Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 02, 2025 22:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Prywatne wspieranie biedniejszych, potrzebujących, słabszych 
Autor Wiadomość

Post Prywatne wspieranie biedniejszych, potrzebujących, słabszych
Zwiększenia podatków w najbliższych kilku latach może nie być ze względu na politykę Konfederacji, która okazuje się Trzecią Drogą bardziej niż sojusz Polski 2050 z PSL-em, więc tym ważniejsze jest, aby nie pozostawiać nikogo na lodzie. W Polsce jest system wsparcia finansowego, ale ma ewidentne wady i jest patogenny; pomija wielu potrzebujących czy słabszych lub biedniejszych ludzi.

Szczególnie trzeba pomagać finansowo (czy to gotówką, czy to pieniądzem elektronicznym) czy materialnie dorosłym bez dochodu czy z małym dochodem spoza bliższej rodziny, np. bezrobotnym, zwłaszcza tym bez prawa do emerytury czy renty czy osobom zarabiającym ewidentnie mało.

Lichwa jest niemoralną patologią. Każdy powinien żyć i mieszkać w dobrych warunkach, nie w biedzie czy niedostatku.

Jestem za całkowitą abstynencją nie tylko od dopalaczy i narkotyków, ale i nikotyny czy nawet etanolu. Wspierajmy rodzinę. Odrzućmy nieczystość i rozpustę.

Niechaj biedy nie będzie na świecie! "Nie" dla lichwiarstwa! "Nie" dla pozostawiania człowieka samemu sobie!

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

Cz maja 22, 2025 13:02

Post Re: Prywatne wspieranie biedniejszych, potrzebujących, słabs
niewazny12 napisał(a):
Zwiększenia podatków w najbliższych kilku latach może nie być ze względu na politykę Konfederacji, która okazuje się Trzecią Drogą bardziej niż sojusz Polski 2050 z PSL-em, więc tym ważniejsze jest, aby nie pozostawiać nikogo na lodzie. W Polsce jest system wsparcia finansowego, ale ma ewidentne wady i jest patogenny; pomija wielu potrzebujących czy słabszych lub biedniejszych ludzi.

Jestem za całkowitą abstynencją nie tylko od dopalaczy i narkotyków, ale i nikotyny czy nawet etanolu. Wspierajmy rodzinę. Odrzućmy nieczystość i rozpustę.

Niechaj biedy nie będzie na świecie! "Nie" dla lichwiarstwa! "Nie" dla pozostawiania człowieka samemu sobie!

Jestem za, jednak mam parę zastrzeżeń; próba wprowadzenia prohibicji już była, wiadomo jak to się skończyło- odsyłam do historii USA.
O ile wiem rozwiązania prawne, znacznie ograniczyły szkodliwość parabanków i ich lichwiarskiego procederu. Nie znaczy to, że całkowicie. Inne formy wyciągania pieniędzy, szczególnie od osób nieporadnych- wciąż mają się dobrze.

Poza tym, oprócz górnolotnych haseł, który mamy aż nadto- oczekuję konkretów.

Pt maja 23, 2025 11:38

Post Re: Prywatne wspieranie biedniejszych, potrzebujących, słabs
Wspieranie słabszych a co robi pis przecież wlasnie wspiera poprzez 500 +...a

Pt maja 23, 2025 18:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]