Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 7:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Stosunek islamu do dzieci... 
Autor Wiadomość

Post Stosunek islamu do dzieci...
Wiemy już jaki jest stosunek męża do zony według islamu. A jaki jest stosunek ojca do dzieci? A mężczyzny do obcej kobiety?

Pn sty 08, 2007 19:14

chodzi o stosunek islamu do dzieci... <hmmm> może jednak lepiej byłoby zapytać jaki jest stosunek muzułmanina do dzieci... napisze tak, mam koleżankę która ma męża muzułmanina i poprostu gościu spisuje się świetnie :-) też bym życzyła sobie takiego męża ... mam nadzieje, że mi się kiedyś taki dostanie :-D

Wt maja 08, 2007 22:07
Stokrotko a jak wygląda kwestia wychowania religijnego tych dzieci?

Gdyż katolik ma obowiązek wychowania dzieci w swojej wierze (tylko pod tym warunkiem dostanie zgodę na slub kościelny z innowiercą) a muzułmanin ma obowiązek wychowac dzieci jako muzułmanów (jest to nakaz Koranu)...

Tak więc takie małżeństwo jest od razu skazane na konflikty...chyba, ze jedna ze stron zaniedbuje swoją religię- ale wtedy trudno nazwac taką osobę - katoliczka czy muzułmaninem...

Religia- to najwazniejsza sprawa, bo zapewnia nam zycie wieczne...
poza tym dochodzą jeszcze kwestie prawne...

Jesli ta rodzina zamieszka w kraju muzułmańskim- po smierci meża zona innej wiary nie odziedziczy po nim nic...

Małżeństwa z muzulmanami to naprawdę trudna sprawa, dlatego nie emocjonowałabym się, ze ojciec jest super bo bawi się z dziecmi i kupuje im prezenty... :-(

Wt maja 15, 2007 18:22

dzieci ( większe) mogą zdecydować jaka wiara jest dla nich odpowiednia, można dzieci wychowywać w dwóch religiach, znam nie jeden taki przypadek; nie ma co panikować; konflikty?? jakie konflikty?? jak ludzie się kochają i umieją za sobą rozmawiać to konflikt nie istnieje; a jeśli chodzi o jakiś spadek po zmarłym mężu to wiesz co.... pieniądze i dobra materialne nie są w życiu najważniejsze ehhhh obudźcie się w końcu!!

Wt maja 15, 2007 21:12

dzieci ( większe) mogą zdecydować jaka wiara jest dla nich odpowiednia, można dzieci wychowywać w dwóch religiach

Chyba, że czysto teoretycznie, ale i to nawet może być niemożliwe. Ciekawe jak byś wychowała dziecko jednocześnie w katolicyzmie, który twierdzi że Bóg jest ostatecznym celem człowieka i buddyzmie który stwierdza, że pojęcie Boga to iluzja jak wszystko inne.
stokrotka1984 napisał(a):
jak ludzie się kochają i umieją za sobą rozmawiać to konflikt nie istnieje;

Istnieje, co najwyżej łatwiej jest go rozwiązać, ale i tak nie zawsze się da.

Śr maja 16, 2007 7:02

ja nie pisze o buddyźmie bo przecież to jest wątek na temat islamu... ludzie czytajcie tytuły wątków!! znam żywe przykłady na to co napisałam wcześniej i dlatego to napisałam, jeśli bym nie znała to też bym wątpiła w powodzenie...

Śr maja 16, 2007 12:43

Ty czytaj odpowiedzi albo przynajmniej staraj się zrozumieć.

Otrzymałaś odpowiedź na temat wychowania dzieci w dwóch religiach.

Śr maja 16, 2007 13:02

o ile dobrze widze to w temacie wątku jest ISLAM a nie żadna inna religia, stwórzcie wątek o różnych religiach a nie naskakujecie na mnie :(

Śr maja 16, 2007 21:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]