Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 21:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Następna strona
 Dlaczego koran jest falszywy? 
Autor Wiadomość

Post Re: Dlaczego koran jest falszywy?
Czytam tłumaczenia, na przykład angielskie (jak http://transliteration.org/quran/WebSit ... Fram2E.htm) i polskie (http://www.planetaislam.com/koran_bielawski.html).

Co do owoców w parach - znalazłem muzułmańską stronę, na której drukowanymi literami było napisane po angielsku, że owoce zostały stworzone w parach, jako męskie i żeńskie. Napisane tam było, że przed powstaniem owocu jest kwiat, który ma męskie i żeńskie organy. Zwrócono też uwagę, że niektóre owoce powstają z niezapylonych(?) kwiatów.

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

Cz sie 23, 2018 17:05

Mdr 2:24 A śmierć weszła na świat przez zawiść diabła i doświadczają jej ci, którzy do niego należą.

J 1:34 Ja to ujrzałem i daję świadectwo, że On jest Synem Bożym».
J 1:35 Nazajutrz Jan znowu stał w tym miejscu wraz z dwoma swoimi uczniami
J 1:36 i gdy zobaczył przechodzącego Jezusa, rzekł: «Oto Baranek Boży».

Muzułmanie nie wierzą w grzech pierworodny. Nie wierzą, że Chrystus jest Synem Bożym i Barankiem Bożym, który gładzi grzechy świata.

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

Pn sie 27, 2018 21:55

Na pewnej muzułmańskiej, wyraźnie antychrześcijańskiej, stronie był artykuł, w którym pisało, że masturbacja nie zawsze musi być stanowczo unikana, że może stanowić pewnego rodzaju "obronę" przeciwko współżyciu pozamałżeńskiemu. W religii katolickiej masturbacja jest czymś ewidentnie nieuporządkowanym moralnie, niedozwolonym (i to nawet pod groźbą grzechu ciężkiego) nawet w celu usunięcia nasienia z organizmu, aby nie wydostawało się ono w sposób niekontrolowany podczas polucji.

Muzułmanie zamieszczają sporo treści dotyczących domniemanych cudów w Koranie, na przykład naukowych czy liczbowych. Te liczbowe mogą być matematycznymi "zbiegami okoliczności" lub efektem działania sił nadprzyrodzonych - pozostaje pytanie, czy dobrych? Cuda naukowe Koranu mogą wyglądać na, potocznie mówiąc, "naciągane".

Słowo oznaczające "owoc" pojawia się w Koranie dość często. Zwrot "مِ‍‌‍نْ كُلِّ ‌ال‍‍ثَّمَ‍رَ‍‌اتِ" [min kulli ath-thamarati] pojawia się kilka razy. Jedno z wystąpień jest w 47:15: To jest podobieństwo Ogrodu, który został obiecany bogobojnym: będą w nim strumyki wody nie ulegającej zepsuciu i strumyki mleka, którego smak się nie zmienia, i strumyki wina - rozkosz dla popijających, i strumyki oczyszczonego miodu. I będą tam dla nich wszelkiego rodzaju owoce; i przebaczenie od ich Pana. Czyż oni mogą być jak ten, kto na wieki przebywa w ogniu, jak ci, którzy będą pojeni wrzącą wodą, rozrywającą im wnętrzności?

Wt sie 28, 2018 21:24

W 47:15 raczej nie ma sensu tłumaczenie: "niektóre z wszystkich roślin wydających owoce". W ogóle zdaje się nie pasować tu zwrot "rośliny wydające owoce". Myślę, że chodzi tu po prostu o dostępne w Raju owoce.

Słowo "fruit" ("owoc") w angielskim tłumaczeniu Koranu: https://www.searchtruth.com/search.php? ... h_word=all

Wt sie 28, 2018 22:17

niewazny12 napisał(a):
Na pewnej muzułmańskiej, wyraźnie antychrześcijańskiej, stronie był artykuł, w którym pisało, że masturbacja nie zawsze musi być stanowczo unikana, że może stanowić pewnego rodzaju "obronę" przeciwko współżyciu pozamałżeńskiemu. W religii katolickiej masturbacja jest czymś ewidentnie nieuporządkowanym moralnie, niedozwolonym (i to nawet pod groźbą grzechu ciężkiego) nawet w celu usunięcia nasienia z organizmu, aby nie wydostawało się ono w sposób niekontrolowany podczas polucji.

Muzułmanie zamieszczają sporo treści dotyczących domniemanych cudów w Koranie, na przykład naukowych czy liczbowych. Te liczbowe mogą być matematycznymi "zbiegami okoliczności" lub efektem działania sił nadprzyrodzonych - pozostaje pytanie, czy dobrych? Cuda naukowe Koranu mogą wyglądać na, potocznie mówiąc, "naciągane".

Słowo oznaczające "owoc" pojawia się w Koranie dość często. Zwrot "مِ‍‌‍نْ كُلِّ ‌ال‍‍ثَّمَ‍رَ‍‌اتِ" [min kulli ath-thamarati] pojawia się kilka razy. Jedno z wystąpień jest w 47:15: To jest podobieństwo Ogrodu, który został obiecany bogobojnym: będą w nim strumyki wody nie ulegającej zepsuciu i strumyki mleka, którego smak się nie zmienia, i strumyki wina - rozkosz dla popijających, i strumyki oczyszczonego miodu. I będą tam dla nich wszelkiego rodzaju owoce; i przebaczenie od ich Pana. Czyż oni mogą być jak ten, kto na wieki przebywa w ogniu, jak ci, którzy będą pojeni wrzącą wodą, rozrywającą im wnętrzności?

W Kościele Katolickim masturbacja w celu oddania nasienia na badanie w związku z niepłodnością nie będzie żadnym grzechem. W Kościele Katolickim polucja również nie jest żadnym grzechem. Rozbieżność pomiędzy stanowiskiem Kościoła Katolickiego a narrracją Korany nie jest argumentem przeciwko "prawdziwości" Koranu.

Wiele cudów biblijnych jest naukowe naciągane. Jest o tym mnóstwo opracowań naukowych.

Co do owocu: do czego zmierzasz, bo się zgubiłem? Owoc to symbol. Muzumanie rzeczywiście wierzą w to, że Jezus był prorokiem, ale nie wierzą w to, że był Synem Bożym. W tym kontekście nie ma mowy w Koranie o grzechu pierworodnym.

Śr sie 29, 2018 8:20

Do czego zmierzam? Do udowodnienia, że w Koranie błędnie pojawia się zapis, że ze wszystkich owoców uczynione są pary, po dwoje.

Słowo oznaczające "owoc", "owoce" pojawia się pięć razy w drugim rozdziale Koranu.

Śr sie 29, 2018 21:15
Moderator

niewazny12 napisał(a):
Do czego zmierzam? Do udowodnienia, że w Koranie błędnie pojawia się zapis, że ze wszystkich owoców uczynione są pary, po dwoje.

Słowo oznaczające "owoc", "owoce" pojawia się pięć razy w drugim rozdziale Koranu.

Niemniej jednak to jest forum dyskusyjne i pisanie bloga jest nieuprawnione. Proszę zatem nie pisać swoich przemyśleń, jeśli nikt nie włączy się do dyskusji.

Śr sie 29, 2018 21:42

niewazny12,a po co się katujesz Koranem?

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Cz sie 30, 2018 12:18

Hmmm... mam lęk, że Koran jest Słowem Bożym. Już od kilku lat miewałem takie idee.

Czytałem sporo o cudach koranicznych, zwłaszcza liczbowych. Te zależności mogą przekonywać moją psychikę do Koranu...

