Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 01, 2024 0:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Uzdrawianie metodą Reiki 
Autor Wiadomość

Post Re: Uzdrawianie metodą Reiki
Bioenergoterapia nie koniecznie musi wychodzić od człowieka.
Dajmy na to odnajdowanie żył wodnych czy szersze - różdżkarstwo. To jak twierdzą "wychwytywanie sygnałów energii". Trzeba być po prostu medium. (przekaźnikiem)/ Podobnie z uzdrawianiem.
Shamanka, być może znamy różnych bioenergoterapeutów (itp) ale nie można zawęzić ich jedynie do uzdrawiana "własną" energią.

Cytuj:
opieranie się tylko na subiektywnej opinii księży, którzy juz nie wiedza co zrobić by zatrzymać wiernych w KK, jest chyba zbyt ograniczone
ograniczonym może byc jeszcze bardziej tępe powtarzanie sloganów niektórych mediów.
Spora część ST a i pewne pozycje NT potępiają wszelkie czary. Jakkolwiek nazywane.

Dla wierzących "energia" może pochodzić jedynie z 2 stron - bezpośrednio od Boga, lub zmodyfikowana przez Szatana.

Śr maja 19, 2010 8:30
ysuk-san napisał(a):
Bioenergoterapia nie koniecznie musi wychodzić od człowieka.
Dajmy na to odnajdowanie żył wodnych czy szersze - różdżkarstwo. To jak twierdzą "wychwytywanie sygnałów energii". Trzeba być po prostu medium. (przekaźnikiem)/ Podobnie z uzdrawianiem.
Shamanka, być może znamy różnych bioenergoterapeutów (itp) ale nie można zawęzić ich jedynie do uzdrawiana "własną" energią.

To o czym piszesz to radiestezja, nie bioenergoerapia. Wielu bioterapeutó i nie tylko oni, są też radiestetami. Ale to nieco inna działka ezoteryki :)

ysuk-san napisał(a):
Cytuj:
opieranie się tylko na subiektywnej opinii księży, którzy juz nie wiedza co zrobić by zatrzymać wiernych w KK, jest chyba zbyt ograniczone
ograniczonym może byc jeszcze bardziej tępe powtarzanie sloganów niektórych mediów.
Spora część ST a i pewne pozycje NT potępiają wszelkie czary. Jakkolwiek nazywane.

Dla wierzących "energia" może pochodzić jedynie z 2 stron - bezpośrednio od Boga, lub zmodyfikowana przez Szatana.

A czemu do razu załozono, ze energia uniwersum to energia pochądza od szatana? A nie od Boga? Pzrecież pomaga, leczy, uspokaja. Czy tak się objawia dzialanie diabła?

Śr maja 19, 2010 8:42

Znamy świadectwa ludzi, którzy przez energię reiki wcale nie doznali pokoju i uzdrowienia, wręcz przeciwnie, popadli w tarapaty zdrowotne i duchowe. Tak więc teoria o uniwersalności energii reiki i jej leczniczym charakterze jest tezą niezwykle subiektywną i nie popartą żadnymi badaniami.

Śr maja 19, 2010 10:40
Zobacz profil WWW
Wiesz jak ktoś się zaczyna bawić magią i chwyta się bez zachowania pewnych zasad wszystkiego co tajemnicze i nie zwiazane z chrześciajństwem to ma kłopoty. Ale jak ktoś jest przestzrega zasad obowiazującyhc w uzdrawianiu reiki, a nie bawi się w domowego maga to kłopotów nie ma.

Ja sama zajmuję się ezoteryką od blisko 25 lat i nie mam złychh doswiadczeń. Znam jednak osoby, które ezoterykę traktują jak zabawe w czarną magię za pomocą której mozna sobie manipulować innymi.
I tu sie zgodze, ze mogą sobie w życiu i energetyce zrobić "kuku".

Mam za to równie wiele dowodów potwierdzajacych skutecznosć metody reiki czy UP oraz innych metod naturalnych stosowanych dla wspomagania leczenia.

