| 

Mama idzie do bioenergoterapeuty !!! 

| Autor | Wiadomość |  
			| TQu 
   |   Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!Mama oszalała, oświadczyła, że jest już umówiona na wizytę do bioenergoterapeuty. Podejrzewam, że jest to zasługa jej koleżanek. Razem chodziły na msze o. Witko, a była ze 25 razy, a problemy zdrowotne jakby jeszcze gorzej dają znać i się nasiliły. Ma migotanie przedsionków, powiększoną tarczycę, torbiele na wątrobie i kamienie w obu nerkach. Miała silną wiarę, głęboko się modliła, że Jezus może uzdrowić.  Podjętą decyzję tlumaczy, że do tego bioenergoterapeuty chodzi nawet ksiądz i właśnie mu zeszły kamienie z nerki. Dalej powołuje się na słowa kardynała Dziwisza: Cytuj: Jeśli to ma służyć dla dobra ludzi, to nie ma w tym nic złego, co byłoby przeciwne wierze katolickiej. Jest to naturalny dar Boży, który posiada wielu ludzi. Nie korzystanie z niego byłoby obrazą dobrego Stwórcy, dawcy tegoż daru. Czy ja śnię ? Nie mogę w to uwierzyć.

|  
			| So gru 11, 2010 6:37 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| maly_kwiatek zbanowany na stałe 
   |   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!TQu napisał(a): Miała silną wiarę, głęboko się modliła, że Jezus może uzdrowić. 
 Czy ja śnię ? Nie mogę w to uwierzyć.
Bronisz mamie zdrowia?  Czy uzdrowienia płynącego od Jezusa?  Moim zdaniem, jako syn, powinieneś modlić się o zdrowie mamy i czynić to regularnie i z wiarą i nie tracić czasu na zwątpienia._________________
 Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus
 Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji.
 Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.

|  
			| So gru 11, 2010 9:02 | 

|  
		|  |  
			| meritus 
   |   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!Cytuj: Razem chodziły na msze o. Witko, a była ze 25 razy, a problemy zdrowotne jakby jeszcze gorzej dają znać i się nasiliły. Ma migotanie przedsionków, powiększoną tarczycę, torbiele na wątrobie i kamienie w obu nerkach. Miała silną wiarę, głęboko się modliła, że Jezus może uzdrowić. 
Proponuję iść do lekarza a nie zrzcucać winy na księdza, czy Pana Jezusa, że nie uzdrowił, bo to jest krótko mówiąc głupie.

|  
			| So gru 11, 2010 9:45 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| mariolaz 
   |   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!Bioenergoterapeuta nie jest księdzem, który ma moc Ducha św. i uzdrawia ludzi podczas specjalnej mszy o uzdrowienie ducha i ciała. Chodzę na takie spotkania, rozmawiałam z prowadzącym je, prof. Kowalczykiem,  egzorcystą diecezji gdańskiej. Byłam świadkiem licznych uzdrowień za jego przyczyną. Wiecie, jakie jest jego pierwsze pytanie, gdy ktoś prosi o egzorcyzm? Czy byłeś/aś u bioenergoterapeuty? Potem są następne...Przykro mi, ale nie zgadzam się ze słowami na ten temat kard Dziwisza

|  
			| So gru 11, 2010 10:05 | 

|  
		|  |  
			| TQu 
   |   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!meritus napisał(a): Proponuję iść do lekarza a nie zrzcucać winy na księdza, czy Pana Jezusa, że nie uzdrowił, bo to jest krótko mówiąc głupie.Ja właśnie ją podganim i wysyłam do spcjaistów, a nie do rożnej maści lekarzy dusz.

|  
			| So gru 11, 2010 10:11 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| mariolaz 
   |   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!Poszukaj w swoim mieście kościoła, gdzie odbywają się msze wstawiennicze do Ducha św o uzdrowienie duszy i ciała i namów mamę na uczestnictwo  _________________
 e-learning
 tłumaczenie - język angielski
 korekta tekstu

|  
			| So gru 11, 2010 10:43 | 

|  
		|  |  
   |   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!Tak obszerne schorzenia fizyczne jakie opisałeś, że mama się dorobiła,  mają  źródło w chorobie duszy. Moim zdaniem, mama słusznie tuli się do Jezusa, prosząc Go o uzdrowienie. _________________
 Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.

|  
			| So gru 11, 2010 10:53 | 

|  
		|  |  
			| mariolaz 
   |   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!Zgadzam się. Żadne nieszczęście czy choroba nie pojawiają się bez przyczyn. Są one ukryte gdzieś bardzo głęboko w naszej pamięci, podświadomości, czasem świadomie przez nas banalizowane. To Bóg jest lekarzem dusz - On też może ją uzdrowić, włącznie z ciałem. Pod warunkiem, że będzie to pożyteczne dla naszego zbawienia. "Nieznane są drogi Pana"...

