Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 23:01

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona
 o.Witko mówi ludziom, że mogą zostać uzdrowieni z nowotworów 
Autor Wiadomość
Post Re: o.Witko mówi ludziom, że mogą zostać uzdrowieni z nowotw
maly_kwiatek napisał(a):
kontolu napisał(a):
Niektórzy ojcowie ...

Którzy?
Jakieś dowody?

kontolu napisał(a):
Nawet o. Pio nie stosował takich sztuczek, że po nałożeniu rąk ludzie sa słabi i padają.Wampiryz polega na tym, że blokuje się dopływ mocy Boskiej, co gorsza wysysa się z nich, oni słabną, a on kwitnie.

Tu chodzi o spoczynek w Duchu Świętym a nie o osłabienie, ani tym bardziej o wampiryzm.
Czy na pewno przejrzałaś filmy, które zaproponowała Oleksa57?
Tam jest to wyjaśnione, między innymi przez ojca starszego od ojca Witko.

Kontolu, z całym szacunkiem, czy jesteś pewna, że jesteś wolna od złych duchów?
Człowiek, który dźwiga na sobie ducha, z pewnością poczuje się słabiej pod wpływem działania charyzmatyka. Czy nie masz tego problemu?

Tylko, ze do końca nie można mieć pewności, od kogo ma moc, ten, który nakłada na ciebie rece. No chyba że jest egzorcystą jak ks Cyran. Wedy mozna mieć większą pewność co do spoczynku w Duchu Św.

Pn mar 28, 2011 15:01
oleksa57 napisał(a):
Maria-Magdalena napisał(a):
Byłam na mszy z o. Witko. Nic nowego nie usłyszałam. Dobrze skonstruowany tekst w stylu dla każdego coś dobrego. Wyszłam z niesmakiem, ponieważ tylko o. Witko miał "moc i prawo" nakładania rąk, a było kilku kapłanów.
Przed kościołem tłum ludzi chciał przewrócić kramik z książkami oczywiście o. Witko.

Do naiwnych: Uzdrawia Pan Jezus! Jego trzeba prosić o uzdrowienie!

Nie jest to zgodne z prawdą. Do modlitwy z nałożeniem rąk po nabożeństwach o. Witko zawsze wychodzi kilku zakonników.
A księgarnia przyklasztorna mieści się w budynku odległym od kościoła, i tam są sprzedawane książki.
A uzdrawia Pan Jezus, i nikt na tych nabożeństwach nie twierdzi inaczej.
Byłam wiele razy na mszach ojca Witko, lecz nigdy nie miałam spoczynku w Duchu Świętym -chociaż modlono się tam z nałożeniem rąk również nade mną.
Jednak niektóre osoby mają spoczynek, chociaż nie jest to zjawisko masowe.
Od osób, które spoczynku zaznały usłyszałam, że jest to cudowne doświadczenie, połączone z poczuciem szczęścia, nieznanego w życiu spokoju a także czegoś, co można by nazwać zmianą perspektywy w odniesieniu do spraw powszednich. Stan ten wygasał u nich powoli, trwał jeszcze jakiś czas po tym doświadczeniu.

Na You tubie był z całą pewnością filmik z migawką z Mszy odprawianej przez o. Witko, lecz mam w tej chwili problem ze znalezieniem go.

Oto inne materiały na ten temat;

http://www.youtube.com/watch?v=N-9UT1FipJk
http://twojregion24.pl/religia/ojciec-j ... rezyserii/
http://pierzchalski.ecclesia.org.pl/ind ... z=&pyt=153

[zawsze[/b] wychodzi kilku zakonników.
A księgarnia przyklasztorna mieści się w budynku odległym od kościoła, i tam są sprzedawane książki.
A uzdrawia Pan Jezus, i nikt na tych nabożeństwach nie twierdzi inaczej.

W czerwcu ubiegłego roku byłam na mszy o. Witko w Radomiu u pallotynóww kościele św Józefa. Było trzech księzy, lecz tylko o. Witko zrobił monopol z nakładaniem rąk. Kramik z książkami też nie był wirtualny. Nie zarzucaj mi nieprawdziwych wypowiedzi jeśli tam nie byłas.

Wt mar 29, 2011 18:55

Czy ktos wie dokladnie w jakich teminach i gdzie beda modlitwy z udzialem o. Witko?

Zły? Być może.. dobry? A czemu... nie tak wiele znów pychy we mnie...
Dajcie zyć po swojemu grzesznemu a i świętym żyć będzie przyjemniej.

Wt mar 29, 2011 19:09

ja wiem ze odprawia msze w Wschowie ale to raz na jakiś czas

Wt mar 29, 2011 21:26
Najprawdopodobniej w pierwszą sobotę miesiąca kwietnia ( czyli w najbliższą) W Jarosławiu będzie Msza Św. i czuwanie z udziałem o. Witko. Początek prawdopodobnie ok. 18.00, zakończenie 3.00-4.00 nad ranem.
Oprócz tego nabożeństwa w trzecią środę miesiąca ma być odprawiona Msza Św. wstawiennicza z prośbą o uzdrowienie.
Radziłabym jednak sprawdzić tę informację , np. za pośrednictwem internetu.