Śr maja 19, 2010 10:50

Nie twierdzę, że reiki jest nieskuteczne.
ale
Leczenie - a czy tylko Bóg może leczyć fizycznie?
Niby dlaczego Szatan nie? Cóż to niby dla niego odegnać ból głowy, reumatyzm czy inne?

Każdy rodzaj ezoteryki jest dwuznaczny.

Śr maja 19, 2010 11:24
zbanowany na stałe

Ysuk - san,
wszystko może mieć znaczenie dwuznaczne i wieloznaczne. To zależy od kątów widzenia i od intencji patrzących. Wiele może zdarzyć się też na etapie analizowania tego co się obserwuje i wyciągania wniosków.
Coś mnie tknęło i zajrzałem na stronę firmowaną przez SJ. Okazuje się, że jest tam ogromny artykuł na temat Reiki skopiowany ze strony polonica.net, która od lat zajmuje się pozyskaniem polskich dusz, między innymi, poprzez walkę z Kościołem i z Narodem Żydowskim.

Kiedyś zająłem się tym, ale nie było zainteresowania ze strony forumowiczów. Moderator wyraziła pogląd typu "Widać tak musi być" i dyskusja się zamknęła.
Może szkoda, może lepiej nie promować tych chorych z nienawiści pseudo - katolików...
Kto ciekawy gdzie to było - podaję odnośnik:
viewtopic.php?f=9&t=13075

Nie dziw się więc ysuk-san, że tą samą sprawę, rzecz ludzie widzą inaczej. To akurat jest naturalne. Bezsensowne są próby przekonywania innych o tym, że coś duchowego, nie namacalnego, czegoś co można odczuwać, a nie koniecznie mierzyć i ważyć - jest faktem. Kto odczuł - ten wie, że to jest fakt. Pozostali patrzą ze zdziwieniem - bo nic nie widzą. Jeśli się boją - to dołożą temu co niewidzialne wizytówkę Szatana. Ot, takie to proste.

Kiedyś, zbulwersowany, że w Polsce odbywa się produkcja w skali przemysłowej karpi z wszczepionym ludzkim genem, zapytałem proboszcza jak mam się zachować w tej sytuacji, gdzie pisać, jakie instytucje poruszać, co na to Kościół... itd.
Ksiądz popatrzył jak na głupiego i bez większego wahania zawołał: jeść, jeść jeść i nie myśleć o głupotach ! Na chwałę Bożą ! Co Bóg dopuścił - nie może być złe !

A ja nadal mam wątpliwości. Coraz większe zresztą.
Taki los człowieka myślącego :)

Co do Reiki - nie mam wątpliwości że ma pochodzenie Boskie, a nie Szatańskie. To wynika nie tylko z wiary, wynika to z licznych obserwacji, analiz, przemyśleń. Mam za to wiele wątpliwości co do czystości tych wszystkich, którzy wykorzystują Reiki w sposób spektakularny, na przykład do uzdrawiania. Przekazy nieczyste - skutkują nieczysto. Przekazy czyste, z czystą intencją - skutkują czysto. Proste.
Pozdrawiam :)

Śr maja 19, 2010 13:15

podzielę się z wami doświadczeniem kiedyś jak jeszcze zajmowałem się pracą z energią zrobiłem taką wielką kule energetyczną, zbierałem energie chyba z 100 minut aż ta energia była tak skondensowana i zaczęła świecić na różowo, chyba mam takie pole energetyczne? no i gdy zerbrałem już tą energie zaczołem się zastanwaiać co z nia zrobić i wtedy przyszedł Kot, jak pierdyknołem go tą eneggią to możecie uwierzyć albo i nie kot się rozszczepił na atomy. Bardzo mnie to zdziwiło bo niewiedzialem że aż taka moc drzemie w służbie zła. oczywiście zaraz wyszedłem z Ciała przez czakre korony i zapytałaem tego kota dlaczego się rozszczepiłeś mój przyjacielu, a on na to - Twoja energia była tak wielka że gdy ją skierowałeś w moje bio pole to wtedy nie moglem jej przyjąć i musiałem rozszczepić się do poziomu wibracji poziomu Alfa- centurion i wtedy ją przyjąć. Dzięki temu już nigdy nie będę miał reumatyzmu w ogonku a tak mnie bolał przez wiele dni. Znowu się zdewaluowałem do poziomu ciała i co zdziwko mialem fajne. Ale mówię mam co gorsza później miałem z tego powodu wiele problemów :( tak że ogólnie nie polecam metody reiki!!! to są "brudne energie" a wychodzi to po czasie

