|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
BladzacyAniolek
|
 Alkohol
Czy jest coś złego w tym, że wypije czasem piwo albo jednego drinka przy braniu leków psychotropowych? Mój spowiednik jest bardzo wrażliwy na tym punkcie i kazał w ogóle mi nie pić. Wypiłam ostatnio dwa piwa, powiedziałam mu o tym, i tak mnie zjechał, że odechciało mi się już przystępować o sakramentu pokuty...
_________________ My Savior loves. My Savior lives. My Savior's always there for me. My God he was. My God he is. My God he's always gonna be.
|
| So wrz 13, 2014 12:53 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Alkohol
Ile masz lat? A co mowi twoj lekarz?
|
| So wrz 13, 2014 12:56 |
|
 |
|
BladzacyAniolek
|
mam 26 lat. No lekarz mówił, że nie powinnam pić alkoholu, no ale jak mam zamiar wypić te jedno piwo, to nie biorę leków.
_________________ My Savior loves. My Savior lives. My Savior's always there for me. My God he was. My God he is. My God he's always gonna be.
|
| So wrz 13, 2014 13:11 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A lekarz mowil, ze mozesz sobie sama leki dawkowac?
Spowiednik sie o ciebie troszczy. Podziekuj Panu Bogu, ze jest ktos, dla kogo twoje zycie i zdrowie sie liczy.
|
| So wrz 13, 2014 13:27 |
|
 |
|
WIST
|
Błączący Aniołku, wiem że przeżywasz trudny czas w życiu, choć nie wyobrażam sobie jak Ci trudno. Być może masz potrzebę zrobić coś dla siebie, wypić jedno piwko, bo inaczej czujesz bezsensowność wszystkich czynności, bo co po tabletkach, jak normalnie żyć nie można. Ale nie do nas należy odpowiadać Ci co jest dobre a co nie. Jesteś pod opieką i spowiednika i lekarza i to oni wiedzą lepiej jaka jest sytuacja i co jest lepsze, lub po prostu jedynie dobre dla Ciebie. Jeśli próbujesz się usprawiedliwiać, pytając forumowiczów, to zdecydowanie nie jest to dobre. Jeśli ryzykujesz samowolką swoje zdrowie to nie jest to dobre.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| So wrz 13, 2014 14:06 |
|
|
|
 |
|
BladzacyAniolek
|
Nie szukam usprawiedliwianie, zastanawiam się tylko, czy to rzeczywiście jest ciężki grzech, tak jak mówi spowiednik.
|
| So wrz 13, 2014 20:13 |
|
 |
|
BladzacyAniolek
|
Rozumiem upić się, ale nie jedno piwo czy jeden drink. A on się tłumaczy tym, że sam nie pije, ale to że on jest przeciwko alkoholowi, nie oznacza, że każdy człowiek ma nie pić.
|
| So wrz 13, 2014 20:15 |
|
 |
|
WIST
|
Jeśli chodzi o sam alkohol w małych ilościach to nic nie wiem o tym aby był to grzech. W każdym razie nie większy niż napoje gazowane. Ale Twoja sytuacja nie jest typowa i nie mam żadnego pojęcia co faktycznie myśli ksiądz i jak to argumentuje.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| So wrz 13, 2014 20:29 |
|
 |
|
kama10
|
ogólnie jest przyjęte że nie wolno pić alkoholu gdy się bierze leki psychotropowe gdyż połączone razem przynoszą dużo szkody dla organizmu - więc dla swojego zdrowia lepiej je nie łączyć
|
| So wrz 13, 2014 22:19 |
|
 |
|
Antko
|
Samo picie alkoholu nie jest grzechem, chyba że jest to uzależnienie od alkoholu bądź się upijasz. Tutaj raczej trzeba by spojrzeć z punktu widzenia Twojego zdrowia. Skoro lekarz zalecił nie łączyć leków z alkoholem to powinieneś się do tego stosować.
|
| N wrz 14, 2014 13:15 |
|
 |
|
JedenPost
|
Antko napisał(a): Samo picie alkoholu nie jest grzechem Dokładnie, narkotyki są dla ludzi.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| N wrz 14, 2014 17:40 |
|
 |
|
mareta
|
BladzacyAniolek napisał(a): mam 26 lat. No lekarz mówił, że nie powinnam pić alkoholu, no ale jak mam zamiar wypić te jedno piwo, to nie biorę leków. Roztropnie to Ty nie postępujesz 
|
| N wrz 14, 2014 17:52 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
|