Na przykład tu jest o cudach liczbowych w Koranie: https://www.youtube.com/watch?v=W6jpCsHuVzk
Jeden z komentarzy (z własnymi wyróżnieniami) spod tego filmu o cudach Koranu związanych z liczbą 19:
Cytuj:
Wszystko pięknie ładnie ale w którym z twoich filmików widziałem mówiłeś że numerologia interesują się Illuminati szataniści A tutaj ewidentnie mamy do czynienia z numerologia to raz a dwa podczas prezentowania tych dźwięków Ciekawe czemu nie pokazałeś dwóch następnych wersetów które Jak dobrze kojarzę a mówią o tym by gardzić niewiernymi w każdym bądź razie jest to chyba modlitwa którą 5 razy dziennie ma każdy muzułmanin odmówić i jest właśnie w niej zawarta pogarda dla ludzi o innym wyznaniu. prawdopodobnie jesteś początkującym fanatykiem Islamu i nie wiesz nie możesz znać wszystkich faktów na ten temat bo ci ich nie powiedziano dlatego że nie możesz wiedzieć bo mógłbyś się zrazić do tego Czym jest naprawdę islam chcesz wiedzieć czym jest Islam Zobacz tam gdzie islam istnieje od setek lat zobaczysz Czym jest Islam niestety ale żadne cuda matematyczne w Koranie które opisujesz nie są raczej żadnymi cudami bo niczego nie dowodzą poza jakąś przypadkową zbieranina liczb nie ma to jakieś żadnej wartości pouczające ani ani uczącej człowieka czegoś na temat religii jest to zwykły zbieg liczb. odnośnie numerologii sam stwierdziłeś że Illuminati posługują się numerologia tak manipulują a więc zapewne też uznasz żel Illuminati które posługują się numerologia to po po prostu poplecznicy szatana a sam tutaj prezentujesz przykład numerologii. nie mam nic przeciwko tobie masz prawo wyznawać to co chcesz ale dobrze żebyś wiedział jaka jest prawda na dany temat widocznie Który z twoich muzułmański w mentorów cię okłamał bym zrobił to w takim właśnie celu by nie zrazić się do islamu i wolno mu to było zrobić bo Koran pozwala na kłamanie Koran pozwala na kłamanie żony pozwala na kłamanie innych ludzi w tym braci już nie mówię o niewiernych bo Koran pozwala na robienie z niewiernymi co się tylko komu będzie podobać Ale Koran też zezwala na kłamanie w obronie islamu Tak więc nie może być prawdziwa religia na której temat kłamiemy i która sama pozwala na to by jednak na jej temat klamano. A więc jak to możliwe po prostu był taki zbieg liczb miał tutaj miejsce nowy jak namiot powiedzieć bardzo prosta nad z pisaniem Koranu po prostu czuwał Szatan który nie jest głupkiem jest dosyć inteligentny a więc miał swój udział po prostu w taki a nie inny sposób by zostawić na ludzi takie pułapki że Popatrzcie cuda się dzieją tak bo cuda bo taki nie przypadkowe zbiegi liczby to jest niemożliwe żeby to wymyślił człowiek oczywiście bo tego nie wymyślił człowiek to wymyślił Szatan a wszyscy się teraz na to nabierają tak no bo faktycznie to nie jest napisane tak jak już powiedziałem przez człowieka w sensie nie jest przez niego wymyślone tylko podyktował mu to Szatan pytanie dlaczego No dlatego był po prostu zwodzić ludzi od prawdziwej religii dając ludziom coś co będą mogli uwierzyć i się do tego utwierdzić tak jak na przykład ty na tym przykładzie tak twierdzisz że cud Koranu bo liczby No i znów mam tutaj wrócić do tego że faktycznie nie napisał tego człowiek tylko tak jak powiedziałem powtórzę drugi raz Szatan właśnie takie w cudzysłowiu cuda trzymają ludzi w garści Raz pewnego rodzaju właśnie pułapka tak samo jak magiczne uzdrowienia i tak dalej Szatan po zostawił na ludzi tyle plapek by ludzie po prostu zgłupieli i nie mogli odnaleźć drogi do Boga prawdziwego.