Śr maja 19, 2010 13:23

O reiki się sporo mówi i pisze w kontekście uzdrawiania. Uniwersalna energia, itp. Pełna dobroci itp. Tak sobie pomyślałem, skoro jest taka uniwersalna energia reiki, to czy może istnieje jej odwrotność, taka anty-reiki, też uniwersalna, ale zła, szkodząca. To pytanie kieruje w sposób szczególny do osób, które mają kontakt bezpośredni z reiki.

Śr maja 19, 2010 13:25
Zobacz profil WWW
kamdul napisał(a):
podzielę się z wami doświadczeniem kiedyś jak jeszcze zajmowałem się pracą z energią zrobiłem taką wielką kule energetyczną, zbierałem energie chyba z 100 minut aż ta energia była tak skondensowana i zaczęła świecić na różowo, chyba mam takie pole energetyczne? no i gdy zerbrałem już tą energie zaczołem się zastanwaiać co z nia zrobić i wtedy przyszedł Kot, jak (censored) go tą eneggią to możecie uwierzyć albo i nie kot się rozszczepił na atomy. Bardzo mnie to zdziwiło bo niewiedzialem że aż taka moc drzemie w służbie zła. oczywiście zaraz wyszedłem z Ciała przez czakre korony i zapytałaem tego kota dlaczego się rozszczepiłeś mój przyjacielu, a on na to - Twoja energia była tak wielka że gdy ją skierowałeś w moje bio pole to wtedy nie moglem jej przyjąć i musiałem rozszczepić się do poziomu wibracji poziomu Alfa- centurion i wtedy ją przyjąć. Dzięki temu już nigdy nie będę miał reumatyzmu w ogonku a tak mnie bolał przez wiele dni. Znowu się zdewaluowałem do poziomu ciała i co zdziwko mialem fajne. Ale mówię mam co gorsza później miałem z tego powodu wiele problemów :( tak że ogólnie nie polecam metody reiki!!! to są "brudne energie" a wychodzi to po czasie

To o czym piszesz to tworzenie psiballa i jeśli tworzyłeś go długo to był silny. pSIballe to jednak twoja własna skkumulowana i sielnie skondensowana energia. Żle wykorzystana lub pzrez osobę, któa o tym nie am pojęcia moze być groźna i niebezpieczna. Dlatego zanim zacznie sie "bawić" energiami, tzreba się nauczyć tego i owego o nich samych a nie eksperymentować.

Śr maja 19, 2010 13:47
SJ napisał(a):
O reiki się sporo mówi i pisze w kontekście uzdrawiania. Uniwersalna energia, itp. Pełna dobroci itp. Tak sobie pomyślałem, skoro jest taka uniwersalna energia reiki, to czy może istnieje jej odwrotność, taka anty-reiki, też uniwersalna, ale zła, szkodząca. To pytanie kieruje w sposób szczególny do osób, które mają kontakt bezpośredni z reiki.

Na pewno jest. Wszystko co jest ma swoje pzreciwństwo, jak materia i anty materia.
Jak Bóh i Szatan. Jak dobro i zło.

W reiki korzysta się z uniwersalenej energii światła. O anty energii gdzieś słyszałam, jednak szczegółów nie znam.
Siłą i energią, która jest neutralna, czyli ani dobra ani zła jest magia. Tu wieel zależy od intencji osoby, która tę siłę kumuluje i wysyła z jakąś intencją, stąd mówimy o białej i czarnej magii. Biała to ukierunkowanie jej na dobro, czarna na zło. Z tym, że jeśli chodzi o magię to niestety często ta granica jest dosć płynna i wiele osób nawet nieświadomie wysyła ją w postaci mrocznej (np w magii miłosnej następuje manipulowanie energetyką i wolą drugiej osoby, co jest już wchodzeniem w sferę czarnej magii).
Z tego co czytałam to podobno magowie zajmujacy się przywołąniem demonów i rzucaniem potężnych klątw korzystają z energii nie tylko magicznej ale i tej mrocznej. Czy jest ona czymś naty reiki czy prany, byc moze tak.

