Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz wrz 11, 2025 5:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Prosty wybór 
Autor Wiadomość

Post Prosty wybór
http://gods.forumsplace.com/urljump.php?url=http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/

UPRZEDZAM! Materiał skrajnie drastyczny!
(Tylko nie wiem czy powinienem ostrzegać...)

...ktoś...coś...powie?...

Śr lis 02, 2005 9:35
Moderator

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Śr lis 02, 2005 9:50

Tzw. kultura wschodu, napedzana debilnym popytem zachodu

Śr lis 02, 2005 10:02

Kupujac tanie towary produkowane np. w Chinach. Popiera sie niewolnicza prace biedaków, a nawet dzieci....po kilkanascie godzin dziennie
Kto wie czy filmiki z fabryk, kopalń czy też róznego rodzaju chińskich zakładów nie byłyby bardziej drastyczne od tych niewatpliwie odrażajacyh scen.

Tak szanowni forumowicze.....to nasz popyt napędza to co sie dzieje tam i to nie tylko w kwestii zwierząt, ale i ludzi.

Śr lis 02, 2005 10:19

Tak, Beli, i tym bardziej przykre, że odnosi się to do popytu nas wszystkich. A to głównie kreatorzy mody, tacy wielcy, znani w świecie???!!!...
To po co są te wymyślane sztuczne tworzywa syntetyczne? Dla samej idei, czy żeby ubrać człowieka. Nie dziwiłabym się Eskimosom, ale...

Śr lis 02, 2005 14:06

hmmm stronka specjalnie stworzona po to by sprzeciwić się produkcji futerkowych ciuchów ze zwierzatek

sposób jest w jaki to przedstawiono specyficzny i typowy dla "obrońców praw zwierząt"
żadna firma nie umieściłaby obrazka zwierzątka i obok futra z niego bo to wiadomo że by odstręczyło klientów
a nie przyspożyło firmie

mnie sie podobaja futerka niektóre z przedstawionych
i nie uważam by złym było zrobić sobie ubranie ciepłe na zime
kiedys tak robiono
przesadą jest tylko hurtowe fabryczne pozbywanie sie maluttkich zwierzatek dla futra

kiedys robiono to przy okazji bo ważne było by nie chorować , utrzymać się w zdrowiu i jeść by z głodu nie paść

a buty na waszych nogach to z czego są zrobione?
oczywiście z wieprzków,krówek i innych takich tam :)
i tez przy okazji jak kiedyś robiono by wykorzystać odpady skórne
to jest normalne
nienormalne jest to co pochodzi z resztą jak widac ze skrzyżowania diablicy i pejcza z futerkiem tygryska drogiego

to jest jak najbardziej widoczne jaki ubój z czym jest związany z jakim zachowaniem u ludzi
tylko niektórzy tego nie chcą przyjąć do swej wiadomości
śmieszy mnie walka z jednej strony tych samych ludzi o tym samym światopoglądzie lub podobnym miedzy sobą

prawdziwym jest zdanie iz żadne królestwo skłócone wewnętrznie nie przetrwa
i na szczęście...

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

N lis 06, 2005 14:39
a buty na waszych nogach to z czego są zrobione?
oczywiście z wieprzków,krówek i innych takich tam

Z wieprzków i krówek to mamy także mieso...które było nie było jest jednym z podstawowych produktów żywieniowych człowieka (wegetarianie to mały odsetek ludzkości). Natomiast mieso tych futrzaczków z filmiku nie jest raczej wysoce oczekiwanym produktem żywieniowym na stołach.
Poza tym...kto dzis ubiera futro po to by nie zmarznąć? W obecnych czasach futra to głównie ozdoba garderoby rozpuszczonej przez kase paniusi.
Tak więc taka hodowla jest nie tylko ze zbedna to jeszcze poniżej godności człowieka...

N lis 06, 2005 14:51
Beli, ja powiem inaczej - jestem w stanie pojac hodowle tylko w tym celu. Ale natomiast wybijanie zwierza zyjacych na wolnosci dla skor uwazam juz za barbarzynstwo.

Czlowiek od zawsze ubieral sie w skory. Czlowiek od zawsze zabijal zwierzeta. A miesa zabitych tam zwierzat nie gnije, nie martwcie sie.

Crosis

N lis 06, 2005 22:10

Ja jeszcze rozumiem hodowlę krów czy wieprzy, dla celu spożywczego. Tam się przynajmniej najpierw zabija zwierzęta. A w tym filmie oni zdzierali skórę z jeszcze żywych, świadomych zwierząt. Taka okropna katorga. Przerażające. I jacy muszą być ci ludzie co to robią...
Wołające to o pomstę do nieba...

So lis 12, 2005 0:33

niec nie powiem bo mi się nie wyświetliło...jednak patrząc na komentarze to chyba nawet lepiej

N lis 13, 2005 17:17

Mały shooook..... ktoś wysłał mi na prv link do stronki...www.nieaborcji.pl
to dopiero jest makabra i ludzka bezmyslność....

N lis 13, 2005 19:15
Zobacz profil WWW

Ja rozumiem, że skoro zabija sie zwierzęta dla nas - ludzi, byśmy mieli co jeść, to coś z ich skórami trzeba zrobić. Ale, na miłość boską - nie odzież dla nas. Róbmy jakieś dywany, kapy na wersalki...
Wyobrażam sobie (tu działa moja wyobraźnia w kolorach!),
jakby zwierzęta wyglądały w ludzkiej skórze. Strach pomyśleć!

N lis 13, 2005 19:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 12 ]