|
|
|
Autor |
Wiadomość |
mareta
|
Re: Duszpasterstwo seniorów
george45 napisał(a): Rockefeller nie był księdzem, świadczyć o tym może fakt, że nie prosił o pieniądze ale je rozdawał Szlachta, charakteryzowała się przeważnie tym, że była zubożała, tym samym na grosz była łasa. Wymień dziesięć polskich rodów arystokratycznych i choć pięciu księży z nich pochodzących. Pomiń biskupów. Wymieniłam, napisałam, zadałam sobie sporo trudu i wypadało choć odpowiedzieć.....
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
N gru 01, 2024 21:49 |
|
|
|
|
mareta
|
Charmaine9x napisał(a): Zgadzam się z Tobą w pełni! Więcej inicjatyw duszpasterskich skierowanych do seniorów mogłoby naprawdę pomóc im przejść przez trudne chwile w tym wyjątkowym etapie życia Maluczko, a duszpasterzom tylko seniorzy zostaną.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
N gru 08, 2024 13:27 |
|
|
outuvore
|
Who will take over, and why? Surely not let fear take over one day? I will share this article to the fnf competition community
|
Cz sty 02, 2025 7:43 |
|
|
|
|
mareta
|
outuvore napisał(a): Who will take ...... "Ruszyło martwe celę ogonem, dziw nad dziwy!" rzekł jegomość Pan Zagłoba
|
Cz sty 02, 2025 21:14 |
|
|
mareta
|
mareta napisał(a): outuvore napisał(a): Who will take ...... "Ruszyło martwe celę ogonem, dziw nad dziwy!" rzekł jegomość Pan Zagłoba Chyba już nikt nie pamięta, kto to...
|
Śr sty 08, 2025 10:55 |
|
|
|
|
Idący
|
Zupełnie nie miałem żadnych skojarzeń z Zagłobą. Nie wiedziałem, że Heniek go podsłuchał i opublikował tę wypowiedź. Choć teraz sobie pomyślałem, że mógł się w ten sposób zwrócić do Loooooongiiiiiiiiiinuuuuuusaaaaaaa.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Śr sty 08, 2025 11:22 |
|
|
mareta
|
Idący napisał(a): Zupełnie nie miałem żadnych skojarzeń z Zagłobą. Nie wiedziałem, że Heniek go podsłuchał i opublikował tę wypowiedź. Choć teraz sobie pomyślałem, że mógł się w ten sposób zwrócić do Loooooongiiiiiiiiiinuuuuuusaaaaaaa. Heniek to był mój ulubiony autor w czasach młodości.
|
Śr sty 08, 2025 12:14 |
|
|
|