Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 17:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 [b]Proroctwo Oriona na rok 2012[/b] 
Autor Wiadomość
Jeśli ktoś mówi mi, że pada, a ja właśnie się smaże w upale to jakoś mu nie wierze.

Poranek... (zapewne koło siódmej, nie pamiętam)
Koledzy dojeżdżają do szkoły. Autobus (tramwaj,bus - nie pamiętam) z Salwatora jest pod Krakowskim "Jubilatem". Wokół pusto. Prowadzący czegoś słucha, akurat leci "radio kierowców"...

"Ciężkie korki tworzą się także pod Jubilatem"

(z relacji kolegów) :-)

Pn cze 26, 2006 16:14

Odnalesc Faraona i włozyc do sarkofagu pod Sfinksem to wszystko praktycznie, no chyba ze cos jeszcze o czym nie wiem.

pytanko dla pana "A"
Czy jest ci wiadome ,ze pod Sfinksem sa komnaty,jak tak to do czego miały słuzyc?
Czy piramida była budowana 24h na dobe?
Czym spajano wielkie kamienne głazy układajac je obok siebie.Bo jak wiadomo szpary miedzy nimi sa niewiarygodnie małe.

Wt cze 27, 2006 9:13

1-nic o nich nie słyszałem. Może są, i jeśli nawet są, to pytanie do ludzi się tym zajmujących.
2-co to ma do rzeczy? Zapewne nie. Może to Ci się wyda dziwne, ale w nocy jest najczęściej ciemno. Wątpie, żeby budowniczowie pracowali 24h, w końcu to ludzie, których groby i pozostałości aktywności znajduje się w pobliżu piramid. Na malowidłach chyba też są.
3-specjalnymi klamrami. Poza tym nie widze jakoś problemu dopchnąć kamień do kamienia. Poza tym to co zostało aktualnie z piramid to jest i tak dosyć mocno zniszczone, bo jak wiadomo były obkładane jeszcze "płaszczem" bodajże wapiennym, nie pamiętam, w każdym bądź razie jakimś białym kamieniem.

Więc teraz prośba do Ciebie- udowodnij, że tak może być. Udowodnij, że ewentualne komnaty pod Sfinksem miały właśnie do tego służyć itd.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Wt cze 27, 2006 13:52

Nie udowodnie ci teraz tego.I zeby nie bylo teraz takz ze sie probuje wymigac.Byl program swego czasu na kanale Discovery.ale to mniejsza o to.A kamnienne bloki były spajane moze cie to rozsmieszy wodą, ale tego ci tez nie udowodnie.poprostu czytam duzo na ten temat.
Z tym płszczem to masz racje cos pokrywało piramide,ale nie wiem co.
Wspomniałes wczeniej,ze nigdzy Egipt nie wyrazi zgody na rozkopanie terenow wokol sfinksa.Ale tak bedzie tzn.Bedzie takie pozwolenie.
Sa prowadzone badania tzn. silnymi radarami geologicznymi nie wiem czy dokładnie tymi. Ijest juz wiadome,ze "coś"duzego jest pod ziemia.
Dlatego mowie jesli jest to prawda to bedzie to niezłe odkrycie a jak jest to bujda no to trudno.
Tak na koniec to nie wazam sie za madrzejszego od Ciebie.
:)

Wt cze 27, 2006 15:49

Jest tylko dorbny problem. Nawet jeśli spajano wodą(co jest naturalnie niemożliwe, można jej conajwyżej użyć jako środka zmniejszającego tarcie) to i tak nikt tego nie sprawdzi. Więc docelowo nie spajano wodą. Każdy kto mówi inaczej- jest w błędzie. No chyba, że ma na to dowód.
Jeśli archeologowie coś takiego znajdą, to dostaną pozwolenie na badania. Oni i tylko oni. I czy takie niezłe? Raczej nie, znam conajmniej kilka ważniejszych i bardziej "niezłych".

And shame on you

Wt cze 27, 2006 16:57

Mowisz,ze znasz bardziej niezwykłe ciekawsze miejsca.
Nie watpie w to przeciez sie uczysz na instytucie prahisorii o ile pamietam :) dlatego wierze.Sa jakies szczegolne miejsca nie wiem mające jakis wpływ na historie czy ludzkosć.Moze Teotihuacan w Meksyku.
Nie wiem co jeszcze tobie powiedziec abysmy porownali swoje doswiadczenie.Mam pytanko czy wszystkie piramidy były uwazane za grobowce faraonow.Cos wiesz wiecej o piramidzie Cheopsa , nie została jeszcze az tak szczegołowo "przeswietlona".A wiesz cos moze labiryntu pod piramidami i Sfinksem?Wiem ze to jest najwieksza budowla jaka stworzył człowiek.Co do kamiennych bloków to watpie,ze wierzysz w to ze mieli oni Egipcjanie do dyspozycji jakies dźwigi.
Ciekawymi "artefaktami" sa krształowe czaszki ktore tez maja swoja role w proroctwie oriona.