Śr mar 30, 2011 21:23

Msza Św. z udziałem o. Witko powinni zabronić. Został on już rozszyfrowany. Robi to dla rozgłosu aby przyciągnąć ludzi. Stary chwyt reklamowy.

Śr kwi 06, 2011 6:23

to co ks witko robi to powinien robić każdy kapłana
a jest niewielu takich kapłanów

Śr kwi 06, 2011 8:04
zbanowany na stałe

Kiedyś podczas błogosławieństwa na Mszy Świętej odczułem boleśnie, że błogosławiący kapłan błogosławi "pustymi rękami". Poczułem, że poza słowami błogosławieństwa nie daje on nic ludziom. A przecież mógłby, jako kapłan, błogosławić światłem Ducha Świętego ...

Nie wiem dokładnie, co czyni ojciec Witko, bo nie było mi dane go poznać.
Domyślam się, że sprawą Ducha Świętego może dawać wiele i czynić cuda ...
Jak każdy kapłan ... Jak każdy człowiek ...

Śr kwi 06, 2011 9:57

maly_kwiatek napisał(a):
Kiedyś podczas błogosławieństwa na Mszy Świętej odczułem boleśnie, że błogosławiący kapłan błogosławi "pustymi rękami". Poczułem, że poza słowami błogosławieństwa nie daje on nic ludziom. A przecież mógłby, jako kapłan, błogosławić światłem Ducha Świętego ...

O.Witko obrusł w piórka, bardzo się pyszy, nawet niektórzy duchowni zrazili się do niego i do tego co wyczynia.
Te *puste ręce* to u niego też są.

Pt kwi 08, 2011 20:10

Wypaczony został sens wypowiedzi O. Witko. To oczywiste, że Bóg uzdrawia kogo chce i kiedy chce, niezależnie od jego pobożności, religijności, wiary (choć niekiedy Pan bada wiarę). Owszem jednak, złe zrozumienie intencji mszy o uzdrowienie może doprowadzić do takich wypaczeń - jadę z wiarę by mnie uzdrowiono i tyle - albo jadę by zobaczyć cud. Absurd.
I bez mszy o uzdrowienie Bóg uzdrawia. Na mszę o uzdrowienie jedzie się spotkać z Bogiem. Z pokornymi prośbami o uzdrowienie w drugiej kolejności. Bóg to nie dżin od życzeń, udziela łaski wedle swej woli a nie ludzkiego chcenia.

Ale O. Witko taki nie jest. Największy cud to nie ten fizyczny, czy nawet w łaski mistyczne (bilokacja itd),ale przemiana serca człowieka. U jednych odbywa się stopniowo, u innych nagle - różnie. Bóg i nad tym panuje, a człowiek do tego powinien dążyć. Msze o uzdrowienie nie są tajemnym lekarstwem na uwolnienie od Krzyża. A Bóg nie da ani grama, ani ułamka cierpienia więcej niźli jest to człowiekowi potrzebne do zbawienia.

Na msze o uzdrowienie warto jechać. I modlić się o uzdrowienie wewnętrzne, o co komu potrzeba. Resztę zostawić Bogu.

Kapłan jest tylko narzędziem, Bóg czyni tyle cudów przez jego ręce ile ON sam chce i planuje.

Wt kwi 12, 2011 11:29

brown napisał(a):
Bóg czyni tyle cudów przez jego ręce ile ON sam chce i planuje.

Bez żarliwej, błagalnej modlitwy nie ma uzdrowień. Gdyby o.Witko robił to indywidualnie nad każdym chorym z osobna, skuteczność byłaby wysoka, a tak to kicha. Bo to spęd naiwnych. Na setki zgromadzonych tylko nieliczni mogą potwierdzić uzdrowienia. To co on robi to powielanie metod Nardellego czy Mrugały, a to się źle kojarzy, ich skuteczność podobnie była bardzo niska.

Pt kwi 15, 2011 2:58

'Skuteczność" Boga w uzdrawianiu... bo w końcu Bóg uzdrawia... nie masz poczucia absurdu?

A uzdrowienia zdarzają się i bez "żarliwej błagalnej modlitwy". Tak zwyczajnie: na prośbę. Dość niepewną w dodatku...

So kwi 16, 2011 19:11

jo_tka napisał(a):
'Skuteczność" Boga w uzdrawianiu... bo w końcu Bóg uzdrawia......

liee napisał(a):
Gdyby o.Witko robił to indywidualnie nad każdym chorym z osobna, skuteczność byłaby wysoka.

Jotka, tu nie chodzi o skuteczniść Boga tylko skuteczność o. Witko bo On się powołuje na Niego. Nigdy nie ma pewności, że może mu w tym pomagać diabeł, on się podszywa, on jest przebiegły.

N kwi 17, 2011 6:31

Ja tutaj widzę jakiś upór i rozgoryczenie u Ciebie liee. Myślisz że Bóg to jakaś bezmyślna moc, z której sobie czerpie do woli o .Witko i niektórzy otrzymują łaski a Ty nic nie otrzymałaś. Tak wnioskuję po Twoich wypowiedziach. Masz jakiś żal?

Pt kwi 22, 2011 13:52

brown napisał(a):
... Bóg uzdrawia kogo chce i kiedy chce, niezależnie od jego pobożności, religijności, wiary .....

Skąd bierzecie takie teksty, prosze o podanie źródła.

Pt kwi 29, 2011 13:01
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona