Re: Problem : Nowenna a Masturbacja
mnie pomaga nabożeństwo trzech zdrowa Maryja
Nabożeństwo Trzech Zdrowaś Maryja
(Odmawiamy rano i wieczorem dla uzyskania łaski uniknięcia grzechu śmiertelnego i szczęśliwej śmierci)
Dziękujemy Tobie Trójco Przenajświętsza za Potęgę udzielonąNajświętszej Maryi Pannie
Zdrowaś Maryjo...
Moja Droga Matko, Panno Maryja, zachowaj mnie dnia dzisiejszego od grzechu śmiertelnego i udziel mi bezcennej łaski wytrwania w dobrym aż do końca, czyli szczęśliwej śmierci.
Dziękujemy Tobie Trójco Przenajświętsza za Mądrość udzielonąNajświętszej Maryi Pannie.
Zdrowaś Maryjo...
Moja Droga Matko, Panno Maryja, zachowaj mnie dnia dzisiejszego od grzechu śmiertelnego i udziel mi bezcennej łaski wytrwania w dobrym aż do końca, czyli szczęśliwej śmierci.
Dziękujemy Tobie Trójco Przenajświętsza za Miłosierdzie udzielone Najświętszej Maryj Pannie.
Zdrowaś Maryjo...
Po każdym Zdrowaś Maryjo... możemy dodatkowo (choć nie jest to konieczne dla spełnienia warunków tego nabożeństwa) za św. Antonim Padewskim dodawać:
„O Maryjo, Dziewico przed Twym Bożym Poczęciem, zachowaj czystym mój umysł, moje serce i ciało moje. O Maryjo, Dziewico w czasie Bożego Poczęcia, zachowaj czystym mój umysł, moje serce i ciało moje. O Maryjo, Dziewico po Twoim Bożym Poczęciu, zachowaj czystym mój umysł, moje serce i ciało moje.”
Powyższe nabożeństwo jest niezwykle skuteczne, gdy ofiarujemy je w każdej innej intencji np.: o nawrócenie zatwardziałego grzesznika, za dusze czyśćcowe, pomoc w trudnej sytuacji materialnej itd.
Powyższe nabożeństwo jest niezwykle skuteczne, gdy ofiarujemy je w każdej innej intencji np.: o nawrócenie zatwardziałego grzesznika, za dusze czyśćcowe, pomoc w trudnej sytuacji materialnej itd.
http://www.ultramontes.pl/rosarium_i_i_2.htmi mówię jeszcze egzorcyzmy modlitwy uwolnienia
według Tertuliana wierzący niezdolny wygnać złego ducha nie zasługuje na miano chrześcijanina ,ale na śmierć
na mocy chrztu wolno nam wykonywać prostych wyzwoleń
np. moca mojego chrztu Jezu uwolnij mnie od ducha buntu i agresji
Mocą mojego chrztu, Jezu, uwolnij mnie od ducha buntu i agresji!”.
Chrystus, powtórnie przemierzając z nami historię naszego życia, chce uwolnić nas od wszelkich nieuporządkowanych przywiązali.
Przypominam sobie swój niepoamowy apetyt na czekoladę. Nie potrafiłam nigdy oprzeć się tej pokusie. Bóg wymaga jednak, abyśmy zachowywali umiar w jedzeniu. Pomodliłam się więc słowami: „Jezu, mocą mojego chrztu zrywam wszelkie nadmierne uzależnienie od słodyczy”. Dzisiaj nie jestem już łakoma i jem czekoladę w niewielkich ilościach.
Podobnie postępujemy w naszych relacjach z innymi ludźmi. Mając do czynienia z osobą wyjątkowo napastliwą, modlę się cicho, a Bóg zawsze mnie wysłuchuje: „Panie, przez łaskę chrztu i łaskę bycia Twoim dzieckiem, wypędzam ducha buntu i niewiary, składając je u stóp Twego krzyża, abyś nad nimi zapanował”. Zwykle coś się wydarza i mogę kontynuować rozmowę. Jej rezultat z pewnością będzie pozytywny.
Ileż razy spotykaliśmy osoby sparaliżowane nieśmiałością, strachem, niepokójem, poczuciem winy! Wystarczała wówczas modlitwa0 wyzwolenie mocą chrztu, aby Pan zaczął działać i otwierał zamknięte bramy serc.
ja odmawiam modlitwy z książeczki walczmy z szatanem ks marian polak csma