|  
			| So gru 11, 2010 11:03 | 

|  
		|  |  
			| WIST 
   |   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!A mnie interesuje jedynie skąd są zaczerpnięte te słowa kardynala Dziwisza? _________________
 Pozdrawiam
 WIST

|  
			| So gru 11, 2010 11:43 | 

|  
		|  |  
			| mariolaz 
   |   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!Też nie wiem. Są wyrwane z kontekstu, więc trudno opiniować. _________________
 e-learning
 tłumaczenie - język angielski
 korekta tekstu

|  
			| So gru 11, 2010 12:08 | 

|  
		|  |  
   |   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!O ile wiem, nie są to słowa kardynała Dziwisza, tylko wypowiedź Papieża Jana Pawła II, w sprawie medycyny naturalnej i radiescezji, którą kardynał Dziwisz, swego czasu, na prośbę Arcybiskupa Bolesława Pylaka, potwierdził.  Całość oświadczenia Arcybiskupa Bolesława Pylaka w tej sprawie znana jest od lat i można ją przeczytać ze skanu Jego dokumentu, na przykład tutaj: http://www.terapie-nowak.pl/new/abp_pylak.pdf A tu jest więcej szczegółów, dotyczących kontekstu kardynała Dziwisza   http://www.apietro.republika.pl/radiescezja.html Cytuj: Znany lubelski radiesteta Zdzisław Klimkiewicz, który zbudował urządzenie niwelujące szkodliwe promieniowanie cieków wodnych, napisał list do Ojca Św. Jana Pawła II z pytaniem, czy radiestezja pozostaje w sprzeczności z wiarą katolicką. Dostał odpowiedź, przesłaną przez ks. Stanisława Dziwisza: "Zajmuje się Pan radiestezją, jak pisze o tym. Jeśli to ma służyć dla dobra ludzi, to chyba nie ma w tym nic złego, co byłoby przeciwne wierze katolickiej (...) w człowieku jest wiele możliwości i Pan Bóg nie zabronił mu używania rozumu dla godziwych celów...". Tak więc uzyskaliśmy wypowiedź samego Papieża. List podpisał ksiądz Dziwisz, ale to było pytanie skierowane do następcy Św. Piotra._________________

|  
			| So gru 11, 2010 12:24 | 

|  
		|  |  
			| mariolaz 
   |   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!To wszystko wyjaśnia.Upieram się jednak, że jest różnica między radiestetą a bioenergoterapeutą.
 Też byłam kiedyś pacjentką ostatniego... Nie wrócę do tej formy "uzdrawiania".
 "Ty jesteś Bogiem, uzdrawiasz mnie,
 Ty jesteś mym lekarzem
 Niech imię Twoje uleczy rany me
 Ty jestes mym lekarzem..."

|  
			| So gru 11, 2010 13:00 | 

|  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!WIST napisał(a): A mnie interesuje jedynie skąd są zaczerpnięte te słowa kardynala Dziwisza?Nie są to słowa ani kard Dziwisza, ani JPII. Dowolna kompilacja wypowiedzi kard Dziwisza z opinią abp Pylaka...tak to wyglądahttp://www.terapie-nowak.pl/new/abp_pylak.pdfhttp://breviarium.blogspot.com/2008/06/ ... heniu.html PS. jedni mianują abp "apostołem New Age", inni "biskup z różdżką".

|  
			| So gru 11, 2010 13:02 | 

|  
		|  |  
   |   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!Arcybiskup Senior Bolesław Pylak jest przede wszystkim biskupem Kościoła Katolickiego. Nie ma powodu, by Go obrażać. 
 Czy Ty, Aluś, jesteś lefebvrystką?

|  
			| So gru 11, 2010 13:45 | 

|  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Mama idzie do bioenergoterapeuty !!!maly_kwiatek napisał(a): Arcybiskup Senior Bolesław Pylak jest przede wszystkim biskupem Kościoła Katolickiego. Nie ma powodu, by Go obrażać. 
 Czy Ty, Aluś, jesteś lefebvrystką?
W czym dostrzegasz obrażanie przeze mnie abpa??? Nie wydaje Ci się dziwne przypisywanie papieżowi wypowiedzi kard Dziwisza   ? Jesli Kosciół nakazuje spowiadać się z udziału w terapii u radiestety, to abp może głosić odmienne zdanie?http://goscniedzielny.wiara.pl/index.ph ... 86574&katg

|  
			| So gru 11, 2010 13:50 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach