Autor |
Wiadomość |
Mieszek
|
Cytuj: Po co miały być inne cywilizacje gdzieś we wszechświecie tak daleko że o nich nic nie wiemy Myślę że Stwórca powołał tylko nas. Pozdrawiam jak ja lubie takie wypowiedzi dzieki nim mogę się trochę poszarogęsić cywilizacja jest to metoda ustroju życia zbiorowego więc ufoludki mogą posiadać tę samoą cywilizację nawet co my ale na innym szczeblu rozwoju- oczywiście teoretycznie, bo co do rzeczywistości ufoludkańskiej to hihi...Cytuj: Chyba nie dokońca się z Tobą zgodzę. Ja widziałem UFO 2 razy. Nie wierzę w to, ale widziałem i nie był to żaden śmigłowiec tylko coś dziwnego - nie z tego świata haha a z którego  bo jak coś jest na naszym świecie i to widzimy to z pewnością jest z tego świata ale teraz pytanie o ducha: bo moze masz na mysli nie ten świat , a chodzi ci o doznania jakiegos New Age Cytuj: Wiesz...panu Zenkowi mogło sie pomylic Chirurdzy podczas operacji maja zielone fartuchy....a sala operacyjna z punktu widzenia pacjenta pod wpływem srodków znieczulajacych...moze przypominac wnetrze statku kosmicznego. Dobrze, ze operacja chociaz sie udała Beli jak ktoś tak gada po operacji a przed sie tak nie zachowywał to: operacja się nie udała:P Cytuj: Dlaczego niby bysmy mieli byc sami we wrzeświecie a może UFo to wysłannicy Boga kto to wie tylko sam Pan
tylko teraz nie pisz błagam jak ateiści na tym portalu, że skoro sie nie udowodni Ci tego że ufo to nie sa wysłannicy Boga (no i podejżewam, iż Bóg to też nie jest...) to jest to juz sam w sobie dowód na poparcie... mniejsza o to, udowadniając takie głupoty że sa głupotami tutaj mozna być wyśmianym za zdroworozsądkowe podejście opierajmy sie nie o fakty same które można różnie interpretować a nawet sprefabrykowac ale o sposób samego dociekania takich rzeczy nie będę pisał więcej bo [moderacja czuwa]Cytuj: Teraz, kiedy "nawróciłem się wewnętrznie" (chyba można to tak nazwaćUśmiech doszedłem do wniosku, że to ogromna manipulacja ze strony szatana... kolejny jego sposób na odwrócenie człowieka od wiary. powiedzmy szczerze sobie: dzieło szatana prowadza tutaj na ziemi ludzie to czy robia to świadomie czy nie jest juz bardzo skomplikowane...
Cytuj: Bo fakt musi byc udowodniony i to nie teoretycznymi wymysłami, tylko konkretnie.
nie musi Beli dlatego mówi się "fakty nieautentyczne"
fajny temat 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Pt lis 04, 2005 19:22 |
|
|
|
 |
Berea
|
Jest napisane, że jesteśmy "koroną wszelkiego stworzenia"
Sklonna bym byla stwierdzić, że w Kosmosie nie ma wyższych form życia - w każdym razie tak rozwiniętych , jak czlowiek.
Wszelkie latające spodki itp. to bzdura. I nie wykluczam możliwości manipulowania ze strony diabla- wszak wiara w ufo odciąga czlowieka od Boga i burzy zaufanie do Niego, sprzyja powstawaniu teorii antybiblijnym
( swiat stworzony przez kosmitów, czlowiek jako forma niższej ewolucji itp.).
Diabel dziala poprze ludzi- to prawda. Może również przejawiać się w inny sposób- w końcu to osobowe byty duchowe.
|
Pt lis 11, 2005 11:48 |
|
 |
Vilgefortz
|
Moim zdanie UFO może istnieć. Skoro nasza planeta stwarza warunki idealne do życia to czemu inna planeta w odległym zakątq wszechświata nie mogła by być podobna? Jest wielka szansa na istnienie innych inteligentnych bądź nie istot. Czemu tylko my mielibyśmy być życiem w kosmosie skoro kosmos jest taaaki wielki?
|
N lis 13, 2005 21:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Historie o kosmitach
Jak wiadomo z badań SETI , które zostały zakończone w grudniu 2005 nie znaleziono żadnych sygnałów od cywilizacji a jedynie sygnały od kwazarów , pulsarów itp. Mam pytanie , czy UFO to dowód działania Złego , czy tania sensacja dla mediów ?
|
Pn lut 27, 2006 14:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Historie o kosmitach
Tak poza tym prędkości światła nie osiągnie obiekt mający masę . Potrzeba by było niewyobrażalnie wielkiej energii , a to niemożliwe.
E = mc2
Odległości we Wszechświecie są ogromne , zaś podróże w czasie i teleportacja to science fiction. Nie chodzi zatem o zjawiska pozaziemskie... To dopowiedzenie.
|
Pn lut 27, 2006 14:24 |
|
|
|
 |
Poganin
|
Pan Asonic napisał(a): Po co miały być inne cywilizacje gdzieś we wszechświecie tak daleko że o nich nic nie wiemy Myślę że Stwórca powołał tylko nas. Pozdrawiam
To sobie tak myśl. Ale prawdą jest to że we wszechświecie nic się nie dzieje tylko raz, więc jeśli na ziemi jest życie to pewnie istnieje w wielu różnych miejscach w kosmosie. Może na jakiejś planecie dopiero rozwijają sie prymitywne bakterie, na innej biegaja dinozaury, na jakiejś powstały inteligentne formu życia na jeszcze innej jest wyższy rozwój cywilizacyjny niż u nas a na jeszcze innej cywilizacje planet spotkała zagłada 
|
Pn lut 27, 2006 16:54 |
|
 |
okno
|
Szatan może przybrać postać kosmity. Dlatego jest jakieś prawdopodobieństwo, że takie rzeczy ludzi mogą widzieć. Jakkolwiek ja nie wierzę w życie innych cywilizacji w kosmosie.
|
Pn lut 27, 2006 17:07 |
|
 |
Poganin
|
okno napisał(a): Szatan może przybrać postać kosmity. Dlatego jest jakieś prawdopodobieństwo, że takie rzeczy ludzi mogą widzieć. Jakkolwiek ja nie wierzę w życie innych cywilizacji w kosmosie.
Ale z was średniowiecze!! Ciemnogród jak nie patrzeć  W takim razie to skąd masz pewność że ten wasz szatan nie przybral postaci twojego przyjaciela, twojej matki, twojego ojca albo "Ojca Dyrektora" albo jeszce kogoś innego?
|
Pn lut 27, 2006 17:12 |
|
 |
okno
|
Cytuj: W takim razie to skąd masz pewność że ten wasz szatan nie przybral postaci twojego przyjaciela, twojej matki, twojego ojca albo "Ojca Dyrektora" albo jeszce kogoś innego?
nie mam takiej pewności, przecież może on wywoływać halucynacje lub tym podobne
|
Pn lut 27, 2006 17:20 |
|
 |
Poganin
|
Spoko to podeprzyjcie mi najpierw faktami istnienie szatana! Ale nie takimi faktami jak Biblia, bo z całym szacunkiem ale ja też mogę napisać swoją i powiedzieć że jest objawiona. Nie mam zamiaru nikogo urazić swoimi wypowiedziami. Czy możecie udowodnić istnienie szatana inne niż tylko w waszej podświadomości??
|
Pn lut 27, 2006 17:20 |
|
 |
Kamyk
|
wciąż jest to poruszane... szatana, Boga itp. nie udowodni sie faktami, nie udowodni sie rozumem. Jest to tylko kwestia wiary
|
Pn lut 27, 2006 17:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Poganin, dla wierzącego ważne jest stanowisko Kościoła- a ono jest jasne: viewtopic.php?t=5863&highlight=szatan I proszę o powrót do tematu 
|
Pn lut 27, 2006 19:00 |
|
 |
kefas_piotr
|
Kiedyś widziano strzygi, utopce, krasnale, chochliki i wiele innych zjawisk, dzisiaj widzi się UFO, zielone ludziki, statki kosmiczne, ciekawe co jutro??
ludzie widzą przeważnie to czego się obawiają, to podświadomość robi nam psikusy, zwidy.
z drugiej strony zamieszkanie jednej planety w całym wszechświecie to trochę mało....
Pn lut 27, 2006 19:04 |
|
 |
Blizbor
Dołączył(a): Pt maja 20, 2005 18:28 Posty: 384 Lokalizacja: Szczecin
|
Z tego co wiem, to to co obecnie nazywa się UFO, to wcale nie są pozaziemskie pojazdy kosmitów, tylko jak najbardziej ludzki wynalazek, nad którym prace zostały rozpoczęte przez naukowców III Rzeszy podczas II wojny światowej, to tak zwane V-7 czyli inaczej Wunderwaffe, "cudowna broń" która miała odmienić losy wojny, jest wiele dowodów na to, że to niemcy opracowali napęd antygrawitacyjny - można o tym poczytać w bardzo dobrej książce "Supertajne Bronie Hitlera" bodajże Igora Witkowskiego - naprawdę polecam przeczytać tą książkę, bo zawiera sprawdzone i dobrze udokumentowane informacje, a dopiero potem szerzyć paranoję i historyjki o zielonych ludzikach - te historyjki to wymysł wojska, któremu bardzo zależy na zatajeniu prawdziwego pochodzenia i przeznaczenia tych pojazdów, bo stanowią one dosłownie "broń masowego rażenia"...
Pozdrawiam !
_________________ Kto podnosi broń ten walczy w świętym kręgu bogów - albo zwycięstwo, albo śmierć.
|
Wt lut 28, 2006 12:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiesz Bliz, z tego się może zrobić paranoja w drugą stronę czyli widzenie wszędzie i we wszystkim spisków rządowych.
|
Śr mar 01, 2006 11:54 |
|
|
|