Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 2:59

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
nie bylo swietowania reformacji . bylo to wyraznie zaznaczone podczas szwedzkiej wizyty Papieza Franciszka . naciski byly bardziej polozone na poczatek kryzysu i brak porozumien z katolikami .
zaskakuje mnie brak zaangazowania tej wizyty by wzmocnic katolicyzm w kraju wikingow .

wspominam 1 lipca na cmentarzu w Klingenberg . 40 rocznica smierci Anneliese Michel , zblizam sie do grobu . . . jeden jedyny pielgrzym ( wlasnie ze Szwecji ) modli sie za wstawiennictwem swietej Brygidy szwedzkiej . pogadalim se . stwierdzil ze smutkiem ze w jego Ojczyznie kiepsko z wiara rzymsko katolicka .

zauwazylem ze najbardziej lubianym wpisem na watku naszej Rozy jest - " te same intencje co w poprzednim miesiacu " .

Wt lis 01, 2016 18:51

ciao a tutti,confermo la mia presenza nel gruppo.
le mie intenzioni per novembre;
per Alice e sua mamma,perchè si incontrino sempre con il Signore Gesù...
per Umberto e Mariagrazia,che il Signore stia loro vicino in questo momento difficile.
per tutti i cristiani perseguitati a causa della loro fede,perchè il Signore Gesù li conforti e mandi lo Spirito Santo su di loro..
per la conversione dei musulmani e dei cristiani tiepidi,nonchè dei fratelli separati...
per le intenzioni del santo Padre..
per Papa Francesco,perchè lo Spirito Santo continui a guidarlo nella sua missione pastorale,per tutti i sacerdoti e i missionari..
per il nostro gruppo del Rosario,che possa essere sempre unito e continui a perseverare nella preghiera..
per me,perchè il Signori mi mandi il Suo Spirito e mi faccia capire la Sua volontà...
salutandovi,con Dio

Wt lis 01, 2016 19:12

Magda,se puoi venire su Skype,che devo chiederti delle cose...

Wt lis 01, 2016 19:20

Maurizio napisał(a):
ciao a tutti,confermo la mia presenza nel gruppo.
le mie intenzioni per novembre;
per Alice e sua mamma,perchè si incontrino sempre con il Signore Gesù...
per Umberto e Mariagrazia,che il Signore stia loro vicino in questo momento difficile.
per tutti i cristiani perseguitati a causa della loro fede,perchè il Signore Gesù li conforti e mandi lo Spirito Santo su di loro..
per la conversione dei musulmani e dei cristiani tiepidi,nonchè dei fratelli separati...
per le intenzioni del santo Padre..
per Papa Francesco,perchè lo Spirito Santo continui a guidarlo nella sua missione pastorale,per tutti i sacerdoti e i missionari..
per il nostro gruppo del Rosario,che possa essere sempre unito e continui a perseverare nella preghiera..
per me,perchè il Signori mi mandi il Suo Spirito e mi faccia capire la Sua volontà...
salutandovi,con Dio

Ciao a tutti
Potwierdzam udział w grupie. Moje intencje na listopad:
- Za Alicję i jej mamę, aby ciągle doświadczały spotkania z Panem Jezusem.
- Za Umberto i Mariagrazię, aby Pan był blisko nich w tych trudnych momentach.
- Za wszystkich prześladowanch za swą wiarę chrześcijan, aby Pan ich pocieszał i zesłał Ducha Świętego na nich.
- O nawrócenie muzułmanów, letnich chrześcijan oraz braci odłączonych.
- W intencjach Ojca Świętego.
- Za papiaża Franciszka, aby Duch Święty nadal go prowadził w jego misji pastoralnej, za wszystkich kapłanów i misjonarzy.
- Za naszą grupę różańcową, aby mogła być ciągle zjednoczona i wytrwała w modlitwie.
- Za mnie, aby Pan posłał mi Swojego Ducha i aby dał mi zrozumieć Swoją wolę.
Pozdrawiam was. Z Bogiem.

Wt lis 01, 2016 21:16

Terezjusz, jeśli w październiku miałam 4 tajemnicę bolesną to w listopadzie powinnam mieć 5,a z pliku wynika,że mam 3.

