|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
nospheratu
|
 Prosty wybór
http://gods.forumsplace.com/urljump.php?url=http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/
UPRZEDZAM! Materiał skrajnie drastyczny!
(Tylko nie wiem czy powinienem ostrzegać...)
...ktoś...coś...powie?...
_________________ Mors dicit
|
Śr lis 02, 2005 9:35 |
|
|
|
 |
rozalka
Moderator
|
Nic nie powiem  :(:(
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Śr lis 02, 2005 9:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Powiem
Tzw. kultura wschodu, napedzana debilnym popytem zachodu
|
Śr lis 02, 2005 10:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To może nie całkiem w temacie, ale....
Kupujac tanie towary produkowane np. w Chinach. Popiera sie niewolnicza prace biedaków, a nawet dzieci....po kilkanascie godzin dziennie
Kto wie czy filmiki z fabryk, kopalń czy też róznego rodzaju chińskich zakładów nie byłyby bardziej drastyczne od tych niewatpliwie odrażajacyh scen.
Tak szanowni forumowicze.....to nasz popyt napędza to co sie dzieje tam i to nie tylko w kwestii zwierząt, ale i ludzi.
|
Śr lis 02, 2005 10:19 |
|
 |
bobo
|
Tak, Beli, i tym bardziej przykre, że odnosi się to do popytu nas wszystkich. A to głównie kreatorzy mody, tacy wielcy, znani w świecie???!!!...
To po co są te wymyślane sztuczne tworzywa syntetyczne? Dla samej idei, czy żeby ubrać człowieka. Nie dziwiłabym się Eskimosom, ale...
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Śr lis 02, 2005 14:06 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
hmmm stronka specjalnie stworzona po to by sprzeciwić się produkcji futerkowych ciuchów ze zwierzatek
sposób jest w jaki to przedstawiono specyficzny i typowy dla "obrońców praw zwierząt" żadna firma nie umieściłaby obrazka zwierzątka i obok futra z niego bo to wiadomo że by odstręczyło klientów a nie przyspożyło firmie
mnie sie podobaja futerka niektóre z przedstawionych i nie uważam by złym było zrobić sobie ubranie ciepłe na zime kiedys tak robiono przesadą jest tylko hurtowe fabryczne pozbywanie sie maluttkich zwierzatek dla futra
kiedys robiono to przy okazji bo ważne było by nie chorować , utrzymać się w zdrowiu i jeść by z głodu nie paść
a buty na waszych nogach to z czego są zrobione? oczywiście z wieprzków,krówek i innych takich tam  i tez przy okazji jak kiedyś robiono by wykorzystać odpady skórne to jest normalne nienormalne jest to co pochodzi z resztą jak widac ze skrzyżowania diablicy i pejcza z futerkiem tygryska drogiego
to jest jak najbardziej widoczne jaki ubój z czym jest związany z jakim zachowaniem u ludzi tylko niektórzy tego nie chcą przyjąć do swej wiadomości śmieszy mnie walka z jednej strony tych samych ludzi o tym samym światopoglądzie lub podobnym miedzy sobą
prawdziwym jest zdanie iz żadne królestwo skłócone wewnętrznie nie przetrwa i na szczęście...
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N lis 06, 2005 14:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: a buty na waszych nogach to z czego są zrobione? oczywiście z wieprzków,krówek i innych takich tam
Z wieprzków i krówek to mamy także mieso...które było nie było jest jednym z podstawowych produktów żywieniowych człowieka (wegetarianie to mały odsetek ludzkości). Natomiast mieso tych futrzaczków z filmiku nie jest raczej wysoce oczekiwanym produktem żywieniowym na stołach.
Poza tym...kto dzis ubiera futro po to by nie zmarznąć? W obecnych czasach futra to głównie ozdoba garderoby rozpuszczonej przez kase paniusi.
Tak więc taka hodowla jest nie tylko ze zbedna to jeszcze poniżej godności człowieka...
|
N lis 06, 2005 14:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Beli, ja powiem inaczej - jestem w stanie pojac hodowle tylko w tym celu. Ale natomiast wybijanie zwierza zyjacych na wolnosci dla skor uwazam juz za barbarzynstwo.
Czlowiek od zawsze ubieral sie w skory. Czlowiek od zawsze zabijal zwierzeta. A miesa zabitych tam zwierzat nie gnije, nie martwcie sie.
Crosis
|
N lis 06, 2005 22:10 |
|
 |
monisia_gd
|
Ja jeszcze rozumiem hodowlę krów czy wieprzy, dla celu spożywczego. Tam się przynajmniej najpierw zabija zwierzęta. A w tym filmie oni zdzierali skórę z jeszcze żywych, świadomych zwierząt. Taka okropna katorga. Przerażające. I jacy muszą być ci ludzie co to robią...
Wołające to o pomstę do nieba...
_________________ Choć tak wiele nas różni jesteśmy do siebie bardzo podobni. Odpowiedzialni i samotni.
|
So lis 12, 2005 0:33 |
|
 |
Stratovirus
|
niec nie powiem bo mi się nie wyświetliło...jednak patrząc na komentarze to chyba nawet lepiej
|
N lis 13, 2005 17:17 |
|
 |
klarowna
|
Mały shooook..... ktoś wysłał mi na prv link do stronki...www.nieaborcji.pl
to dopiero jest makabra i ludzka bezmyslność....
N lis 13, 2005 19:15 |
|
 |
bobo
|
Ja rozumiem, że skoro zabija sie zwierzęta dla nas - ludzi, byśmy mieli co jeść, to coś z ich skórami trzeba zrobić. Ale, na miłość boską - nie odzież dla nas. Róbmy jakieś dywany, kapy na wersalki...
Wyobrażam sobie (tu działa moja wyobraźnia w kolorach!),
jakby zwierzęta wyglądały w ludzkiej skórze. Strach pomyśleć!
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
N lis 13, 2005 19:54 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
|