Inny komentarz:
Cytuj:
Miszczu koran został napisany przez szatana dlatego jest tak matematycznie ułożony, jak mogłeś się nie zorientować ?

Ostatnio edytowano Cz sie 30, 2018 18:52 przez niewazny12, łącznie edytowano 1 raz

Cz sie 30, 2018 18:45

Bardziej znaczące są "cuda hinduistyczne" na przykład, czyli ktoś kto mówi że pamięta swoje "poprzednie wcielenie".

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Cz sie 30, 2018 18:51

Hinduizm do mnie nie przemawia. Mormonizm też, chociaż powstał podobnie jak islam.

Liczbowe cuda Koranu wprawiają mnie w zakłopotanie. Mogę mieć myśli: a może rzeczywiście Koran jest Słowem Bożym, może faktycznie musimy zmienić religię, nie jeść wieprzowiny, nie modlić się do Chrystusa, świętych, aniołów, nie wierzyć w unię hipostatyczną i Trójcę oraz inne dogmaty katolickie...

Ostatnio edytowano Cz sie 30, 2018 18:55 przez niewazny12, łącznie edytowano 1 raz

Cz sie 30, 2018 18:53

A dlaczego islam przemawia, choć się go boisz? "cuda" islamskie są słabiutkie, większe "cuda" potrafią czynić iluzjoniści.

Cz sie 30, 2018 18:55

Czytałem sporo o cudach Koranu i nie wyglądają mi one na "słabiutkie". Ale wyglądają w pewnym sensie na "podejrzane" - skoro w Koranie miałyby być jakieś liczbowe cuda, to dlaczego mówi się o nich dopiero trzynaście wieków po pojawieniu się na Ziemi tej księgi? To argument za tym, że cuda Koranu pochodzą od upadłych aniołów.

Wierzę, że jest jeden, jedyny i unikalny Bóg. Dogmat katolicki mówi, że ów Bóg jest trynitarny, zaś islam głosi, że jest unitarny.

Ostatnio edytowano Cz sie 30, 2018 18:59 przez niewazny12, łącznie edytowano 1 raz

Cz sie 30, 2018 18:56

Jakie? że na ręce pojawiają się litery? Co to znaczy przy cudach hinduizmu, gdy ktoś zna życie kogoś?
Szatan , małpa Boga potrafi namieszać.
Skoro Ewangelia jest prawdziwa, to "nowa Ewangelia" jest fałszywa, i przeklęty nawet "anioł z nieba" który by ją głosił.

Cz sie 30, 2018 18:58

Nie chodzi mi o cuda związane z literami na rękach. Chodzi mi o zależności matematyczne w oryginalnym, arabskim tekście Koranu.

Gdy przyporządkujemy poszczególnym literom alfabetu arabskiego kolejne liczby pierwsze i zastosujemy tak otrzymany "kod" do rozdziału 1 i 112 Koranu, to otrzymamy liczby pierwsze, których sumy cyfr są liczbami pierwszymi: https://www.slideshare.net/anabdullah603/primalogy Wydaje się, że autor Koranu wiedział o kodzie związanym z liczbami pierwszymi przyporządkowanymi literom alfabetu arabskiego.

Mogę mieć idee, że mam być tym człowiekiem, który nawróci świat na Koran... Miałem rozpoznanie schizofrenii ponad dwa lata temu. Nie chcę być heretykiem, ale mogę czuć potrzebę pisania o cudach Koranu...

Z perspektywy biblijnej, katolickiej wygląda na to, że Koran to NAJWIĘKSZY podstęp złego ducha w historii!

Cz sie 30, 2018 19:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Następna strona