Uzdrawianie za pomocą dotyku !!!!
| Autor |
Wiadomość |
|
wojwek
|
 Re: Uzdrawianie za pomocą dotyku !!!!
Wydaje mi się mały_kwiatku, że za bardzo uniosłeś się emocjami. Patrząc z boku wygląda na to, iż niektóre osoby próbują Tobie przekazać, że należy bardzo uważać na to co myślimy, że pochodzi od Boga. Często człowiek myśli, że coś jest dobre lecz to jest tylko nasz punkt widzenia i tutaj potrzeba właściwego rozeznania. Człowiek bardzo często potrafi nawet nieświadomie usprawiedliwiać samego siebie lub innych a pamiętaj, że często - nasze drogi nie są drogami Bożymi. Pozdrawiam serdecznie.
|
| Wt lip 19, 2011 9:50 |
|
|
|
 |
|
prokonto
|
liee napisał(a): medieval_man napisał(a): Człowiek "uzdrawiający" dłońmi to albo oszust, albo medium. ...........nie dla zakładania objazdowego cyrku z nakładaniem rąk. Dlatego przykład ojca Pio nie ma tu nic do rzeczy. Trzeba bezwzględnie dodać, że jeśli "robi" to kapłan to on już nie jest oszustem lub mediu, bo wobec Boga nie wszyscy sa równi jednym można wszystko innym mie. To faktycznie jest cyrk objazdowy. http://www.mmszczecin.pl/blog/entry/221 ... rapia.htmlWłaśnie czy ksiądz Piotr bioenergoterapeuta z Chwarstnicy to albo oszust, albo medium bo "uzdrawia" dłońmi . Czy ma zezwolenie biskupa, czy robi to legalnie, czy po nim trzeba iść do egzorcysty. Na drzwiach poczekalni widnieje napis "posługa chorym w imię Jezusa Chrystusa."
|
| Wt lip 19, 2011 11:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
prokonto napisał(a): liee napisał(a): medieval_man napisał(a): Człowiek "uzdrawiający" dłońmi to albo oszust, albo medium. ...........nie dla zakładania objazdowego cyrku z nakładaniem rąk. Dlatego przykład ojca Pio nie ma tu nic do rzeczy. Trzeba bezwzględnie dodać, że jeśli "robi" to kapłan to on już nie jest oszustem lub mediu, bo wobec Boga nie wszyscy sa równi jednym można wszystko innym mie. To faktycznie jest cyrk objazdowy. http://www.mmszczecin.pl/blog/entry/221 ... rapia.htmlWłaśnie czy ksiądz Piotr bioenergoterapeuta z Chwarstnicy to albo oszust, albo medium bo "uzdrawia" dłońmi . Czy ma zezwolenie biskupa, czy robi to legalnie, czy po nim trzeba iść do egzorcysty. Na drzwiach poczekalni widnieje napis "posługa chorym w imię Jezusa Chrystusa." Okaże się, wedle słów Jezusa: Wielu powie Mi w owym dniu: Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy moca Twego imienia i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów mocą Twego imienia. Wtedy oświadczę im: Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości (Mt 7,22-23).
|
| Wt lip 19, 2011 12:15 |
|
|
|
 |
|
jaczylija
|
VOSS podaj personalia tego zacnego zakonnika . VOSS opisz dokładnie jak wszedłeś w posiadanie energi . Gdzie o tym przeczytałeś lub od kogo się dowiedziałeś o metodzie pozyskania tych energii ?
|
| Wt lip 19, 2011 14:21 |
|
 |
|
prokonto
|
Alus napisał(a): Okaże się, wedle słów Jezusa: Wielu powie Mi w owym dniu: Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy moca Twego imienia i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów mocą Twego imienia. Wtedy oświadczę im: Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości (Mt 7,22-23). Zapewne ten ksiądz Piotr bioenergoterapeuta z Chwarstnicy nie zna tego fragmentu, może jest niedouczony.
