radiestezja i bioenergoterapia
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
 Re: nieuleczalna choroba
Efka napisał(a): Agniulko, a mi się wydaje że największym zwycięstwem szatana ze ludzie wszędzie upatrują jego działanie...Bo stąd już tylko krok do rozpalenia stosów... Efko ! Na pewno zwycięstwa szatana nie będzie, jeżeli w walce z nim odwołamy się do Boga poprzez modlitwę oraz przez naukę - a nie do niezbadanych sił natury i do tego, co "niepoznane". Efka napisał(a): Jeszcze raz mówię ze patrzenie na rzeczy pochodzace ze świata natury jak na szatańskie sztuczki pachnie herezją gnoastycyzmu, który za szatanskie sztuczki uwazal cały świat natury...
Zatem - postaraj się te sprawy wyjaśnić od strony naukowej.
|
Cz kwi 14, 2005 23:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Poprzedni post był mojego autorstwa.
|
Cz kwi 14, 2005 23:39 |
|
 |
Agniulka
|
Efka napisał(a): Agniulko, a mi się wydaje że największym zwycięstwem szatana ze ludzie wszędzie upatrują jego działanie...Bo stąd już tylko krok do rozpalenia stosów... "Lecz mówię wam, przyjaciołom moim: Nie bójcie się tych, którzy zabijają ciało, a potem nic więcej uczynić nie mogą. Pokażę wam, kogo się macie obawiać: bójcie się Tego, który po zabiciu ma moc wtrącić do piekła. Tak, mówię wam: Tego się bójcie!" /Łk 12,4-5/Efka napisał(a): ]Co do Akupunktury. Trudno wymagać od starozytnych chinczyków , aby posługiwali sie współczesną nomenklaturą medyczną  Jasne więc ze mowili o "energiach" Chodzi jednak o działania na układzie limfatycznym i na zakonczeniach nerwowych. Obecnie akupunktorą zajmują się lekarze, ktorzy zrobili z tej dziedziny specjalizacje (i tylko oni są godni zaufania)
...Czakramy się z węzłami chłonnymi pokrywają? hmmmm... eh 
_________________ TE DEUM LAUDAMUS !
|
Cz kwi 14, 2005 23:45 |
|
|
|
 |
godunow
|
Piszesz na forum Cytuj: Nie znaczy to jednak że należy medycynę naturalną odrzucić jako całość- na sobie sprawdziłam akupunkturę i
Zapyam czy jesteś osobą przewlekle chorą czy tylko tak dla wprawy sprawdzasz medycynę naturalną.
Pytam bo wiem po sobie że chory nawet się brzytwy chwyta. (jako że mam te przyjemność brać po kilka zastrzyków dziennie  ) I tej przyjemności raczej nie zabraknie mi do końca moich dni . Dlatego bardzo ostrożnie podchodzę do eksperymentowania medycyną niekonwencjonalną. Medycyna taka może spowodować nieodwracalny postęp choroby i co w tedy.  ??Ja raczej skłaniam, się do stosowania metod sprawdzonych naukowo. Wszelkie leczenie niekonwencjonalne . A zwłaszcza te wszystkie diety uzdrawiające. Przykładowo dieta doktora Kwaśniewskiego mogą prowadzić do nieodwracalnych następstw . Dlatego raczej proponowałbym zaufać nauce. Oczywiście zawsze należy wierzyć w moc uzdrowienia Boga po przez modlitwę. Jest to jedyna medycyna niekonwencjonalna akceptowalna przeze mnie to modlitwa
Pozdrawiam Zdrowy na Duchu
Heretyk Godunow!!
|
Pt kwi 15, 2005 9:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Godunowie
Jedna mała uwaga - dieta Kwaśniewskiego jest oparta na zasadach naukowych, a nie na magii.
|
Pt kwi 15, 2005 23:48 |
|
|
|
 |
godunow
|
ddv163 napisał(a): Godunowie  Jedna mała uwaga - dieta Kwaśniewskiego jest oparta na zasadach naukowych, a nie na magii. A tak na marginesie za stosowanie diety optymalnej u dzieci ( czytaj Kwaśniewskiego ) W USA
Można pójsć do więzienia.
Polscy prefesorowie jednoznacznie potępili te badania naukowe jak to nazywasz
Pozdrawiam
P.S
Możes założyć temat o diecie otymalnej..
Bo tu temat się rozmyje  !
Pozdrawiam
|
So kwi 16, 2005 11:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szkoda tylko, że nie zrobiono tego samego z "wegetarianizmem" 
|
So kwi 16, 2005 18:34 |
|
 |
godunow
|
ddv163 napisał(a): Szkoda tylko, że nie zrobiono tego samego z "wegetarianizmem" 
Według mojej wiedzy w tym zakresie to sam wegetrianizm też nie jest zalecany przez lekarzy..