Ja w swej praktyce nie spotkałam się bezpośrednio z taką energią.

I niestety z przykrością musze przyznać rację małemu kwiatkowi, ze wielu tzw mistrzów reiki poza zrobieniem na tym niezłego biznesu nie robi nic. Czasem wręcz właśnie ich nie całkiem czyste intencje mogą zaszkodzić.
Dlatego sama nie raz upzredzam, ze wybór mistzra do inicjacji, lub nawet terapeuty na zabiegi jest bardzo ważny. I trzeba do tego podchodzić z głową.
Mnie same jest przykro, kiedy widze jak mistrzowie podnoszą ceny, usprawiedliwiaja to wymianą energetyczną bo sie inaczej nie da, a jak ktoś naprawdę pomocy potzrebuje to palcem nie kiwną. Ja kilka razy pomogłam w zamian za szczerą modlitwę. Choc sama do Kościołą nie chodze ale wzruszył mnie ten gest i wiem, ze ta wymiana energetyczna nastąpiła, bo ktoś dał mi od siebie coś co było dla niego cenne.
Dlatego choc jestem mistrzem i nauczycielem reiki, przestzregam często pzred tzw Wielkiemi Mistrzami, często ogłaszającymi się w internecie, czy w gazetach tematycznych. Innych ze szczerego serca polecam.
Każdy medal ma dwie strony. Czy to w reiki czy w systemach religijnych, uzdrawianaich itd są ludzie. I tylko od ich postawy zależy jak dana rzecz, społęczność itd zostanie psotzregana, jak energia wykorzystana.
W KK katolickim bywały afery pedofilskie (i nie tylko w KK) ale to nie znaczy, ze każdy ksiądz jest pedofilem. A i tak się uogólnia antyklerykalizm, ze Kościół to mamona i pedofilstwo.
Podobnie jest w innych dziedzinach. Na ezoteryce czy uzdrawianiu wielu chce zrobić tylko pieniądze, bo jest to teraz dosć dobry bizness. Są tam jednak i takie osoby, które z powołania czują potzrebę pomagania i uzdrawiania innych.
Taka osoba nigdy nie odmówi pomocy, nawet jeśli ktoś nie będzie mieć piebniedzy. Nie bedzie sztucznie zawyżała cen kursów itp.
Wiadomo, ze każdy jakoś i za coś zyć musi i nie widze nic złego w tym, że za pewne usługi się pobiera piebniądze. Ale bez pzresady.

Śr maja 19, 2010 14:01
zbanowany na stałe

Bóg prowadził kamdulla, by podzielił się swoimi doświadczeniami właśnie tu i teraz. Na naszych oczach zaczął tworzyć się kolejny mit. Mit, że energia psiballi to energia Reiki, mit, ze to co kamdull opisał to metoda Reiki no i mit, ze Reiki jest złe.
Shamanka zdementowała te mity w zarodku.

SJ, nie jestem badaczem energii, nie wyobrażam sobie istnienia we Wszechświecie energii podobnej do uniwersalnej energii Reiki, lecz o przeciwnym znaku, działającej odwrotnie.
Jestem katolikiem i wiem, że Szatan nie jest innym Bogiem, lecz jest Stworzeniem :)
Choćby bardzo chciał i pracował nad tym, Szatan nie stworzy repliki stworzenia ze znakiem przeciwnym. Myślę też, że Szatan nad tym nie pracuje. On pracuje nad najróżniejszymi iluzjami, którymi omamia ludzi. Oczywiście w świecie występują różne energie. Przypisywanie Reiki sprawstwa przyczynowego wszystkiego co się dzieje energetycznie - jest kompletnym nieporozumieniem.

Jeszcze większym nieporozumieniem jest ładowanie do jednego wora z napisem "ZŁO" reiki, bioenergoterapii, ziołolecznictwa i Ojców Bonifratrów, jasnowidzenia, tarota, Ojca Pio, magii, vodoo, piorunów i wszystkich innych rzeczy i spraw których ktoś nie rozumie.

SJ, Podejrzewam też, że miałeś na myśli nie tyle Reiki ( Kosmicznej uniwersalnej energii), co skutki działań jakimiś energiami, które są odwrotne niż mówi się o skutkach działania energią Reiki.
Proszę bardzo. To, o co pytasz opisał wyżej kamdull.

Śr maja 19, 2010 14:05

Anty-reiki, a-reiki czy jak tam kto woli, to uniwersalna energia szkodząca. Tak o pomyślałem sobie, że może takie coś być, na podobnej zasadzie jak jest reiki. Nikt nie potrafi zmierzyć tej energii, nie widać jej, itd. Więc równie dobrze można sobie ubzdurać taką antyreiki, nawet nazwać, np. Uniwersalną Energią Malum.
O jej istnieniu - Uniwersalnej Energii Malum - mogą świadczyć zdolności ludzi szamanów i czarowników. Pisze o niej Biblia, Koran. Energa malum opanowywana była i jest przez różne systemy satanistyczne dla złych celów. Ktoś, kto posiadł zdolność jej kontrolowania, może nawet leczyć. Wiele chorób bierze się z jej nagromadzenia w ciele.
Zdolność neutralizowania Uniwersalnej Energii Malum posiedli radiesteci i bioenergoterapeuci - ale tylko w niewielkim stopniu. Dzięki Feng Shui Energię Malum można skutecznie neutralizować.
Choroba nie jest brakiem Pozytywnej Energii Reiki, ale nagromadzeniem Negatywnej Energii Malum.
Więcej nie pisze o Energii Malum, w każdym bądź razie każdy ma do niej dostęp a poprzez inicjację w transfer energetyczny Wszechświata można nauczyć się jej kontrolowania.

Śr maja 19, 2010 15:09
Zobacz profil WWW
Reiki to nie energia Malum. Z Malum też nie korzystają szamani, bo oni działają inaczej.

Co do szkodliwosci pewnych energii np ostrychj pzredmiotów, które neutralizuje feng shui., to się zgodze, czy to malum czy inna nie wiem

Reiki mozna poczuć i widzieć. ja je widze i czuję. Negatywne enrgie też, i potrafię je rozpoznać. Jeśli ktoś usiłuje mi zaszkodzić energią, wiem o tym.

Co do systemów satanistycznych też zgodze się, ze korzystaja z siły carnej magii i być moze tego malum. Ale nie z reiki.
Reiki zamordowałaby demony przy pierwszym kontakcie.

Śr maja 19, 2010 15:43
Dzięki za radę ale jestem w tym od 25 lat i nic mi nie grozi.

Znam zagrozenia z nieumiejętnym obchodzeniem się z ezoteryką. Dlatego pzrestzregam zasad. Ciekawe czy ta pani to ta sama osoba, którą poznałam i która teraz na każdym forum ezoterycznym opowiada jakie reiki jest złe i satańskie, jak jej w zyciu namieszalo itd. To co opisałeś by sie zgadzało, z drobnym ale... Ta pani nie zajmowała się tylko reiki ale tez bawiła się w neoszamanizm, korzystała z pomocy duchów nie znajac konsekwencji. Praca z nimi to duże wyzwanie i tzreba umieć to robić. Jak się pchasz w astral do współpracy z duchami bez opiekunów i pzrewodników to różnie się to moze skończyć. Tak jak zabawa w egzorcyzmy, jeśli się nie ma do tego predyspozycji i umiejetnosci.
Mnie się kiedyś to zdarzyło, z buty i pzrerostu ego. I sama mialam problem z podczepionym bytem, dopiero ingerencja i pomoc Dżibrila uwolniła mnie od tego. Mam nauczkę na całe życie, potem juz nie (censored).

Śr maja 19, 2010 20:06
Nie wierzę w prawo karmy i nie obcuję z demonami. Przeciwnie.
POkładam ufność w Bogu i to daje mi pewnosć i siłę, ze zło mnie nie dosięgnie.

Śr maja 19, 2010 20:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona