Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Gospel -- jako obraza ? 
Autor Wiadomość

Post Gospel -- jako obraza ?
Cześć, czy jesli bede słuchał piosenkarza, który jego przydomek wiąże sie z religią Chrzesijanska, a słowa piosenki nie przypadaja Chrzescijanowi to czy w taki sposób obrazam Pana ?
Konkretnie chodzi mi o ten przydomek (Gospel), nie o przeklenstwa które znajduja sie w piosence.

Cz sie 15, 2013 17:21
Post Re: Gospel -- jako obraza ?
Zadałam sobie trud i przeczytałam jeden taki "tekst". Normalnie nie wypowiadam się na temat tego kto jakiej muzyki słucha, ale ponieważ sam pytasz o opinie, więc odpowiem pytaniem na pytanie. Po co wogóle chrześcijanin miałby słuchać czegoś takiego?
Bóg stworzył człowieka na drodze do doskonałości... Jak myślisz - czy sięganie przez tego człowieka po stek wulgaryzmów Boga cieszy? Czy jest to zgodne z tym czego On dla nas pragnie?
To co miałam nieprzyjemność przeczytać pretenduje do mistrzostwa świata na nagromadzenie przekleństw w jednej linijce tekstu.
Sam pomyśl czemu coś takiego może służyć i czy słuchanie tego jest dla chrześcijanina budujące. Już mniejsza o ten pseudonim, naprawdę...;)

"Zadajcie więc śmierć temu, co jest przyziemne w /waszych/ członkach: rozpuście, nieczystości, lubieżności, złej żądzy i chciwości, bo ona jest bałwochwalstwem. Z powodu nich nadchodzi gniew Boży na synów buntu. I wy niegdyś tak postępowaliście, kiedyście w tym żyli. A teraz i wy odrzućcie to wszystko: gniew, zapalczywość, złość, znieważanie, haniebną mowę od ust waszych!"
Kol 3, 5-8

Cz sie 15, 2013 18:46

No cóz ale ostatnio mniej zalerzy mi na tym jakich słow słucham i jakie sam wypowiadam.
Nie wiem czemu bardziej martwie sie nad pseudonimem, niż nad tymi wszystkimi wulgaryzmami, moze dlatego ze według mnie pseudonim wiążacy sie religią Chrześcijanska bardziej dotyka/obraza Boga niz wulgaryzmy.
Nie wiem jak to wytłumaczyc, ale odpiszcie czy w tym przypadku ten pseudonim jest czyms złym.

Cz sie 15, 2013 19:44

Pomozecie ?

N sie 18, 2013 20:05

Masz problem z oceną? Czemu sądzisz że anonimowi internauci pomogą Ci i zadecydują za Ciebie?

Słuchasz muzyki gdzie padają przekleństwa i w tym miejscu już powinna nasunąć Ci się jakaś myśl, czy warto czy nie. Co za znaczenia ma pseudonim autora? A jakby brzmiał Anioł, to coś by zmieniło? W czym zatem potrzebujesz pomocy? Nie jestem Bogiem aby odpowiedzieć Ci czy Go obrażasz. Może On się w ogóle nie obraża, ale tylko zasmuca? Na pewno uśmiechu nie wzbudzasz.

N sie 18, 2013 20:46

Bóg nie jest małostkowy i na niektóre rzeczy po prostu machnie ręką. Dlatego nie warto roztrząsać takich spraw. Na Sądzie Ostatecznym raczej nikt Ci tego nie wyciągnie.

Ale to tylko moje zdanie.

Pt sie 23, 2013 23:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6 ]