Dlaczego zaczeliscie pisac na forum i co wam daje forum?
Autor |
Wiadomość |
nospheratu
|
Czytam posty moralnie poprawnych i porównując do swojego życia dostrzegam galaktyki różnicy
Dusze, kupię/sprzedam...
_________________ Mors dicit
|
So sie 27, 2005 9:12 |
|
|
|
 |
bobo
|
A może, tobie, nospheratu, wydają się tylko moralnie uczciwymi, ci - na tym forum. Czytając posty wszystkich forumowiczów, też to dostrzegam, co ty.
No, moze przesadzam, nie wszystkich.
Co do moralności, to jeszcze raz powiem, że to może być pozorna gra wiekszości wypowiedających się, mnie osobiście też daleko do poprawności moralnej, jestem tylko człowiekiem.
Nawiasem mówiąc, kto kupi twoją duszę? Jak dokonasz transakcji, powiadom, ok?
Nie odpowiedziałeś na pytanie autora. Przecież takich poprawnych moralnie spotkać można nie tylko na tym forum.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
So sie 27, 2005 9:58 |
|
 |
Incognito
|
Zacząłem tu pisać bo forum katolik.pl zeszło na psy i stało się areną starć ateistów, komunistów, lefebrystów i Bóg wie jeszcze czego. Co mi daje to forum? Pozwala odreagować i zabić nudę 
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
So sie 27, 2005 10:18 |
|
|
|
 |
Gimlas
|
Przxypadkowo trafilem na to forum,bodajze poprzez link,ktory gdzies zobaczylem.Moge tutaj powiekszyc swoja wiedze z zakresu religi chrzescijanskiej i to jest podstawowy cel,dla ktorego tu przychodze.
Czlowiek lubi byc zaskakiwany a po wypowiedziach niektorych osob az krew sie w zyłach gotuje i nachodzi potrzeba aby cos niecos sprostowac.
Poza tym czasami mozna tutaj sobie rzeczowo podyskutowac nie tylko o sprawach smiertelnie powaznych
Jest tutaj przekroj osob o roznych pogladach,dzieki czemu mozna w jakims stopniu poznac stosunek "przecietnego " Polaka na sprawy wiary,religi etc.
|
N sie 28, 2005 19:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Dlaczego zaczeliscie pisac na forum i co wam daje forum?
ElaP napisał(a): Gdzies tutaj przeczytalam o pytaniu dlaczego  I przyszlo mi do glowy wlasnie to pytanie,a jak to mowia kto pyta nie bladzi. Sama jestem tutaj nowa osoba i tez sobie zadalam to pytanie. Mam nadzieje, ze zasatanowice sie nad odpowiedziami.Moje przemyslania przeczytacie, troche pozniej, bo nie chce wam "zabierac"mozliwych odpowiedzi  .
Zacząłem tu pisać, bo natrafiłem na forum, jak mi się zdawało, oszołomskie, narodowokatolickie (nie rozwinę tematu, Meg wie o co chodzi), które zamierzałem stosownie do swych podejrzeń potraktować :D:D
|
N sie 28, 2005 19:59 |
|
|
|
 |
Pan Gąsienica
|
Na forum zacząłem pisać, ponieważ uwielbiam roztrząsanie dylematów typu: Boga podnoszącego kamień, który nie mógłby podnieść, Achillesów, żółwi, pojęcia wszechmocy i takich tam...
Niestety w realnym świecie mam MINIMALNE szanse na takie pogadanki, no więc jestem 
_________________ "Nie ma nic gorszego jak życie, którego nikt nie obserwuje."
Irving Yalom
|
N sie 28, 2005 20:20 |
|
 |
zielona_mrowka
|
będę orginalna... bo mnie tutaj zaproszono 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
N sie 28, 2005 20:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bo poszukiwałam swojego powołania. Forum wiele mi wyjaśniło, wiele pomogło. Czuję się tutaj, jak ktoś już powiedział, swojsko, choć jestem dopiero od niedawna.
|
Pn sie 29, 2005 15:04 |
|
 |
Piotr123
|
Forum mi nic nie daje,a zaglądam w nadziei że coś może ciekawego tu przeczytam, im więcej tu forumowiczów tym bardziej zaśmiecone wątkami o niczym. No i jeszcze przenosąą sie tu forumowicze z katolika więc pewnie niedługo całkiem podupadnie.
|
Śr sie 31, 2005 11:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To nie jest kwestia rodzaju forumowiczów, tylko regulaminu i konsekwentnego jego wymagania.
|
Śr sie 31, 2005 16:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Incognito, komunistów udalo się niedawno wywalić. Przyszedlem (tu i na katolika) w celu porozmawiania o tym co jest ważne. Dzięki forom mogę wyprecyzować w co naprawdę wierzę, uświadomić sobie kilka rzeczy.
Poza tym dzięki katolikowi zostalem prawoslawnym 
|
Śr sie 31, 2005 17:07 |
|
 |
timek95
|
FORUM POZNAŁEM DZIEKI ADMINISTRATOROWI . TU MAM OKAZJE POKAZAC KOMUS ZE ZYJE I JEDNOCZESNIE NAUCZYC SIE ZYC. POZNAC INNYCH LUDZOI INNE SPRAWY PROBLEMY ROZWIAZANIA, ZNALESC POMOC. JAK TYLKO MAM MOZLIWOSC I CZAS TO TU ZAGLADAM. TUTAJ NIE WSTYDZE SIE TEGO JAKI JESTEM KIM JESTEM.TU ODNAJDUJE RADOSC I SENS ZYCIA, SWA WIARE W BOGA I LEPSZE JUTRO, LEPSZE ZYCIE.
_________________ RTX
|
So paź 01, 2005 17:33 |
|
 |
Nektariusz
|
A mi forum (to i katolik.pl) pozwala poznać Kościół katolicki i poglądy ludzi, którzy do niego należą. Wykorzystuje je także po to, by rozwiewać stereotypy jakie często panują wśród katolików na temat prawosławia 
_________________ http://www.ksiega-starcow.blogspot.com http://www.orthphoto.net
|
N paź 02, 2005 10:41 |
|
|
|