Stanowisko KK a Bioenergoterapia
Autor |
Wiadomość |
anmara
|
 Re: Stanowisko KK a Bioenergoterapia
humalog napisał(a): Bycie arcybiskupem przed niczym nie chroni. Nawet taki hierarcha może wpaśc w sidła złego i głosić herezje A wtedy wierni są zwolnieni z posłuszeństwa wzgledem niego. Co za okropne czasy, dzisiaj nawet arcybiskupowi, pasterzowi kościoła przyprawia się rogi. Co sie dzieje z tą młodzieźą. Pod kogo jest działaniem. Co ja czytam, niebawem naszego papierza Benedykta XVI zaczną oskarżać o głoszenie herezji..
_________________ *****
|
Wt sty 15, 2013 5:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie pisze o nikim konkretnym, ani nikomu nie przyprawiam rogóe. Po prostu oznajmiam, ze takie sytuacje nie sa z góry wykluczone z powodu święceń, czy też nawet sacry biskupiej. Nie ma na swiecie takiej osoby, która nie może popaść w błędy herezji.....wszyscy jesteśmy tylko ludźmi.
Przypadek o którym dyskutujecie to nie tyle herezja co zabłąkanie sie i wiara w jakieś dziwne i podejrzane siły. Dlatego tez piszę, że skoro biskup może wpaść w sidła herezji to tymbardziej może sie zabłąkać i popełniac błędy...i nic więcej nie sugeruje.
|
Wt sty 15, 2013 7:48 |
|
 |
Iroon
|
anmara napisał(a): Jeśli leczy osoba tej rangi co arcybiskup to wie najlepiej co czym jest. Codzienna modlitwa, kontakt z Bogiem oraz 40 letni staż w tej branży jest jego prawdziwym atutem. Jego wysiłek napewno zostanie dostrzeżony przez Watykan, wcześniej czy póżniej zostanie błogosławionym, świętym. Uleczyć z raka to prawdziwy wyczyn. Myślę, że nie ma szans na dostrzeżenie tego prawdziwego przypadku uleczenia z raka przez Watykan. Takich uleczeń z raka w kościele jest tysiące.
|
Wt sty 15, 2013 10:59 |
|
|
|
 |
noOne
|
ravella napisał(a): noOne napisał(a): a co jeśli ten (lub inny) arcybiskup słuzy nie temu Panu któremu ślubował? brałaś kiedyś taką ewentualność ? A ile Ty uratowłaś/eś przed wyrokiem? Łatwo jest manipulować, oceniać bliżniego. Skąd wiesz pisząc to komu Ty teraz służysz? przed jakim wyrokiem uratowałem ? i gdzie oceniłem bliźniego ? ja wiem, że służę Chrystusowi Królowi, mam tylko jednego Króla i Pana, a przed okultyzmem ostrzegam bliźniego bo to mój obowiązek humalog napisał(a): Bycie arcybiskupem przed niczym nie chroni. Nawet taki hierarcha może wpaśc w sidła złego i głosić herezje A wtedy wierni są zwolnieni z posłuszeństwa wzgledem niego. pełna zgoda - taka jest nauka Kościoła
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Wt sty 15, 2013 21:23 |
|
 |
ravella
|
noOne napisał(a): ja wiem, że służę Chrystusowi Królowi, mam tylko jednego Króla i Pana, humolog napisał "Nie ma na swiecie takiej osoby, która nie może popaść w błędy herezji.....wszyscy jesteśmy tylko ludźmi"I ma rację.
_________________ Boskość Moja Pozdrawia Boskość wszystkich ludzi.
|
Śr sty 16, 2013 4:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
VOSS napisał(a): Iroon napisał(a): ... każdy człowiek może nauczyć sie pobierać energię w celu poprawy samopoczucia, zdrowia..... No właśnie czy według czcigodnych hierachów można pobierać energię i samemu ją się leczyć ? Z pośród czcigodnych hierarchów tylko jeden, abp Pylak, plecie podobne bzdury.
|
So kwi 20, 2013 8:04 |
|
 |
TQu
|
Alus napisał(a): VOSS napisał(a): Iroon napisał(a): ... każdy człowiek może nauczyć sie pobierać energię w celu poprawy samopoczucia, zdrowia..... No właśnie czy według czcigodnych hierachów można pobierać energię i samemu ją się leczyć ? Z pośród czcigodnych hierarchów tylko jeden, abp Pylak, plecie podobne bzdury. Arcybiskup profesor Bronisław Pylak to człowiek wyksztalcony, były wykladowca KUL. A ty kim jesteś? Czy tylko potrafisz kpić z duchowieństwa?
|
N kwi 21, 2013 8:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Arcybiskup profesor Bronisław Pylak to człowiek wyksztalcony, były wykladowca KUL. A ty kim jesteś? Czy tylko potrafisz kpić z duchowieństwa? Nie z duchowieństwa - z głupoty ludzi, choćby i z tytułami profesorskimi i święceniami duchownymi, którzy w miejsce Boga stawiają wydumaną bioenergię, której istnienie odrzuca nauka, a źródłem nie jest Bóg. I paraniem się której zakazuje Kościół.
|
N kwi 21, 2013 8:49 |
|
 |
yossef
|
Nie słuchaj fanatycznych poglądow, idz do spowiedzi, porządnie okadz sie dymem, pomedytuj, pomódl sie. rozlużnij się totalnie, a doznasz wszechogarniającej mocy Boga. Ot cała tajemnica.
|
N kwi 21, 2013 11:19 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Jeśli ktoś jest biskupem, a głosi jakieś tezy o jakiejś energii, bioenergii to należy się tylko za niego modlić, gdyż ślepy pasterz prowadący ślepych doprowadzi tylko do tego, że wszyscy oni w doł wpadną.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
N kwi 21, 2013 16:50 |
|
 |
TQu
|
Alus napisał(a): Cytuj: Arcybiskup profesor Bronisław Pylak to człowiek wyksztalcony, były wykladowca KUL. A ty kim jesteś? Czy tylko potrafisz kpić z duchowieństwa? Nie z duchowieństwa - z głupoty ludzi, choćby i z tytułami profesorskimi i święceniami duchownymi, którzy w miejsce Boga stawiają wydumaną bioenergię, której istnienie odrzuca nauka, a źródłem nie jest Bóg. I paraniem się której zakazuje Kościół. Kosciół nikomu nic nie zakazuje, chyba tyko ty, to było już kilkakrotnie powiedziane przez moderatorkę jo_tka napisał(a): Chwileczkę. Po pierwsze, nic nie wiem, o oficjalnym stanowisku Kościoła w sprawie bioenergoterapii. ... A twoje wredne teksty wobec osoby duchownej są nie na miejscu i są do usunięcia
|
N kwi 21, 2013 17:04 |
|
 |
yossef
|
medieval_man napisał(a): Jeśli ktoś jest biskupem, a głosi jakieś tezy o jakiejś energii, bioenergii to należy się tylko za niego modlić, gdyż ślepy pasterz prowadący ślepych doprowadzi tylko do tego, że wszyscy oni w doł wpadną. Arcybiskup były profesor KUL w/g ciebie to ślepy ? Kim ty jesteś ? Jakie jest twoje wykształcenie ?
|
N kwi 21, 2013 17:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
TQu napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Arcybiskup profesor Bronisław Pylak to człowiek wyksztalcony, były wykladowca KUL. A ty kim jesteś? Czy tylko potrafisz kpić z duchowieństwa? Nie z duchowieństwa - z głupoty ludzi, choćby i z tytułami profesorskimi i święceniami duchownymi, którzy w miejsce Boga stawiają wydumaną bioenergię, której istnienie odrzuca nauka, a źródłem nie jest Bóg. I paraniem się której zakazuje Kościół. Kosciół nikomu nic nie zakazuje, chyba tyko ty, to było już kilkakrotnie powiedziane przez moderatorkę jo_tka napisał(a): Chwileczkę. Po pierwsze, nic nie wiem, o oficjalnym stanowisku Kościoła w sprawie bioenergoterapii. ... A twoje wredne teksty wobec osoby duchownej są nie na miejscu i są do usunięcia Zakazuje dekretem Stolicy Apostolskiej z 1942r wszelkich form magii. Ów dekret odnosi się do osób duchownych. Nie wskazuje on bioenergoterapii, bo wtedy jeszcze nikt tym "bożkiem" się nie zajmował. Podobnie jak 40 lat temu nikt nie tworzył prawa regulującego metodę in vitro. Charyzmatycy proszą o działanie Ducha Świętego, a nikt nie dowiódł, że bioenergia pochodzi od tegoż Ducha Świętego, zatem źródło należy upatrywać poza Bogiem, czyli w mocach magicznych. Wskazanie faktu błądzenia osoby duchownej nie jest wrednym tekstem...może i księży pedofilów należy zostawić w spokoju - wszak to osoby duchowne.
|
N kwi 21, 2013 17:22 |
|
 |
TQu
|
Alus napisał(a): a nikt nie dowiódł, że bioenergia pochodzi od tegoż Ducha Świętego... Jeśli nikt nie dowiódł to też nie pisz bzdur o abp. i nie twórz herezji.
|
N kwi 21, 2013 17:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
TQu napisał(a): Alus napisał(a): a nikt nie dowiódł, że bioenergia pochodzi od tegoż Ducha Świętego... Jeśli nikt nie dowiódł to też nie pisz bzdur o abp. i nie twórz herezji. Jeśli nie od Ducha Świętego - jedynego źródła dobra, miłości, to tylko od przeciwnika Boga. Prosta logika, i odpowiedź czemu tak nachalnie atakujecie charyzmatyków chrzecijańskich i egzorcystów. Wiadomo że wasz cech abp Pylaka uznaje za swojego patrona, więc musicie dowodzić jego "prawomyślności".....tyle tylko, że niezgodnej z Biblią. W kwestii stanowiska Kościoła - w Licheniu każdego dnia odmawiana jest Koronka Dziesięciu Cnót NMP m.in. w intencji ludzi uzależnionych..od bioenergoterapii http://www.lichen.pl/pl/435/jak_i_za_kogo_sie_modlimy
|
N kwi 21, 2013 17:35 |
|
|
|