Śr lis 02, 2016 9:43

Rose_jo napisał(a):
Terezjusz, jeśli w październiku miałam 4 tajemnicę bolesną to w listopadzie powinnam mieć 5,a z pliku wynika,że mam 3.

Chyba że coś źle patrzę.

Śr lis 02, 2016 10:04

późno ale potwierdzam! :)

Śr lis 02, 2016 11:04

Rose_jo napisał(a):

Rose_jo masz oczywiście rację, przepraszam za pomyłkę :oops: już poprawione.

Kochani cały listopadowy przydział zrobiłem źle, dlatego proszę sprawdźcie jeszcze raz czy wszystko się zgadza chyba sie starzeję :)

Śr lis 02, 2016 14:46

szczęść Boże,
potwierdzam swoją obecność w naszej Róży.
Intencje bez zmian.

pozdrawiam

Adrian

Śr lis 02, 2016 15:46

Kochani od dzisiaj modli się z nami Basiaw.
Witamy Cię serdecznie wśród nas :-)

Cz lis 03, 2016 14:50

Bardzo dziękuję za powitanie, z wielką radością przystępuję do wspólnej modlitwy, bo czuję narastającą potrzebę modlitwy, zwłaszcza różańcowej.
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie:-)

Cz lis 03, 2016 16:46

Witam w ten deszczowy poranek
Przeglądam wątek, żeby poznać Członków Róży, zorientować się jakoś we wszystkim. Stron jest tak dużo, że wszystkiego nie przeczytam, nie dam rady, ale żeby nie popełnić błędu i od początku modlić się jak należy chciałam Was zapytać o 2 sprawy - czy modlicie się o określonej godzinie, czy jak kto może? Widze na początku wątku, że najczęściej pojawiała się 21:30, ale czy tak jest nadal?
Chcialam też zapytać o intencje, jak je 'ogarniacie'? Czy czytacie wymienione na dany miesiąc i już w czasie modlitwy mówicie ogólnie, że w intencjach Róży, czy może drukujecie sobie intencje na dany miesiąc i czytacie? Zapamiętać wszystkich się nie da:-(
pozdrawiam Wszystkich serdecznie i będę bardzo wdzięczna za wyjasnienia.

Pt lis 04, 2016 8:46

Witaj Basiu!

Postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania.

1. Godzina modlitwy. Na początku była ustalona ale nie jest to obowiązek. Ja np. modle się rano gdy mam czas w drodze do pracy. 21.30 dla mnie jest lekko mówiąc nie osiągalna ;) Także modlimy się wtedy gdy możemy.

2. Intencje staram się czytać raz na początku miesiąca i tyle. Jak sama widzisz jest ich troszeczkę i samo przeczytanie wszystkich zajmuje więcej niż sama modlitwa :) Dlatego czytam raz a potem przy modlitwie wzbudzam intencję "we wszystkich intencjach naszej Róży Różańcowej" i tyle, Pan Bóg dobrze wie o co chodzi ;)

Pozdrawiam serdecznie!

Pt lis 04, 2016 10:42

Podobnie jak patryk84, modlę się jadąc do pracy. Czasem gdy Idę z psem na spacer, wtedy jest spokój i dużo czasu...
Z tym, że ja nie modlę się jedną obowiązkowa dziesiątka, ale staram co dzień odmówić cały Różaniec i zazwyczaj mi się udaje😊

Intencji też nie wymieniam, to nie miałoby sensu uczuć się ich na pamięć, ale robię tak samo jak kolega z góry😊

Życzę ci wytrwałości w odkrywaniu piękna modlitwy różańcowej, oraz wielu łask z niej płynących.

Pt lis 04, 2016 19:08

Bardzo Wam dziękuję za wyjaśnienia, to już jestem spokojna, że dobrze myślałam i mogę się owocnie modlić.
W wolnych chwilach zaglądam też do innych wątków na Forum, ale niektóre dyskusje są tak ciężkie, że trudno przejsc nad nimi spokojnie, ile różnych opinii, stanowisk, poglądów...
Miłego weekendu Wszystkim życzę i dużo spokoju do modlitwy.

So lis 05, 2016 9:56
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578 ... 588  Następna strona