Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 19:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 32  Następna strona
 "biała magia" 
Autor Wiadomość

Brzmi to powaznie... Czy uwazasz się za maga Chaota, a jeśli tak to jak potężnego? Powiedz co ci dała magia (albo jak woli crowley - magija), oprócz satysfakcji i dobrej zabawy.

"Ja wędruję tylko po ścieżkach obdarzonych sercem, po ścieżkach, które mogą mieć serce. Po nich wędruję, by przemierzyć je do końca; to jedyne wyzwanie warte podjęcia. Oto którędy wędruję i patrzę, patrzę z zapartym tchem." Juan Matus

Cz lut 16, 2006 15:47
Owszem uważam się za maga (czyśmyb za rzadko to zaznaczał?). Czy za potężnego? Oj, zdecydowanie nie. Byłaby to pycha z mojej strony. Co mi dała? Dała mi zrozumienie. Pozwoliła mi wiele rzeczy naokoło i w sobie zaakceptować. Nauczyła mnie lepiej radzić sobie z problemami także "zwykłymi" metodami. Nauczyła mnie lepiej odczuwać potrzeby ludzi i jak im pomagać. Pozwala mi mniej krzywdzić przez przypadek. Daje mi poczucie wolności ale i jedności z Bogiem. Pomogła mi z wieloma tarapatami i wiem, ze pomoc tą uzyskam nieraz (aktualnie o pomoc aspiruję u imć Hypnosa, który doskonale nadaje się na godformę dla oneironautów).

Pt lut 17, 2006 23:19

Błąd wiedxmo. Według mnie nie ma białej ani czarnej. Jest magia (ew. magyia). I nie widzę potrzeby wycofywania się (zresztą teraz mam pewne zobowiązania, które chcę dopełnić więc nietaktem byłoby się wycofać).

Zgadzam się z tobą, że nie ma czarnej i białej magii, po prostu mówię tak jak inni to nazywają. Cała magia to jeden pies i to niebezpieczny. (doświadczyłam tego na sobie)

N lut 19, 2006 11:24

Na jakiej podstawie uważasz, że to jest niebezpieczne?
Może opiszesz nam swoją historię? (możesz napisać na PM jeśli chcesz)

N lut 19, 2006 13:40

Chaota, napisz konkretnie co osiągnąłeś za pomocą magii. Jakimi "niezwykłymi" metodami się posługujesz? Co takiego naprawdę magicznego doświadczyłeś? Może to wcale nie jest magia, a tylko wyobraźnia i marzenia...

"Ja wędruję tylko po ścieżkach obdarzonych sercem, po ścieżkach, które mogą mieć serce. Po nich wędruję, by przemierzyć je do końca; to jedyne wyzwanie warte podjęcia. Oto którędy wędruję i patrzę, patrzę z zapartym tchem." Juan Matus

N lut 19, 2006 21:21

Hym, coś czego nie ma generalnie nie może być niebezpieczne. Natamost wiara w to coś, to co innego. Coś takiego może prowadzić do różnych dziwnych zachowań tudzież nieprzychylnego spojrzenia środowiska.

N lut 19, 2006 22:00

Przeciwnie... To co wymyslone jest o wiele bardziej niebezpieczne od prawdziwego. Zauważ jaki strach i poczucie zagrożenia wzbudzały czarownice, wymyslone przez inkwizycję, i jak były niebezpieczne w oczach ówczesnego społeczeństwa.

N lut 19, 2006 22:48

Czarownice nie robiły szkód. Natomiast wiara w nie, jak sam napisałeś, wiele. Czyli zgodnie z tym co wcześniej ja napisałem.

Pn lut 20, 2006 1:00
Co konkretnie? Pomogła mi poradzić sobie z kilkoma problemami natury psychologicznej. Nie pytaj jakimi bo i tak nie odpowiem (nie lubię o tym mówić). Pomogła mi zrozumieć siebie i zaakceptować siebie takiego jakim jestem. Teraz mniej ranię ludzi, wyraźnie czuję, że zaraz w rozmowie walnę jakąś gafę i mogę się zamknąć w porę. Czego magicznego doświadczyłem? Kilka udanych prac z godformami (nie pytaj, to sprawa między mną, a nimi, ja nie pytam z czego się wyspowiadasz lub o czym gadasz z dziewczyną), parenaście udanych rytuałów, sporo rzuconych zaklęć (niestety w większości były to ataki energetyczne czego mi bardzo wstyd było gdy zobaczyłem skutki. Od tamtego czasu nie atakuję nikogo) i można by tak jeszcze trochę wymieniac ale jako, że zajmuję się tym ponad dwa lata, więc nie przypomnę sobie wszystkiego w kilka minut.
Futer8. Udowodnij mi, że nie istnieje :)
Wiedxmo. Tak, magia jest i w psach :D. I zgadzam się, że magia może (ale nie musi) być niebezpieczna. Magia jak wszystko stwarza zagrożenie jeżeli jest użyta niewłaściwie. Nóż sam w sobie jak już kiedyś mówiłem nie jest zły. Ale krzywdę zawsze wyrządzić może. I podpisuję się pod prośbą Mala, powiedz co konkretnie Ci się stało?

Pn lut 20, 2006 14:41

To nie ja chce udowadniać istnienie czegoś. Ty twierdzisz, że coś jest więc to pokaż. Rzuć na mnie jakieś zaklęcie proszę i poweidz jakich mam sięspodziewać efektów.

Poza tym zapewne łatwo przeprowadzić testy, które udowodnią, że kłamiesz, ale to trzeba być u Ciebie.

Pn lut 20, 2006 15:52
Z tym zaklęciem to Cię pogięło prawda? Poproś jakiegokolwiek prawdziwego maga to Ci odmówi. Jest taka zasada :wszystko co wysyłasz wraca w końcu do Ciebie. Oczywiście można by komuś zrobić krzywdę, tylko trzeba być gotowym na konsekwencje. Ja je poznałem i mówię, nie dziękuję.
No i wiesz, to że twierdzę, że coś jest nie znaczy, że chcę Ci to udowadniać. Ty masz swoje przekonania, a ja swoje.

Wt lut 21, 2006 12:25

Żałosne. Takie odpowiedzi są jednoznaczne. Prymitywne kłamstwa. Magia... Uhm.

Wt lut 21, 2006 15:38

Bo według twoich przekonań jak magia to zaraz muszą być jakieś zaklęcia w stylu hokus-pokus... A magia to nie zabawka, to tak jakbyś nie wierzył, że piła mechaniczna tnie drzewa i chciałbyś się przekonać czy tak jest naprawdę 8)

Wt lut 21, 2006 17:52

Śr lut 22, 2006 12:19

W takim razie rzuć na Futera8, jeśli tego chce, jakies potężne zaklęcie szczęscia to wtedy mu nie zaszkodzisz, a nawet może go przekonasz.

Śr lut 22, 2006 12:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 32  Następna strona