Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 5:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 711 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 48  Następna strona
 Harry Potter 
Autor Wiadomość
Cytuj:
pamietaj Haunebu, ze owoc zakazany smakuje najepiej. Nie ma zas lepszej reklamy niz masowe protesty
tak, to prawda, przykładem niech będzie film "Kod da Vinci" - Kosciół narobił szumu i co?i tłumy ludzi przychodziły na ten film, choćby z ciekawości, co w nim jest, że kościół jest przeciwko niemu.

Śr sie 23, 2006 14:11
Wojen nie rób z protestów reklamy, bo protest to protest.

Śr sie 23, 2006 14:19
Wiem,że to ściąga tłumy, ale mam na celu zniechęcić do kupywania "Bravo".Skoro nie protesty to może bojkot.

Śr sie 23, 2006 14:21
Skoro nie protesty to może bojkot
zamiast tego proponuje porządne wyjasnienie i wytłumaczenie co w Brawo jest złe, jakie treści w nim się znajdujące są sprzeczne z Koścołem, z nauczniem Kościoła - przwdziwie udokumentowane argumenty każdego przekonają.

Śr sie 23, 2006 14:25
Ja nie kupilabym swojemu dziecku takiej ksiazki :?
Ale tak to jest jak rodzice maja to gdzies co czytaja ich dzieci i kupuja dzieciom takie ksiazki "bo nowe to jest i wszyscy czytaja" a potem pojawiaja sie problemy wychowawcze :?

Nie czytalam tej ksiazki ale nic co jest zwiazane z magia nie moze byc dobre :mad:

So sty 06, 2007 20:28

Biblia jest zwiazana z magia (bo pojawiaja sie tam odniesienia do magii, pal licho ze negatywne - jest to jakis zwiazek), wdg. Twojego rozumowania nie moze byc dobra :D

A moze wyjdz ze swojego ciasnego, wygodnego swiatka i poznaj cos przed ocenieniem? :D Zwlaszcza ze akurat potter z MAGIA ma bardzo malo wspolnego.

So sty 06, 2007 22:48

Harry Potter czy tego chcecie czy nie żadnym złem nie jest. Gdzieś tam ktoś pisze, że ta potteromania sprawia już, że dzieciaki się przebierają za Pottery i że czarują niby. Oh jejku, to przykre. Nie pamięta wół jak osłem był? Przypomnicie sobie, czy w dzieciństwie na balu przebierańców przychodziliście w dżinsach i koszuli? Bo ja to przebierałem się za kowboja, batmana i parę innych. Kurde, nawet duchy wywoływałem w dzieciństwie. I żyję! Jestem normalny! \o/ Dajcie dzieciom przeżyć dzieciństwo, a nie wtryniacie się bo Potter to zło, magia, czary, szatan. Tylko ***** tak sądzi, przepraszam za bezpośredniość. W dodatku taki, który z tą książką niewiele miał wspólnego, a jeśli miał to przykro mi, ale jego wybujałe ego i duma nie pozwoliła mu jej zrozumieć. Bo nawet 8 latki ją rozumieją.

[...]

Pt sty 12, 2007 10:09

Co wy wiecie o Potterze nie rośmieszajcie mnie bo z krzesła spadne :o .Ja jestem wielką fanką Pottera i jakoś to nie koliguje z tym że chodze do kościoła i wierze w Boga, Jezusa i Matke Bożą. A czarodzieje w HP też są katolikami i anglikanami nie wiedzieliście jak nie to się dowiedzieliście :D . Czytałam wiele razy Harry`ego Pottera i nie doszukałam tam się żadnego satanizmu albo heretycznych wypowiedzia. Wręcz przeciwnie mogę powiedzieć że pani Rowling umieściła w książce wiele symboli świadczących o tym że jest wierząca

Cz maja 10, 2007 10:39

A czarodzieje w HP też są katolikami i anglikanami nie wiedzieliście jak nie to się dowiedzieliście

A skąd Ty to wiesz :P Pani Rowling Ci o tym powiedziała? Bo w książce nie jest o tym wspomniane :P

Cz maja 10, 2007 14:24

Pomyślmy Lili i James mieli ślub, Fleur i Bill mają się pobrać Malfoyowie mają ślub, itd itd itd

Cz maja 10, 2007 19:30

Jakby ślub był jedynym wyznacznikiem bycia wierzącym :P
I jakby nie było ślubów cywilnych :P

Cz maja 10, 2007 19:56

Cz maja 10, 2007 20:44

Przypuszcam że wątpię bo pani Rowling nie jest powiązana z tego typu SEKTAMI

Pt maja 11, 2007 15:19

No jak nie? Ona pisząc tę książkę manipuluje młodym czytelnikiem, który ma się zainteresować okultyzmem i zacząć czcić szatana.

Pt maja 11, 2007 16:54

No jak nie? Ona pisząc tę książkę manipuluje młodym czytelnikiem, który ma się zainteresować okultyzmem i zacząć czcić szatana.

A w Klewkach wylądowali Talibowie :D

Pt maja 11, 2007 16:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 711 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 48  Następna strona