Człowiek powinien wszytko jeść
Tyle tylko że w rozsądnych ilościach
Pozdrawiam
|
N kwi 17, 2005 16:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Agniulka napisał(a): Efka napisał(a): Agniulko, a mi się wydaje że największym zwycięstwem szatana ze ludzie wszędzie upatrują jego działanie...Bo stąd już tylko krok do rozpalenia stosów... "Lecz mówię wam, przyjaciołom moim: Nie bójcie się tych, którzy zabijają ciało, a potem nic więcej uczynić nie mogą. Pokażę wam, kogo się macie obawiać: bójcie się Tego, który po zabiciu ma moc wtrącić do piekła. Tak, mówię wam: Tego się bójcie!" /Łk 12,4-5/Agniulka napisał(a): Efka napisał(a): Co do Akupunktury. Trudno wymagać od starozytnych chinczyków , aby posługiwali sie współczesną nomenklaturą medyczną  Jasne więc ze mowili o "energiach" Chodzi jednak o działania na układzie limfatycznym i na zakonczeniach nerwowych. Obecnie akupunktorą zajmują się lekarze, ktorzy zrobili z tej dziedziny specjalizacje (i tylko oni są godni zaufania) ...Czakramy się z węzłami chłonnymi pokrywają? hmmmm... eh 
Agniulko chyba nie czakramy, bo czakram to jest np na Wawelu  tylko czakry jeśli już  Ale z tego co wiem to tradycja chińska nic o czakrach nie mówi tylko o jing i jang. Ale lLEKARZE mówią o układzie nerwowym, i są dla mnie wiarygodni.
A tak na marginesie to "tajemnica" otwierania czakr również ma uzasadnienie medyczne. Także chodzi o działanie na układ nerwowy. Czakry pokrywają sie np z takimi punktami jak: szwy czaszkowe, stawy skroniowo żuchwowe, punkt podpotyliczne i kręgi szyjne (atlas)- mam nadzieję ze nic nie pokręciłam bo to tylko z rozmowy z lekarzem wiem 
|
Pt kwi 29, 2005 9:07 |
|
 |
Moria
|
|
Pt kwi 29, 2005 15:02 |
|
 |
Moria
|
W sprawie bioenergoterapii i radiestezji ufam rozeznaniu osób które są uznanymi autorytetami w ocenie tych zjawisk. O. Verlinde sam przeszedł trudną drogę od zaangażowania w techniki wschodnie i okultyzm do całkowitego nawrócenia. Jest katolickim mnichem, który pomógł wielu ludziom w radykalnym zwróceniu sie do Chrystusa, w rozeznaniu pewnych zjawisk (m. in. radiestezja, bioenergoterapia).
O. Posacki SJ ma równiez duże doswiadczenie w tych tematach. Napisał kilka książek na temat okultyzmu i demonologii i mają one imprimatur kościoła katolickiego.

|
Pt kwi 29, 2005 16:57 |
|
 |
mushin
|
Moria napisał(a): W sprawie bioenergoterapii i radiestezji ufam rozeznaniu osób które są uznanymi autorytetami w ocenie tych zjawisk. O. Verlinde sam przeszedł trudną drogę od zaangażowania w techniki wschodnie i okultyzm do całkowitego nawrócenia. 
Jak pisalem w innym wątku radze nie sugerowac się pracami o. Verlinde gdyż są najezone błędami merytorycznymi.
New age i okultyzm nie maja sie nijak do religii Wschodu a o. Verlinde absolutnie blednie je utorzsamia i miesza na sposoby dowolne.
To tak jak pomylic Swiadkow Jechowy z Katolicyzmem, albo jeszcze lepiej  .
Pozdrawiam,
M.
|
So kwi 30, 2005 22:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"New Age" jest synkretycznym, dowolnym połączeniem wielu religii ...
|
So kwi 30, 2005 23:44 |
|
 |
Moria
|
Mushin napisał:
Jak pisalem w innym wątku radze nie sugerowac się pracami o. Verlinde gdyż są najezone błędami merytorycznymi.
New age i okultyzm nie maja sie nijak do religii Wschodu a o. Verlinde absolutnie blednie je utorzsamia i miesza na sposoby dowolne.
To tak jak pomylic Swiadkow Jechowy z Katolicyzmem, albo jeszcze lepiej .
Uważaj co piszesz. O. Joseph-Marie Verlinde (imię zakonne) Przeszedł sam doświadczenie wtajemniczenia Wschodu. Jest wykładowcą na Wydziale Filozofii Katolickiego Uniwersytetu w Lyonie oraz w Instytucie ChemiI i Fizyki Przemysłowej w Wyższej Szkole Inżynieryjnej. Odbył także pogłębione studia nad literaturą Wschodu i okultyzmu, a jego świadectwo pomogło wielu chrześcijanom wyść z wielu zniewoleń psychiczno-duchowych związanych ze wschodem i okultyzmem, co potwierdza słuszność jego poglądów.
Tak się składa, że New Age i okultyzm mają wiele wspólnego z religiami Wschodu - co zupełnie jasno tłumaczy on w swoim świadectwie.
|
N maja 01, 2005 4:53 |
|
 |
Moria
|
Jeszcze jeden link - jako potwierdzenie:
http://www.stos.opoka.org.pl/verl.html
Wyjaśnia temat jeszcze dokładniej.
Pozdrawiam! 
|
N maja 01, 2005 5:12 |