Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 4:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
 PODRÓŻE ASTRALNE 
Autor Wiadomość

Post Re: PODRÓŻE ASTRALNE
Podróże astralne dokonują się tylko w naszych głowach. Same w sobie nie są niebezpieczne. Zagrożeniem może być ideologiczna otoczka kreowana przez nju ejdżowców. Wystarczy olać te przekonania i dobrze się bawić :)

N gru 06, 2009 9:56

Bzdura mój drogi racjonalisto! Skoro nie możesz dotknąć ani zobaczyć w realu czym jest podróż astralna to skąd możesz wiedzieć czy nie jest bezpieczna? Przejdźmy teraz do źródła problemu? Jak myślisz? Kto stworzył wszystko?

Platon

Śr gru 16, 2009 20:37

Cytuj:
Skoro nie możesz dotknąć ani zobaczyć w realu czym jest podróż astralna to skąd możesz wiedzieć czy nie jest bezpieczna?

Skoro nie mogę tego dotknąć ani zobaczyć w realu to znaczy, że tego nie ma w realu tylko w mojej głowie :) (albo w auchan).

Cytuj:
Jak myślisz? Kto stworzył wszystko?

Płaty skroniowe mózgu ;)

Śr gru 16, 2009 21:16

Fal radiowych też nie dotkniesz a funkcjonują w realu całkiem nie żle.-pozdrawiam

Cz gru 17, 2009 0:24

Fajnie lubię jak mnie ludzie łapią za słowa :) Zdobywam wtedy cenne doświadczenie. Muszę przyznać, że płaty skroniowe to całkiem ciekawy temat, ale niestety chodziło mi o co innego: Kto stworzył Wszechświat? :)

Platon

Cz gru 17, 2009 19:01

toydo napisał(a):
Fal radiowych też nie dotkniesz a funkcjonują w realu całkiem nie żle.-pozdrawiam

fale radiowe to w końcu materia.

Cz gru 17, 2009 19:55

Może z innej beczki.
Załóżmy, że ktoś podróżuje astralnie. Jakli ma w tym cel? Po co to robi? Może mi ktoś odpowiedzieć konkretnie?

Platon

Cz gru 17, 2009 20:19

thoren napisał(a):
Może z innej beczki.
Załóżmy, że ktoś podróżuje astralnie. Jakli ma w tym cel? Po co to robi? Może mi ktoś odpowiedzieć konkretnie?

Dla rozrywki ;) Ten sam powód dla których czyta się literaturę piękną, ogląda filmy, gra w gry komputerowe

Cz gru 17, 2009 21:24

No dobra i co można przez to osiągnąć? Ta podróż ma jakiś cel, czy coś?

Platon

N gru 27, 2009 18:31

thoren napisał(a):
No dobra i co można przez to osiągnąć? Ta podróż ma jakiś cel, czy coś?

rozrywka służy poprawieniu nastroju na przykład :D

Cz gru 31, 2009 20:25

Aaa czyli się pomyliłem... Nie chodzi o hedonizm. Och jakże wspaniale! Zaraz sobię odłączę ciałą astralnę (czy jak to się tam nazywa) i wyruszę w cudowną podróż pełną przygód! poprawi mi to nastrój!

Na pewno!

Platon

Śr sty 13, 2010 20:36

thoren napisał(a):
Aaa czyli się pomyliłem... Nie chodzi o hedonizm. Och jakże wspaniale! Zaraz sobię odłączę ciałą astralnę (czy jak to się tam nazywa) i wyruszę w cudowną podróż pełną przygód! poprawi mi to nastrój!

Na pewno!
Wiesz ja mysle ze jest tutaj masa ludzi co chce byc trendy i troche szokowac. Tak miedzy Bogiem a prawda to ilu z was tak konkretnie odbywa podroze astralne lub doswiadcza swiadomego snu? Ja mam problem ze swiadomym snem. To sie dzieje samo bez zadnego nakrecania sie. Hedonizm przerobilem dawno,dawno temu. Bylo fajnie ale potem to jakas zla sila zaczela pokazywac jakich rozkosznych przyjemnosci mozna doswiadczac z zadawania gwaltu,mordu,i dzikiej zadzy smierci. To juz nie bylo przyjemne skakanie,latanie, kreowanie otoczenia,oddawaniu sie chuci i zabawie jak napoczatku. Teraz staram sie obserwowac i nie ingierowac w przebieg wypadkow. Pomijajac cala chistorie obserwacj i odbierania dobra i zla, jest do bani.Im bardziej chce zblzyc sie do Pana naszego Jezusa Chrystusa(w realu) to co noc naweiedzaja mnie zle duchy(moce)np. bestia na czums na ksztalt konia,psa zrobionego z krwi ludzi pochwyconych przez nia(bestie), krolowie hedonistow(laski,przyjemnostki i wszystko co cie zaspokaja). Wczoraj sie troche przestraszylem. Mam zone(kocham ja jak niewiem co) i oczekujemy dziecka. To co wydarzylo w nocy to napelnilo mnie lekem. Z dzika rzadza rzucam sie na nia(przelatujac przez caly pokuj), lapie za szyje i sycze(mowa bym tego nienazwal)" jestem demonem i cie zniszcze". Nic nie moglem jej zrobic gdyz dzieco nasze nienarodzone odrzucilo mnie i niemoglem sie zblizyc. To narazie tyle. Jezeli ktos mysli ze to bajki to powiem ze bajki nie bola. To dziala jak diler prochow. Pierwsza dzialka gratis. Jak mozecie to nie bawcie sie w to. Szczesc Boze i spokojnej nocy

ze

Wt lut 02, 2010 1:14

Cytuj:
Podróże astralne są tematem "gorącym' bo jak każde zagadnienie ma swoich przeciwników i zwolenników

jest to temat kontrowersyjny bowiem wiedza o podróżach astralnych jest nikła w społeczeństwie

Cytuj:
Podróże poza ciałem są traktowane jako zło i zagrożenie dla człowieka bo można być opętanym,nie wrócić itp.ci,którzy o tym piszą zazwyczaj używają trybu przypuszczającego-tak może się wydarzyć,słyszałem,tak mówili.

podróże astralne sa calkowicie bezpieczne, jesli ktos sie ich nie boi i jest do nich odpowiednio przygotowany.

.
Cytuj:
Nie stwierdzono jeszcze,żeby takie sytuacje miały miejsce,to co jest okultyzmem to nim jest ale co jest czymś nie znanym wcale okultyzmem być nie musi.

niestety sporo ludzi na wszystko co im nieznane wola "okultyzm" lub "pochodzi od demona"

Cytuj:
Człowiek musi poszukiwać BOGA analizować,konfrontować,podanie gotowych faktów w które musisz wierzyć nie prowadzi do rozwoju duchowego stwarza jego pozór

rozwój duchowy to osobista i świadoma droga do Boga i samego siebie

Cytuj:
Nie wydają mi się do tego konieczne podróże astralne. W ogóle nie wydają mi się konieczne do niczego, poza zaspokojeniem ciekawości.

podróże astralne moga wynikac z wielu celów np. ciekawości, relaksu, poznania, sa tez metoda dzieki ktorej mozna pozbyc sie lęków oraz pomagaja na nowo spojrzec (głębiej) na otaczajacy nas swiat, wlasne zycie, pomagaja dostrzegac swiata duchowy i rozwijaja swiadomosc.

owszem nie sa konieczne, ale moga byc przydatne i na pewnym etapie wydaja sie byc czyms naturalnym, jak podrozowanie do innych, odleglych państw.

Cytuj:
I umówmy się: zjawisko nie należy do naturalnych i obecnych w przyrodzie. Powoduje je zapewne jakaś siła nadnaturalna. A z siłami nadnaturalnymi niewiadomego rodzaju eksperymentować nie będę.

sa naturalna mozliwoscia i zdolnoscia kazdego czlowieka.

Cytuj:
Radzą, by wykorzystać do tego anioły... Mocno się obawiam, że faktycznie zapraszają anioły, tylko te upadłe

jesli zwracasz się do aniołów z dobrymi intencjami, miłością i wiarą to nie ma siły by przyciągnąć coś złego.

Cytuj:
Jeśli zjawisko jest naturalne powinno występować w naturze. U zwierząt, albo przynajmniej powszechnie u ludzi.

zwierzeta róznia sie troszke od ludzi, mimo wszystko. (chociaz dochodze do wniosku, ze zwierzeta sa o wiele szlachetniejsze od wiekszosci populacji ludzkiej). a co do ludzi to zdolnosc do podrozy astralnej wystepuje u kazdego, tylko nie wszyscy z tego korzystaja.

Cytuj:
Zmienię zdanie, jak ktoś mi wykaże biologiczne podstawy "podróży astralnych

pewna ograniczona forma podrozy astralnej jest sen. a co do "biologicznych podstaw" to raczej sa to "duchowe i umyslowe umiejetnosci", co nie zmienia faktu, ze sa naturalne.

Cytuj:
Chcesz odbyć podróż astralną, zrób to, nie- to nie. Czy to takie trudne?

no wlasnie! nie chcesz podrózy astralnej to nikt cie do tego nie zmusi. boisz sie jej to znaczy, ze jeszcze nie jest na nia najlepszy czas. chesz podrozowac astralnie to po prostu podrozuj.

Cytuj:
może prowadzić do czegoś złego, nawet do opętania

tylko i wylacznie wtedy kiedy nie jest sie psychicznie czy duchowo gotowym (np boisz sie opetania przez podroz astralna, bo niestety sila autosugestii jest ogromna i wtedy moze przypetac sie cos zlego, ale wlasnie przez strach i przekonanie a nie przez sama podroz)

Cytuj:

wlasnie! to co na pozor nie widac nie znaczy, ze nie istnieje lub ze jest jedynie wymyslem. mozg to narzedzie do podrozy astralnej. ale czlowiek nie jest jedynie cialem fizycznym, a dusza. astral natomiast to miejsce gdzie funkcjonuje sie na poziomie duszy.

Cz lut 11, 2010 14:28
Zobacz profil WWW

Hmmm. Osoby które uprawiają podobne praktyki potrafią zalecać "porozmawianie z energią drugiego człowieka" z komentarzem "tylko uważaj, żeby czegoś nie przywlec, najlepiej poproś o ochronę archanioła Gabriela".

Wnioskuję więc, że zdają sobie sprawę, że praktyka nie jest bezpieczna. I mam spore wątpliwości, czy archanioł jest na czyjekolwiek posyłki... Zresztą (może dziwne skojarzenie) dlaczego akurat Gabriela, nie Michała? Jako obrona przed szatanem byłby właściwszy...

Sen nie jest żadną podróżą - jest stanem fizjologicznym naszego mózgu...

Cz lut 11, 2010 14:48

znam się troszkę na podróżach astralnych i one same nie sa niebezpieczne. zagrozeniem natomiast moze byc np. strach czy autosugestia (ze cos sie przyplacze). a co do Aniołów to je się prosi o przewodnictwo, a nie im rozkazuje (taka mała różnica). poza tym każdy z nas ma swojego Anioła Stróża, który może byc takim przewodnikiem.

Cz lut 11, 2010 22:26
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona