confermo la mia presenza nel gruppo. le mie intenzioni per aprile sono: per Alice e la sua mamma,perchè il Signore le incontri e doni loro il Suo Amore. per la conversione di Anna e Roberto,perchè Gesù dia loro grazia e amore. per il papà di Umberto,che il Signore Gesù lo accompagni nella sua malattia e gli dia pace e serenità. per ii nostro Papa Francesco,che lo Spirito Santo lo guidi sempre nella sua missione pastorale,per tutti i sacerdoti e i missionari. per tutti i cristiani perseguitati a causa della loro fede,per tutte le vittime del terrorismo e di ogni fondamentalismo. per il nostro gruppo del Rosario,affinchè lo Spirito Santo ci faccia sentire tutti fratelli... per me,perchè il Signore mi sia sempre vicino,soprattutto nelle prove... salutandovi,con Dio Ciao a tutti, miłego świątecznego poniedziałku. Potwierdzam moją obecność w grupie. Moje intencje na kwiecień. - Za Alicję i jej mamę, aby spotkał je Pan i obdarzył Swą Miłością. - O nawrócenie Anny i Roberta, aby Jezus dał obdarzał ich łaskami i miłością. - Za tatę Umberta, aby Pan Jezus był z nim w jego chorobie i obdarzał pokojem. - Za naszego papieża Franciszka, aby Duch Święty wciąż prowadził go w jego misji pastoralnej, za wszystkich kapłanów i misjonarzy. - Za wszystkich prześladowanych chrześcijan ze względu na ich wiarę, za wszystkie ofiary terroryzmu i wszelkiego rodzaju fundamentalizmu. - Za naszą grupę różańcową, abyśmy za sprawą Ducha Świętego czuli się jak bracia. - za mnie, aby Pan był zawsze blisko mnie, przede wszystkim w moich próbach. Pozdrawiam Was. Z Bogiem
|
Pn mar 28, 2016 11:51 |
|
 |
magda68
|
Maurizio napisał(a): ciao a tutti,scusate se non mi sono fatto vivo prima,spero abbiate passato bene,vi faccio gli auguri di Pasqua,anche se in ritardo Ciao wszystkim. Przepraszam, że nie napisałem wcześniej, mam nadzieje, że przeżyliście dobrze święta. Składam wam najlepsze życzenia z okazji świąt Zmartwychwstania Pańskiego, nawet jeśli z opóźnieniem. Grazie Maurizio 
|
Pn mar 28, 2016 11:56 |
|
 |
Dariusz-555
|
moja intencja - za szszesliwy urlop w Rzeczpospolitej .
|
Pn mar 28, 2016 20:10 |
|
|
|