|
| Wt lip 19, 2011 14:22 |
|
|
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
prokonto napisał(a): Właśnie czy ksiądz Piotr bioenergoterapeuta z Chwarstnicy to albo oszust, albo medium bo "uzdrawia" dłońmi . Czy ma zezwolenie biskupa, czy robi to legalnie, czy po nim trzeba iść do egzorcysty. Na drzwiach poczekalni widnieje napis "posługa chorym w imię Jezusa Chrystusa." Ale my nic na temat jego posługi nie wiemy. Na wskazanej stronie nie ma żadnych szczegółów. Nie wiemy czy robi to za wiedzą i zgodą swoich przełożonych... Gdzie poza tym jest napisane, że uzdrawia dłońmi? prokonto napisał(a): Zapewne ten ksiądz Piotr bioenergoterapeuta z Chwarstnicy nie zna tego fragmentu, może jest niedouczony. My na razie tego nie przesądzamy. Twoje przypuszczenia moga być prawdziwe (nawet jeśli to sarkazm) albo fałszywe
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Wt lip 19, 2011 15:12 |
|
 |
|
prokonto
|
jaczylija napisał(a): VOSS podaj personalia tego zacnego zakonnika . VOSS opisz dokładnie jak wszedłeś w posiadanie energi . Gdzie o tym przeczytałeś lub od kogo się dowiedziałeś o metodzie pozyskania tych energii ? Ciekawość to pierwszy stopień do piekła -żartuję. Babcia mówiła, że po wsiach to w każdej chałupie leczą lub leczyli np. ziołami, nieznanymi mocami, wylewają wosk, przelewają jajka nad głową, a jednocześnie nie przeskadza im to co niedziela maszerować do koścółka. medieval_man napisał(a): Gdzie poza tym jest napisane, że uzdrawia dłońmi?
"Głos Szczeciński" opisał, jak ks. Piotr działa bioprądami. "Najpierw dokonuje tzw. oczesywania i zdejmowania radiacji szkodliwej oraz wyrównywania przepływu pola energetycznego. Potem trzyma ręce nad głową pacjenta i dokonuje tzw. otoczki. Wreszcie długo trzyma rękę na czole cierpiącego. Dotyka tych wszystkich miejsc ciała, które są chore". Czyli według twojej teori to " albo oszust, albo medium bo "uzdrawia" dłońmi" http://www.opoka.org.pl/porozmawiajmy/f ... 1240302464
|
| Wt lip 19, 2011 16:38 |
|
 |
|
jaczylija
|
Przeczytałem linka i stwierdzam , że to szarlatan z sakramentem kapłaństwa . Jest tam mowa o zdrowiu i nadzwyczajnych mocach księdza . Nie ma nic o zbawieniu , modlitwie , krzyżu itd . Celem nadrzędnym jest Bóg i relacja z Nim a nie zdrowie . Święci i mistycy nie uzdrawiali na potęge, oni prowadzili ludzi do Boga a sami pozostawali w cieniu . W Biblii nic nie ma o tym , że ktokolwiek miał takie dary jak uzdrawianie rękami, jasnowidzenie, czy bilokacji . W Bibli widzimy ludzi którzy działali mocą Ducha Świętego i modlitwy i byli narzędziami Boga, a nie ludźmi o nadzwyczajnych zdolnościach . Szatan ma moc czynienia cudów, a ludzie są łakomi na zdrowie , które można uzyskać w pare minut, bez drogich, męćzących i długotrwałych terapii . Szatan , to bardzo wykożystuje . To , że ktoś się modli , chodzi do kościoła i prowadzi życie sakramentalne nic nie znaczy, ponieważ , to może być przykrywka dla swojej niecnej działalności . Szatan zna całą Biblie, całe nauczanie świata i sam może przybierac postac Jezusa lub Maryji . Wróg jest podstępny i łatwo łapie w swe sidła naiwnych ludzi .
|
| Wt lip 19, 2011 19:09 |
|
 |
|
prokonto
|
jaczylija napisał(a): Przeczytałem linka i stwierdzam , że to szarlatan z sakramentem kapłaństwa ........ . Szatan zna całą Biblie, całe nauczanie świata i sam może przybierac postac Jezusa lub Maryji . Bardzo mocne słowa. Człowiek może sie podłamać, szczególnie tym że szatan przybiera postać Jezusa. A tu proszę wykaz Cytuj: "1. Specjalista bioterapii Ks. Prob. Piotr Kozieł 74-100 Borzym, parafia Trójcy Św. Archidiecezja Szczecińsko-Kamieńska. 2. Pod koniec lat siedemdziesiątych ksiądz-radiesteta Ks. Stefan Opiela dokonał przełomowego dla bioterapii odkrycia. Na podstawie wieloletnich doświadczeń zauważył, że niezwykłe oddziaływanie na chory organizm przynoszą drewniane klocki wystrugane na kształt piramidy to trójkąty piramidalne. Ksiądz Stefan Opiela całe swoje życie poświęcił odkrywaniu metod mających ulżyć ludziom w cierpieniach. 