Autor |
Wiadomość |
Witold33
|
Jak tu dialogować?
By dialogować, warto wpierw wiedzieć, czy to szalenstwo, opętanie, zwiedzenie - czy zwykła sprzedajność. https://wiadomosci.wp.pl/bron-masowej-z ... 311507040a
|
N gru 01, 2024 12:27 |
|
|
|
|
mareta
|
Re: Jak tu dialogować?
Ano tak, jak Jaruzelski z prezydentem Francji; niczym zacięta płyta każdy powtarzał swoją kwestię, aby zapełnić 1\2 godz "rozmowy"
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
N gru 01, 2024 16:00 |
|
|
Witold33
|
I jak purpuraci w Targowicy.
|
Pn gru 02, 2024 8:48 |
|
|
|
|
mareta
|
Witold33 napisał(a): I jak purpuraci w Targowicy. Kolor purpury ostatnio niemodny. Tam nie było dialogu, tylko zdrada.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Pn gru 02, 2024 22:50 |
|
|
lyly19
|
Z takim podejzeniem do dialogu to chyba lepiej zamknąć się w czterech ścianach i przestać rozmawiać z innymi ludźmi.
|
Cz gru 12, 2024 4:25 |
|
|
|
|
Witold33
|
No cóż, pewnie jak popalić zioło, jawią się paralelne światy w których szalenstwa, opętania i zwiedzenia nie występują. Baśnie narodów związku radzieckiego.
|
Cz gru 12, 2024 11:53 |
|
|
mareta
|
Witold33 napisał(a): No cóż, pewnie jak popalić zioło, jawią się paralelne światy w których szalenstwa, opętania i zwiedzenia nie występują. Baśnie narodów związku radzieckiego. Trzeba spytać tych co palą...
|
Pn gru 16, 2024 21:44 |
|
|
Witold33
|
Co do dialogowania, własnie, jak zawsze po 13.00 słucham sobie Radyja. Mój Boże, jak oni w Toruniu, w Naszym Dzienniku strasznie męczą się w XXI wieku. Kaskada lamentu na współczesność. Tak im źle na Bożym świecie, że aż żal bierze. Polska w opresji, dyktatura, ataki na KK, na rodzinę, a co jeszcze wiecej "idzie na Polskę" strach się bać. Mnie to nie rusza. Od dekad słucham Radyja dla pokrzepienia serca i poprawy humoru. Z podobnych powodów przeglądałem jak dziecko sowieckiego Krokodiła z obrażkami pokręconych, paralitycznych, choć złowrogich Dullesów, Trumanów, Achesonów, Titów, Adenauerów. I czerwone Szpilki z "londyńskim, emigracyjnym " Augustem Bęcwalskim. Ale gdy pomyslę o babuniach, o kołchoźnikach , parafianach na wschodnich i południowych rubieżach Ojczyzny - smutno mi się robi. Oni biorą to na serio, zatem nastroje na Boże Narodzenie im się nie poprawiają. A mówi Pismo : kamien młynski do szyi tym, co maluczkich zwodzą.
Właśnie teraz 14.04 (do sprawdzenie w Necie) gość Radyja wywodzi, że Unia Europejska to początki IV Rzeszy. Ratunku.
|
Śr gru 18, 2024 13:55 |
|
|
Witold33
|
Dla niedowiarków - to dr? Jarosław Sachajko poseł na Sejm RP.
|
Śr gru 18, 2024 14:07 |
|
|
Witold33
|
W lekturach o 14.30 lecą Krzyżacy, jako piosenka do Aktualności "niech opadnie kłamstwa mgła" a za poprzedniego Tuska dawali na radiowęzeł Etiudę c-moll nr 12 Rewolucyjną. Wojowniczy ojczulkowie. Niczym Papkin.
|
Śr gru 18, 2024 14:32 |
|
|
mareta
|
Witold33 napisał(a): Co do dialogowania, własnie, jak zawsze po 13.00 słucham sobie Radyja.
Ale gdy pomyslę o babuniach, o kołchoźnikach , parafianach na wschodnich i południowych rubieżach Ojczyzny - smutno mi się robi. Oni biorą to na serio, zatem nastroje na Boże Narodzenie im się nie poprawiają. A mówi Pismo : kamien młynski do szyi tym, co maluczkich zwodzą.
Właśnie teraz 14.04 (do sprawdzenie w Necie) gość Radyja wywodzi, że Unia Europejska to początki IV Rzeszy. Ratunku. Ratunku, ratunku. Kto słucha podobnych rzeczy? Z drugiej jednak strony, gość może gadać co chce, zwłaszcza w "rozmowach niedokończonych" Nie wiem czy jakaś rozgłośna oprócz RM, prowadzi podobną audycję. Nie martwiłabym się tak bardzo o babunie. Mają one trochę lat, doświadczenie życiowe, oraz całkiem sporo zdrowego rozsądku.
|
Śr gru 18, 2024 21:19 |
|
|
Idący
|
mareta napisał(a): Nie wiem czy jakaś rozgłośna oprócz RM, prowadzi podobną audycję. Nie wiem, czy radiowa. Ale w jakiejś telewizji oglądałem "Szkło kontaktowe", to rozmowa jakich dwóch panów, którym wydaje się, że są dowcipni przeplatana kretyńskimi wypowiedziami dzwoniących telewidzów. Tylko kierunek polityczny inny.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Śr gru 18, 2024 21:35 |
|
|
george45
|
mareta napisał(a): Nie martwiłabym się tak bardzo o babunie. Mają one trochę lat, doświadczenie życiowe, oraz całkiem sporo zdrowego rozsądku. Zdrowy rozsądek, to mają tylko te zdrowe, ale zdrowa babcia, to dziwnie brzmi.
|
Śr gru 18, 2024 21:46 |
|
|
mareta
|
george45 napisał(a): mareta napisał(a): Nie martwiłabym się tak bardzo o babunie. Mają one trochę lat, doświadczenie życiowe, oraz całkiem sporo zdrowego rozsądku. Zdrowy rozsądek, to mają tylko te zdrowe, ale zdrowa babcia, to dziwnie brzmi. Brzmi lekceważąco. A zdrowy dziadek? Podejrzewam, że babcią raczej nie zostaniesz, bo nie podpisujesz się georgiana 45, lecz george .
|
Śr gru 18, 2024 23:05 |
|
|
Witold33
|
Dziwisz się, Mareta, że ktoś słucha idiotyzmów? Słucha elektorat, jakieś 2,5 mln (na 5,0 pisowych) no bo Radyjo popiera i toleruje ePISkopat . To nie przelewki, lecz zjawisko polityczno-socjologiczne. Śmieszą nas babuniowe ołtarzyki dla Putina gdzieś na Syberii, szamaństwo a sami pielęgnujemy kiełki średniowiecza? Widzę, na katolickich forach Radyjo i Dzieła omijane są szerokim łukiem, jak ....., niby ignorowane, śmieszkowane. A ktoś z głową powiedział, że to gnijąca rana, przez którą wycieka polski katolicyzm. No, ale w Tygodniku Powszechnym powiedział, więc po "katolicku" też sobie pomijamy. Życzę powodzenia.
|
Cz gru 19, 2024 8:34 |
|
|
|