Cytuj:
Podróże astralne są tematem "gorącym' bo jak każde zagadnienie ma swoich przeciwników i zwolenników
jest to temat kontrowersyjny bowiem wiedza o podróżach astralnych jest nikła w społeczeństwie
Cytuj:
Podróże poza ciałem są traktowane jako zło i zagrożenie dla człowieka bo można być opętanym,nie wrócić itp.ci,którzy o tym piszą zazwyczaj używają trybu przypuszczającego-tak może się wydarzyć,słyszałem,tak mówili.
podróże astralne sa calkowicie bezpieczne, jesli ktos sie ich nie boi i jest do nich odpowiednio przygotowany.
.
Cytuj:
Nie stwierdzono jeszcze,żeby takie sytuacje miały miejsce,to co jest okultyzmem to nim jest ale co jest czymś nie znanym wcale okultyzmem być nie musi.
niestety sporo ludzi na wszystko co im nieznane wola "okultyzm" lub "pochodzi od demona"
Cytuj:
Człowiek musi poszukiwać BOGA analizować,konfrontować,podanie gotowych faktów w które musisz wierzyć nie prowadzi do rozwoju duchowego stwarza jego pozór
rozwój duchowy to osobista i świadoma droga do Boga i samego siebie
Cytuj:
Nie wydają mi się do tego konieczne podróże astralne. W ogóle nie wydają mi się konieczne do niczego, poza zaspokojeniem ciekawości.
podróże astralne moga wynikac z wielu celów np. ciekawości, relaksu, poznania, sa tez metoda dzieki ktorej mozna pozbyc sie lęków oraz pomagaja na nowo spojrzec (głębiej) na otaczajacy nas swiat, wlasne zycie, pomagaja dostrzegac swiata duchowy i rozwijaja swiadomosc.
owszem nie sa konieczne, ale moga byc przydatne i na pewnym etapie wydaja sie byc czyms naturalnym, jak podrozowanie do innych, odleglych państw.
Cytuj:
I umówmy się: zjawisko nie należy do naturalnych i obecnych w przyrodzie. Powoduje je zapewne jakaś siła nadnaturalna. A z siłami nadnaturalnymi niewiadomego rodzaju eksperymentować nie będę.
sa naturalna mozliwoscia i zdolnoscia kazdego czlowieka.
Cytuj:
Radzą, by wykorzystać do tego anioły... Mocno się obawiam, że faktycznie zapraszają anioły, tylko te upadłe
jesli zwracasz się do aniołów z dobrymi intencjami, miłością i wiarą to nie ma siły by przyciągnąć coś złego.
Cytuj:
Jeśli zjawisko jest naturalne powinno występować w naturze. U zwierząt, albo przynajmniej powszechnie u ludzi.
zwierzeta róznia sie troszke od ludzi, mimo wszystko. (chociaz dochodze do wniosku, ze zwierzeta sa o wiele szlachetniejsze od wiekszosci populacji ludzkiej). a co do ludzi to zdolnosc do podrozy astralnej wystepuje u kazdego, tylko nie wszyscy z tego korzystaja.
Cytuj:
Zmienię zdanie, jak ktoś mi wykaże biologiczne podstawy "podróży astralnych
pewna ograniczona forma podrozy astralnej jest sen. a co do "biologicznych podstaw" to raczej sa to "duchowe i umyslowe umiejetnosci", co nie zmienia faktu, ze sa naturalne.
Cytuj:
Chcesz odbyć podróż astralną, zrób to, nie- to nie. Czy to takie trudne?
no wlasnie! nie chcesz podrózy astralnej to nikt cie do tego nie zmusi. boisz sie jej to znaczy, ze jeszcze nie jest na nia najlepszy czas. chesz podrozowac astralnie to po prostu podrozuj.
Cytuj:
może prowadzić do czegoś złego, nawet do opętania
tylko i wylacznie wtedy kiedy nie jest sie psychicznie czy duchowo gotowym (np boisz sie opetania przez podroz astralna, bo niestety sila autosugestii jest ogromna i wtedy moze przypetac sie cos zlego, ale wlasnie przez strach i przekonanie a nie przez sama podroz)
Cytuj:
Fal radiowych też nie dotkniesz a funkcjonują w realu całkiem nie żle.-pozdrawiam
wlasnie! to co na pozor nie widac nie znaczy, ze nie istnieje lub ze jest jedynie wymyslem. mozg to narzedzie do podrozy astralnej. ale czlowiek nie jest jedynie cialem fizycznym, a dusza. astral natomiast to miejsce gdzie funkcjonuje sie na poziomie duszy.