Wt cze 27, 2006 19:20

Dzwigi mieli z pewnością. Choć nie takie jak te współczesne.
Co do piramid- nie wiem czy wszystkie, jestem na pradziejach i średniowieczu, nie orientalnej i antycznej. Ale piramida jako taka powstała jako ewolucja mastaby... ok znalazłem wykład.
Więc na początku jest tumulus z którego ewoluuje mastaba. W okresie III dynastii faraon Dżoser nakazał wybudowanie mastaby dla siebie. Prawdopodobnie z powodu słabej jej widoczności rozkazał ją powiękrzyć, co zrobił jego architekt Imhotep, który wpierw rozbudował ją w poziomie, a następnie postawił na niej jedna na drugiej 3 mastaby. Potem znów to wszystko poszerzył i dobudował jeszcze 2 mastaby na górze. Powstała pierwsza piramida, piramida schodkowa. Z tego co się orentuje to tak, piramidy były wznoszone jako grobowiec dla faraona, ale niekoniecznie musiały być wykorzystywane. Np. faraon Snofru wybudował za swojego życia trzy piramidy. Dlaczego tyle? Bo mu się pierwszie 2 nie spodobały. Jedna zresztą im się nie udała(piramida romboidalna).
Co do meksyku- nie wiem co się uparłeś na te piramidy, które są naprawde cholernie nudne, nawet biorąc pod uwagę sam egipt.
Poza tym, największą jaką stworzył człowiek to jak narazie mi wiadomo wielki mur chiński.
Co do kryształowych czaszek- słyszałem, ale nie czytałem nic poważnego na ten temat.

And shame on you

Wt cze 27, 2006 20:25

Ach i co do kryształowych czaszek- niektóre mają ślady obróbki narzędziami z XIX wieku

And shame on you

Wt cze 27, 2006 22:18

Ok. Dzieki za takie wyjasnienie.Chyba musze juz skonczyc na tm temacie nie ma co go dł. rozwijac.
Niedłogo rzuce nowy temacik to mozemy sobie pogadac :-)
Praktycznie ta sprawa jest zamknieta, ale jak cos sie jeszcze znajdzie to chetnie porozmawiam.
Trzymanko.

Śr cze 28, 2006 9:53

Wiecie, co? Ja powiem tak... Jak coś MA BYĆ w tym 2012 roku, to będzie i my swoimi gdybaniami nic nie zmieniły. Będzie się trzeba pogodzić z losem, a jak NIE MA BYĆ, to nie będzie. I tyle. :?

Pn sty 29, 2007 17:24
Zobacz profil WWW

2012 rok :P

Pn sty 29, 2007 19:08
Zobacz profil WWW
A poza tym,kto zna datę końca czasów? Daty tej nie zna żaden człowiek na Ziemi.Tylko proroctwa zawarte w Biblii są autentyczne.Poza Biblią nie ma autentycznych proroctw.

Proroctwa Oriona,Nostradamusa i inne wątpliwej jakości są szkodliwe dla wiary i nie wolno w nie wierzyć.Są one jak bajka opowiadana dzieciom.Owszem,mamy w mediach pogłoski wojenne,jest głód,bywa zaraza ale my mamy oczekiwać Paruzji.Paruzja to wydarzenie radosne a nie jakaś katastrofa.Dlatego nie słuchajmy fałszywych proroków,którzy lubią straszyć.

Dziękuję za wypowiedź.

Wt maja 15, 2007 10:05

Witam wiecie co mnie ciekawi to co się z nami stanie z wszystkmi stworzeniami na ziemi :)
A to z tą atlantydą jest bardzo interesujące ;]

Pn cze 04, 2007 18:15

Nic się nie stanie ze stworzeniami na Ziemi, ponieważ przepowiednia kataklizmu na skalę globalną, który miałby się odbyć 21.12.2012 r., jest efektem nieodpowiedniej interpretacji kalendarza Majów. 21.12.2012 r. skończy się rok platoński (http://pl.wikipedia.org/wiki/Rok_plato%C5%84ski), który Aztekowie nazywali słońcem, a Majowie ŚWIATEM - to jest właśnie słynny koniec świata.
Poza tym w moim dość krótkim życiu, świat miał się skończyć już chyba z 10 razy :lol:

Wt cze 05, 2007 23:04
Szczerze? Banda idiotów widzę żyje na tym świecie. Powtarzałem już tyle razy na tym forum, że żadne proroctwo nie mówi o końcu świata, że sama nazwa ruchu wskazuje o co chodzi (New Age - Nowa Era), a wy dalej jak dzieci gadacie jakieś głupoty o końcu świata. Naprawdę do nikogo to nie trafia czy tylko udajecie głupich?

Śr cze 06, 2007 7:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona