Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 18:17

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
 Nie wiem czy dobry dział | Samobojstwo 
Autor Wiadomość

Post Nie wiem czy dobry dział | Samobojstwo
Witam,
mam pytanie. Czy przed popełnieniem samobójtwa trzeba się z tego wyspowiadać jeżeli pójdę na ostatnią Spowiedz Świętą?
Znaczy. Czy muszę to mówić, bo jeżeli nie powiem że chce to zrobić to ta spowiedz będzie nieważna. Z góry dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi.
Pozdrawiam!!!
Cinek.

Śr lip 10, 2013 17:22
Post Re: Nie wiem czy dobry dział | Samobojstwo
Musze ciebie zmartwic, ale nie masz mozliwosci uzyskania rozgrzeszenia z grzechu, ktory dopiero zamierzasz popelnic. Warunkami waznosci spowiedzi jest mocne postanowienie poprawy i zal za grzechy.

Samobojstwo nigdy nie jest wyjsciem. Zawsze jest inne wyjscie. Pan Bog potrafi rozwiazac najbardziej niemozliwe problemy, jezeli Mu zaufasz. W koncu nie masz nic do stracenia.
Jesli chcesz, napisz do mnie na PW

Śr lip 10, 2013 17:28

Pomocna odpowiedz dla Ciebie to albo przestań sobie robić głupie żarty, albo zastanów nad tym co wypisujesz...

Śr lip 10, 2013 20:06

WIST jak zawsze ostro i konkretnie ;)

Cinek95 jesli mówisz powaznie, to co to zmieni ? Po co odrazu sie zabijać. Masz pewnie 18 lat- dziewczyna Cie rzuciła, spoko znajdziesz nastepną. Szkoła Ci sie wali -- wez sie w garsc i ogarnij temat, a dalej pójdzie.

Ale wracając do twojego pytania, o ile wiem samobójca moze trafic nawet do piekła, bo zycie jest to dar
i gdy my popełniamy taki czyn, o którym piszesz to jednoczesnie wyrzekamy sie tego daru, a to dar najwiekszy jaki człowiek mółby dostać.

Śr lip 10, 2013 20:58

Mam nadzieje, że nie zawsze ostro :) Nikomu nie chce robić wyrzutów, tak jak bym sam był człowiekiem który ze wszystkim sobie świetnie radzi. Gdyby ta wypowiedz nie była tak absurdalna, nie była napisana style który wskazuje na coś błahego to inaczej bym napisał. Odpowiedz jakiej spodziewa się autor sugeruje niesmaczny żart...

EDIT
Temat zamykam.

Śr lip 10, 2013 21:17
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 5 ]