3. Ksiądz-zielarz z Izbicy Kujawskiej Władysław Góry przy pomocy wahadełka dobierał chorym najodpowiedniejsze zestawy ziół. 4. Fakty poprawiania stanu zdrowia przez bioterapeutów świadczą dobitnie o „energetycznej strukturze” organizmu, co już przed ponad 30 laty opisał w swoich pracach ksiądz prof. Włodzimierz Sedlak 5. Znany zielarz, radiesteta, bioenergoterapeuta i jasnowidz, ks.Czesław Andrzej Klimuszko 6. Ks. Arcybiskup Bolesław Pylak z Lublina emerytowany biskup, wielki autorytet kościoła, były rektor Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego w swojej książce opisuje jak dzięki homeopatii wyleczył siebie z przewlekłych chorób i innych księży, od czterdziestu lat pasjonuje się radiestezją. 7. Papież Jan XXIII uważał uzdrawianie Ojca Pio i kult jego osoby za "wielkie oszustwo" i "katastrofę". Beatyfikowany przez Jana Pawła II. 8. "Zakonnik o. Józef Witko tak jak większość bioenergoterapeutów nad każdym pacjentem nakłada ręce, objaśnia i mówi głośno na co cierpi chory, śpiewa w obcym, niezrozumiałym języku." http://kmdm.pl/art.php?id=20070327162332c7c22e7733cc0bTen pod pozycją 8 to też nakłada ręce, co więcej objaśnia i mówi na co cierpi chory.medieval_man napisał(a): Człowiek "uzdrawiający" dłońmi to albo oszust, albo medium.. Teraz to już nie wiem kto jest kto.
|
| Śr lip 20, 2011 5:02 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
prokonto napisał(a): medieval_man napisał(a): Człowiek "uzdrawiający" dłońmi to albo oszust, albo medium.. Teraz to już nie wiem kto jest kto. Dlaczego nie wiesz? Czy którakolwiek z wymienionych przez Ciebie osób została za swoje "zasługi bioenergo, radioestezo, zielarsko, homeo" beatyfikowana lub w jakiś inny sposób doceniona przez Kościół? Jeśli nawet ktoś nie jest oszustem to ryzykuje przekroczenie cienkiej granicy między charyzmatem a mediumicznością
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Śr lip 20, 2011 10:00 |
|
 |
|
VOSS
|
Ostatnio miałem 4 przypadki natychmiastowych uzdrowień u dzieci. Dotykając bardzo gorąco modliłem się do Boga. Pytanie, dla mądrych głów tego forum dlaczego dzieje się to u dzieci, a nie w przypadku osób starszych z przewlekłymi chorobami. Ci potrzebują zazwyczaj kilku lub kilkunastu spotkań aby uzyskać skutek uleczenia.
|
| N sie 07, 2011 1:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
VOSS napisał(a): Ostatnio miałem 4 przypadki natychmiastowych uzdrowień u dzieci. Dotykając bardzo gorąco modliłem się do Boga. Pytanie, dla mądrych głów tego forum dlaczego dzieje się to u dzieci, a nie w przypadku osób starszych z przewlekłymi chorobami. Ci potrzebują zazwyczaj kilku lub kilkunastu spotkań aby uzyskać skutek uleczenia. To już nie asystujesz profesorowi egzorcyście? Natychmiastowe uzdrowienia napotykamy jedynie w Ewangeliach. Przebieg przypadków uzdrowień uznanych oficjalnie przez Kościół jako cud, bywa czasowy - od kilku godzin do kilku dni.
|
| N sie 07, 2011 8:23 |
|
 |
|
dimko
|
przeczytajcie tu pisze ktoś , ktosię tym całe lata zajmował: http://kosciol.wiara.pl/doc/492418.Byle ... oterapeuta
|
| N sie 07, 2011 9:37 |
|
 |
|
liee
|
VOSS napisał(a): Ostatnio miałem 4 przypadki natychmiastowych uzdrowień u dzieci. Dotykając bardzo gorąco modliłem się do Boga. Gościu podaj namiary gdzie Ty leczysz bo moja mama chętnie do Ciebie przyjedzie. Wiem, że to jest skuteczna pomoc, kiedyś korzystałem u Pana Bąka i mi wyleczył cukrzycę i prostatę. Powiedziałem o tym proboszczowi to sam zaraz pojechał i wiem, że mu pomógł na serce. Był u niego kilkanaście razy ale uniknął operacji. A sąsiadce torbiel na piersi się wchłonęła po działaniu energią kosm....
|
| Pn sie 08, 2011 13:00 |
|
 |
|
mareta
|
Niektórzy chorzy jak tylko lekarz dotknie pieniędzy w kieszeni lub kopercie od razu czują się zdrowsi. Pozdrawiam
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
| Śr sie 17, 2011 19:57 |
|
|
|